שותף בחברה בע"מ

מצב
הנושא נעול.
שותף בחברה בע"מ

שותף בחברה בע"מ
שלום לכולם אני שותף 33% בחברה בע"מ אני מעונין לצאת מהחברה. א)מה קורה עם הערבות שלי לחברה(כרגע בלתי מוגבלת) ב)האם אני יכול סתם להתפטר? ג)האם אני יכול כבר למחרת ההתפטרות להתחיל לעבוד בתור שכיר ומה הדין לגבי לקוחות האם אני יכול לפנות ללקוחות החברה? ד)השותפים בחברה לא מעוניינים לתת לי לצאת בגלל הלקוחות ובגלל העובדים(יש לי קשרים מצוינים עם העובדים) נא תשובתכם בדחיפות תודה מראש

שיר ורד

New member
אם אתה מעונין לצאת מהחברה

שותף בחברה בע"מ
שלום לכולם אני שותף 33% בחברה בע"מ אני מעונין לצאת מהחברה. א)מה קורה עם הערבות שלי לחברה(כרגע בלתי מוגבלת) ב)האם אני יכול סתם להתפטר? ג)האם אני יכול כבר למחרת ההתפטרות להתחיל לעבוד בתור שכיר ומה הדין לגבי לקוחות האם אני יכול לפנות ללקוחות החברה? ד)השותפים בחברה לא מעוניינים לתת לי לצאת בגלל הלקוחות ובגלל העובדים(יש לי קשרים מצוינים עם העובדים) נא תשובתכם בדחיפות תודה מראש
אם אתה מעונין לצאת מהחברה
אתה צריך למצוא קונה לחלקך בחברה ולמצוא גם אדם שיכנס תחתך כערב (בהסכמת הבנק או הגוף שכנגדו חתמת ערבות). כדאי שתקרא בעיון את הסכם השותפות שלכם, שאמור להגדיר איך אפשר לצאת מהשותפות ואלו מגבלות חלות עליך לאחר מכן. כנ"ל עליך לקרוא את טופס הערבות ולראות מה אתה יכול/צריך לעשות כדי להשתחרר מהערבות. אם זה לא כתוב בטופס, כדאי לשאול את פקידי הבנק. שים לב, שהם לא חייבים לקבל כל ערב חליפי, ואם אתה דורש להפסיק להיות ערב (בכתב) , הם לא יכולים לחייב אותך בהלואות חדשות שילקחו, אך כן יכולים לחייב אותך בחובות קיימים של החברה במידה ולא יפרעו בזמן. זכותך להיות שכירבמקום אחר, אלא אם כן ישנה התחיבות אחרת במסגרת הסכם השותפות (וגם אז לא בטוח ב 100% שהיא תקפה). אסור לך לסחוב עובדים מהחברה הקודמת וכנ"ל לקוחות, אך אם פניתך ללקוחות החברה, לא תגרום לניתוק הקשר בינם לבין החברה או לצמצום היקף העסקים שלהם,או בסכויי זכיתה של החברה בעסקאות עתידיות , אז כנראה לא ניתן למנוע זאת ממך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה