שיטת פאולה והיפוטוניה

שיטת פאולה והיפוטוניה

שלום רב,
חברה שלי סובלת מהיפוטוניה (טונוס שרירים נמוך) ואני מעוניין לדעת כמה דברים: האם שיטת פאולה יכולה לסייע לה? אם כן, האם היא תצטרך להיות מטופלת כל חייה? מה לגבי מהלך הטיפול? האם היא אמורה לסבול מכאבים ואי נוחות? ומה לגבי תרגול בבית? האם היא אמורה לתרגל בבית ואם כן האם באופן יום-יומי למשך כל חייה?
 

0 אור 0

New member
טיפול בטונוס שרירי

הטיפול בטונוס שרירי נמוך או גבוה הוא בעבודה אישית - תרגול, מודעות לתנועה וליציבה בחיי היומיום.
התרגילים והיעוץ יכולים לבוא מכל מיני תחומי ידע - כמי שמדגישה את חשיבות העבודה על רצפת האגן ושאר הסוגרים בכל שיעור יוגה, אז אני בוודאי מסכימה שאם יש מטפלת טובה בשיטת פאולה , שיש לה הבנה גם במכלול של התנועתיות והשרירים , זה בהחלט פתרון טוב. באותה מידה גם יוגה ממדריך מעמיק, צ'י קונג, גרינברג ועוד שיטות - כשחשוב הידע של מי שעובד אתה.
אפשרות אחרת שנדרשת במקרים מסויימים היא לשלב מטפל מומחה בעיסוי רפואי שיקומי - שישלב גם עיסוי בנוסף להנחיות של עבודה עצמית.
הטיפול לא כואב,אפילו כיפי. וכן צריך לתרגל כל החיים , אבל זה מומלץ לכל אדם , לא כטיפול אלא כאורח חיים.
היעוץ האישי הממוקד יכול להיות במספר מפגשים - כשביניהם יש עבודה עצמית
&nbsp
 
יום יומי

האם צריך לתרגל כל החיים באופן יום-יומי או אולי 3 פעמים בשבוע או משהו כזה?
וכמה זה משפר את איכות החיים? מאוד מפריע לה שהיא הולכת על קצות האצבעות, האם זה מטפל גם בזה?
 

0 אור 0

New member
כן וכן וכן

כן - לטעמי כל אדם צריך לתרגל כל החיים באופן יומיומי (בלי קשר לטונוס שרירים וכאלה - פשוט כדי להשאר בריא)
וכן - אפשר בהחלט גם לא ממש כל יום אלא לבנות משהו שמתאים לך. שלוש פעמים בשבוע למשל
וכן זה פותר את כל בעיות הגוף והיציבה שעובדים עליהן - למשל גם הליכה על קצות האצבעות והתקצרות השרירים האחרוניים שנוצרת מזה.
וכמה זה משפר את איכות החיים??
המון המון המון
רק צריך להסתכל מסביב ולראות איך נראים ומרגישים אנשים שעוסקים בפעילות גופנית ושומרים על עצמם , ואיך אלו שלא
ואם זה לא ברור: אני ממש לא מתכוונת לאיזה תרגילי עינויים סיניים, בסך הכל תרגול יוגה או צ'י קונג (או שיטה אחרת) כיפי ומהנה, כשמדי פעם מדייקים את התרגול כדי להפטר מבעיות שעולות
&nbsp
 

מפתחSOL

New member
היי אני בת הזוג של כותב ההודעה

כמה שאלות:
האם זה אומר שאוכל ללכת כמו כולם, בלי שיבחינו בכלל בהבדל או בחריגות בהליכה שלי? האם זה אומר שאוכל להיות נורמלית לגמרי? "להיות עם ולהרגיש בלי" בכל תפקודי היום יום כמו הליכה, ריצה, כתיבה, צחצוח שיניים, סירוק, התלבשות, עלייה במדרגות וכדומה? האם זה יגרום לי להרגיש כאילו אין לי היפוטוניה בכלל? או שעדיין יהיו דברים שלעולם לא אוכל לתקן ושתמיד יהיו מוגבלים?
 
