שידור חוזר: מישהו/הם רוכב/ים בלילה

XCrider

New member
שידור חוזר: מישהו/הם רוכב/ים בלילה

עם מערכת תאורה, לא רק בלילות ירח? אחרי כמה רכיבות ליל ירח (ויום) לאחרונה הגעתי כרגיל למסקנה שבקיץ הרבה יותר כיף לרכב בלילה... יש שותפים לעניין?...

XCrider

New member
הסבר, נמק, פרט!...../images/Emo9.gif

והאמת היא שאתה סתם קשקשן. ראיתי אותך במספיק רכיבות לילה...
חוצמיזה, אפשר לרכב בשעות אחה"צ והערב עם כניסה קצת לחשיכה עם תאורה מתאימה, ולאחר מכן תוכל להתפנות לכל אותן "רכיבות נוספות" להן אתה מתכוון...

../images/Emo29.gif רכיבות לילה עם תאורה

יש אפשרות לרכב בחושך, אבל צריך מערכת תאורה רצינית לעניין, כמו הנייטריידר, הנמכרת בשופ@הרים, לדוגמה. אני מכיר כמה אנשים שרוכבים בלילה עם מערכת כזאת, וזו חוויה שונה מכל מה שהכרת עד כה (סינגלים בעיקר). החסרונות - מחיר גבוה - בין 500 ל-1500 ש"ח למערכת תאורה רצינית. רצוי לרכב מסלול שאותו אתה מכיר מרכיבה ביום.

XCrider

New member
מכיר גם מכיר את מערכת הנייטריידר

אבל מה שאני מחפש זה את האנשים...(שגם אוהבים לרכב בלילה). כמובן שאתה צודק שסינגלים זו חוויה מעניינת בלילה, אבל אפשר גם להסתפק ברכיבת שטח פחות טכנית ויותר פיזית בלילה. אמנם אין לי עדיין מערכת של נייטריידר, אבל לאור התשבוחות שקיבלתי (גם ממך?) על מערכת התאורה הפשוטה שלי ברכיבה בחולה עם אלונה נראה לי שהיא בהחלט מספיקה לרכיבת שבילים... מה דעתך לקשר אותי עם אותם נייטריידרים שאתה מכיר?

אשמח לארגן קבוצה לרכיבות לילה

שבועיות באזור שוהם מבחינת מערכות תאורה יש בארץ את הנייטריידר- מערכות מעולות מיובאות על ידי שופ@הרים ויש מערכת של קט-איי שנמצאת בכל החנויות הגדולות מניסיון- אין שום בעייה לרכוב סינגלים בלילה עם מערכת תאורה טובה, בעיקר אם יש כמה רוכבים. לרכיבה לילית צריך מינימום מערכת עם 10W לפחות ועדיף שפיזור האלומה שלה תהיה רחבה. לדעתי זה המינימום.

XCrider

New member
סוף-סוף מישהו מרים את הכפפה...../images/Emo45.gif

תודה מיקי על ההצעה. שוהם זה באיזור שלי, אז זה טוב. יש לך כבר נסיון בארגון רכיבות לילה כאלו (לא ליל ירח אלא תאורה מלאכותית) או שאתה פעיל בקבוצה כזו? איזו מערכת תאורה יש לך? לגבי זוית האלומה, מה נקרא אצלך אלומה רחבה? יש לי כרגע כמה תאורות בין 2.4 ל-10 ווט, שהרחבה ביניהן היא בזוית 45 מעלות. רחב מדיי אולי, כי אני יודע שהתאורות המקצועיות מספקות זויות של כ-10 מעלות, אבל אולי זה יותר מתאים לכביש? כמו כן, לשם חסכון בצריכה מהסוללה, האם באמת דרושים 10W כל הזמן או שבחלק מהזמן אפשר לדעתך להסתפק בפחות? זה גם מועיל להוסיף מערכת נוספת, חלשה יותר, לגיבוי. מה רמת הקושי (פיזי וטכני) שאתה מתכנן (אני לא רוכב עילית...יותר בינוני+)? זה יכול לעניין גם מתעניינים נוספים. כמה זמן מתוכננת כל רכיבה? זה משפיע על קיבולת המצברים הדרושה ומכך נגזר משקלם. שאלות, שאלות, שאלות... מחכה לתשובות...

XCrider

New member
מי שגם מעוניין מוזמן לשרשר../images/Emo29.gif

או לשלוח במסרים.

