גיל-אכן הוכחת....שאתה טועה....
ראשית,ולפני הכל-אני מסכים עם כך שקרינת יו וי הכרחית ליצור ויטמין D,זוהי אכן עובדה מדעית מוכחת. אך לגבי אחוזי התחלואה בסרטן,מתיתיהו היטיב לתאר את הסיבה העיקרית לשינוי התפוצה:הסיבה שהסרטן פחות שכיח באיזורי המשווה נובע מכהות עורם של האוכלוסיה הקיימת (וזאת הסיבה שאנשים בהירים רגישים פי כמה מונים לקרינת יו וי). כך שזה לא מוכיח את הטענה של "ככל שתחשף יותר-תחלה פחות", אלא "ככל שעורך כהה יותר,סיכויך לחלות בסרטן העור עקב חשיפה נמוכים יותר"!!!!! לגבי המאמרים שהבאת: המאמר הראשון נכתב ע"י רופא אלטרנטיבי-כך שהוא רחוק מלהיות מדעי. המאמר השני נמצא באתר שמשווק ויטמינים ומינרלים....אל תצפה לקבל מידע מדעי טהור באתרים שמשווקים מוצרים, גם חברות הטבק "הוכיחו" ב"מחקרים מדעיים" שסיגריות אינן מסרטנות... חלק מהמידע שם נכון,אך חלק מאוד מעוות מבחינה מדעית. החלקים היחידים שמצוטטים אתרי רפואה רציניים מתיחסים רק למינון הנדרש ביום של ויטמין D, ולגבי כל השאר.... המאמר השלישי לוקה באותו הסימטום כמו המאמר השני, הוא מתיימר להביא הוכחות מהאתר המצויין "מיוקליניק", אך עם זאת,באתר של מיו קליניק (כפי שהובא מאמר מלפני כן), צוין 8 פעמים!!!! כי קרינת יווי מ-ס-ר-ט-נ-ת! בקיצור-אני מצטט אתרים מדעיים מוכרים וידעוים,שהם ללא כוונת רווח, ואילו אתה מצטט רופאים אלטרנטיבים ואתרים שמנסים למכור לך את מוצריהם. ולסיום-אתה אכן צודק בדבר התועלת מול החסרון, אין לי ספק שקרינה משמשת לצרכיים רפואיים:קרינת רנטגן לצילום,קרינת אלפא ובתא לצרכי איבחון רדיואקטיבי,קרינת אור לניתוחים (לייזר), וקרינת יו וי לבעיות עור. אך ידוע שחלק מהטיפולים פוגעים בנו. לגבי ה"מינון", במיוחד בקרינת יו וי זה בעייתי, שכן אנו חשופים לה כל הזמן,וכידוע לקרינה יש אפקט מצטבר על גוף האדם, כך שאולי אותו הטיפול לכשעצמו לא יראה שום בעיות במחקר, אך בפועל, כאשר עושים קרינה יומיומית של שמש+קרינה נוספת בטיפולים=קרינה גדולה מצטברת. אתה כ"כ משוכנע שקרינת יו וי לא מסוכנת,עד שנתת תשובה לאחד הגולשים כאן בפורום שה"שיזוף שלו בזמן סקי בהר גבוה נובע מהקור"...וכמובן זוהי טעות יסודית. כאדם שמתעסק בעניני אקלים,אטמוספירה,פיזיקה וחלל-הסיבה היא לא "הקור",אלא הקרינה החזקה שנמצאת בפסגות ההרים. (ככל שעולים בגובה האטמוספירה מדללת בצורה מעריכית,ויותר קרינה מצליחה לחדור,לכן איזור ההר הוא איזור רווי קרינה משזפת).