שוקל לשדרג את ה-TT3

amitp

New member
שיחליף עברית

ברגע שמסירים את העברית של איירון ומתקינים את זו של PDAC או PARAGON המכשיר מתחיל לרוץ (# השוותי עם 3715, ה4700 ניצח. # בפתיחת תוכניות הוא אמנם פיגר מעט אחרי T3 אולם בקריאת מסמכים גדולים בiSilo ה4700 לקח גם את הT3 בהליכה). אם אתה מחפש מכשיר שיפתח את היומן בעשירית השנייה - 4700 הוא לא המכשיר בשבילך. אם אתה מוכן לחכות 2 שניות לטעינה של הPocket informant (ולקבל תצוגה חודשית ומפורטת תודות למסך, BTW) ומעוניין לקרוא ספרים שלמים על המכשיר בנוחות - רק 4700. זאת הסיבה, דרך אגב, שלפחות שני חברים שלי (משתמשי פאלם ותיקים) עברו לפוקט. כמו שאמרנו כבר כמה פעמים - הכל עניין של צרכים - והצרכים שלך, משה, כאיש עסקים אינם צרכיו של סטודנט לרפואה. (ועדיין - זה לא שאני חושב שסטודנט לרפואה לא יכול להסתדר יפה מאוד עם T3, דרך אגב).

amitp

New member
אני מצטער אבל...

לא ראיתי את SkyScape על הטריאו, אבל על הT3 מדובר על דבר לא ישים בעליל (לעומת פוקט) - פונטים ענקיים שאי אפשר להקטין, בזבוז משווע של מקום על המסך ולעומת זאת scroll bar פצפון שלא ניתן לתפעל כהלכה ו-scrolling מהיר כל כך שכשרציתי לעבור כמה שורות מצאתי את עצמי בסוף המסמך. למעשה הדפדוף בקטעים ארוכים (aka DSM IV TR) אפשרי כמעט רק באמצעות מקשי החומרה, עמוד בכל פעם.

y_g

New member
Skyscape על הטריאו עובד מצויין

קריא ביותר, גודל פונטים מתאים בדיוק. יריב

yoovee

New member
לפחות 2 פתרונות לפסי גלילה מהירים->

1. ScrollBar5 2. Smooth Scroll Hack ציטוט מן האתרים:
ScrollBar5 slows down the rapid PalmOS 5.x scroll bars to a more usable rate. Lists, popup lists, and text fields - now they all actually scroll, not just jump. [Smooth Scroll Hack]​
אאל"ט הראשונה יותר קונפיגורבילית, אבל השנייה אמורה להיות הרבה יותר מהירה בשימוש על מכשירי OS5, כי היא נטיבית (ARM). מה שכן, על OS5, תצטרכו להשתמש במנהל ההאקים YAHM כדי לראות ולהפעיל האקים מהסוג של Smooth Scroll Hack.

amitp

New member
--->

"אאל"ט הראשונה יותר קונפיגורבילית, אבל השנייה אמורה להיות הרבה יותר מהירה בשימוש על מכשירי OS5, כי היא נטיבית (ARM)." - יובי, נראה לי שפספסת את הפואנטה - אני לא רוצה שזה יהיה מהיר, אני רוצה שזה יהיה איטי...
(עדיין זכורה לי שיחה עם איילת שבה טענתי כי אני מתגעגע לפוקט שבו דברים עובדים... לאט...) (אני כמובן מכחיש מכל וכל
) בכל מקרה - איפה היית בכל תקופת הT3 שלי? יש לך משהו שגם מגדיל אותם??