קשה לנבא

כמו כולם, אין אפאחד.
קצב השינוי והתוצאות תמיד יהיו שונות, אבל תמיד יש מקום לשיפור, להרגשה טובה יותר ולתפקוד קל, נעים וטוב יותר.
מצאי לך תחום שאת אוהבת, נהינית לעשות (כדאי לנסות כמה כיוונים כדי מצוא את ה"נכון" עבורך) יחד עם שיטת טיפול שתוכל לחזק ולאזן גם מבפנים
 

מפתחSOL

New member
השאלה אם עדיין יש דברים

שתמיד אהיה מוגבלת בהם, לא משנה כמה ספורט אעשה
 
דרך אחרת להסתכל על זה

הי,

יתכן שיהיו דברים שתמיד תהיי מוגבלת בהם.

אני ממליצה לך שלא להתמקד בזה (גם אילו זה נכון) בגלל שזה לא תורם לך:
אם תאמיני בעצמך ותתני לעצמך צ'אנס, את עשויה להפתיע את עצמך ואת כולם במידת השיפור, או לפחות להתקדם הרבה יותר משתתקדמי כשאת מניחה שממילא זה לא יעזור .

אורח חיים בריא שכולל פעילות גופנית המתאימה לך, יכול רק לתרום למצבך, אם על ידי שיפור טונוס השרירים ואם בדרכים אחרות.

יש לא מעט סיפורים על אנשים שאמרו להם שהם לא יצליחו ללכת/לרוץ/לעמוד וכו' וכו' ואם אמון והתמדה הגיעו להישגים מרשימים.

מאידך כדאי לשמור על רמת ציפיות סבירה ולא להתאכזב או להתייאש אם השיפור קטן/איטי ממה שאת מצפה.

לכן בעיני לראות את הטונוס הנמוך כהזדמנות לשפר את חייך על ידי שילוב של סבלנות, התמדה, ובחירה של דרך שמתאימה לך (למשל סוג התרגול, המורה/מדריך, התדירות וכו') כך שתהני מהדרך ויהיה לך כיף להתמיד בה, הם דברים שכדאי לתת להם את הדגש

ולראות כל שיפור במצבך כבונוס שמעיד שאת בדרך הנכונה.

כל טוב,
כנרת
 

0 אור 0

New member
קשה לדעת בלי אבחון - בלי לראות אותך, לבדוק מה הגורם הבסיסי

מה שאני יכולה להבטיח זה שמצבך לאחר טיפול ותרגול סדיר שלך יהיה בטוח יותר טוב מאשר בלעדיו.
אתן לך דוגמא את עצמי - יש לי רגל אחת יותר קצרה וסקוליוזיס . יש אנשים שמעקמת דומה לשלי הגיעו למצב של ניתוחים להשתלת ברזל, ומגיבלות משמעותיות בתנועה.
אני מתרגלת ומלמדת יוגה עם שיפור מתמיד בתנועתיות (ותאמיני לי שלימדו אותי שמעל גיל 50 רק מתנוונים). אז נכון שבשחיה ממש רואים שרגל אחת סוחבת, וכשאני מאד עייפה רואים שרגל אחת קצת סוחבת, אבל במצב הרגיל , אני בתנועתיות של אנשים בריאים וצעירים ממני בעשור פלוס.
ממליצה בחום, לחפש עד שתמצאי את המטפל הנכון והמדויק לך - ואל תחפשי את היקרנים והמפורסמים. מה שאת צריכה זה מטפל נגיש לך, עם המון ידע וגם קשוב לעבוד אתך לפי צרכיך
ולפעמים צריך לשלב שיטות, אז חשוב שהמטפל בלי אגו שמפריע לשיתוף הפעולה הנחוץ
&nbsp
 

מפתחSOL

New member
יותר טוב זה לא מספיק

אם אנשים עדיין יעירו לי על זה שאני הולכת מוזר
 

טאוֹ

New member
זה כבר לא קשור לטונוס שרירים

ואם יעירו לך על קעקוע?
על בן הזוג שלך?
על הבגד שאת לובשת?
או האוכל שאת אוכלת?

