שחמט

hopefulman

New member
שחמט ../images/Emo62.gif

מצד אחד זה משחק במלוא מובן המילה ומצד שני גם דורש הפעלת חשיבה ויכולת תיכנון מהלכים עם קומץ ערמומיות :). אז הגיע הזמן לגלות מהי עמדתם של האנשים כאן לגבי משחק זה שהוא לטעמי עונה על ערכיהם של רבים מאיתנו. * האם את/ה אוהב/ת שחמט? * באיזה גיל נחשפת למשחק? * מי לימד אותך לשחק? * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? אהמ... וזהו , אלא אם כן יש לך עניינים נוספים לספר אודות הנושא :) דניאל

DECK

New member
אני לא מגיב פה יותר מדי

אבל שיהיה... משעמם לי טילים... * האם את/ה אוהב/ת שחמט? לא * באיזה גיל נחשפת למשחק? צעיר, גיל חד ספרתי כלשהו P: * מי לימד אותך לשחק? אחי הבכור * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? לא * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? לעיתים רחוקות... רחוקות מאוד... נראה לי אפשר לספור על יד אחת כמה פעמים שיחקתי שחמט... * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? עם אף אחד, בשום מקום * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? אני לא זוכר מתי שיחקתי פעם אחרונה, אבל אני די בטוח שאני ברמה 1...

SpyKid

New member
../images/Emo27.gif

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? אכן! * באיזה גיל נחשפת למשחק? אני לא זוכרת, אבל זה היה גיל צעיר מאוד. * מי לימד אותך לשחק? אני מניחה שסבא שלי, אם כי שוב - כיוון שזה היה כ"כ מזמן אני לא זוכרת. * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? לא. * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? לעיתים די רחוקות, הייתי אומרת. בד"כ אין לי עם מי לשחק, אבל כשיש הזדמנות אני תמיד אוהבת לשחק, במיוחד עם מדובר במישהו שמעולם לא שיחקתי איתו. * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? ראשית, אני מעדיפה ל"וח קלאסי" (לא רק לגבי שחמט. באופן כללי אני לא אוהבת לשחק במשחקים מהסוג הזה במסגרת וירטואלית). לגבי "עם מי" - עם מי שרק רוצה
(עד עכשיו יצא לי לשחק בעיקר עם אבא וסבא שלי, ועם ידידים). * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? הממם, זה די קשה, כי תלוי יחסית למי.

hopefulman

New member
כמוני :)

גם אני מעדיף את ה"לוח הקלאסי" ומידי פעם (אם כי מפאת קוצר הזמן כיום פחות...) נהגתי לערוך טורנירים במשך שעות עם 2 מידידי ו...זכיתי להיות במקום ה- 2 בד"כ :) . אומנם אף אחד מאיתנו לא ממש היה שחקן מהולל בתחום וגם לא כללנו הגבלת זמן במהלך המשחקים , אך בהחלט נהננו ונראה לי כי רמתנו הינה גבוהה במקצת מזו של שחקן חובב. בילדות , נהגתי לשחק עם אבי אשר ניצח אותי לא פעם. נכון להיום הגלגל התהפך :). את מוזמנת לראות את הצעתי שנכתבה מתחת לתשובותיי שלי לשאלות :) דניאל.

sagima

New member
נושאנושאנושאנושאנושאנושאנושאנושא

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? כן. * באיזה גיל נחשפת למשחק? לא זוכר אז כנראה שצעיר (למרות שעם הזיכרון שלי יכול להיות שזה היה אתמול). * מי לימד אותך לשחק? סבא. * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? כן, הייתי בחוג, הייתי בליגה ויצא לי לשחק בטורנירים. * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? היום לא, פעם אחרונה הייתה כנראה לפני כמה שנים. * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? מכל הבא ליד. * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? בהנחה ששחמט זה כמו לרכב על אופניים, אז 6 ככה...

hopefulman

New member
../images/Emo13.gif

אכן נושא נחמד :). אהמ... לפי קורות חייך בתחום השחמט נראה כי הגדרת הסולם שלנו הינה שונה. כלומר אני מעריך שה-6 שלך נחשב לגבוה באופן יחסי לעומת זה שלי :). אתה מוזמן לקרוא את הצעתי הכתובה מתחת לתשובות שלי. דניאל.

DirtySpirit

New member
לה

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? כן * באיזה גיל נחשפת למשחק? לא זוכר * מי לימד אותך לשחק? נראה לי שאבא שלי * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? לא * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? לעיתים רחוקות יותר * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? בבית, עם אבא בעיקר * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? לא יודע. משהו נמוך.

