עדין אין לי מתכון של ממש
הלכתי יותר על הקישור שלי, לאחר שראיתי אותו ב-TV. אבל משהו חסר לי שם: תפ"א!
לגבי הכשר, אכן, כ"א יאכל מה שבא לו, בזכות חבקוק. כי בלי חבקוק ייתר אוכלוסיית העולם שלא מכירה אותו, לא הייתה יודעת מה לאכול!.
רק למה מכריחים אותנו לשלם בארץ על אוכל כשר ולקנות רק כשר, כאשר אני כלל לא שומר כשר?
אם נכון היה המשפט של חבקוק ב' 4, אילו שבאמונתם לא מתחייב לאכול כשר, יכלו לרכוש את כל סל המוצרים שלהם בהרבה פחות כסף, ובחלק מהמקרים, הרבה יותר טעים.
ואם המשפט מגיע מהעולם החרדי, איך נסביר לעם, שיש הוראת בג"ץ! (לא פחות) שכל בשר קפוא שמיובא לישראל, חייב לעבור שחיטה כשרה והכשר בארץ המוצא!
זה למה קילו פילה בקר עולים בארץ 250 ש"ח בעוד אמש רכשתי 3 ק"ג פילה מ-"בשר אחר" ב-99 ש"ח. זה 33 ש"ח לק"ג במקום 250 ש"ח. הבשר האחר פשוט בלי הכשר. זה נרבה יותר קרוב למחירו בחו"ל, מאשר הבקר הכשר.
אילו הצורך בכשרות, מפעלי מזון וספקי בשר רבים יכלו לוותר על העסקת משגיח כשרות, כולל בסופרים הגדולים (יוחננוף ועוד). אבל יש חובה להעסיק אותם...אנחנו משלמים את שכרם (עם ריבית) והם בתמורה, מחייבים הכל כשר, למרות שאני ממש לא צריך. זה כולל את רוב בתי החולים בארץ, שליצמן דחף לשם מבני משפחתו להיות משגיחי כשרות. טוב לי גם בלי. רק שחבקוק שלנו, עוצם עיניים כאשר זה מגיע לפתחם של החרדים. וכך אני ודומי, פשוט נדפקים.
צר לי מיכי, אבל בין האמירה היפה של חבקוק, למציאות - מפרידים שנים של כפיה דתית מכוונת וזדונית.
כשרות היא הבלוף הכי גדול של החרדים. כדוגמת החליבה בשבת (יש חובת חליבה אך יש לשפוך את החלב), שלמעו הצלת 1/7 מהתוצרת, שמים חתיכת חרס בתחתית הכלי וזה "כאילו החלב נשפך" ואז הוא כשר. דיני שמיתה שאינם מתבקשים בחקלאות עם דישון, "כאילו הגינה" שאינם מבקשים במדינה מתוקנת בשנת 2020 ועוד. כן, במקומות נידחים בהודו, שבו החנות בשר, נראית כמו חנות בעלי חיים בכלובים, והמוכר שוחט ומנקה את הבשר במקום...וההודי לוקח אותו הביתה וגם שם אין קרור, ובחוץ 54C, יש משמעות להלכות הכשרות (אולי!). אז הם אוכלים בעיקר צמחוני...