שיטת השקעה בביומד?

graves

New member
אני חושב שקשה מאוד להעריך מה יקרה

בעשורים הבאים. אנחנו עושים את ה-Best Guess שלנו. שלא תבין לא נכון, אני חושב שהסיכון בהחלט שווה את התשואה שעושים.

אני מודע לחלוטין שמרבית החברות שנעלמו נקנו או התמזגו, אבל לא חסר דוגמאות לפשיטות רגל או חברות שנקנו לאחר שירדו הרבה.
הדוגמה ניתנה ביחס לחברות ביו טכנולוגיה - שאם קשה להעריך חברות יציבות, איך אפשר להעריך הימורים.

את הנתון לקחתי מכתבה עדכנית ברוייטרס, הנקודה עלתה בספר של טאלב הברבור השחור. אולי מארק יכול לעזור פה.

אני מצרף מחקר מעניין על כך:
http://finance.wharton.upenn.edu/~rlwctr/papers/0429.pdf

KobeRider

New member
אין דבר כזה "חצי מחיר"

המונח הזה "חצי מחיר" הוא ביחס למחיר השיא האחרון, שהוא בתורו יכול להיות פי 10 מ-"המחיר הנורמלי" או שהוא יכול להיות עשירית מהמחיר העתידי. אין לו שום משמעות.
עוד על חצי מחיר, קרא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Anchoring

תראה, בוא נגיד שמניית ביומד, שמתחילה ממחיר של דולר, וגם תצליח (שזה נדיר בפני עצמו), הרי יכולה גם להגיע למחיר של 50 דולר. בדרך לשם היא תעבור כמה וכמה "100% עלייה", וכל אחת מהקפיצות האלו הן הזדמנות קנייה בדיעבד. (תחשוב כמה פעמים אפל או גוגל עשו 100% עלייה, ועדיין היה משתלם לקנות אותן)

בניגוד אליהן, קח מנייה שמתרסקת, ותחשוב כמה פעמים היא עשתה 50% ירידה בדרך. גם כמה וכמה פעמים.

אז בקיצור, עצם העלייה ועצם הירידה לא אומרות כלום.

עכשיו בוא נדבר שנייה על הסקטורים השונים. סקטור תרופות מכיל חברות שמתחילות מרעיון. מצליח (נדיר) אז המנייה תטוס. נכשל (יותר נפוץ) המנייה תתרסק. אתה רוצה להיות עם אלו שמצליחות. מעבר לזה, יש גם מידע פנים. אז מנייה שעלתה 100%, במיוחד כאלו שעושות את זה בלי חדשות, יש סיכוי שגם יש כמה בפנים רוכבים איתה יפה. לא שיש כאן משהו מחייב, חס וחלילה, אבל לפחות תתחיל לסנן את אלו שכן עובדות יפה, ותמשיך משם.

סקטורים אחרים, כמו תשתיות למשל או מוצרים קשיחים, מאופיינים בחברות שכבר לא באות לחדש שום דבר. הן כנראה לא יטוסו לך 100%, אלא יעלו בצורה יציבה יחסית, במקביל לשוק, עם דיבידנדים. חברות כאלו, שכבר קיימות עשרות ומאות שנים, עם מאות מנהלים שהתחלפו, עשרות אלפי עובדים שבאו והלכו, וועשרות טעויות או חדשות רעות. אבל כמו שאומר טאווין לאנסיטר במשחקי הכס:

...And a temple is comprised of stones. One stone crumbles and another takes its place. And the temple holds its form for a thousand years or more

אז במקרים כאלו, אם תמצא חברה שירדה ב-50%, וגרף המנייה שלה נראה קו לינארי אם הולכים מספיק אחורה, אז אני אומר סבבה, לך תתחיל לחקור אותה אולי ייצא מזה משהו. וכמובן שירידות כאלו זה די נדיר, כי כל השוק חכם לפחות כמוך, אז כולם גם יודעים את זה. כמה נדיר? עכשיו למשל לא תמצא אפילו חברה רווחית ומניבה אחת ב-S&P500 שירדה ב-50% בשנה האחרונה. גם לא ב-30%.

וחוץ מזה

The Lanisters always pay their debts

למעלה