שורשים מסתעפים בראש פינה

mahaian

New member
רק באופן חלקי

זאת מאחר שאנחנו יודעים שקולין הוא נין של שלמה רובינשטיין. לסלי טוען שהוא כמעט בטוח ששלמה הוא בן דוד של פישל רובינשטיין. אגב לסלי כתב שאחותו של קולין ג'יל תגיע לארץ לכבוד המכביה בחודש הבא והיא מאוד מעוניינת להפגש עם בני המשפחה.

ornan

New member
אשמח להכירה - אולי ביחד נגלה מיהו

שלמה רובינשטיין. דרך אגב שמו המלא כפי שמסר לסלי אוברמן הוא: " שלמה-סולמון-שניאור זלמן" מה שמחזק את ידיעתנו שהרובינשטיין קשורים לר' שניאור זלמן מלאדי, הנה צאצא הנושא את שמו.

כוכה

New member
מציעה לכם לערוך לכבודה אירוע

לתאם מראש ולהגיע כולם עם הדיסקים, והספרים ודווקא לראש פינה. תהיה לכם חוויה אדירה!

וכמובן להכין לה עץ משפחה מפואר

שתיקח איתה הביתה, תראה לאחיה, ובכך תעודד אותו (אולי) לענות סופסוף לדוא"לים שלכם. בעצם, אולי היא תדע לתפור בעצמה את התעלומה הגדולה... ארנון

שרי סילבר

Active member
אני עברתי עליו בספרית בית-אריאלה וליתר דיוק בספרית אחד העם שבבית-אריאלה. אני מניחה שהכוונה לספר שהוציאו בני משפחתה של רבקה גרבובסקי ומבוסס על זכרונותיה (אגב, בתיקיה של משפחת גורוחובסקי בראש פינה יש דף בכתב ידה של רבקה גרבובסקי בו היא מתארת איך יעקב גורוחובסקי בנה בביתו תנור לאפיית מצות שמורות ואנשי ראש פינה היו באים לאפות את המצות בתנור זה. גם בספר נתקלתי באזכור של יעקב גורוחובסקי. רבקה גרבובסקי מספרת שקלר בנה את ביתו ליד משפחת גרבובסקי. היא גם כותבת שהגיע יהודי עשיר מרוסיה (אולי אפילו מציינת אודסה, לא זוכרת במדויק), יעקב גורוחובסקי, ובנה את ביתו ליד הבית של קלר. ניצן, האם הכוונה לאהרון קלר? איפה היה הבית שלו בראש פינה? האם ידוע לך המיקום המדויק?

nitzoops

New member
אהלן שרי. כמובן שאני יודע

בית קלר המקורי עדין עומד באותו מקום שהיה מאז. על הגדר כתוב בית קלר ושם מתגוררים עד היום דבורה ואביב קלר. אביב "הילד" עדין מתפעל צימרים במקום. ראו הקישור. צריך לרדת ברשימה עד למטה כמעט

משה לרר

New member
קשרים מסועפים בראש-פינה

דודניתי רחל הורוביץ מירושלים באה ללמד בביה"ס בראש-פינה - היתה מורתו של אביב קלר - ונישאה למנחם בלום. אח סבי בא כחלוץ לראש-פינה - לאחר שפורקה הקבוצה שלהם שניסתה להקים את היישוב ביריה בשנת 1921 באיזור המעיין - נשא לאשה את חנה סלומון נכדת ר' אפריים פישל מיסוד-המעלה. יצחק (סלומון) לרר מראש-פינה היה חברו הקרוב (כמו אחיו) של מנחם גרבובסקי-ארגוב, יצחק "גרר" את מנחם ללמוד בסמינר בית הכרם. מיד עם פרוץ המאורעות בנובמבר 1947 נכנס יצחק בראש כתת הגנה להגנת הרובע היהודי ונפל הרוג לידיו של מנחם גרבובסקי בקרב מול הפורעים הערבים בדצמבר 1947 - נר רביעי של חנוכה - היה הנקבר האחרון בהר-הזיתים סבי בא לראש-פינה ב1922 והתגורר חצי-שנה ברפת של מרדכי פרידמן. לאחר מכן עבר לפתח-תקוה ונשא לאשה את סבתי שהיא דודנית של מרדכי פרידמן. תזכורת - מרדכי פרידמן הוא בנו של יוסף פרידמן "אפנדי" שהיה מקבוצת האברכים של צפת שהקימה את "גיא-אוני".

mahaian

New member
אם כך, משה

אז גם אנחנו קשורים בעקיפין שכן גם אני קשור לבלום ולסלומון בקשרי נישואין..

nitzoops

New member
ואם כבר מדברים על פרידמן

כאשר התפרק הגרעין של גיא אוני וכולם חזרו לצפת, היו אלה משפחות פרידמן וקלר היחידות שנשארוואח"כ הצטרפו להקמת ראש פינה ביחד עם הרומנים.

למעלה