שוקיים הודו

שוקיים הודו

שלום
יש למישהו מתכון טוב לשוקיים הודו?
אני נוהג לעשות אותם בתנור, בד"כ עם תפ"א. שם חיבה: רגלי פיל (
).

מיכי 10

Member
יש לי מתכון שהמצאתי בעצמי.

אין לי מושג אם הוא נחשב ל"מתכון טוב". אני אוהבת אותו.
אגב, הכנתי כשהיה לי סיר בישול איטי בעבר. בינתיים נתתי את הסיר לאחת מהילדים שלי. מזמן לא הכנתי, לכן אני לא בטוחה אם בסיר לחץ מספיק לבשל שעה, או אולי קצת יותר. מציעה לקרר את הסיר לאחר כשעה, ולבדוק אם השוקיים התרככו כפי שאתם אוהבים. מכסימום, אפשר לסגור שוב ולבשל עוד זמן מה.

שוקי הודו עם גריסים וירקות - בסיר בישול איטי (מתכון שלי!)
(או בסיר לחץ.)

לשים בסיר בישול איטי (או בסיר לחץ) את כל החומרים:

3 שוקי הודו
1 כוס גריסי פנינה
(3 כפות עדשים אדומות)
3 כפות גרעיני דלעת (לא קלויים)
4 כפות גרעיני חמניה (לא קלויים)
4 תפוחי אדמה חצויים
5 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
1 - 2 בצלים יבשים חתוכים לחצאים
(1 - 2 קישואים)
1 - 2 לימונים חתוכים לקוביות קטנות או לפרוסות דקות (כולל הקליפות)

מלח בישול
מעט פפריקה מתוקה
כורכום, אבקת קארי
אפשר גם עשבי תיבול קצוצים

יש להוסיף מים, בערך עד מחצית גובה החומרים. אם רוצים שזה יהיה מרק, ולא תבשיל, יש לכסות את החומרים ולהוסיף עוד מים, לפי מידת הסמיכוּת שרוצים לקבל.

(הכמויות הן רק בגדר המלצה).
לחמם את הסיר לדרגת חום גבוהה, למשך 6 שעות. להעביר לדרגת חום נמוכה לעוד 5 - 6 שעות.
או בסיר לחץ - כשעה.

מיכל.
15.12.06

חנהפ

Active member
טוב, שוקי הודו זה מתכון לאוכל בייתי שכזה

אנחנו אוהבים ואני מכינה בסיר לחץ
כמו צלי, עם הרבה ירקות, תפו"א ונוזלים- סוג של ארוחה בסיר

לעונים

שלום
הכיוון יותר לכיוון צליה בתנור וללא תוספת פחמימות.
שוב תודה ותודה מראש לכל מי שיעזור.

חשבתי בכיוון של poulet au vin אלה שבמקון עוף (volailles) לשים הודו Turquie
קצת ירקות שורש ובקבוק יין אדום.

מיכי 10

Member
נו, אז לך על זה. מה יכול להיות?

זה נשמע בהחלט טוב מאד. אין מה לפספס, ואולי תרשום מה עשית, כדי שלא ילך לך המתכון לאיבוד.
(לי הלכו לאיבוד כמה מתכונים שווים, שחשבתי שאין צורך לרשום, ובסופו של דבר שכחתי. ואחד מעולה, שכבר כן רשמתי, ולגמרי בטעות מחקתי מהמחשב. אז עכשיו אני כבר זהירה
).

אגב, הפחמימות, כי רציתי להכין מה שנקרא "ארוחה בקדרה אחת".

תודה

שלום
אני משתדל להמנע מהם בגלל הבריאות. הן יכולות בהחלט להיות תוספת נחמדה למי שרוצה.
יש לי כבר תכנית קטנה בראש, אבל אשמח להארות. רעיון טוב תמיד יתקבל בברכה.

אני מקווה שתיקח את דברי ברוח טובה...

אין לי שום כוונה לנגח.
הרבה מאוד פעמים אתה מתבל את דבריך במונחים "כאילו גסטרונומיים" בצרפתית. השתדל להימנע מכך , זה לא מוסיף דבר לפוסט וכשאתה מנסה לשוות לדבריך טפח של מקצוענות זה רק הופך אותם למצחיקים.
TURQUIE בצרפתית זה תורכיה (או טורקיה אם תרצה) דהיינו שם של מדינה. אין לזה שום קשר ל TURKEY האמנלי שהוא גם המדינה וגם תרנגול הודו. בצרפתית תרנגול הודו נקרא DINDE אלא אם בכוונתך לבשל את ארדואן. לא בטוח שהוא יסכים...
VOLLQILLES הוא המקביל הצרפתי ל POULTRY האנגלי דהיינו כל המעופפים כולם ובכללם ההודו.
תרנגולת סתם או מה שאנו קוראים "בשר עוף" הלא הוא ה CHICKEN נקרא בצפרדעית POULET ועוף בעיין עשוי בד"כ (אבל לא רק) מבשר תרנגול זכר ונקרא לפיכך COQ AU VIN.
הרעיון של לבשל הודו כמו COQ AU VIN מוצלח ביותר. כל מתכון של אוסו בוקו ייצלח לכך ואני מבשל זאת לעיתים קרובות בחורף כמאכל קדירה לארוחה רבת משתתפים. אם תשרה את נתחי ההודו ביין בלילה הקודם לבישול מובטח לך מעדן ואם תגיש למחרת היום שבושל מובטחת לך הצלחה מסחררת.
מוגש או אם תפו"א מאודים או אטריות רחבות מסוג tagliatelle.
בהצלחה

צריך להתעלם כי הם לא שווים התייחסות

שוב בקשת הפרדה ממנהל הפורום!
אבקש שתוציא לי אותו מהישבן

התנהלותו אינה תורמת לאווירה טובה, אין בה אלה להרגיז והוא חוזר על כך שוב.
לטיפולך...

רוני1955

Active member
מי שמדבר.....

אתה טועה במינוחים, מתקנים לך את הטעויות, ואתה מתעצבן. למה? אתה צריך להגיד תודה, וללמוד מזה. תמיד זה ככה אצלך. גם כשאני מתקן לך את הטעויות שלך, אתה כועס, ו"רץ" למנהל הפורום בתלונות על זה שמעירים לך. יש שלוש אופציות. או שתקבל את ההערות הבונות שיש כאן, או שתתעלם, או שתפסיק לכתוב בשביל לא לטעות.

yair_bar

New member
מנהל
יש אופציה נוספת

או להפסיק לתקן/להאיר או לעשות זאת בצורה מכובדת ולא בצורה פוגענית

רוני1955

Active member
קראת את ההערה שהעירו לו?

זה היה בצורה מכובדת, עם התנצלות בהתחלה. למה להעלב ולתקוף? גם כשאני תיקנתי טעות שלו בנושא גופי חימום, חטפתי צעקות ממנו. הוא לא נישא מעם, והוא לא היחידי כאן בפורום. אנשים נכנסים וקוראים, וכשיש טעויות בהסברים, זה מה שהם קוראים. התיקון לא נעשה דווקא בשבילו, אלא בשביל אחרים שגולשים כאן. בפורומים אחרים שאני נכנס אליהם, וגם בפורום שאני מנהל, תיקונים כאלו מתקבלים בברכה, ולא בהתנהגות מתהלמת.
כשאני אתקל בטעויות שלו או של אחרים, אני אמשיך לתקן.

yair_bar

New member
מנהל
כי לא מידתית בעיניי כמות התגובות כלפיו והרוח שלהן

אני מבין שאפשר לא לאהוב את סגנון הכתיבה ולחשוב שהוא לא יודע לבשל או מתיימר לזרוק ביטויים וכותב ביטויים בצורה שגויה. הכל טוב ויפה.
&nbsp
אבל האווירה בפורום היא כסוג של מלחמה מולו. ע"י מספר גולשים קבוע שמגיבים כלפיו שוב ושוב ושוב ושוב בצורה מאד לא ראויה. זה כמובן גורר מלחמת תגובות כי גם הוא מרגיש צורך לתקוף.
&nbsp
בשורה תחתונה יכול להיות גם פשרה טובה אם אותה רשימת כותבים (שאני לא חושד בה ויודע שהם אנשים טובים ואמיתיים וערכיים) תחליט פשוט לא להגיב יותר לשום הודעה שלו. לא לתקן, לא להעיר, לא להגיב, לא להאיר. פשוט לא מגיבים לאותו אדם ושלום על ישראל.
&nbsp
מבחינתי אני נותן להם פטור מוחלט מלתקן אותו או את שגיאותיו או את ביטוייו או את מידת בישול הירקות בה הוא בוחר.

