שידור בארוץ 10

לבן של היו הקאות במשך

חודש אחרי חיסון.במיוחד אחרי דברי חלב. הרופא שלו אמרה שהוא פשות אכל יותר מידי.

JacobSk

New member
לצערי זאת דגובה רגילה מצד רופאים על סיבוחים

אחרי חיסונים

תשובה

עיברית גם לו שפת אם שלי. אני דיברתי איתך בטל' לפני כמה ימים בקשר לאבץ. אנחנו במילחמה עם עירית חולון אל בית ספר לבן שלי.

JacobSk

New member
ואוד דבר אוטיזם זאת סימםטומתיקה

לכל ילד יש סיבה משלו.עד גיל שנאתיים ילד מקבל עד 15 חיסונים. וזאת בתקופה שמתפתחת מערכת עצבים המרקזית. ולא לשקוח שהתפרצות אוטיזם באולם ו מיבצה חיסונים מססיבית הלחילו בתחילת שנות ה90

חאשי

New member
תשובה

סליחה שאני מעירה שוב. אבל מחקרים חוזרים ונשנים קובעים שאין שום קשר לחיסונים ולאוטיזם האוטיזם הוא גן שמתפתח אצל האישה או הגבר במהלך ההריון. למרות שאף אחד לא הצליח לעלות על הנושא מדוע אי אפשר לאתר את האוטיזם במהלך ההריון. אני גם מאוד רוצה להאמין שבגלל שהבן שלי חוסן הוא קיבל את האוטיזם מזה אבל יש לי לצערי הוכחות כשהבן שלי היה בן פחות משנה כבר ראו עליו שהוא לא מתקשר עם אף אחד ורק היום כשאני יודעת איך נראה ילד עם אוטיזם אני יכולה בוודאות להגיד שאין שום קשר לחיסונים שהבן שלי קיבל הוא נולד עם זה. ילד בגיל שנה לא מקבל 15 חיסונים נכון? איך אתה מסביר את זה

JacobSk

New member
תשובה על תשובות

תסתקלי מה שכתוב במעמרים בקישורים האלה http://www.wddty.com/03363800370817441035/mmr-and-autism-us-court-says-there-s-a-link-and-awards-compensation.html http://www.cbsnews.com/stories/2008/07/25/cbsnews_investigates/main4296175.shtml עיניען החיסונים זה מיחיארדים שמרוויחים חברות שמיצרות אותם והן קמובן אינטרסנטים לא קתנים שלא יהיה אפילו צל של ספק על המוצרים שלהם.די פשוט לארגן עכשיו מחקר עם גרנתים על מיליוני דולרים שחברות האלה מחלקים אבל עדיין אמת יצה החוצה. הילד שלי עד גיל שנה התפתח מצויען .וכל הדרדרות התחיל מאחורי MMR.יש ילדים שלא מגיבים טוב לחיסון של הפטיטוס ב שמזרקים לילדים מייד מאחורי לידה ו חוזרים לחיסון הזה אחורי חודשיים. כמו שאומרת דר מקקנדלס בספר שלה שמקרים אוטיזם" גנטי" שרואים מלידה שעם ילדהזה משהו לא בסדר נישר אותו דבר 1 ל10000 לידות?אבל אוטיזם רגרסיבי כמו שבמקרה עם הבן שלי נותנת כל הסטטיסטיקה המפחידה שאנו רואים ב18 שנים האחרנות. אני משוחנה שאם לא הייתי מגיב מגר עם שיטת ביו רפוית שאוצרה את ההתפחות של וירוס החצבת שנישר בגוף הבן שלי ללא דגובה של מערכת חיסון הייתי מעבד את בני כי אם חצבת מגיה עד מוח אין דרך חזרה.בכל מתן של מגדוז של ויטמין A (שזה בעצם הייתה טראפיה ראשית נגד חצבת לפני חיסונים) ילד שלי עושה קפיצות ענקיות בהתפתחות שלו. ותגובה על תכשיר הומיופטי MMR פשוט הייתה מדגימה.ילד שילשל שבועיים וקפץ התפתחותי כחה שאנו ביטלנו קלינאית ומרפה והוא הלך לחוגים רגילים לקנטרי על יד הבית שלנו עם ילדים רגילים.עז עין לי צל של ספק שילד שלי נפגה מחיסון של MMR.

