שיאילה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
איך אתם עם מלח?
אני שואל
כי מאז ילדותי אמי ז"ל הייתה מכינה את המאכלים בבית ללא מלח בכלל
וככה גדלנו שנים רבות בלי מלח.
התרגלנו וזה לא היה חסר לנו בכלל.
אחרי זה בגילי המאוחר ממש בשנים האחרונות, גיליתי פתאום את "ים המלח" והתחלתי לצרוך..
לפעמים אפילו יותר מדי, אולי כדי להשלים את ה"חוסרים" מתקופת הילדות.
אבל אז שמתי לב שהלחצדם שלי מתחיל לטפס לכיוון הגבול הצפוני.(מצפון תיפתח הרעה) דבר שלא היה אף פעם. |זהירות|
אז החלטתי לחזור למתכונת הישנה והטובה מבית אמא.
מסתבר שאמי עשתה בחוכמה שמנעה מאיתנו מלחים מגיל צעיר כדי שלא נתרגל וגם כדי לשמור על בריאות תקינה
הרי במילא מסתובבות כמויות גדולות של נתרן כמעט ברוב המוצרים שיש בשוק.
אז למה להוסיף?
 

GoldenEyes

Well-known member
איך אתם עם מלח?
אני שואל
כי מאז ילדותי אמי ז"ל הייתה מכינה את המאכלים בבית ללא מלח בכלל
וככה גדלנו שנים רבות בלי מלח.
התרגלנו וזה לא היה חסר לנו בכלל.
אחרי זה בגילי המאוחר ממש בשנים האחרונות, גיליתי פתאום את "ים המלח" והתחלתי לצרוך..
לפעמים אפילו יותר מדי, אולי כדי להשלים את ה"חוסרים" מתקופת הילדות.
אבל אז שמתי לב שהלחצדם שלי מתחיל לטפס לכיוון הגבול הצפוני.(מצפון תיפתח הרעה) דבר שלא היה אף פעם. |זהירות|
אז החלטתי לחזור למתכונת הישנה והטובה מבית אמא.
מסתבר שאמי עשתה בחוכמה שמנעה מאיתנו מלחים מגיל צעיר כדי שלא נתרגל וגם כדי לשמור על בריאות תקינה
הרי במילא מסתובבות כמויות גדולות של נתרן כמעט ברוב המוצרים שיש בשוק.
אז למה להוסיף?
יש הרבה דברים , באמת הרבה שאפשר בלי מלח
ואני משתדל כמה שפחות
טפו טפו לחצדם שלי תקין
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
יש הרבה דברים , באמת הרבה שאפשר בלי מלח
ואני משתדל כמה שפחות
טפו טפו לחצדם שלי תקין
אתה יודע כמה פעמים הכנתי חביתה?
עכשיו תבין...תוך כדי אני בוזק פלפל שחור והיד מיד נזרקת לכיוון המלחייה. |זהירות|
מצאתי שיטה כיצד לתכמן את המלח.
אני עושה תנועות ביד כאילו שיש לי מלחיה וככה אני מבלבל את החביתה. (תרתי) ;-)
היא חושבת שזה מלח. :-D
 

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה יודע כמה פעמים הכנתי חביתה?
עכשיו תבין...תוך כדי אני בוזק פלפל שחור והיד מיד נזרקת לכיוון המלחייה. |זהירות|
מצאתי שיטה כיצד לתכמן את המלח.
אני עושה תנועות ביד כאילו שיש לי מלחיה וככה אני מבלבל את החביתה. (תרתי) ;-)
היא חושבת שזה מלח. :-D
גם פלפל שחור לא בריא, הוא מאוד מסרטן.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