זונע

New member
הופה

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? כן, אבל לא יצא לי לשחק המון זמן... * באיזה גיל נחשפת למשחק? בערך בגיל 6 * מי לימד אותך לשחק? רשמו אותי לחוג שחמט בכיתה א'...ככה למדתי * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? למעלה. * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? לעתים רחוקות ביותר. שיחקתי חמש שנים במסגרת החוג והשתתפתי בהמון תחרויות ודברים כאלה. * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? כבר שנים שלא יצא לי לשחק. אבל אם יוצא לי מדי פעם, אז בדרך כלל באינטרנט. * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? היום אני חלוד מאד...נגיד 4.

מי בא לשחק ביאהו? ../images/Emo13.gif

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? אכן * באיזה גיל נחשפת למשחק? משהו כמו 5-6 * מי לימד אותך לשחק? אבא שלי ואחותי * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? לא * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? לעיתים רחוקות, בעיקר ביאהו עם חברים מזדמנים. * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? אני כמעט ולא משחק על לוח אמיתי. * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? 1
סתם... פשוט אין לי ממש סבלנות לחשוב לעומק, כמה מהלכים קדימה...

hopefulman

New member
א-ני! ../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

זה היה רעיון בהחלט נחמד :) אז אני רואה שכבר בגיל צעיר גילית את נפלאות המשחק. אני בגיל הזה הסתפקתי בדמקה :) מנקודת מבטי מוזר לי לדמיין את אחותך מלמדת אותך לשחק שחמט :) ביחוד נוכח העובדה כי אחיותיי לא ממש מתלהבות מהמשחק ובקושי רב הצלחתי מידי פעם לשכנע את אחותי הקטנה לשחק עימי. כיום , קרוב לודאי , זה כבר לא יקרה :). אני מזמין אותך לקרוא את הצעתי בתום תשובתיי שלי לשאלון :). דניאל

....משחק המלכים.......

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? * באיזה גיל נחשפת למשחק? 10 * מי לימד אותך לשחק? אבא * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? אממ...במחוננים לימדו אותנו אבל לא רציני * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? מידי פעם * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? עם אחותי ואבא שלי..in the good old fashion way * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? 6

MelodicTruth

New member
אני מניח שאני מעט יוצא דופן בקבוצה.

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? לא * באיזה גיל נחשפת למשחק? 6 * מי לימד אותך לשחק? הדוד המיתולוגי מאמריקה * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? לא * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? לעתים רחוקות * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? נגד המחשב או נגד חברים, אם הם מתעקשים. * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? 5

hopefulman

New member
עכשיו אני!:) (ולא כי ההוא הלך ../images/Emo3.gif)

* האם את/ה אוהב/ת שחמט? כן :) ברגעים שיש לי פנאי לכך וביחוד לאחר זמן רב בו לא שיחקתי * באיזה גיל נחשפת למשחק? 8 :) * מי לימד אותך לשחק? קצת אבי ובמסגרת חוג שחמט * האם נרשמת לחוג שחמט במסגרת כלשהי? אכן... אך לא ממש התמדדתי. בערך שנה ביסודי וחצי שנה בחטיבה. אח"כ במסגרת הלימודים לתואר ראשון נדרשנו לקחת 2 נקודות בתחום הספורט... משום מה חוג שחמט נכלל ביניהם... לא היה לי שמץ של ספק במה אני עומד לבחור... :) * את/ה נוהג/ת לשחק בשחמט באופן תדיר או לעיתים רחוקות יותר? כרגע פחות... היו תקופות שיותר... * עם מי את/ה נוהג/ת לשחק בד"כ ואיפה (במסגרת הוירטואלית או/ו על גבי הלוח הקלאסי :))? למען האמת , גם וגם , אם כי במחשב לא ממש במסגרת הוירטואלית אלא בעיקר נגד המחשב. * בסולם 1-10 (1-רמה בסיסית , 10- רמה גבוהה , 5-רמה ממוצעת) , היכן היית ממקם/ת את עצמך מבחינת רמתך במשחק? אהמ... אני רוצה להאמין ש-6 :) , בהנחה שהרמת האוכלוסיה הכללית והחובבנית של המשחקים בשחמט הינה 5. - למעשה הרעיון לשאלון זה עלה לי בעקבות הצעתו של אדם לבארי מהפורום :) למשחק משותף דרך יאהו וזה בהחלט היה רעיון נחמד וכיפי. אולי אפשר לנסות ולתאם כאן מועד מסויים למעין מפגש וירטואלי של הפורום ביאהו ולארגן טורנירים של שחמט בינינו (נדרש רק לפני כן פתיחת מייל ביאהו) ? מה דעתכם? דניאל.

hopefulman

New member
יופי! ../images/Emo13.gif

נחכה לתשובות של אנשים נוספים וננסה לחשוב על תיאום! דניאל

hopefulman

New member
לכל חברי הפורום חובבי השחמט :

קראו את הצעתי הכתובות מתחת לתשובותיי שלי לשאלון. אתם מוזמנים להגיב עליה. :) דניאל

למעלה