חאשי

New member
תשובה על תשובה על תשובה

טוב לצערי הרבה לא הבנתי ממה שרשמת בגלל שגיאות הכתיב אבל מה שאתה רושם קרה לבן שלך. מה שאני רשמתי קרה לבן שלי ומה שאחרים ירשמו קורה לילדים שלהם. תכלס המציאות היא זו שלא משנה מה שימצאו במחקרים והם לא מוצאים זה לא ייתן לילדים שלנו אפשרות להשתנות ולהיות ילדים אחרים. לא ממש אכפת לי מה יגלו בעתיד כי בינתיים אני נשארת עם ההווה והעתיד העגום שהבן שלי לא יגדל כמו ילדים אחרים. תאמין לי ששום דבר לא משנה מה יעלו במחקרים כאלה או אחרים, זאת המציאות.

JacobSk

New member
אני בהחלת מבין את הפסימיות שלך

וגם כמו שאמרתי לכל ילד יש את הטריגר של אוטיזם שלו. אבל מה שחשוב שפרוטוקול DAN ופרוטקולים אחרים כבר נותנים תוצעות טובות יש די הרבה ילדים שיוצים מספקטר על דברים האלה מדברים בקנסי DAN וחשוב לתפל בילדים שלנו בכמה שאפשר יוטר שיטות שמבוססות על ידע ניסיון והכי חשוב תוצעות. להרים ידעים זה בהחלת לא יעזור לילדים שלנו

חאשי

New member
תשובה

אני גם מבינה את האופטימיות שלך. אני מקווה שאולי כן תהיה אפשרות ילדים יכולים לצאת מהספקטרום ואני מאחלת גם לבן שלי שיוכל לצאת מזה.אין לי מושג מה זה הפרוטוקול הזה DAN לא קראתי אף פעם חומר על הנושא הזה לא יודעת מה זה הכנס הזה, לא הייתי שם ומן הסתם לא אהיה שם כדי לשמוע. יש לנו כל כך הרבה ילדים עם אוטיזם ואוטיסטים בארץ ואפילו המאמרים לא נכתבים בעברית. כל המאמרים באנגלית כאילו שזה לא נוגע לילדים שלנו. לצערי אני לא אמריקאית ושפת האם שלי אינה אנגלית, מאמרים רפואיים לא מדברים אלי ואם משהו שנמצא גבוה במשרד הבריאות חושב שאנו כהורים בישראל אין זכות לקבל אינפורמציות בעברית זה אומר הכל. עכשיו אתה מבין את הפסימיות שלי.

