שטפו לי את המוח..

GeJuFan

New member
התמונה..

או יותר הנכון המספרים אלו הם המספרים שנותנים לחומרים שונים בשביל לקבוע האם הם ברי מחזור, ועד כמה הם ברי מחזור.

בכל מקרה, למיטב ידיעתי טכנית כל אחד מהמספרים הנ"ל הוא בר מחזור. חלקם עוברים לשימוש חוזר, חלקם מתמחזרים למשהו אחר לגמרי (למשל פלסטיקים מסוימים הופכים להיות בד פליז, זכוכית עוברת לשימוש חוזר בסלילת כבישים), וחלקם מספיק אורגנים שאפשר לקבור אותם או משהו בסגנון.

אני חושבת שהמלוטי מחזור יכול לעבוד בארץ, הבעיה היא שאין מספיק תמריץ מהממשלה לכך, וחברות פרטיות לא באמת ירימו את הכפפה אלא אם יקבלו את התמריץ הזה, וזה אומר הנחות כלשהן, או במילים אחרות: כסף.

EdisonGirl

New member
נכון, ולא כולם מסוגלים להתמחזר

בארץ ממחזרים בעיקר את 1, וקצת את 2. בעולם ממחזרים גם את 4, ואולי אולי ממחזרים גם סוגים אחרים של פלסטיק. סוג 7, אגב, יצא מהחוק במדינות באירופה כיוון שהוא מסוכן ולא מתמחזר. בארץ עוד לא העבירו חוקים מגניבים שכאלה

צפנתי

New member
יום עיון בנושא פיצוץ האוכלוסין-היום

וגם בשידור חי.

קישור לשידור: (אמור להתחיל היום ב-16:45)

http://www.isees.org.il/DMPage.aspx?MenuId=14&ItemId=5&mytabsmenu=xxx

הזמנה ליום העיון: (ההרשמה נסגרה, המון אנשים רוצים לשמוע..)

http://trailer.web-view.net/Links/0...72807F290F852450CE66AC3BF0A2BFDDBE467C819.htm

דף הארוע באתר האגודה הישראלית לאקולוגיה:

http://www.isees.org.il/DMPage.aspx?MenuId=14&ItemId=5&mytabsmenu=xxx

לקריאה מומלצת בנושא:

http://magazine.isees.org.il/ArticlePage.aspx?ArticleId=275

מודה.. בכלל לא מעניין אותי.

שיגיע אבדון ונסיים עם זה.

(וכן.. גם אני נדבקתי בחיידק ואני ממחזרת בעבודה נייר ובבית בדר"כ נייר ובקבוקים. למה? אין לי מושג.. הרגל? חינוך?)

Grey Wind

New member
אני יענה לשאלה שלך בשאלות משלי

האם מיחזור יציל את כדורה"א מה"אבדון" הזה? כאשר חברות ענק וממשלות מזהמות 24 שעות ביממה את כל הכוכב?
האם ארגונים ירוקים או אנשים נחמדים יכולים להשפיע יותר מהם?
האם זה לא משהו שבעצם אנשים משתמשים בו להשלות את עצמם, כדי להרגיש טוב?
האם הכלכלה הנוכחית בכלל מאפשרת לשמר את כדורה"א?

נראה לי שאלה שאלות רטוריות
נו מילא, אצלנו בדירה ממחזרים בקבוקים..

EdisonGirl

New member
מיחזור כמו שמתנהל היום בטח שלא....

אם נדאג למזער את הצריכה של חומרים שאינם מתמחזרים באמת (ואני מתכוונת למיחזור אמיתי, כזה כמו של הפסולת של פרי שנפל מן העץ), ונפסיק לגמרי שימוש בחומרים שאינם מתמחזרים בכלל (אלא מקסימום מתפרקים במשך שנים רבות..)- זה בהחלט יכול לאט לאט לגרום לו להתאושש מכמות הנזק שכבר גרמנו לו וגורמים לו כל יום (גם אני).

הבעיה היא אכן אינטרס כלכלי, אלא שאם אנחנו, הצרכן הקטן, נדרוש את זה, חברות ענק ובעקבותיהם חברות קטנות יותר יאלצו להגיד לנו כן, כי בעיניהם, כמובן, הכסף הוא מה שחשוב, ולא המיחזור. וזה כבר התחיל לקרות...

EdisonGirl

New member
אז בקשר לספרות

יש אותם בארץ על כל מוצר "פלסטיקי"- עכשיו אתם תתחילו לשים לב, תאמינו לי

רק הספרה 1 מעידה על מוצר שמתמחזר. למעשה הוא לא יכול להתכלות כלל, אז לא מדובר במיחזור אמיתי, אבל אפשר לעשות בו שימוש חוזר (בגדים שלכם שעשויים מפליז הם מיחזור של הפלסטיק הזה), עד שהוא נזרק בסופו של דבר באדרת כלשהי...

