שותף לרכיבת שבת

בחישוב גס העליה היא סביב 4.7% לכן

על-אף אורכה היא ממוקמת לדעתי בין דרגה 1 ל2, ולא יותר. בוודאי לא בקטגוריה המיוחדת HC. דוגמא: המדלן גרסת 2005 25.4 ק"מ בממוצע של 6.1%. galibier אורכו 17.5 ק"מ בממוצע של 6.9%. ישנן גם עליות "קצרות" יותר, והן בשיפועים חדים יותר כמו אלפ-דואז 7.9% ב13.8 ק"מ.

Yarnin

New member
צונמי, אם לא תתנגד

אני אוותר על הרעיון - אני ממש לא בקושר. את העליה של ערד רכבתי כמה וכמה פעמים, למעלה כמובן. את העליה לחרמון עוד לא עשיתי, ואני מצר על כך, אלא שגיסי גר במשמר הירדן ולכן שאני באזור אני רוכב לרמה עושה סיבוב למעלה ויורד חזרה לאחר כשעתיים רכיבה כדי לחזור בזמן ולהמשיך את היום עם המשפחה. ארז מנור ידידי עשה את החרמון כמה פעמים וכמובן שגם את העליה של ערד ולדעתו החרמון פחות קשה. אבל כפי שכתבתי כבר לא רק אורכה שהעליה והשיפוע מהווים גורם אלא גם מיקומה במסלול ואופי המסלול.

natyh

New member
אם לשפוט לפי

המנוע של הרכב שלי אז מעלה עקרבים קשה מכולם : את החרמון טיפסתי בזמן התקפת אסטמה ואפשר לשרוד אותו . צובא קשה יותר מהחרמון . ערד עליה ארוכה לא רכבתי אך ברכב עברתי בקלות את ה 60 קמ"ש כנ"ל בפרויד בחיפה . בית אורן עליה קשה יותר מפרויד . את מעלה עקרבים עליתי בקושי ברכב בהילוך ראשון בן 12 ל15 קמ"ש . עליה דומה היא ממבוא חמת לרמת הגולן . נתי

Yarnin

New member
צונמי - מתוך סקרנות לשמה

ושלא תבין אותי לא נכון. אני מלא הערכה אליך - אילו רק יכולתי. אני גר בניגוד אליך מאיזור מישורי - בארי הפלנדרס של ארץ זבת - מישורים ורוח. עם איזה הילוכים אתה עולה את העליה לערד/חרמון

Yarnin

New member
לעמנואל - פעם היה פה דיון על

איך נכון לחשב אחוזי עליות. מכיוון שאני לא זוכר בדיוק את כל רזי החישובים, אשמח אם תוכל להזכיר לי איך מחשבים.

לא הולך לי- נקווה שעכשיו: אחוזים

השיפוע נמדד עפ"י צבירת הגובה חלקי המרחק. למשל העליה לנס-הרים(עד המגדל): מגובה הנצבר הוא 410מ' לאורך 5.7 ק"מ- דהיינו 410 לחלק ל5700 שווה כמעט 7.2 אחוזים (7.19 ליתר דיוק). חוץ מזה אתה יודע שגדלתי באותו חבל-ארץ שלך, במושב תלמי-אליהו. אכן איזור מישורי וסחוף רוחות.

Dakar2

New member
צונמי אני בא!!!!

אבל בתנאי שאני נוהג בדרך חזרה ;) אני בטוח שתבין! נ.ב יום ראשון מהבית

Dakar2

New member
צונמי אני בא!

אבל אם אני נוהג
אני בטוח שהבנת! נ.ב יום ראשון מהבית!

למעלה