dani666

New member
אתה לא ממש קורא את הנכתב בפורום נראה לי. רק את הכותרות.

אם לא בא לך - מותר לך לעזוב את ניהול הפורום. יותר גרוע לא יהיה.

yair_bar

New member
מנהל
אני מאד מודה לך על הטיפ

אני קורא את הפורום ומתייחס למכלול התגובות.
&nbsp
&nbsp

TCHM

New member
אומרים ש"אם שלושה אומרים לך שאתה שיכור...לך לישון"

יש כאן לפחות 10 גולשים שאומרים ומגיבים באותה צורה לתגובות שלך
ושל המאומץ שלך, אתה לקחת את תפקיד דון קישוט שמגן עליו למרות
ההתבטאויות ניבול הפה והקללות שלו ומעדיף להטיף לנו מוסר.

אז אם כל כך הרבה אומרים לכם שאתם טועים...לכו לישון ויפה שעה
קודם. לא נרגיש בחסרונכם.

תואיל הוד מעלת כבוד הגננת

להאיר את עיני ולהסביר לי היכן פגעתי וכלפי מי הפגנתי חוסר כבוד?
ובאשר ל"להפסיק לתקו/להאיר", אתה בטוח שאתה נמצא במקום הנכון? אלא אם כן תפקידך מסתכם בלהגן על קוליגות מפרסמות (מלשון פרסומת) וכיו"ב.
אי אפשר להמשיך ולשפוט את כל הפוסטים וכל הגולשים באופן זהה. זה אמנם קשה אבל שמורה לך גם זכות השתיקה לפעמים. נצל אותה!

yair_bar

New member
מנהל
אתה אכן חלק מאותה חבורת גולשים

אני במקום הנכון. השאלה היא אם אתה במקום הנכון.
&nbsp
במקרה שלכם אני בהחלט יכול לזהות קו משותף לרוח התגובות.
&nbsp
אני לא מתכוון להמשיך לדון בכך. עד היום בחרתי באופן מדע ובולט לא למחוק ולא לחסום. זו החלטה שבהחלט יכולה להשתנות אם אני ארגיש שהרוחות הרעות (מכל הצדדים) ממשיכות בפורום.
&nbsp
יש לי תחושה שזה לא הרצון של אף אחד, אבל נראה שאתם לא מסוגלים להתנהג ולכתוב בצורה ראויה וזה פוגע מאד בפורום. מאד מאד מאד

החמצת הזדמנות נהדרת לשתוק!

אני גולש חפשי ולכן אני במקומי. אתה לעומת זאת מונית לגננת ועליך לפיכך להיזהר בדבריך.
אני חלק מ"חבורת גולשים"? שכחת לציין גם שאני חלק מחבורת הזקנים, השעירים, השמנים הקירחים ואולי גם היהודים. איזה מן התבטאות היא זו? אתה בוודאי לא תשמח לדעת לאיזה "חבורה" אני משייך אותך.
אתה תתקשה למצוא פוסטים אוטומטיים שלי כתגובה על המסרים של הגולש ההוא. אני לא מאילו שמחכים לו בפינה אחרי כל הודעה שלו והפוסט האחרון שלי היה יותר ידידותי מאשר פוגעני.
איומיי החסימות שלך מוכחים שאתה לא מבין באיזה עולם אתה חי ומהו אינטרנט ב 2015. הם מפחידים בסופו של יום את הסבתא של אפריים.
גם לי אין זמן ורצון להתעמת איתך ועם הגולש הטרחן ההוא לכן חסוך מעימי את תגובתך המאוד חכמה מן הסתם.

למעלה