שיטת החמש דקות

אליגל

New member
אני לא מאמינה גדולה בשיטה הזו

אבל, שני ילדי הם מאוד נוחים, מגיל אפס הרגלתי אותם להרדם במיטה ולא על הידיים, בעצמם, כאשר אני יושבת לידם על הרצפה, שרה, מספרת סיפור, מלטפת או פשוט נמצאת כדי שיראו אותי. ואכן הם נרדמו בשמחה, ואז כבר אין צורך להיות לידם בזמן ההרדמות. בגיל קצת יותר מבוגר (סביב חצי שנה) הם התחילו פתאום להרדם על הידיים ולרצות את חברתנו. ושוב, באותה סבלנות, עברתי למזרון שליד המיטה שלהם, ליטפתי, שרתי, ספרתי סיפור, או פשוט ישבתי שם. ועכשיו, שוב, שחר למדה להרדם לבדה. לא מזמן קראתי כאן את ההארה (אכן, האירה את עיני) של ענתש (נדמה לי) שילדים שיודעים להרדים את עצמם מתעוררים פחות בלילה (כי אז הם מרדימים את עצמם שוב בקלות), וזה הגביר בי את המוטיבציה, פרט לעובדה כי נראה לי שזה אכן נכון, ושחר בלילה כשהיא מתעוררת, היא מלמלמת מעט וחוזרת לישון, לפני שאני צצה לידה.

ענתש

New member
לא שלי - של רוני !

ואני חושבת שהקרדיט האמיתי שייך לד"ר פרבר... אמנם הוא המציא את שיטת 5 הדקות (שאני לא מהמיישמות שלה) אבל אני מסכימה בהחלט עם ההנחות הבסיסיות שהביאו אותו להמציא אותה - אני רק מיישמת אחרת.

אצלנו היא עבדה

אני הייתי מרדימה את אלמוג על הידיים עד גיל 10 חודשים ואני עוד הייתי עם בטן של חודש שמיני וזה היה פשוט בילתי ניתן לתיאור,הגענו למצבים שפשוט הייני קופצים איתו על הידיים, עד שיום אחד אמרתי לבעלי שדיי,זה מספיק,ונתחיל עם השיטה של החמש דקות,. תראי:לא עברתי על שום מחקר או ספר אני לא ממש יודעת אם הילד היה בוכה 5 דקות או שתי דקות, הלכתי לפי היאנטואיציה שלי ,מתי שהרגשתי שצריך להיכנס לחדר אז הייתי נכנסת, אולי אפילו יותר מחמש דקות, אבל אני לא חושבת -טוב לא הסתכלתי על שום שעון. והילד פשוט למד להרדים את עמצו לבד,עד אז אם הייתי מניחה אותו במיטה בניסיון שירדם הוא פשוט לא היה מבין מה אני רוצה ממנו,הוא לא הכיר את זה, אז כמו שאנחנו מלמדים את ילדינו להרדם על הידיים אנחנו צריכים גם ללמד אותם להרדם עצמאית, כמה ימים של כח רצון וכולם מאושרים אח"כ. היום אלמוג יודע בדיוק מה מצפים ממנו בבוקר בצהריים ובלילה.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעדכון מהלילה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ניסיון ראשון כשל.. אני ממש ממש מבואסת.. אחרי שעתיים של נסיונות התייאשתי ונתתי לה ציצי. היא כמובן נרדמה תוך כמה דקות.. זה לא שהיא בכתה שעתיים רצוף, אלא נשארה במצב של ערות ומדי פעם ניזכרה בכל הצרות שלה ופרצה בבכי. מה לא ניסיתי - ליטופים, תפיחות בגב, שירים, הכל.. אני צריכה להחליט מה לעשות בהמשך... לילה טוב לכל מי שערה עכשיו..

קצת עידוד

אופק כבר בת שנה, ובחודש האחרון, בלי שאני דחפתי לשום כיוון (בלי שום שיטה) היא פתאום התחילה ללמד את עצמה להירדם לבד. לפעמים היא סתם נשכבת לצידי, ראשה הקטן על ידי, והיא מלטפת אותי ונרדמת... כמובן שזה בא לי מאוד בהפתעה- כי עד כה היא נרדמה רק עם ציצי... מה שאני באה לומר, שגם אם לא יהיה לך את הכח ללמד אותה להירדם לבד, בשלב מסויים היא תלמד לבד. זה לא סוף העולם.

niniv

New member
הי יפעת.....

נורא חבל לי שלא הלך... ממש חיכיתי לשמוע איך היה.... אל תתיאשי... יכול להיות שהיא עדיין לא מוכנה או שהיא מנסה אותך. לדעתי האישית (והלא קובעת), תנסי עוד לילה ואם לא הולך, תעזבי. תני לה לישון איך שהיא רגילה, ותנסי שוב בעוד שבוע, שבועיים. יכול להיות שהיא פשוט עדיין לא מוכנה לזה, ועוד שבוע שבועיים הכל יהיה שונה. בכל אופן, הכי חשוב, זה שתלכי לפי הרגשות שלך. הרי את אמא שלה ואת מכירה אותה יותר מכולם!

למעלה