שייח' - מהו ההבדל בין צילום מאקרו ל- זום דיגיטלי?

אבח"י

Well-known member
שמח להעלות לכאן תמונת מאקרו הפעם. שוב, בעיניי שאינן מבחינות בפרטים העדינים, התוצאה אותה תוצאה, אפילו ה"בוקה" יוצא אותו הדבר. לפעמים דווקא בזכוכית מגדלת הוא "שווה יותר".

קבצים מצורפים

• 6.jpg
    6.jpg
    KB 161.4 · צפיות: 8

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שייח' - מהו ההבדל בין צילום מאקרו ל- זום דיגיטלי?
צילום מאקרו וזום דיגיטלי אינם ברי השוואה שכן צילום מאקרו זה סוג של צילום (צילום תקריב) ואילו זום דיגיטלי זו טכנולוגיה.

ההבדל הוא בין זום דיגיטלי לזום אופטי ששניהם כביכול עושים אותו דבר.
זום אופטי הוא מערכת של עדשות הכוללת מספר אלמנטים שחלקם נעים קדימה ואחורה כך שאורך המוקד של העדשה המשוקללת משתנה והיא "מגדילה" או "מקטינה" את האובייקט. הזום הזה הוא זום אמיתי שכן התמונה הנקלטת בעדשה היא זו שאכן נרשמת בפועל על אמצעי האיכסון (בעבר פילם וכיום כרטיס זכרון.

הזום הדיגיטלי הוא סוג של ישראבלוף כלומר תוכנה שפשוט מגדילה את מספר הפיקסלים ויוצרת תמונה מוגדלת. את הזום הדיגיטלי מחליפות בצורה מוצלחת יותר תוכנות יעודיות (למעשה כל תוכנת עריכת תמונות מכילה פונקציות כאלה או אחרות של שינוי גודל) כאשר היתרונות בעבודה עם תוכנה הם צפייה במסך גדול, בדיקת השינויים, אפשרות לUNDO ובחירת התוצאה הטובה ביותר.

מסקנות:
כשיש אפשרות בחירה תמיד עדיף לבחור זום אופטי על זום דיגיטלי (הדבר הראשון שאני עושה בסט אפ של מצלמה חדשה זה לבטל זום דיגיטלי).
כאשר חייבים הגדלה ואין זום אופטי עדיף לצלם בלי זום ולהגדיל את התמונה בבית עם תוכנה מתאימה.
כאשר אין זום אופטי וחייבים את התוצאה במיידי אז מפעילים את הכלל הידוע: "כשאין ברירה אז אין ברירה".

אבח"י

Well-known member
נכון שתאמין לי שלא הבנתי כלום מההסבר שלך?
אין לי שמץ של מושג, ואני רציני ביותר, מה זה "זום אופטי" ומה זה "זום דיגיטלי". שניהם, אצלי לפחות, מציגים את אותה תוצאה בדיוק. וכבר זכיתי לשבח על "בוקה" באיזה מקום בצילום של זום דיגיטלי [ זכוכית מגדלת ].
אני מודה לך על ההסבר ועל הסבלנות שלך לשאלות ההדיוט שלי . אצלם כך ואצלם כך בנייד.

אבח"י

Well-known member
מצאתי בתכנת העריכה שלי את הזום עליו דברת. בהחלט ובהחלט גליתי את איכויותיו בהשוואה ל- CROP ששנים נעזרתי בו ברוב טמטומי וחוסר הבנתי, עד שפגשתיך. אני לא יודע איך לא להשמע ניגר מדבש ומתיקות בלתי נסבלת בזמן שאני ממש, אבל ממש רוצה להודות לך.

המלצה לצלמים ולכל מי שרוצים לקחת אויר באמצע העיר - פארק הצפרות "ראש ציפור".
בכניסה גיליתי שיש אור בקצה החום והלחות- חבצלת החוף פורחת ואו..טו..טו גם החצב, הידוע כמבשר הסתיו (נראה שהוא אינו יודע זאת).

