שיחה עם chat gpt. הנושא: שמנים לטיגון. לתשומת לבכם. שני קטעים משיחה יותר ארוכה

boriska1

Well-known member
נקודת עישון היא הטמפרטורה שבה השמן מתחיל להתפרק ולייצר עשן, דבר שגורם להיווצרות חומרים מזיקים ורדיקלים חופשיים. ככל שנקודת העישון גבוהה יותר, כך השמן יציב יותר בטיגון.


נקודת עישון של שמן זית לפי סוגים:​


  • שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin) – 160-190°C (מתאים לטיגון קל-בינוני).
  • שמן זית כתית רגיל – 200-215°C (מתאים לטיגון בינוני).
  • שמן זית מזוכך (Pure או Light Olive Oil) – 230-240°C (מתאים לטיגון חם ועמוק יותר).

כלומר, אם מטגנים קלות ירקות או ביצים – שמן זית כתית מעולה יהיה מצוין. לטיגון עמוק עדיף שמן זית מזוכך או שמן אבוקדו.


זה אחרי ששלל כל השמנים מגרעינים, שמן אבוקדו,המליץ על שמן זית. הנה המשך:
שמן זית מזוקק (Pure או Light Olive Oil) הוא אחד מהשמנים הטובים ביותר לטיגון, במיוחד לטיגון חם או ממושך.


למה הוא טוב לטיגון?


✅ נקודת עישון גבוהה – 230-240°C, כלומר הוא לא נשרף מהר כמו שמן זית כתית מעולה.
✅ עמיד יותר בחום – בזכות הזיקוק, הוא מכיל פחות תרכובות שגורמות לעשן ולחמצון.
✅ חומצות שומן חד-בלתי רוויות – הן יותר יציבות מטבען, ולכן פחות מתחמצנות בטיגון.
✅ טעם עדין – לא משתלט על הטעם של האוכל.


האם הוא הכי טוב?


זה תלוי בצורך שלך:


  • אם אתה מטגן קלות (ביצים, ירקות מוקפצים) – שמן זית כתית מעולה עדיף בגלל הערך התזונתי.
  • אם אתה עושה טיגון עמוק או ממושך – שמן זית מזוקק הוא בחירה מצוינת.
  • אם אתה רוצה השמן הכי יציב לחום גבוה – שמן אבוקדו מזוקק (270°C) לוקח את ההובלה.
ומוסיף משלי: קודם הוא שלל שמן אבוקדו, בגלל תהליך ייצור שלו. בדרך כלל הוא מיוצר בכבישה חמה.
אני לא אוהב שמן אבוקדו, לזכרוני הוא יקר מאוד.
בשורה התחתונה, שמן זית מזוקק הוא אחת הבחירות הבריאות והעמידות ביותר לטיגון
 
נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
נקודת עישון היא הטמפרטורה שבה השמן מתחיל להתפרק ולייצר עשן, דבר שגורם להיווצרות חומרים מזיקים ורדיקלים חופשיים. ככל שנקודת העישון גבוהה יותר, כך השמן יציב יותר בטיגון.


נקודת עישון של שמן זית לפי סוגים:​


  • שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin) – 160-190°C (מתאים לטיגון קל-בינוני).
  • שמן זית כתית רגיל – 200-215°C (מתאים לטיגון בינוני).
  • שמן זית מזוכך (Pure או Light Olive Oil) – 230-240°C (מתאים לטיגון חם ועמוק יותר).

כלומר, אם מטגנים קלות ירקות או ביצים – שמן זית כתית מעולה יהיה מצוין. לטיגון עמוק עדיף שמן זית מזוכך או שמן אבוקדו.


זה אחרי ששלל כל השמנים מגרעינים, שמן אבוקדו,המליץ על שמן זית. הנה המשך:
שמן זית מזוקק (Pure או Light Olive Oil) הוא אחד מהשמנים הטובים ביותר לטיגון, במיוחד לטיגון חם או ממושך.


למה הוא טוב לטיגון?


✅ נקודת עישון גבוהה – 230-240°C, כלומר הוא לא נשרף מהר כמו שמן זית כתית מעולה.
✅ עמיד יותר בחום – בזכות הזיקוק, הוא מכיל פחות תרכובות שגורמות לעשן ולחמצון.
✅ חומצות שומן חד-בלתי רוויות – הן יותר יציבות מטבען, ולכן פחות מתחמצנות בטיגון.
✅ טעם עדין – לא משתלט על הטעם של האוכל.


האם הוא הכי טוב?


זה תלוי בצורך שלך:


  • אם אתה מטגן קלות (ביצים, ירקות מוקפצים) – שמן זית כתית מעולה עדיף בגלל הערך התזונתי.
  • אם אתה עושה טיגון עמוק או ממושך – שמן זית מזוקק הוא בחירה מצוינת.
  • אם אתה רוצה השמן הכי יציב לחום גבוה – שמן אבוקדו מזוקק (270°C) לוקח את ההובלה.
ומוסיף משלי: קודם הוא שלל שמן אבוקדו, בגלל תהליך ייצור שלו. בדרך כלל הוא מיוצר בכבישה חמה.
אני לא אוהב שמן אבוקדו, לזכרוני הוא יקר מאוד.
בשורה התחתונה, שמן זית מזוקק הוא אחת הבחירות הבריאות והעמידות ביותר לטיגון
הטריק עם שמן זית (הרי אנחנו לא עומדים עם מדחום ליד המחבת): לחמם את המחבת, להוסיף את השמן, ברגע שהוא מפיץ ריח להכניס את מה שרוצים לטגן. לא להמתין שיתחיל להעלות עשן.
 

boriska1

Well-known member
ואוסיף משהו משלי: כנראה שהכי בריא לטיגון זה שומנים מן החי, כגון שומן בקר או שומן אווז. יש עם זה שתי בעיות:
א. שטפו לנו את המוח דורות, לא נשתחרר מזה
ב.אם יהיה לנו בבית לא נמרח אל איזה טוסט? וזה כבר "מאופרה אחרת"
 

mיטלמן

Well-known member
מזוקק? אין דבר כזה.
מזוכך? לא לטיגון עמוק ולא לשימוש כלל.
ויש המון חומר ברשת.
נכון, המילה "מזוכך" מטעה בעניני שמנים והגיע הזמן שענף הזית במועצת הצמחים ישנה את הכיתוב
המטעה ויסביר כמו שצריך.
 
למעלה