בקצרה

במערכות תאורה צריך להבחין בין אלומה רחבה= כזו שמכסה שטח רחב, כלומר מאפשרת לרכוב בסינגל טרק ולראות את הצדדים בסיבוב. אלומה ממוקדת (SPOT) = מאירה לטווח רחוק אבל לאיזור ממוקד, טובה כאשר צריך תאורה רחוקה (כשיורדים מהר בשביל אש) או כאלומה משלימה במכוונת רחוק יותר מהאלומה הרחבה. בעליות איטיות בשבילי אש אפשר להסתפק גם ב- 3.5-6 וואט. ולחסוך באנרגייה. משך הרכיבה נגזר ממשך חיי הסוללה שזה בממוצע בדרך כלל 2-2.5 שעות. אם אין הרבה מהירות ברגליים אפשר לרכוב במסלול של שוהם שניים או שלושה סיבובים. אם יש מהירות, אפשר להגיע ליער בן שמן, לעשות סיבוב בסינגלים ולחזור (בסביבות 2.5 שעות) לי יש מערכת תאורה של PERFORMANCE, שתי אלומות, 12W רחבה, 12W ממוקדת עם סוללת ניקלמטאל (או איך שקוראים לזה) + תאורת קסדה 6W ממוקדת של NIGHTSAN תאורת הכידון מספיקה ל- 2.5 ותאורת הקסדה מספיקה ל- 3.5 שעות. מומלץ תמיד לשים את מערכת התאורה הראשית על הכידון כי אז בגלל הזווית הנמוכה של האלומה אפשר לראות עומק (לפי הצללים) תמיד רצוי שפנס הראש (אם יש כזה) יהיה חלש יותר מפנס הכידון. מומלץ להביא פנס קטן (או על הכידון או בתיק) למקרה של בעייה/תיקוני שטח/חילוץ. אישית יש לי ניסיון מעולה עם רכיבות לילה, אני רוכב מזה כמה שנים בכל מיני מסגרות. מניסיון, רכיבה עם תאורה מלאכותית הרבה יותר מהנה מרכיבה לאור הירח...

XCrider

New member
אני רואה שאתה מצוייד כדבעי...

זו חתיכת השקעה בשביל להתחיל לרכב בלילה...(נשמע לי כמה אלפי שקלים). מעניין אם המערכת הצנועה שלי תספיק בתור התחלה: יש לי כמה פנסים להרכבה על הכידון, 2.4 עד 10W. נראה לי שזה יספיק בשלב ראשון. גם לך? אין לי כרגע פנס ראש רציני. נראה לך שאפשר להסתדר בלי זה (עם קרן רחבה על הכידון)? לגבי המסקנה שלך לגבי רכיבות ליל ירח, אני עדיין חושב שיש להן את הקסם שלהן, עם ההסתגלות לראיית לילה ואורות הלילה המנצנצים מרחוק. אני פשוט מחפש השלמה ללילות ללא ירח... עכשיו נשאר לראות אם יש עוד מעוניינים, או שתזמין אותי לאחת מהמסגרות שאתה משתתף בהן...(אני מקווה שלא כולם עילית או אקספרט...
)

XCrider

New member
עוד שאלה: אתה אומר שמערכת התאורה

שמורכבת על הכידון מספקת 2.5 שעות תאורה. האם הכוונה לנורה אחת של 12W פעילה, או שתיים בבת אחת?

timon1

New member
יקר אתה אומר??? קבל!

קישור לכתבה בהרים על המדריך המלא לבניית פנס רב עוצמה ובזול: http://www.harim.co.il/Article.asp?ID=52 אל תגיד לא ידעתי...

XCrider

New member
טימון ידידי...אם היית מנסה את

הרפלקטור הנ"ל עם מנורה מתאימה (אני ניסיתי) היית רואה שהתוצאות רחוקות מהביצועים של פנס סביר, פשוט בגלל שהרפלקטור גרוע ולא מרכז את האור טוב (אבל נכון ששכשמו כן הוא: הוא נראה אכזרי...אפשר להשליך אותו על תוקף אפשרי וזה יעיל...
). כל הפנסים הרציניים מבוססים על נורה ורפלקטור (מזכוכית) אינגרליים, מהסוג של ה"ספוטים" שמשמשים לתאורת ויטרינות רק באיכות יותר טובה ולפעמים גם באלומה צרה יותר. ויש עוד הרבה דברים שלא הזכרתי, כגון קיבולת סוללה, משקלה, הגנה מפני פריקת יתר, שליטה נוחה ועוד שקיימות במערכות מסחריות מקצועיות. איך אומרים? אין ארוחות חינם. מקסימום מחיר מבצע... קשה באמצעים ביתיים להגיע לרמה מקצועית, אם כי ניתן להגיע לתוצאות לא רעות (אבל הפנס ההוא לדעתי רחוק מזה, אם כי מצבר עופרת בו נעשה שמוש הוא לדעתי רעיון לא רע ולא יקר). עדיין, מערכת מקצועית תהיה בנוייה יותר טוב ותתן תוצאות יותר טובות, במחיר גבוה הרבה יותר. אבל שלא תבין אותי לא נכון: אני לא פוסל משהו תוצרת עצמית. ואל תשכח שבתוצרת עצמית מושקעת גם עבודה.

poloew

New member
ניסית את הפנס ההוא? הרפלקטור הוא

של ספוט - למה לא ייצר אלומה טובה לפחות כמו הפנסים המסחריים?