אם מדובר באנשים שחשוב לך להסביר להם, או בסיטואציה שבה זה מתבקש (נניח, ראיון עבודה), אז אפשר להסביר בקצרה. המבט העקום של כל השאר לא צריך לעניין אותך.

את צודקת שיותר טוב באמת לא תמיד מספיק כשמדובר בבעיה מאד מציקה, ועדיין - "יותר טוב" תמיד יותר טוב מ"פחות טוב". אני מצטרף לעצות הטובות שקיבלת מאור, לילך וכנרת, ומציע לך להתחיל בדרך כלשהי. להבטיח לך הבטחות, בפרט שאיננו מכירים אותך, יהיה חסר אחריות לחלוטין. יחד עם זאת, להתחיל לתרגל שיטת תנועה כלשהי - יוגה, טאי צ'י, או שיטה אחרת שבה את מתרגלת חלק מהזמן בעצמך לפי הנחיות שקיבלת וחלק מהזמן במסגרת כזאת או אחרת של הדרכה אישית - יועיל לך מאד. מאד. זה לא הימור, ואת תרוויחי מההשקעה הזאת בכל מקרה - תהא אשר תהא מידת השיפור שתחווי. אני מכיר אנשים עם בעיות בריאות קשות הרבה יותר מטונוס שרירים נמוך, שנתרמו רבות מתרגול רב שנים.

אז צריך פשוט להתחיל. גם אני הייתי רוצה כבר עכשיו לנגן בגיטרה כמו גבע אלון, אבל הוא התחיל לנגן בגיל 12 ומנגן כבר 25 שנים, ואני התחלתי לפני שנה וחצי


 

מפתחSOL

New member
אז זהו שלא עוקצים או מעירים

אלא שואלים אם נפצעתי או קרה לי משהו, וזה מעמיד אותי במצב לא נעים. כי בן אדם דואג לי אבל שואל שאלה שגורמת לי להרגיש לא בנוח. אבל בגלל הדאגה אני לא יכולה פשוט לעקוץ בחזרה. אני צריכה לענות שהכל בסדר ולא קרה כלום ופשוט נולדתי ככה. אני לא יכולה להעמיד אנשים חסרי טאקט במקום כי לרוב הם לא מנסים לעקוץ. ודי נמאס להסביר לאנשים כל פעם מחדש שאני לא צולעת ולא פצועה, אלא זה מצב מולד וככה אני הולכת מאז שנולדתי וזה כביכול מצב "נורמטיבי" בחיי, אני לא מכירה משהו אחר. זה מעצבן שאני חייבת הסברים לאנשים והם לא מבינים לבד.
 

מפתחSOL

New member
אני אתן לך דוגמה אחרת

בן הזוג שלי בא ממשפחה חרדית, חוזר בשאלה. כופר גמור אך עדיין מתלבש כחרדי בגלל משפחתו. אם אנחנו הולכים למסעדה לא כשרה הרבה פעמים המלצרים אומרים לו: אתה יודע שלא כשר פה, כביכול מתוך רצון לידע אותו שלא כשר כדי שילך למקום שכן כשר. מתוך כוונה טובה. אבל זה גורם לו להרגיש לא בנוח. כי הוא לא באמת דתי, הוא רק מתלבש ככה. והם לא יכולים לדעת מה הוא עושה ביום יום. זה מרגיש כמו חדירה לפרטיות וביקורת שהוא גם לא יכול להגיב עליה באופן ישיר וזה מביך אותו ובצדק. אותו דבר אצלי.
 