את היתר אין צורך אפילו לזרוק למיחזורית- יזרקו את זה לפח. אם אפשר, פשוט אל תצרכו אותם מראש!

spaysi8

New member
אבל אבל אבל

זה בעייתי כי אני מניחה שרוב המוצרים לא באמת עשוים מפלסטיק מספר 1.
כלומר, מה הסיכויים?

תחשבי גם שלפעמים המוצרים הכי זולים (נגיד נוזל כביסה) יהיו בפלסטיק הכי זול, שלאו דווקא יהיה מהסוג המתמחזר..

בקיצור- בעייתי :(

EdisonGirl

New member
גם 2 קצת מתמחזר בארץ..

ו- 4 מתמחזר במקומות אחרים בעולם. הרעיון הוא למצוא כבר בשלב הפיתוח חומרים נכונים יותר לייצר מהר. ואגב, אני זרקתי במקרה מרכך כביסה השבוע, והוא דווקא כן מסוג 1
הבחירה קשורה יותר לתכונות החומר, ולא תמיד יש תחליף מתאים נכון להיום.

במדינה שלנו גם לא ממש טורחים. יש מדינות שאסרו כבר לחלוטין שימוש בשקיות ניילון- תחשבי שכל שקית כזו, ואנחנו זורקים המון!, לא מתמחזרת. טונות של אשפה מיותרת. אלה דברים שכן אפשר למנוע.

i n n a 1 9 8 8

New member
כמישהי שיש לה התמחות בעיצוב אריזות...

בתקופה שהייתי סטודנטית לעיצוב גרפי היה לנו פרויקט משותף עם י.מ.א. ודוקרט שהיא חברה מובילה בענף אריזות הקרטון בארץ. כל אריזה שיש בסופר מיוצרת שמה החל מכוסות פלסטיק ועד קרטונים לחלב. הכל הכל.
היה לנו סיור במפעלים האלה(היה דווקא מאוד מעניין) ושמענו בין היתר הרצאה של אחד המנכ"לים. הוא גילה לנו שרק תעשיית המחזור מבזבזת יותר משאבים מהטבע.ז"א גם יקרה וגם מזהמת עוד יותר.
בסופו של דבר זה עובדות שלוקחים אותם בערבון מוגבל. אני אישית לא פריקית של מחזור אבל אנחנו מקפידים לזרוק את בקבוקי הפלסטיק בפח המיועד לבקבוקי פלסטיק(ויוצא לי לזרוק אחת ליומיים כ-6-7 בקבוקים). בקבוקי זכוכית אנחנו בחיים לא נזרוק. שמים בצד ומביאים לפנסיונרים הרוסים האלה שאוספים בקבוקים כדי לגמור את החודש. אני אישית מקפידה למסור לקבועים כאלה זה גם סוג של מצווה.
בצבא ובעבודה הייתי מקפידה להביא כוס פעם אחת במקום להשתמש במיליון כוסות פלסטיק. בכלל לצרוך מוצרים ירוקים וידידותיים לסביבה.
גם מים אני "ממחזרת". כשסותמים את האמבטיה בזמן המקלחת יש אפשרות למחזר את המים.
למשל- כביסה ידנית(מה שגם חוסך המון חשמל כי משתמשים פחות במכונת הכביסה), אפשר לשפוך קצת מרכך כביסה ולשטוף את הרצפה...

צפנתי

New member
מבזבזת יותר? יותר ממה?

אני חושבת שלהניח או להגיד אמירה כזו על כל תעשיות המיחזור זו אמירה גורפת מידי. מיחזור ומחירו הוא עולם שלם של שיקולים מורכבים ונקודתיים ומאד תלוי במשאב, זמינתו ומחירו (כספית וסביבתית) בהפקה מחדש (תנסי בבקשה לדמיין את פני משק החקלאות והמזון ומחיריו בארץ ללא מיחזור מים...
) עלויות מרחקי שינוע, עלויות בניקוי המשאב ועוד ועוד ועוד...בקיצור כל מקרה לגופו ולמיקומו וכמובן תלוי טכנולוגיות שעשויות להשתפר כל הזמן.

עוד שיקול מורכב הוא עלויות סביבתיות שקשה למשקל, שימוש בארגיה למיחזור, לעומת כריית מחצבים חדשים באי מיחזור (מחצבה היא מפגע נופי וסביבתי, ואף זיהום איזורי של מי תהום ומי נגר עילי בקרקעות מסויימות).

מה שאני כן מסכימה, שכולם אומרים "מיחזור" כאילו זה פיתרון פלא. לעיתים זה פיתרון בזבזני בפני עצמו, מזהם וכו', ומהווה "פיתרון", במרכאות כפולות של שפיכת התינוק עם המים.

EdisonGirl

New member
המיחזור נועד לחסוך ומשתמשים בו כשהוא אכן חוסך

תמיד יש את השיקול של תועלת מול נזק, והרבה פעמים מיחזור הוא אכן הפיתרון, אבל לא תמיד.
ובנוגע לאריזות, בתור התחלה, אם רק היו אוסרים את השימוש בשקיות ניילון בארץ - המצב כבר היה יותר טוב.

למעלה