שטפו לי את המוח..

EdisonGirl

New member
שטפו לי את המוח..

וכמובן שאני חייבת לעשות גם לכם רע "על הנשמה"...

במסגרת שיעור שנועד לספר לנו עד כמה אנחנו, המעצבים, אחראים לשמור על כדוה"א שלנו באמצעות החומרים וטכנולוגיות הייצור שנשתמש בהם, נאלצתי לגלות שחלק מהמיון שאני עושה באשפה הוא פשוט מיותר.

נייר מתמחזר? הו כן, אבל רגע... זה של החלב ממש לא מתמחזר, ונגיד שידעתם את זה?
אז מה דעתכם על זה שרוב הפלסטיקים והניילונים שאתם דואגים להשליך למחזוריות שליד הבית בתקווה שייעשה בהם שימוש חוזר- בעצם בכלל לא מתמחזרים? ובסופו של דבר, מישהו יזרוק את זה לפח במקומכם...

ומה זה הפח הזה? מסתבר שאנחנו הופכים למזבלה ענקית ככל שעובר הזמן (יש באוקיינוס "אי אשפה" בגודל של בריטניה ובעומק של קילומטר אל תוך הים!!!).
הדבר היחיד שמתחדש פה על כדוה"א זה אנרגיית השמש, ותו לא.
אנחנו הולכים לכיוון האבדון, ולא בקטע של 2012 ונבואות מיסטיות למיניהן.. אלא אנחנו טכנית ומעשית הולכים לכיוון אחד בלבד- אבדון.

אנחנו צורכים כ"כ הרבה דברים מיותרים (בשם האופנה או הטכנולוגיה או סתם תרבות הצריכה) ויוצרים זבל בכמויות ענק, שהלוואי שכולו היה באמת מסוגל לחלחל לאדמה ולכלכל אותה (אז"ש), ובקרוב פשוט לא יישאר לנו עוד מה להשמיד. זה רק עניין של זמן

לי זה עשה ממש רע. מה אתכם? מה אתם עושים לטובת הסביבה והאם אתם יודעים מה המשמעות של התמונה מצד שמאל, ושל ה..מספרים הללו?

EdisonGirl

New member
ושאלה "למתקדמים" -

איזה פתרון הייתם יכולים להציע עבור הבעיה הזו? הרי חלק מהאנשים חסרי מודעות, חלקם מונעים מאינטרסים ולחלקם פשוט לא אכפת..

פופאפ

New member
יש חברות מיחזור חדשניות -לכו בעקבותיהם

בתור משקיע תמיד מחפש הזדמנויות איך לעשות כסף מזבל תרתי משמע
דוגמא (שאין לראות בה המלצה להשקעה) מיחזור צמיגי מכוניות לחומרי גלם
החברה Harmonic Energy או ASUV נחשבת מבטיחה בתחום.
http://harmonicenergyinc.com/

EdisonGirl

New member
לפי מה שהבנתי, יש בעיה לעשות את זה

כי הצמיגים היום עשויים בטכנולוגיה שמחברת מס' חומרים אחד לשני בדרך שקשה להפריד בסוף ימיו של הצמיג. אם הם מצליחים- שאפו!

Ron W

New member
יש בעיה שאין מספיק בנות בחוד הטכנולוגיה

אחוז הבנות במקצועות ריאלים טכנולוגיים לא ממריא
הייתי אמש בכנס טכני בתחום ננוטכנולוגיות
מתוך למעלה מ 150 היו בקושי 5 נשים
לפחות 2 המרצים היו גבר ואשה
חומר למחשבה.

EdisonGirl

New member
נכון, גם בכיתה שלי יש רוב גברי

ואני אפילו לא לומדת משהו טכנולוגי מידי (עיצוב תעשייתי)...

רק לא הבנתי מה הקשר של זה למה שכתבתי

Ron W

New member
ניסיתי לאתגר אותך לבחור מקצוע טכני יותר

וככה לטפל בבעיות מחזור באופן מדעי
אגב עיצוב תעשייתי, גם אני פעם מזמן התעניינתי בתחום
בהצלחה.

EdisonGirl

New member
תודה

התחום הזה, בגלל שאין אפשרות לעצב תוך התעלמות מהטכנולוגיה, גורם לי להבין כמה אני לא יודעת, ולרצות לדעת עוד, גם כדי שיהיה לי ערך מוסף בעיצוב עצמו. יתכן מאוד שזה אכן משהו שאעשה בהמשך, אחרי סיום התואר הזה...

(ואגב מקצוע טכני - מכונאות רכב זה תחום שמאוד מושך אותי)

spaysi8

New member
ממש מבאס לשמוע..

