שוקולד זה בריא!!! בתיאבון!!!

פולספגן

New member
שום ובצל מעולם לא היה לי בעיה איתם

החריפות שהתרגלתי אליה היא חריפות שקצת יותר ממתונה ובטח שזה לא מגיע לרמות של סחוג. בכל זאת, כל הזמן התלוננתי, או יותר נכון התלוננו, כי לא הייתי היחידה שלא אוהבת חריף, עד שהמבשלת נאלצה לעזוב
מכיוון שכך, לא הגעתי למצב שבו לא יכולתי להרגיש חריפות מתונה, כי מה שהתרגלתי אליו היה רק קצת יותר מחריפות נתונה.

deathcaster

New member
תגובה

זה לא הסרט "צ'רלי וחצי"
בוודאי שאפשר לעשות הכחדת טעם לכל סוג טעם לרבות חריף. זה אחד מכליו הבסיסיים של הנוירוביולוג, עובד על עכבר, עובד על חולדה...........עובד על תימני עם סחוג, עובד על טריפולטאי עם חריימה ........עובד גם על פולני עם חזרת לבנה תאמין לי שזה עובד עם חריף.. וכל הטעמים הם פעילות עצבית, גם חריף נקלט ע"י פקעיות הטעם כמו כל טעם אחר, זה שהוא מועבר ע"י העצב המשולש (ברוב המקרים) ולא ע"י הפאסיאליס כמו שאר הטעמים לא אומר שההתרגלות אליו היא חד כיוונית. ההגדרה של "חריף אינו טעם" היא סמנטית בלבד, בכל החצי המזרחי של כדור הארץ, הוא כן מוגדר כטעם, גם ע"י נוירוביולוגים.

uzi2

Active member
אני מסכים לגבי העובדה שזו שאלה סמנטית יותר.

ושמן הראוי להגדירו כטעם ולו בגלל שזה נתפס אצלנו כטעם (וזו סיבה מספיק חזקה להתייחס אליו כאל טעם). אבל בעוד שהתרגלות לפחות מלוח או לפחות מתוק היא עניין פשוט ומהיר שתוך שבועיים שלושה הרגישות לטעם חוזרת (וממליץ לך להתרגל לפחות - לא תרגיש מחסור במליחות לאחר תקופת ההתרגלות שאיננה ארוכה). ההתרגלות לפחות חריף אם קיימת (פולספייגן טוענת שמנסיון אישי זה חזר אצלה) היא איטית/חלקית בהרבה. לא מכיר מחקרים אבל אני מכיר אנשים שהפסיקו עם חריף. הרגישות לא חזרה להם באופן מלא גם לאחר שנה.

deathcaster

New member
תגובה

ואני מסביר לך שההיכרות שלך עם איזה איש או 2 או 10 אינה מייצגת כלום. הכחדת טעם וסנסיטיזציה מחדש יכולה להיעשות עם כל טעם, לרבות חריף ובאותם זמנים כמו של למידת טעם והכחדתו כשמדובר בטעמים אחרים.

uzi2

Active member
אקבל את דבריך כדברים של מי שמבין בתחום

אם כי הסטטיסטיקה האמנם קטנה מאוד בסביבתי היא מאוד חד משמעית.

deathcaster

New member
וכאחד שמבין בפיזיקה הרבה יותר ממני

וכהשלכה מידית (ותקן אותי אם אני טועה) גם כנראה במתמטיקה אתה טוב יותר ממני, אתה בוודאי יודע שאינדוקציה מתמטית טובה כמעט תמיד רק למתמטיקה הכתובה ואינה עומדת לרוב במבחן המציאות
מה שעשית כאן הוא כשל לוגי מסוג "כשל הזרקור"

uzi2

Active member
ואם לדבר לא בסיסמאות, אתה טוען

שהאנשים שנתקלתי בהם אינם מייצגים אלא הם איזה סינון מסויים (היחיד שיכול להיות זה סינון שאני עשיתי שלא במודע בכך שאני לא זוכר מקרים אחרים על אף שאתה מאמין שנתקלתי בהם). ואני לא מוצא שום קשר בין מה שעשיתי לאינדוקציה מתמטית, אלא לסטטיסטיקה. הטענה היחידה שיכולה לקשר לכשל הזרקור היא אם למרות שאני מאמין שהמקרים האלו מייצגים מדגם אקראי, איכשהו שלא במודע עשיתי סינון. אם מחקרים מסודרים מראים שטעיתי, אז אין לי ברירה אלא להניח שכנראה באופן מוזר אני לא זוכר מקרים אחרים על אף שכנראה נתקלתי בהם.

deathcaster

New member
ורק למטרת הגילוי הנאות ../images/Emo3.gif

אני חצי פולני וחצי ליטאי. אני פשוט מטורף על סחוג, פילפיל צ'ומה וחריימה טריפולטאים, צ'ילי קון קארנה, פלפלי חלפיניו וכל מיני סוגי חריף אחרים (למעט הפלפלים של השיפקה... זה גועל נפש) שוב: על ריח ועל טעם מתווכחים כל פעם

למעלה