קבצים מצורפים

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    KB 195.9 · צפיות: 2

SupermanZW

Well-known member
אוי ואבוי, מה אתה אומר? יש לך סימוכין מדעיים?
קשה לי להאמין שפלפל כלשהו מסרטן.
כל הזמן פימפמו אותנו שפילפל הוא נוגד דלקות ומחלות.
פלפל שחור הוא אנטיאוקסידנט, ככזה הוא מונע ומפחית רדיקלים חופשיים, שהם בין הגורמים לסרטן. פלפל שחור מעכב ואף מונע סרטן, לא גורם לו.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
פלפל שחור הוא אנטיאוקסידנט, ככזה הוא מונע ומפחית רדיקלים חופשיים, שהם בין הגורמים לסרטן. פלפל שחור מעכב ואף מונע סרטן, לא גורם לו.
|כן|
אתה מספר לי?
אני שם פלפל שחור בכל תבשיל.
שלא לדבר על חביתות או ביצי עין. |מאוהב|
(רציתי להוסיף כאן משהו שמתחרז עם עין ;-))
אבל בסוף התאפקתי. :-P:
 
נערך לאחרונה ב:

מקסים 45

Well-known member
אתה יודע כמה פעמים הכנתי חביתה?
עכשיו תבין...תוך כדי אני בוזק פלפל שחור והיד מיד נזרקת לכיוון המלחייה. |זהירות|
מצאתי שיטה כיצד לתכמן את המלח.
אני עושה תנועות ביד כאילו שיש לי מלחיה וככה אני מבלבל את החביתה. (תרתי) ;-)
היא חושבת שזה מלח. :-D
שובב
 

