שטן?

L e s t a t

New member
...

רשע = שחור רוע = שחור אמת = לבן צדק = צהוב טהור = שקוף מה זה מוכיח בדיוק?

TheBlueOne

New member
לבן שחור ומה שבינהם...

אני מקווה שתסכים איתי כי קיים קונצנזוס בחברה העולמית שרשע ורוע מיוצגים על ידי הצבע שחור (כפי שגם אתה ציינת) ולבן טוהר ואמת (לרוב) מיוצגים על ידי הצבע לבן (אני אהיה לארג´ ואומר בשביל הפוליטקליקורקט - גווניו השונים של הלבן). עד כמה שידוע לי (משיעורי האומנות הבודדים שלקחתי) שחור וגווני לבן שונים ומנוגדים זה לזה. לא? אם נקח סקלה הם יהיו בקצוות שונים וכל שאר הגוונים בינהם. האם עצם החלוקה הברורה הזאת שאנו עושים , כבני אדם, להגדרות שכביכול האדם "המציא" לעצמו על מנת להבדיל ולתת שם, איננה מראה בהכרח על חלוקה ברורה? כי הרי אם לבן זה אמת ושחור זה רוע - הרי שקיים דימוי כזה אצלנו וחלוקה כזו אצלנו ומכאן המסקנה - שאנו יוצרים את החלוקה הברורה והיא כן קיימת אחרת אנשים לא היו מסווגים לבן ושחור. לא?

L e s t a t

New member
אז? כל מה שהוכחת כאן הוא רק

שאני מושפע מהקונוטציות שנתנו לצבעים האלה? שההגדרות של הסביבה שאני חשוף אליהן עוד מהיותי ילד קטן כבר חילחלו לראש שלי ככה שעד שיעורי עיצוב לא חשבתי על משמעות אחרת לצבעים האלה? באמת, אם אתה רוצה אפילו לרמוז על כך שלתת את הצבעים כדוגמא לקיומו של רוע מוחלט אז פשוט תחסוך ממני את השטות הזו. צבעים מוכיחים משהו אחד - יש שמש! בעיצוב למדתי שיש עוד משמעויות לצבע השחור: הוא צבע קר שמשדר תחושה של מיסתורין ואי וודאות (זה לא תמיד רע, נכון?). פלוס, זה לא כל כך צבע, כל הצבעים קולטים את האור ומחזירים משהו, שחור פשוט קולט ולא מחזיר כלום ולכן הוא שחור.

TheBlueOne

New member
כל מה שהוכחתי.. :)

מושפע? מה הכוונה מושפע? אתה משתמש בזה בחיי היומיום? זה מוסכמה אצלך ששחור מייצג מסתורין ורוע ? כי אם כן - אז למשקל ההגדרה "מושפע" יש פרוש שונה: אתה חיי את זה, אתה מקיים את זה- אתה תוחם את הרוע ואת הטוב. ובקיצור... אתה נותן שמות ובכך יוצר את הדיכוטומיה. אם תרצה או לא (גם אם זה באופן מושרש).

L e s t a t

New member
לא הוכחת כאן כלום

אני מאוד אוהב שחור, זה צבע שהולך עם כל דבר... וכל מה שהוכחת זה שאני מושפע מקונוטציות שהסביבה נתנה לצבע הזה. כל הקטע הזה של הצבעים גם מאוד תלוי בסביבה שלך. מאז שהייתי קטן תמיד ייצגו את השחור יחד עם המושג "רוע" וזה כבר חילחל אליי. בסביבה בה לשחור אין כאלה קונוטציות אתה לא תמצא את אותו הדבר. חוץ מזה, מה שאתה אמרת עכשיו נשמע ממש מגוחך, זה לא מוכיח שום דבר ובהחלט לא מוכיח דיכוטומיה. זה נשמע כאילו אתה מנסה להוכיח דיכוטומיה באמצעות דברים שבעזרתם אי אפשר להוכיח דיכוטומיה (מה הקטע עם הקונוטציות של הצבעים? זה לא מוכיח שום דבר).

TheBlueOne

New member
לסיכום... (כן? )

אני חושב שקצת הסתבכת עם הטענה שלך
. אתה יודע מה.. מילא אם זה היינו אתה ואני שמושפעים מהקונוטציות שהסביבה נותנת לצבעים- ניחא. אבל תסכים איתי שקיים קונצנזוס די רחב בכפר הגלובלי על עניין השחור והלבן... לא? (את זה ניתן לראות בכל תחומי החיים, בסרטים, בחיים, באומנות אפילו בפרסומות.. ואתה יודע מה עוד? אני לא בטוח אבל אפילו בסמל הסיני שאתה מדבר עליו , עם הנקודות באמצע.. גם הוא בשחור לבן, לא? ) ומכאן (לעצם העניין) שבני האדם תוחמים את ההגדרות הללו של "טוב" "רע" לתוך אותם צבעים (זאת דוגמה ספציפית.. כמו כן אני יכול להביא דוגמאות אחרות.. כמו מלאכים ושדים... ) לפי בחירה וכן יוצרים דיכוטומיה. אני לא מטיל ספק באמונה האישית שלך לגביי הטוב והרע ומה שבינהם (ומשותף להם) כיוון שלכל אדם דעה ואמונה משלו ואין לאף אחד את הזכות לומר לו אחרת. אך הנק´ שבין אם נסכים להגדרה ובין אם לא.. ההפרדה קיימת באופן מוחשי. באופן תפיסתי-אישי.. זה כבר דבר אחר..
יום טוב!