XCrider

New member
זה כמו להגיד: למה אופניים ב-200 שקל

לא מטפסות כמו אופניים ב-10000... הרפלקטור הפשוט עשוי מפח מכופף (בו לא ניתן להגיע לתוצאות טובות), ואילו הרפלקטור האינטגרלי מתוכנן ע"י מחשב ונוצר ביציקה מדוייקת וציפוי מתכת איכותי בהרבה מהפח. אין מה להשוות בכלל...

ariem6

New member
אני בניתי את הפנב הזה,כנס...

שלום, לפני שבועיים סיימתי לבנות את הפנס שהוצע ב"הרים". השתמשתי בנורה של 10 וואט,(26 שח) וסוללה נטענת (40 שח). שיכללתי את הפנס ע"י זה שאת מחבר ה-RCA שהוצע החלפתי במחבר לזרם חזק,וכמו כן הוספתי נתיך (פיוז)להגנה בפני קצר חשמלי. כל הפרוייקט עלה לי 170 שח,וזה כלל גם סכין לחיתוך זכוכית ואת הזכוכית עצמה(נישברו לי המון זכוכיות עד שהצלחתי לחתוך עיגול אחד מתאים). בסך הכל אני די מרוצה מהתוצא למרות שלא יצא לי להשוות לפנסים מקצועיים יותר.אני שוקל להחליף את הרפלקטור שיש לי לרפלקטור זכוכית (30 שח), בתקוה לשיפור ביצועים נוסף.כיום יש לי רפלקטור מחומר פלסטי כלשהוא, מצופה בחומר בצבע כסף. תשמע,לקנות פנס של נייטריידר זו תמיד אופציה, אבל לא נראה לי להוציא כ- 1500 שח על תאורת לילה.גם אם אחליט שהתאורה שיש לי לא מספיק חזקה, עדיין אני יכול להחילף נורה (נניח ל-20 וואט) או לבנות פנס נוסף ל- 10 וואט. מה דעתך? אריה

XCrider

New member
מזל שאת העבודה לא כללת בחישוב

כי זה היה מעלה את העלויות... אם השתמשת ברפלקטור פלסטי יש סיכוי טוב שהתוצאות שלך יותר טובות, כי הרפלקטור בפנס שתואר ב"הרים" לא מספיק טוב ויוצר קרן לא אחידה (מה שמפריע בסינגלים בלילה ועלול להסתיר בורות). כלכלית גרידא, אם לך עלה 170 ש"ח לא כולל את כל העבודה שהשקעת ואולי גם אצבעות פצועות מהזכוכית שחתכת באופן חובבני, אז יתכן שההצעה ב"שופ@הרים" כדאית יותר, כי ב-500 ש"ח אתה מקבל פנס מקצועי כולל מטען ואחריות לשנה (לא, אין לי שום קשר עם האתר מלבד זה שהתעניינתי במוצר) ותמורת 200 ש"ח נוספים מקבלים אפילו התקן חיבור לקסדה. מצד שני, הפנס שאני רוצה עולה 1500 ש"ח...

בדרך כלל רוב המערכות מספיקות

ל- 2.5 שעות ברמת העבודה הממוצעת שלהם אצלי זה מחזיק בסביבות 2.5 בשימוש רצוף של כ- 90% מהזמן רק באלומה אחת וכמה פעמים קצרות על ה- 24W המערכת שלי עלתה ב- Performance.com כ- 120$ עם סוללת Ledacid כבדה אחרי 3 שנים שידרגתי לסוללה קלה יותר המיועדת למערכת של 12/20 וואט. זמן העבודה דומה אבל האלומה נשארת בהירה עד הסוף (בסוללות הפשוטות יותר האלומה הולכת ומצהיבה) והרבה יותר קלה. את רכיבות הלילה הראשונות עשינו עם פנסים של SMART שנמכרו בארץ שיצרו אלומה של 3.5/6.5 וואט או משהו כזה ועדיין רכבנו איתן. הפנסים של קט-איי שנמכרים כיום הם הרבה יותר טובים מהסמארט הישנים. פה ושם יש גם פנסים של סיגמה, עם נורה של 20/3.5 וואט, אולם הסוללה לא מחזיקה יותר מ- 40 דקות אם משתמשים 5-10 דקות עם ה- 20 W.

Nadav Fix

New member
היתי מעוניין לנסות לבנות בעצמי מע'

כל מה שאני צריך זה רפלקטור ונורה את השאר אין לי בעייה להוסיף.. אפילו לא על הכידון. אולי בתוך המנשא של בקבוק השתיה!!!??? אם יש למישהו רעיון היכן להשיג רפלקטור ונורה אני מוכן לבנות אב טיפוס.

למעלה