טאוֹ

New member
תודה על הדוגמאות

הן מחזקות את התחושה שבמקביל לעבודה על טונוס השרירים, כדאי לך לתרגל ולהפנים את העובדה שאת ממש לא חייבת הסברים והתנצלויות לאף אחד על האופן שבו את הולכת, נעה ונושמת. בין אם השאלות והמבטים נובעים מסקרנות, חטטנות או דאגה - זו לגמרי לא צריכה להיות הבעיה שלך. אפשר להגיד "תודה, אני בסדר" ולדפדף הלאה. איני מכיר אותך, אבל יכול להיות שאם תצליחי להפוך את השאלות האינסופיות של אחרים ממשהו מכביד לאיזה זמזום רקע, לא תחווי את התסכול והמועקה שאת חווה מהן כיום, ולא תרגישי צורך לעקוץ בחזרה או להתנצל על מה שאת. אבל גם זה דורש תהליך מסוים של אימון, בדיוק כמו בניית טונוס שרירים.

יש בעיות וקשיים שחולפים כביכול מעצמם עם הזמן, יש בעיות וקשיים שמחמירים עם הזמן ויש כאלה שנשארים כמו שהם, דבר שאפשר להשלים אתו או לנסות לשפר אותו. לצערי, אני לא מכיר פתרונות קסם. אני כן מכיר באופן אישי אנשים - הרבה אנשים - שהצליחו באמצעות תרגול מתמשך לשפר באופן מאד משמעותי את מצבם, בין אם בהעלמת סימפטומים כאלה ואחרים ובין אם במציאת הדרכים לחזק אלמנטים אחרים כדי לחיות אתם טוב יותר, כך שאיכות חייהם עלתה למרות שהסימפטומים עצמם נשארו ללא שינוי.

האם כיום את מתרגלת באופן סדיר תרגילים כלשהם, פיזותרפיה או שיטות אחרות?
 

מפתחSOL

New member
היום לא

כי זה נושא רגשי טעון. בגלל זה אני שואלת את כל השאלות האלה. הנושא הזה מאוד עמום.
לא ברור לי עד כמה תרגול ממושך הוא מעמסה ומה המשמעות של עצם התרגול על חיי היום יום.
 

טאוֹ

New member
לא קל להתמיד בתרגול, אבל קשה יותר לא לתרגל בכלל

ולשאת בהשלכות המצטברות של חוסר תרגול.

ניר מלחי, מי שהקים את המרכז הישראלי לטאי צ'י, אובחן בקיץ 2002 כחולה סרטן, עם גידול אלים במוח. כמו אצל שאר נפגעי צלילות הקישון, לגידול הזה היו עוד "חברים" בגוף של ניר. הערכה אחת נתנה לניר שנה לחיות, שנייה קבעה שמונים יום. אחרי 14 שנים, ניר עדיין איתנו, ובספר שיחות חדש שייצא לאור בקרוב, ושכתב עומר ברקמן, אפשר ללמוד דבר או שניים על התמודדות.

הנה ציטוט לדוגמה של ניר מהספר:

"בצבא, לפעמים אתה מתחיל מסע ורואה את נקודת הסיום, נגיד המגדל של רידינג. כשאתה מחכה לסוף המסע זה לא נגמר - אתה הולך והולך ונקודת הסיום לא מתקרבת. אתה צריך ללמוד להתנתק מזה, ללכת לא בשביל לגמור, אלא רק בשביל ללכת. אם יש לך כוח לצעד הבא, אז במקום לעשות אותו הצידה ולהתפנות לקומנדקר, אתה עושה אותו קדימה וממשיך הלאה. אם אתה מצליח לאמץ את הגישה הזאת, אתה מגלה שזה הרבה יותר קל. גם באמנות־לחימה זה נורא קשה - אתה יודע שצריך להתאמן כל יום, כל החיים. זה יכול לייאש. אתה צריך לאמץ את הגישה הזאת שכל אימון הוא בפני עצמו, אתה מתאמן עכשיו רק בשביל להתאמן עכשיו, בלי לחשוב על התוצאה הסופית. אם אתה מצליח, אז כל צעד לעצמו, כל אימון לעצמו, יהיה הרבה יותר יעיל. ככה אתה גם לא מגיע למצב של רוויה, לא נמאס לך מהאימון."