atzmony

New member
עמית היקר חבל שלא שאלת פה

כי הפתרון כל כך פשוט שלא תאמין אני אף פעם לא השתמשתי scroll bar כל מה שהיתה צריך לעשות הוא לגעת במסך בנגיעות קלות בחלקו התחתון של הטקסט וכך הטקסט יורד שורה שורה, שלוש נגיעות שלוש שורות וכך הלאה קריאה רציפה ונוחה והשימוש הנהדר של סקיסקייפ הוא המעבר בין תוכונותיה שבפוקט הוא איטי להחריד בנוסף לטעמי הפונטים בפלם עדינים ונעימים יותר. בנוסף אני חושש ואולי אני טועה אבל אתה כנראה לא מכיר את האופציה לפונטים קטנים בפלם ??? יכול להיות ? אולי נעשה השוואה : ב5NCC בMAIN INDEX כמה שורות אתה רואה ? בפלם T3 אני רואה 16 שורות

amitp

New member
--->

אני אסביר: 1. אני מכיר את השיטה, אולם היא לא נוחה לדפדוף בין פסקאות או חלקים שונים של המסמך, במיוחד כאשר התוכנה טרחה להחזיר אותך לאינדקס כיוון שהעזת לפתוח תוכנה אחרת, מה שמביא אותנו ל: 2. "והשימוש הנהדר של סקיסקייפ הוא המעבר בין תוכונותיה שבפוקט הוא איטי להחריד" - בפוקט אני לא צריך לעבור בין תוכניות! אני פותח את כל מה שאני רוצה לעבוד איתו ומזפזפ בין התוכניות. בפאלם אם אני רוצה לבדוק שם מסויים של תרופה במדיק תוך כדי קריאת מסמך בDSM אני צריך לפתוח את הiSilo ולקרוא, רק כדי לגלות בחזרתי לDSM שחזרתי לאינדקס, ולך תמצא עכשיו איפה הייתי בטקסט.. (במיוחד עם הScrollbars המדהימים) 3. לדעתי הפונטים בפאלם מזעזעים, אבל זה כבר עניין של טעם... 4. אני מקווה שזה לא נאמר בציניות. יש הרבה דברים שאני לא מכיר בפאלם כך שלא אתפלא אם גם זה אחד מהם. עם זאת בזמנו בדקתי שתי שיטות שונות להקטנת הפונטים בT3 ללא הצלחה כלשהי. אשמח לשמוע אם יש פתרון לנושא. 5. אין לי 5MCC. בDSM יש 25 שורות בINDEX - אולם זאת לא חוכמה כיוון שskyScape לא מאפשרים לשנות גודל פונטים באינדקס. במסמך עצמו יש לי הררררבה יותר (לדעתי מעל 50, אבל טרם ספרתי).

yoovee

New member
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי כראוי

התוכנה מאטה את פסי הגלילה כפי שגם מצויין במובאה שהבאתי לעיל. כשרשמתי "הרבה יותר מהירה", התכוונתי "הרבה פחות מאטה את הפאלם ברקע"...זו בעיה ידועה עם "האקים" שנכתבו לגרסאות ישנות של פאלם - הם מכניסים את כל מערכת ההפעלה למצב של אמולציה, וכאשר זה קורה ברקע, המעברים התכופים בין סביבת ה-ARM לבין ה-PACE פשוט מזחילים את כל העבודה הכללית במכשיר. בתוכנה הראשונה רשום במפורש שהקוד שלה הוא 68k (מה שמכתיב אמולציה), אבל לזכותה יאמר שהקונפיגורביליות שלה מאפשרת ביטול לרשימת תוכנות שהמתמש הגדיר מראש כגון משחקים תובעניים וכו'. בתקופת ה-T3 שלך כנראה שעוד הייתי עם מכשיר ה-OS4, אבל בכל אופן חשוב להבהיר שאני רק מצאתי את הפתרונות האלו ברשת - לא אני יצרתי אותם.

ThinkTank

New member
סקייסקייפ על T3

אני חייב לומר שלמרות סימני הזקנה האמורים, הקריאה בתוכנות skyscape על ה-T3 (במיוחד במסך פתוח ואופקי) כל כך נוחה שאני מוצא את עצמי פותח את הריסון בפאלם וקורא בו פסקאות ופרקים שלמים, כשהספר מונח לידי... החיסרון היחיד - הטבלאות לא ממש פרקטיות. הפונטים לא הפריעו לי מעולם, והגלילה אמנם לא מושלמת אבל זה רק עניין של הרגל. בכל אופן, נראה לי שהמעבר לטריאו יצטרך לחכות לסיום מבחני הגמר.

למעלה