שוקלים ללמוד בהדסה?

Maias

New member
בכלליות רוב האנשים בסדר

הרוב המוחץ אפילו בוא נגיד שיש במחזור שלנו איזה 5 שממש נהנים להרוס.

lernery

New member
ההאשמות המסורתיות והסטיגמות על

אנשים מהדסה, הן דווקא הפוכות בדרך כלל - שאנחנו חסרי חיים, חננות, חרשנים עד עמקי נשמתנו, ואגב כך גם לא כל כך מחוברים לאנשים אחרים. אז אני יכול להגיד שמצד אחד האנשים בפקולטה דווקא נחמדים ועוזרים ובאמת אחס'ן של אנשים מהבחינה הזאת, אבל מצד שני זה נכון מאוד שאנשים תחרותיים בטירוף. וזה לא שהם לא יחלקו איתך סיכום, להיפך, אבל כולם חורשים עד עמקי נשמתם, מה שמאלץ גם אותך לעשות אותו דבר כדי להישאר במקום... ועל זה נדמה יצא קצפו של הזבלן\תות, ומה לעשות שבסופו של דבר אני מבין את הזעם שלו, אם כי זה עדיין לא ממש נחמד להתחיל לרדת על אנשים בצורה גסה כמו שהוא עושה... בסופו של דבר אני חושב שהוא פשוט פספס את האוני' הנכונה, והיה צריך ללכת לתל אביב

Maias

New member
תגובה קולעת ב 100%

מה שאני כן יכול לזקוף לזכות הדסה זה שהרמה פה ממש ממש גבוהה.

guyavhuji

New member
אז זהו, ש...

במה היא גבוהה? באורגנית? בביולוגיה של התא? הרמה של הלימודים הפרה-קליניים בהדסה נחשבת לטובה בארץ. זה מעלה שתי שאלות: 1) האם זה באמת נכון? האם זה שאנחנו לומדים בע"פ יותר שכיחויות של סיבוכים של חצבת ושוכחים אותן למחרת המבחן נותן רמה טובה יותר? למען ההגינות, אני מאמין שבאמת יש תחומים, אפילו חשובים, שבהם רמת ההוראה בהדסה היא מצויינת, ובאמת נשארים עם יותר ידע בסוף. יכול להיות. 2) השאלה היותר מרכזית: מה זה בעצם תורם? האם הידע הזה רלוונטי לקליניקה? האם זה מה שעושה רופאים יותר טובים? משיחותי עם רופאים, נתקלתי בתמימות דעים לגבי התשובה "לא". אני מאמין שיש הרבה יותר חשיבות ללימודים הקליניים (אם כי יש שאומרים שגם בהם לא לומדים כל-כך הרבה), שאת הרמה בהם לא אתה וגם לא אני יכולים להעריך בשלב הזה.

Phrenum

New member
אהמ...

אני אעריך את זה מאד אם לא תשלחו את הזבל שלכם אלינו. הוא שלכם ואתם מוזמנים לשמור אותו. בצנצנת פורמלין.

Regina Phalange

New member
חלילה

אנחנו לא מאחלים אותם לא לנו, בטח לא לכם, ואפילו לא לפורמלין עצמו. הכוונה כמובן הייתה שכיוון שת"א היא הפקולטה היחידה שלא מופרדת משאר הסטודנטים (לא בטוחה לגבי באר שבע)- אז הוא היה צריך ללכת לשם אם אלה השיקולים שלו. למזלכם, אנחנו קיבלנו אותו. יו-פי-דו ורוניקה, להבא בואי נשאיר את זה בקומונה שלנו, זה לא בדיוק מאפיין ואם אותם אנשים יגיעו לפה יתחיל שם עליהום שלאף אחד אין זמן או כוח אליו (טוב, זמן יש, אני אישית מעדיפה לבלות אותו בדרכים אחרות)

mitzipitzi1

New member
אולי לא שמתן לב, אבל יש אפשרות

גם למחוק הודעות לא ראויות וגם לחסום משתמשים. אולי זה מה שהייתן צריכות לעשות מההתחלה ולא לתת במה לאנשים כאלה, בכל תחום שיש לכן שליטה עליו - לפחות בקומונה שלכן.