עד כאן הציטוט מהספר. אני חושב שאם תוכלי לאמץ גישה דומה, ולא לראות בתרגול מעמסה אלא משהו שיאפשר לך דווקא להשתחרר מדברים שמכבידים עלייך כיום, זה ייתן לך מוטיבציה להתמיד בו. כמי שמתאמן לא מעט שנים בטאי צ'י, ולא פעם ולא פעמיים מוצא את עצמי מתלבט מחוסר חשק אם לעשות את האימון היומי או לא, אני מבין את הלבטים שאת מבטאת - ומעריך את העובדה שאת משתפת אותם כאן אתנו. יחד עם זאת אני חושב שכדי להתקדם בדרך כלשהי, צריך מצד אחד לראות את המטרה, ומצד שני לא להניח למרחק שלנו ממנה לייאש אותנו. כמו שניר אומר - להתייחס בכל פעם מחדש לאימון שאנו עושים כיום.

כתבת, "לא ברור לי עד כמה תרגול ממושך הוא מעמסה ומה המשמעות של עצם התרגול על חיי היום יום"; ובכן, תרגול יומי יכול להימשך גם רבע שעה. או עשר דקות. או חמש דקות, אם זה כל מה שמסוגלים בשלב ההתחלתי. נדירים מאד האנשים שחמש דקות או רבע שעה מכלל היום מהווים עבורם באמת מעמסה. ולכן, כדי להתקדם בדרך, צריך פשוט להתחיל ללכת בה. יכול להיות שזה יהיה ניסוי וטעייה עבורך, עד שתמצאי את המתכונת והמסגרת והשיטה שהכי מתאימות לך. זה חיפוש שבכל מקרה ישתלם לך מאד, כי סביר בהחלט להניח שהתרגול יביא אותך למקום טוב יותר מזה שאת נמצאת בו כרגע. ולאחר פרק זמן משמעותי של תרגול, חלק גדול מהעמימות יתפזר, כי תוכלי לבחון ולהיווכח בעצמך עד כמה התרגול מסייע לך.

בהצלחה.
 

מפתחSOL

New member
השאלה האם התרגול עצמו יכאב

לי כל ימי חיי. טונוס שרירים נמוך זה כמו לנסות לרוץ במירוץ שיש מישהו כבד שתמיד מושך אותך אחורה והוא לעולם לא יעלם. השאלה שלי היא האם ספורט יותר חזק מסלע הכבד הזה. והאם ספורט כשלעצמו תמיד יכאב פיזית. בדרך כלל שעושים מתיחות או ספורט השריר כואב מהמילה או הכיווץ. אנשים נורמטיבית בדרך כלל לאט לאט נפטרים מהכאב ודרוש להם יותר מאמץ כדי ליצור מתיחה, כלומר הכושר שלהם עולה. השאלה שלי היא, האם גם אצלי זה יהיה ככה, או שבגלל הטונוס הנמוך זה תמיד ישאר באותה רמה?
 

מפתחSOL

New member
אני לא רוצה קלישאות ופילוסופיה בגרוש

אני רוצה ניסיון של אנשים שמתמודדים עם היפוטוניה ועבדו עם שיטת פאולה או שיטה דומה ויוכלו לענות לי תשובות קונקרטיות לשאלות האלה. לא יתכן שאני היחידה בעולם שסובלת מזה בבגרות. איפה כל אותם אנשים נוספים שסובלים מזה? איפה אותם מטפלים שטיפלו באנשים כאלה (לא ילדים) ויכולים לספר חוויות אישיות שלהם?!
 

טאוֹ

New member
כיוון שאת ממוקדת בשיטת פאולה

כדאי שתשאלי מטפלים בשיטת פאולה - נדמה לי שכאן בפורום אין כאלה.

בדקי את רשימת המורים המוסמכים בשיטת פאולה; מוצגים שם מקום מגוריהם וניסיונם הטיפולי, ולחיצה על שמם תציג גם את מספר הטלפון וכתובת המייל שלהם. הם ישמחו לענות לך תשובות קונקרטיות.

רפואה שלמה.
 
למעלה