L e s t a t

New member
איזה סיכום ואיזה נעליים

הסביבה שלנו גדלה עם הקונצנזוס הזה כמו שאנחנו גדלנו אתו. להזכירך, הנצרות קצת שלטה ברוב העולם עד לא מזמן ואני בטוח שאתה זוכר את החלוקה שלה ל"שחור" ו"לבן". עזוב את זה עכשיו, תשכח מכל הדוגמאות שנתתי פה. אבל אולי חוץ מהסמל שהזכרתי, יין יאנג, שאני בטוח שאתה מכיר - נראה ככדור המורכב משני חלקים בצורת טיפה מעוקלת, שניהם מנוגדים כדי שיצרו כדור (כמובן), האחד לבן והשני שחור. בשחור יש נקודה לבנה ובלבן יש נקודה שחורה. את היין יאנג אתה יכול לראות בכל מני דברים. לפני שאמשיך, ארצה להפנות אותך למאמר שכתבתי בעבר בפורום "מאגיה וכישוף", שם המאמר הוא "מדריך למאגיה שחורה".

TheBlueOne

New member
תודה אבל

את המאמר קראתי כבר בעבר... (חמוד, חמוד). אני מסכים עמך בחלק מהדברים... אבל ניסת לחשוב על זה בצורה אחרת? על היין ויאנג? הרי הם יוצרים ביחד כדור שלם- יחידה שלמה שאין בתוכה כביכול חלוקה - הטוב והרע הם דבר אחד. אם כן , למה יש צורך לצבוע חלק בשחור וחלק בלבן? למה דווקא שחור ולמה דווקא לבן? אני יוצא מנק´ הנחה שהרציונל שאני ואתה מסכימים עליו הינו כי אין דבר כזה טוב/רע. יש טבע האדם. טבע העולם. התנהגות שמגדירה את עצמה בהתאם לזמן למקום ולצרכים. אם ככה.. אז היין ויאנג קצת סותר את עצמו לא?

אתמול נגענו בנושא הזה במפגש

נכון, טוב ורע הם דברים סובייקטיבים, לכן אין להם קיום של ממש. מצד שני, אנחנו כן "רואים" אותם. האם זו סתירה? לא. אסור לשכוח, שבכדי לעשות דברים בעולם הפרקטי, צריך להגדיר ולהגביל. אם לגבי העולם המעשי, לא אקבע מה טוב ומה רע, תהיה אנרכיה מוחלטת. כך שהכל טוב ויפה. רע וטוב לא באמת קיימים, אך אנחנו יוצרים את המושגים האלה כדי שיהיה לנו איזשהו כלי של התייחסות. בחלק אחר של הדיון, דיברנו על "יצירת אלים" (דיסקסנו קצת על Chaos magick וכן על נושא האגרגורים, נושא הסובייקטיביות והנזילות של הקיום ה"ממשי" וכן הלאה) - ובעצם, כאשר חושבים במשותף על שני הנושאים וההשלכות שלהם, וכן בדיון בפורום של Paganpath, בעצם ניתן להגיע למסקנה כי (וזה גם המשך של הדיון על השטן, כמובן) - שבכך שאנחנו מגדירים ב"רע" ו"טוב" דברים, ומשקיעים מחשבה ו/או אמונה בישות של רוע, אנחנו בעצם יוצרים אותה, גם אם "רק" בתת המודע הקולקטיבי של האנושות. כך שבחינת ימי הביניים מנקודה זו, בימי הביניים, השטן הוא המנצח הגדול
הבעיה שלי, שאת כל המחשבות וה"תובנות" (אם ניתן להגיד זאת ככה), קשה לי מאוד להעביר במילים, חוץ מזה, שזה יהיה הרבה...

gwizard

New member
הערה קטנה....

מכיוון ששחור בולע את כל האור ולא מחזיר שום דבר הוא יכול להיחשב ע"י אנשים מסויים למייצג של רוע בגלל שאין חזרה של שום דבר. סתם בולשיט של ערב אחרי עבודה ף-)

hadaraviram

New member
לגבי ה"קונצנזוס העולמי" - זהו, ש...

לא. בחברה הסינית, לבן הוא צבע האבל והוא מסמל דברים עצובים. אנשים אפריקנים אמריקנים לא חונכו ש"לבן הוא טוב ושחור הוא רע", מטעמים ברורים. אנחנו ישראלים, שחונכו על ברכי התרבות המערבית, שהיא מאוד אירו-צנטרית, ולכן אצלנו, באופן אינסטינקטיבי, לבן = טוב ושחור = רע. זה בפירוש לא דבר אוניברסלי.

hadaraviram

New member
ולגבי יין ויאנג,

בפילוסופיה הסינית הם לא מייצגים קטבים מוסריים, אלא סוגי אנרגיות: יין היא אנרגיה נשית, מקבלת, פאסיבית וחשוכה, קשורה לירח, ויאנג היא אנרגיה גברית, מוחצנת, אקטיבית וקשורה לשמש ולאור יום.

L e s t a t

New member
תגיד לי, עוד לא למדת?!

לערסים יש דיכטיונרופוביה, אנחנו לא מסוגלים להיות באותו חדר עם מילון...

למעלה