Regina Phalange

New member
אובויאסלי

יש בקומונה שלנו כ-100 (200? לא יודעת, רק רפרפתי) הודעות מחוקות. אמנם לא כולן כאלה, אבל זה הכל הודעות נאצה+שרשורים שהתפתחו מהן. ויש כמובן כמה וכמה חסומים. על כל משתמש חסום צצים 3 חדשים (על ידי אותו בן אדם, כן, עצוב, אני יודעת)

mitzipitzi1

New member
מדהים וגם קצת לא מובן לי

מה פשר חוסר החיים המופרע הזה, וגם אם ממש משעמם לו - מה המניע שלו. אבל את יודעת, מה שטוב בקומונות על פני פורומים, הוא שניתן לסגור את הקומונה וכל מי שירצה להכנס יזדקק לאישור המנהלים. ככה שומרים גם על הרמה של הקומונה, וגם חוסכים את כל הכאב ראש של החסימות, והכי טוב - לא נותנים להם את הסיפוק להשמיע את דברם. אבל מה הוא/הם רוצים? זה משהו ממש תמוה בעיני, סליחה. מישהו יכול להסביר לי? מה זה הקטע המוזר הזה?

Regina Phalange

New member
שקלנו, ויתרנו

הועלתה הצעה להפוך את הקומונה לפרטית, אבל הרבה התרעמו שבגלל כמה סורחים לא מענישים את כולם, או משהו כזה לא יודעת מה הם רוצים- מה שכן, מדובר ב2 שאני יודעת עליהם, וכל פעם שאני מתרגזת על אחד מהם (עם השני אין לי שום קשר) הוא טוען ש"אתם לא מבינים הומור" לכי תביני.. אם ההומור שלהם זה להשתין על אנשים וירטואלית ואז להצביע ולצחוק- סבבה להם היו אגב הודעות הרבה יותר גרועות, ועכשיו הדיון החדש בקומונה עוסק- איך לא- במראה חיצוני של אנשים ("הבנות באמת לא נראות משהו- מה אפשר לעשות, אבל העובדה בעינה עומדת"- פשוט לגזור ולתלות על הקיר) אגב את לומדת בירושלים? (רציתי לשאול מזמן וזאת הזדמנות טובה
)

mitzipitzi1

New member
את יודעת גם מי האנשים האלה?

או שהם סמויים??.. כי אני אמנם לא הרבה זמן פה בפורום (ובקומונה לפניו), אבל כבר הספקתי לראות את התופעה הטיפשית הזאת גם כאן, כלומר שלא מדובר במקרה נקודתי של פסיכופט בודד, אלא מגמה של...הייתי אומרת שונאי רפואנים אבל הם רפואנים בעצמם לא? (למרות שזה נשמע שיש להם כמה הפרעות אולי שנאה עצמית היא אחת מהן...) בכל מקרה, אני לומדת בתל אביב,
אני לא נתקלתי בתופעה מהסוג הזה, וזה נורא סיקרן אותי, האנשים האלה נשמעים נורא כועסים ומרירים, ולא ברור למה...

Regina Phalange

New member
האמת היא שרוב ההודעות באמת

בצחוק... כל עוד לא מתעמקים בהן יותר מדי. נכון שנכנסו פעם אחת יותר מדי בכמה אנשים ספציפית, אבל ה"טרולים" הקבועים שלנו (שאת זהותם אנחנו יודעים) דווקא די חביבים רוב הזמן. כשהם "מסורסים". באשר לאלו שאנחנו לא יודעים את זהותם, והם רושמים הודעות טיפה יותר פוגעות (או הרבה יותר)- אני לא יודעת מה הבעיה שלהם. העיקר לא לקחת ללב, אני מניחה

למעלה