מקסים 45

Well-known member
איך אתם עם מלח?
אני שואל
כי מאז ילדותי אמי ז"ל הייתה מכינה את המאכלים בבית ללא מלח בכלל
וככה גדלנו שנים רבות בלי מלח.
התרגלנו וזה לא היה חסר לנו בכלל.
אחרי זה בגילי המאוחר ממש בשנים האחרונות, גיליתי פתאום את "ים המלח" והתחלתי לצרוך..
לפעמים אפילו יותר מדי, אולי כדי להשלים את ה"חוסרים" מתקופת הילדות.
אבל אז שמתי לב שהלחצדם שלי מתחיל לטפס לכיוון הגבול הצפוני.(מצפון תיפתח הרעה) דבר שלא היה אף פעם. |זהירות|
אז החלטתי לחזור למתכונת הישנה והטובה מבית אמא.
מסתבר שאמי עשתה בחוכמה שמנעה מאיתנו מלחים מגיל צעיר כדי שלא נתרגל וגם כדי לשמור על בריאות תקינה
הרי במילא מסתובבות כמויות גדולות של נתרן כמעט ברוב המוצרים שיש בשוק.
אז למה להוסיף?
מלח אהבת חיי
כיום נמנע בשל לחץ דם.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
איך אתם עם מלח?
אני שואל
כי מאז ילדותי אמי ז"ל הייתה מכינה את המאכלים בבית ללא מלח בכלל
וככה גדלנו שנים רבות בלי מלח.
התרגלנו וזה לא היה חסר לנו בכלל.
אחרי זה בגילי המאוחר ממש בשנים האחרונות, גיליתי פתאום את "ים המלח" והתחלתי לצרוך..
לפעמים אפילו יותר מדי, אולי כדי להשלים את ה"חוסרים" מתקופת הילדות.
אבל אז שמתי לב שהלחצדם שלי מתחיל לטפס לכיוון הגבול הצפוני.(מצפון תיפתח הרעה) דבר שלא היה אף פעם. |זהירות|
אז החלטתי לחזור למתכונת הישנה והטובה מבית אמא.
מסתבר שאמי עשתה בחוכמה שמנעה מאיתנו מלחים מגיל צעיר כדי שלא נתרגל וגם כדי לשמור על בריאות תקינה
הרי במילא מסתובבות כמויות גדולות של נתרן כמעט ברוב המוצרים שיש בשוק.
אז למה להוסיף?
אכן, למה להוסיף?
אני, כמוך, התרגלתי בלי מלח וזה לא חסר לי כלל.
מה שמעצבן אותי שאישתי והילדים צורכים מלח בכמות מעצבנת וכמה שאני מנסה לגמול אותם, לא הולך לי.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אכן, למה להוסיף?
אני, כמוך, התרגלתי בלי מלח וזה לא חסר לי כלל.
מה שמעצבן אותי שאישתי והילדים צורכים מלח בכמות מעצבנת וכמה שאני מנסה לגמול אותם, לא הולך לי.
תעשה כמו שאמי עליה השלום עשתה..
תבשל להם בלי מלח.
אני כבר כמה חודשים בלי מלח והבדיקות חזרו להיות סבירות ברוך ה'.
אפשר גם להכין בבית "מלחייה פלציבו".
אתה יודע, מלחייה ריקה עם גרגירי אורז בפנים שרק יעשו רעש
מי שיבקש בארוחה מלח....
תיקח את המלחייה ביד ותעשה רעש עם האורז
אחרי כמה נפנופים תגיד להם, "עוד מלח?
או שאתה לא אוהב הרבה מלוח". :-D
ואם הם בסוף יעלו על התרגיל, שים קצת קמח בתוך המלחייה.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
תעשה כמו שאמי עליה השלום עשתה..
תבשל להם בלי מלח.
אני כבר כמה חודשים בלי מלח והבדיקות חזרו להיות סבירות ברוך ה'.
אפשר גם להכין בבית "מלחייה פלציבו".
אתה יודע, מלחייה ריקה עם גרגירי אורז בפנים שרק יעשו רעש
מי שיבקש בארוחה מלח....
תיקח את המלחייה ביד ותעשה רעש עם האורז
אחרי כמה נפנופים תגיד להם, "עוד מלח?
או שאתה לא אוהב הרבה מלוח". :-D
ואם הם בסוף יעלו על התרגיל, שים קצת קמח בתוך המלחייה.
הטריק מתאים לילדים קטנים, אך לא ליותר גדולים
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הטריק מתאים לילדים קטנים, אך לא ליותר גדולים
צודק, שכחתי לרגע. |מובך|
אצלי הוא רק בן 9 ואיכשהו אני עדיין מצליח פה ושם לתמרן אותו.
כמובן לפעמים עם פיתויים, למשל.. "אחרי הארוחה אני אלמד אותך תרגיל קראטה חדש"
אין לי מושג בקראטה, |פנים|
אבל לצורך העניין אין לי בעיה להיות "ברוס לי" דה לה שמעאטה חחחחחח. :-D
אבל את הארוחה הוא אוכל עד הסוף. ;-)
 
נערך לאחרונה ב:

תקווה25

Well-known member
איך אתם עם מלח?
אני שואל
כי מאז ילדותי אמי ז"ל הייתה מכינה את המאכלים בבית ללא מלח בכלל
וככה גדלנו שנים רבות בלי מלח.
התרגלנו וזה לא היה חסר לנו בכלל.
אחרי זה בגילי המאוחר ממש בשנים האחרונות, גיליתי פתאום את "ים המלח" והתחלתי לצרוך..
לפעמים אפילו יותר מדי, אולי כדי להשלים את ה"חוסרים" מתקופת הילדות.
אבל אז שמתי לב שהלחצדם שלי מתחיל לטפס לכיוון הגבול הצפוני.(מצפון תיפתח הרעה) דבר שלא היה אף פעם. |זהירות|
אז החלטתי לחזור למתכונת הישנה והטובה מבית אמא.
מסתבר שאמי עשתה בחוכמה שמנעה מאיתנו מלחים מגיל צעיר כדי שלא נתרגל וגם כדי לשמור על בריאות תקינה
הרי במילא מסתובבות כמויות גדולות של נתרן כמעט ברוב המוצרים שיש בשוק.
אז למה להוסיף?
שבוע טוב.אני גם שומרת לא לאכול מלח.אבל בגילנו זה מעט מסוכן לא לאיכות לגמרי מלח.עברתי בדיקת דם תוצאות יצאו שחסר לי נתרן ביקשה שאתחיל לאכול קצת מלח.לכן אני חושבת אל תפסיק לגמרי תוכל מעט זיתים או מעט חמוצים.זאת דעתי לפי האישי שלי.מקסימום תשאל את הרופא שלך בעניין.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
שבוע טוב.אני גם שומרת לא לאכול מלח.אבל בגילנו זה מעט מסוכן לא לאיכות לגמרי מלח.עברתי בדיקת דם תוצאות יצאו שחסר לי נתרן ביקשה שאתחיל לאכול קצת מלח.לכן אני חושבת אל תפסיק לגמרי תוכל מעט זיתים או מעט חמוצים.זאת דעתי לפי האישי שלי.מקסימום תשאל את הרופא שלך בעניין.
וואוו תקוה.
אם חסר לך נתרן אז את בטח מאד מתוקה. :-]
זה גם נדיר שלמישהו חסר נתרן.
בד"כ המצב הפוך.
תראי, אני לא נמנע לגמרי מה"חרא הלבן".
הרי בכל תערובת תבלינים כמעט הם מוסיפים מלח
רסק עגבניות שבו משתמשים יש מלח.
רוטב סויה זה כלב?
אפרופו "זיתים", את כנראה קורצת מאותו חומר של דבורה הנביאה.
באמת ערב שבת הכנתי זיתים עם בשר ברוטב עגבניות אדום. :-):
פשששששששש תקווה? :-D
שיחקת אותה הפעם. |4U|
 

Harrington

Well-known member
מנהל
איך אתם עם מלח?
חלק מילדיי מכורים למלח. פשוט בהגזמה פרועה. לא הצלחתי לגמול אותם מזה.
אישית הפסקתי מתישהו לשים מלח במה שאני אוכל, מטעמי בריאות. אחרי כשנתיים נמאס לי וגם לא הרגשתי עוד צורך בריאותי מיוחד, אז חזרתי. אבל במידה. כלומר קצת, בשביל הטעם. לא הכמויות המטורפות שהילדים שלי שמים :).
 

משתפרת1

Well-known member
אבא (ז"ל) של חברה סבל מלחץ דם גבוה. אמא שלה בישלה לכל בני הבית ללא מלח והמשיכה כך גם אחרי שנפטר. כשזה מה שמכירים כל החיים- המלח לא חסר. החברה היתה אומרת: אתם מרגישים את המלח ולא את הטעמים של האוכל.
האיש שלי היה ממליח מאד את האוכל. טוב, אם הייתם צריכים לאכול מה שהוא הכין אולי גם אתם הייתם ממליחים מאד. עם הבישול שלי הוא הפחית בהרבה את המלח, עד כדי כך שכיום אני ממליחה פחות מאשר בעבר, ומי שאוהב מלוח (הבן שלנו) יכול להוסיף.
 

דיברגנט חדש

Well-known member
אבא (ז"ל) של חברה סבל מלחץ דם גבוה. אמא שלה בישלה לכל בני הבית ללא מלח והמשיכה כך גם אחרי שנפטר. כשזה מה שמכירים כל החיים- המלח לא חסר. החברה היתה אומרת: אתם מרגישים את המלח ולא את הטעמים של האוכל.
האיש שלי היה ממליח מאד את האוכל. טוב, אם הייתם צריכים לאכול מה שהוא הכין אולי גם אתם הייתם ממליחים מאד. עם הבישול שלי הוא הפחית בהרבה את המלח, עד כדי כך שכיום אני ממליחה פחות מאשר בעבר, ומי שאוהב מלוח (הבן שלנו) יכול להוסיף.
נדיר שיש בעיה כזאת, כי לכל מזון יש מלח בצורה טיבעית.
גם במקרה שלך, אני מניח ש-2-3 זייתים ייעשו את העבודה :)
 
למעלה