הערה קטנה

לא מזמן הבאתי כאן קישורים להודאה מרעישה של ה-CDC שהניתוח של המחקרים ש"לא מצאו קשר" היה "שגוי" ואי אפשר ללמוד מהם שום דבר. את מוזמנת לחפש קצת אחורה. לעומת זאת, מחקרים חוזרים ונשנים כן מוצאים קשר. וככל שהזמן עובר, יותר ויותר. אנחנו כל הזמן מביאים כאן מחקרים כאלה, וקל למצוא אותם ברשת. הדעה כאילו המדע תומך בלעדית בדעה שאין קשר בין חיסונים לאוטיזם או בין כספית לאוטיזם היא דעה שהפיצו אנשי המימסד והמימשל למטרת יחסי ציבור, מהווה טיעון אד הומינם בדיון (טיעון לגופו של אדם ולא לגופו של עניין) ואין לה על מה להסתמך. יש הרבה מאוד אנשי מדע מכובדים ממקומות לא תלויים כמו אוניברסיטת הרוורד, קרנגי מלון ועוד שעל סמך מחקרים סוברים שיש קשר ועוד איך. העדויות מצטברות ויש מספיק מהן כדי להצדיק מחקר ממומן מכספי ציבור - שהתמהמה עד היום, לצערנו, מטעמים שאינם מדעיים טהורים. לגבי הגנים - אין ספק שיש מרכיב גנטי באוטיזם, אבל בגנטיקה בלבד אי אפשר להסביר את המספרים הגדלים והולכים (אין מגפות גנטיות!). יש קונצנזוס היום שהמספרים אכן גדלים ושלא מדובר בשינויים באיבחון בלבד. הדעה הכי משכנעת היום לדעתי היא שילוב של פר-דיספוזיציה גנטית עם טריגר סביבתי, או כמו שאמר מישהו חכם - הגנטיקה דורכת את האקדח, והסביבה לוחצת על ההדק. אז מה בסביבה הוא הטריגר? יש ראיות לא מעטות שמצביעות על כספית (שהחשיפה אליה אינה רק בחיסונים), אבל יש גם עוד תאוריות מעניינות. ואגב, גם המילה "גנטיקה" היא לא משהו שעומד לבד, במציאות. גנטיקה מושפעת מסביבה בצורה קריטית (למשל, בקביעה אלו גנים "יירו" ואלו לא) וגם על כך יש הרבה מאוד מחקר. בדיון על הקשר האפשרי בין חיסונים לאוטיזם יש להבדיל לפחות בין שתי טענות שונות. האחת מקשרת בין האוטיזם לתמירוסל - חומר שימור מבוסס כספית. האחרת מדברת על חיסון ה-MMR שבעצם מדביק את הילדים במוטציה של הנגיפים שמחסנים מפניהם (חיסון ה-MMR אינו מכיל כספית). אז בואי נעשה קצת סדר. הטענה לגבי הקשר בין כספית לאוטיזם חזקה ומבוססת מאוד וכנראה רלוונטית לגבי הרבה מאוד ילדים. הטענה לגבי הקשר בין MMR לאוטיזם היא טענה שנכון להיות מגובה פחות במחקרים, והיא גם מלכתחילה טענה שמתמקדת בתת-קבוצה של אוטיזם (גם לפי עורכי המחקרים עצמם - כן, בהחלט יש יותר ממחקר אחד בנושא, ומחוקרים מכובדים ובלתי תלויים) ואינה מתיימרת להסביר את כל המקרים. אולי הילד שלך אינו שייך לתת הקבוצה הזו. אני יודעת שהילד שלי אינו שייך אליה כי הוא בכלל לא קיבל את החיסון הזה, וכי בדקנו. לגבי האמירה "הבן שלי הראה סימנים מלידה" - היא אינה מוכיחה דבר. ראשית, ילדים מקבלים היום חיסונים כבר בלידה ובגיל חודשיים. גם האימהות מקבלות חיסונים, או קיבלו חיסונים, או שיש להן סתימות אמלגם שדולפות, או שהן אכלו הרבה דגים (כמוני...). בניגוד לדעה המקובלת, ילד בהחלט יכול לקבל יותר מדיי כספית בחיסון יחיד - למשל, אם הוא מקבל מתחתית הבקבוק, או אם הבקבוק עמד באור (מה שהמיר את הכספית לצורתה היותר רעילה). אבל הרי הם לא מקבלים רק חיסון אחד, גם בלידה. כמות התמירוסל בחיסונים שמקבלים תינוקות מסוכנת בשבילם לפי אמות המידה של ה-FDA עצמו ועולה במאות אחוזים על הגבול שנקבע כבטוח. מישהו שם שכח לעשות פעולת חיבור פשוטה (אני לא ממציאה, רק מצטטת דברים ידועים). יש קליניקה של רפואת ילדים בשיקגו שיש בה כעשרים אלף ילדים שלא חוסנו. לא מדובר באמיש שלגביהם ניתן לטעון ואף נטען שהגנטיקה שלהם שונה מכלל האוכלוסייה (כי הם נוטים להתחתן בתוך הקהילה) ולכן אין ביניהם אוטיסטים, אלא בילדים רגילים לחלוטין שהוריהם פשוט בחרו שלא לחסן. את יודעת כמה מקרי אוטיזם יש שם? אין בכלל. את יודעת כמה מחקרים נעשו עליהם, מאז שהם הובאו לתשומת הלב הציבורית לפני כמה שנים? אפס. משום מה, אף גוף מדעי ממוסד לא רץ לבדוק את התעלומה הזו. מה זה מוכיח? שימי לב: זה לא מוכיח דבר. אבל גם האמירה "הבן שלי הראה סימנים מלידה" לא מוכיחה ההפך. באופן כללי, ראיות אנקדוטליות אינן מהוות ראיות מספקות מבחינה מדעית. לכל טיעון אפשר למצוא דוגמה. מה שקובע הוא מחקרים איכותיים, מגמות לאורך זמן וניתוחים סטטיסטיים שנעשים כהלכה. דגש על כהלכה. אני ממליצה לך מאוד לקרוא את הספר EVIDENCE OF HARM אם את מעוניינת לקבל תמונה קצת שונה (לא בדיוק מאוזנת, אבל לפחות נוטה לצד השני). אחרי כן, כדאי לך להתעדכן במה שקורה בעולם בנושא, כי קורה - כל הזמן. יותר ויותר. הטענה "מחקרים הראו שאין קשר" היא טענה שעורכי המחקרים עצמם זונחים בימים אלה, אבל עדיין ממשיכה להישמע, כנראה מכוח האינרציה.

