יש לי מתכון שהמצאתי בעצמי.
אין לי מושג אם הוא נחשב ל"מתכון טוב". אני אוהבת אותו.
אגב, הכנתי כשהיה לי סיר בישול איטי בעבר. בינתיים נתתי את הסיר לאחת מהילדים שלי. מזמן לא הכנתי, לכן אני לא בטוחה אם בסיר לחץ מספיק לבשל שעה, או אולי קצת יותר. מציעה לקרר את הסיר לאחר כשעה, ולבדוק אם השוקיים התרככו כפי שאתם אוהבים. מכסימום, אפשר לסגור שוב ולבשל עוד זמן מה.
שוקי הודו עם גריסים וירקות - בסיר בישול איטי (מתכון שלי!)
(או בסיר לחץ.)
לשים בסיר בישול איטי (או בסיר לחץ) את כל החומרים:
3 שוקי הודו
1 כוס גריסי פנינה
(3 כפות עדשים אדומות)
3 כפות גרעיני דלעת (לא קלויים)
4 כפות גרעיני חמניה (לא קלויים)
4 תפוחי אדמה חצויים
5 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
1 - 2 בצלים יבשים חתוכים לחצאים
(1 - 2 קישואים)
1 - 2 לימונים חתוכים לקוביות קטנות או לפרוסות דקות (כולל הקליפות)
מלח בישול
מעט פפריקה מתוקה
כורכום, אבקת קארי
אפשר גם עשבי תיבול קצוצים
יש להוסיף מים, בערך עד מחצית גובה החומרים. אם רוצים שזה יהיה מרק, ולא תבשיל, יש לכסות את החומרים ולהוסיף עוד מים, לפי מידת הסמיכוּת שרוצים לקבל.
(הכמויות הן רק בגדר המלצה).
לחמם את הסיר לדרגת חום גבוהה, למשך 6 שעות. להעביר לדרגת חום נמוכה לעוד 5 - 6 שעות.
או בסיר לחץ - כשעה.
מיכל.
15.12.06