אני אישית התחלתי לאסוף פלסטיקים ישנים (קופסאות), גלילי נייר טואלט, בקבוקי וכדומה.
אני מתכננת לעשות מהם אמנות (בין אם למכינה, לתואר, או לעצמי)
כך אנצל את החומרים האלו שלא כולם מתכלים כמו שצריך..
חוץ מזה, אני לא רואה הרבה מה לעשות בתור אינדיוידואל..
כי אין לי פתרון לכל הזבל הזה שאין איפה לזרוק אותו..
חוץ מלעשות אמנות שימושית..

AS00AS

New member
ביום שהאנשות תבין שאי אפשר לאכול כסף,

אז יקרה השנוי

Megie

New member

את גרה בארץ?!
כל מה שתיארת יותר אופייני לאירופה(בעיקר), בארץ לא כ"כ יצא לי לראות את הפחים הרלוונטים לסוגי אשפה שונים..חוץ מפלסטיק (בקבוקים)
מה שמאוד מפותח באירופה גם בתוך הבתים של כולם (יש כאלו שיכולים לקבל כנס במידה ולא ייפצלו) הייתי שם לפני שבועיים ובדיוק חשבתי לעצמי כמה שזה לא היה עובד בארץ, אני מדמיינת לעצמי מכולה שמחולקת ל3-4 סוגי אשפה לפני סוגים שבפועל משמשת את אזרחינו כיותר כיבולת, פשוט יזרקו עד שכל חלק יתמלא בלי קשר לחלוקה הרלוונטית
או יותר יפה, הישראלי המצוי-הולך לעבר הפח עם עטיפת גלידה וחושב לאיזה מהפחים לזרוק אותה..בארוררר...

אני חושבת שגם אם אפשר לפתח ולמחזר, קשה לי להאמין שזה באמת נעשה בצורה יעילה.. לי זה נשמע שמתחת לפני השטח, כל הנושא הוא סוג של התייפיפות וניסיון ללבוש תחפושת של עולם יפה..הכי קל לטאטא מתחת לשטיח.

אבל כן, בהחלט יש ויש, אני לא יכולה להכליל..ולשאלתך, יכול להיות שראיתי ברחבי אירופה חלק מהסימנים בתמונה(ואולי יש גם איזה סימן אחד שראיתי מתישהו בארץ)...אבל להגיד לך שהם מדברים אלי או אומרים לי משהו?! לא.

Optimistic Girl

New member
לא היא גרה בתל אביב !

גם ב"כפר" שאני גרה בו כבר יש פחי מיחזור לכל מוצר
אומנם לא בכל העיר אך יש..

זה טוב שישראל התחילה לחשוב על מיחזור

Megie

New member
טוב אז כנראה

שה"כפר" שלך כבר הרבה יותר מפותח מה'עיר' שלי..

אני במקור מפ"ת-אם אפשר לקרוא לה עיר, בכל זאת..לא נתקלתי שם בפחים כאלו..וכיום אני גרה בנשר("הירוקה")-וגם, כלום...אז זה בהחלט מידע מפתיע, סורי על הבורות בעניין.. ובכל זאת, עד כמה זה באמת עובד בארץ?

EdisonGirl

New member
אכן אין פה בארץ מספיק...

יש פח לנייר (התחננתי לעירייה [ת"א] שתשים לי ליד הבית, ועד היום אני מחכה, כך שהנושא לא מפותח במיוחד)
יש פה ושם פחים לזכוכית (נדיר, נדיר למצוא)
ויש מיחזוריות שנועדו לבקבוקי פלסטיק, שעליהם דיברתי. כי הרבה אנשים [כולל אני] מנצלים את המציאה ושמים בהם גם זבל "פלסטיקי" שלא מתמחזר בכלל, פשוט מתוך רצון טוב וחוסר מודעות, אלא שכל הזבל הזה נזרק, ו..ראית את התמונה שלי? אז.. רק פלסטיק שכתוב עליו 1 מתמחזר בארץ. כל היתר לא מתמחזרים בכלל ואנשי המיחזור זורקים אותם לפח "בשבילנו".

הסימנים האלה שבתמונה מופיעים ע"פ חוק על כל מוצר בארץ ובעולם, תשימי לב מהיום, ונסי מראש לא לצרוך מוצרים שכתוב עליהם כל מספר למעט מס' 1.

Purple Mushroom

New member
אני בכל זאת ממחזר

וסומך על הספיריט, שאנשים שעובדים במחזור זבל, ימחזרו בכל זאת.
לא יודע מה המשמעות של התמונה מצד שמאל.
מקווה בכל זאת שלא הולכים לאבדון, ושהאנושות תתעורר, (קשור התוכן הזה קשור גם למהפכה של אהבה בעולם
מנפרדות לשירות, לאחדות אוהבת
).
אני גם ילד אור
וגם ילד אופטימי, גם בן אדם אוהב ואופטימי מטבעי. (טבע של כל אחד).:)

למעלה