Alizaslu

New member
והאותו עניין Somali babies

http://www.minnpost.com/stories/2008/07/24/2687/a_mysterious_connection_autism_and_minneapolis_somali_children

חאשי

New member
תשובה

תמי תודה על המידע. שוב מה שקרה לרוב הילדים יכול להיות שזה כן קשור לחיסון ואם כולם יודעים שזה הבעייה למה לא מונעים את החיסונים האלה? אולי בגלל שאי מתן חיסונים יכולים להרוג ילדים מכל מיני מחלות או זיהומים? למה לא עושים פעולה הפוכה כמו שהצליחו להביא לתודעת הציבור שאין קשר בין החיסון לאוטיזם, למה כל "החכמים" שיודעים שיש קשר לא עשו תעמולה כזאת עולמית כדי להוכיח אחרת. לא נמאס כבר מכל המחקרים האלה שעושים וכן עלו על משהו ולא עלו על משהו. מה שמפריע שעדיין כל שנה המספר של הילדים אשר נמצאים בספקטרום האוטיסטי רק הולכת וגודלת ואף אחד לא יודע מה לעשות כדי למנוע את זה. לי זה לא נותן כלום המאמרים האלה שאת רושמת מהסיבה שאני חייה עם הנושא 10 שנים וזה לא ייתן לי כלום שאדע שאולי בשנת 2020 ימצאו איזה גן הוא זה הגורם לאוטיזם או יפענחו את החיסון כגורם עיקרי. אז תחסכי ממני את כל האינפורמציה, לי אין זמן לקרא כתבות כאלה או אחרות יש לי ילד עם בעייה שאני צריכה לטפל בו והאינפורמציה לא תעשה אותו יותר טוב ממה שהוא היום. את יכולה להרגיש חופשי לענות לי אני לא אפגע מזה. את הפגיעה כבר מזמן עברתי

חאשי יקרה

קודם כול, ליבי יוצא אלייך. באמת. אני יודעת היטב, ממקור ראשון, מה עובר עלייך ומזדהה מאוד עם חוסר האונים והכעס שלך. אני בטוחה שלא מעט הורים כאן מזדהים גם הם. את לא חייבת כמובן לקרוא כלום, ואני גם מזדהה עם חוסר הזמן. אבל כשלא קוראים, לא יודעים מה קורה - לטוב ולרע, וקורים דברים בשני הכיוונים כל הזמן. אז הנה, אני אעדכן אותך בקצרה: בהחלט יש אנשים שזועקים, ועושים יחסי ציבור ותעמולה עולמית, ומנסים להביא לתודעה את הקשר. לא פעם אנחנו מביאים כאן מאמרים וכתבות בנושא. כמו שאמר ד"ר ברגר, אנחנו נמצאים כאן בזכות האימהות הכועסות של העולם. לשמחתנו, קולם של אלה שמנסים להוציא את האמת לאור נשמע יותר ויותר גם בציבור וגם בקהילה המדעית. אני מסכימה איתך לגמרי שזה מכעיס ומתסכל שעדיין לא עשו עם זה כלום, אבל מה לעשות - המדע עובד לאט, מקבל בחשדנות רעיונות חדשים, ויש גם כוחות אחרים וחזקים שמשחקים כאן תפקיד - הקונצנזוס, הפוליטיקה, חברות ענק עם כוח פוליטי. לשמחתנו, יש ניצנים של הכרה גם בקהילה המדעית הממוסדת. דברים זזים - לאט, אבל זזים, ויותר ויותר מהר. וחלק חשוב מהתפקיד שלנו כאן - לפחות כפי שאנחנו המנהלים תופסים אותו - הוא לעזור לדברים לזוז
, גם בארץ. להביא את המידע לתודעת הציבור, לעניין עוד רופאים רציניים, וחוקרים, ולהגיע למצב שבו הטיפולים היעילים יהיו מוכרים ומקובלים וממומנים שלא מכיסם של ההורים. המחקרים שנעשו עד כה עוזרים לנו - הם מתווים את מקור הבעיה וכך נותנים לנו רעיונות לטיפולים אפקטיביים שעזרו ועוזרים לאלפי ילדים. כן, גם לילדים פחות צעירים (אם כי כמובן פחות מאשר לצעירים מאוד, שאצלם אפשר לחולל מהפכה של ממש - ולא חסרות דוגמאות אפילו כאן בפורום). במקביל, הם מהווים בסיס למחקרים ממשלתיים שנעשים כבר בימים אלה (בחו"ל, נכון לעכשיו). המדע מתקדם כל הזמן בצעדי ענק ויש כיוונים חדשים ומפתיעים שכבר עוזרים לילדים (למשל TRANSCRANIAL STIMULATION שהבאתי לפני כמה זמן), ושיעזרו בעתיד הלא רחוק. אני מקווה ומאמינה שלפני 2020. אבל אני אופטימית (לפעמים
), ואת לא חייבת להיות...אני יודעת כמה קשה לפעמים לשמור על האופטימיות הזו. רק טוב, תמי

חאשי

New member
תשובה

תמי יקירה. אז קודם כל תודה על ההבנה והאכפתיות. אני באמת מקווה שימצאו סוף סוף ממה נובע כל העניין של האוטיזם בשביל אלה שאמורים להוולד ואלה שאולי נולדו ועוד אפשר להציל אותם. אני מודה לך על ההתייחסות ואם יש מאמרים גם בעברית שאת יודעת שיכולים לעניין אותי כאמא לילד PDD אני אשמח לקבל עליהם קישור. באמת שיהיה רק טוב חני (זה שמי וזה בסדר)

vered73

New member
סליחה, לא בדיוק ברור לי ההסבר שלך

הגנים שלנו הם נתון קבוע. לא ברורה לי הקביעה שבהריון מתפתח אצל האישה או אצל הגבר גן... (אולי ענין של ניסוח ולכן לא הבנתי
) מה שכן מתפתח הוא שילוב של האללים היוצר את הרצף הקרוי גן. ואם מתפתח גן שביטויו האוטיזם הרי שמדובר במוטציה הידועה בכרומוזום 15. אם היתה הפחתה של עובר, הרי שהביטוי הגנטי למום הופיע בעובר עצמו. האם את מתכוונת לX שביר? שכן היום המדע מדבר על רצף של גנים (על פי המחקרים האחרונים שהועברו לכמה מאיתנו מהדסה) או כרומוזום 15 הידוע או X שביר. לא ידוע על גן מסוים שהוא הוא האוטיזם פרט לאלו. נשמח אם תאירי את עינינו. שבת שלום. ורד

חאשי

New member
תשובה

ורד שלום. לא אמרתי שהגנים שלנו הם לא קבועים ויכול להיות שזה כן קשור לכרומוזום 15. הגוף אצלי לאחר שהגוף מתעבר הוא עובר תהליך שכנראה במהלכו משהו משתבש. במהלך 3 הריונות שעברתי עברתי את התהליך של עובר עם פגיעה הודיעו לי שיש אצלי בגוף (שלי ולא של אף אחת אחרת) בעיה שגורמת להתפתחות לא תקינה של עובר. ה X שביר לא קשור היות וכל הבדיקות הגנטיות שלי היו תקינות. לכן לאחר שראו את ההסטוריה שלי בתיק הרפואי וידעו שהבכור שלו נולד עם PDD וכנראה שגם ה 2 האחרים שהפלתי נולדו עם אותה בעיה, זאת המסקנה שהרופאים הגיעו. שיש אצלי בגוף כרומוזום שכנראה גורם לבעיה של התפתחות תקינה של עובר. מכל מה שעברתי בסופו של דבר נולד לי ילד מקסים ובריא אח לבן הגדול המקסים שלי צר לי אם הבנת את השתלשלות העניינים אחרת. שבת שלום גם לך.

sd2000

New member
תמי, אז מה שאת אומרת שהפתרון

לילד רגיל הוא להימנע מחיסונים? SO SIMPLE?או שיש עוד דברים כמו שאמרת שקרו במהלך ההריון

אני לא אומרת דבר כזה!

אחד הדברים שאני חוזרת ואומרת כל הזמן, כל הזמן, כל הזמן, הוא שהנושא סבוך וכל החלטה תתקבל על סמך מידע חלקי והרבה מאוד על פי תחושת בטן. אין כאן תשובות פשוטות ומוחלטות. אני אקצר כאן דברים שכבר כתבתי הרבה פעמים: לגבי ילדים "רגילים" (מה זה...?) - לחיסונים יש הרבה מאוד יתרונות והם אחת ההצלחות הגדולות של הרפואה המערבית. אנחנו כן חשבנו לחסן את יותם אבל בלו"ז שונה, בחיסונים בלי כספית, לוותר על כמה מהם, וכו'. הוא חוסן אך ורק ב-DT,לפני האיבחון (ואגב, על פי בדיקה מהשנה שעברה אין לו נוגדנים, כלומר החיסון היה חסר ערך לגמרי במקרה שלו). אחרי האיבחון הפסקנו לגמרי לחסן ואין בכוונתנו לחסנו כרגע. בעתיד זה עשוי להשתנות על פי הנסיבות ומצב בריאותו. כל החלטה כזו היא משהו שבוחנים מחדש מדי פעם, כמו כל דבר ביחס לילדים שלנו . לגבי ילדים במשפחה שיש בה כבר בעיות חיסוניות ידועות, או ילד אוטיסט - אני אישית לא מחסנת.לדעתי כל ילד נוסף במשפחה כזו הוא בפוטנציאל ילד שיש לו בעיה מטבולית וחיסונית. אם מישהו לחוץ לחסן מסיבות שונות, לדעתי הלא מקצועית כדאי לחכות להבשלת המערכת החיסונית, ואז לחסן בצורה סלקטיבית, כל חיסון לחוד, בלי כספית וכו'. אין שום דחיפות לתת את כל החיסונים לפי הלו"ז המקובל, שהיום ידוע וברור שהוא מוגזם מבחינת הכספית. אבל אני לא רופאה אלא רק אימא, אני לא אומרת לאף אחד מה לעשות. כל הורה יחליט לפי נסיבותיו, העדפותיו ונטיות ליבו. צריכה ללכת - הילד האוטיסט הלא מחוסן שלי תובע תשומת לב
.

למעלה