סיור אחה"צ בפארק חשף כעשרים מיני ציפורים (ומי יודע מה יהיה כשתחל עונת הנדידה).
ברווזים, אנפיות, שלדגים, פרפורים, מאינות, תורים, יונים ועוד ואפילו חוחיות.
לא הופתענו לפגוש תן שיצא מבין השיחים.
הביט בנו, הסתובב, הטיל מימיו ונעלם בסבך.

הקיצר- מקור לא אכזב לחובבי הצילום. גם לבעלי המצלמות המצויידות בעדשות השונות, בחצובות ושאר ציוד נלווה וגם לבעלי הסלולרי.

R 1 3

Well-known member
יש גם זום דיגיטלי שעושה אינטרפולציה כמו תוכנה במחשב כלומר לא מכפיל פיקסלים אלא ממצע אותם ליצירת רצף או תמונה ריאלית. למה הדבר דומה? אם צופים ב DVD ישן שהרזולוציה שלו מימי הטלויזיה הישנה על צג חדש 4k הרי היינו מבחינים בריבועים בגלל ההגדלה .. אבל הזום הדיגיטלי בצג מכפיל את המידע תוך מיצוע ויוצר פיקסלים או נקודות ביניים מדורגות שממלאות את החסר ממקור שיועד לרזולוציה נמוכה. הגדלה טובה לא בהכרח תראה כמו מריחה אלא מסוגלת ליצר גם ניגודיות במעברי הצבע מניתוח הנתונים. לסיכום גם לזום דיגיטלי הנחות ביחס לאופטי, יש זול ויקר לפי ההשקעה במוצר.

ELIUSA1

New member
היום כשהמצלמות בטלפונים מגיעות עם חיישן של 48 מ''פ ומעלה דיי עושה שכל להשתמש בזום דיגיטלי. האיכות תישמר ואחרי הכל הרי לא תשים זום אופטי בטלפון. בעצם זה לא מדויק, קניתי סט של עדשות לטלפון שמתחברות עם קליפ ויש ביניהן עדשת זום עם הגדלה (קבועה) של 22.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מה זה עשרים מיני ציפורים ? אני מכיר רק שנים.

ציפורים קטנים שמצייצים ויונות שמיחרבנות על הכביסה.
יש גם ציפורים יותר גדולות שאותן (או את חלקיהן) אתה רוכש לאחר שהן פוגשות את סכין השוחט. שכחת?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש גם זום דיגיטלי שעושה אינטרפולציה כמו תוכנה במחשב כלומר לא מכפיל פיקסלים אלא ממצע אותם ליצירת רצף או תמונה ריאלית. למה הדבר דומה? אם צופים ב DVD ישן שהרזולוציה שלו מימי הטלויזיה הישנה על צג חדש 4k הרי היינו מבחינים בריבועים בגלל ההגדלה .. אבל הזום הדיגיטלי בצג מכפיל את המידע תוך מיצוע ויוצר פיקסלים או נקודות ביניים מדורגות שממלאות את החסר ממקור שיועד לרזולוציה נמוכה. הגדלה טובה לא בהכרח תראה כמו מריחה אלא מסוגלת ליצר גם ניגודיות במעברי הצבע מניתוח הנתונים. לסיכום גם לזום דיגיטלי הנחות ביחס לאופטי, יש זול ויקר לפי ההשקעה במוצר.
זאת ועוד. כשאתה רוכש טלוויזיה 4K "מבית טוב", אתה גם מצפה שמחשב הטלוויזיה יידע להפוך שידור SD למשהו שמתקבל על הדעת. אז רק סביר להניח, שמעבד הטלוויזיה לא נעזר בשום אפקט אופטי, והכל נעשה באמצעות מיחשוב. ועובדה. יש טלוויזיות טובות, שעושות זאת היטב, ויש קקמייקות, שהתמונה בהן נראית כמו כתם צבע מכוער על הקיר.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
'יונות שמחרבנות על הכביסה'? מה? עוד לא רכשת מייבש?
יש לנו דווקא פתרון יותר יעיל למרות שמייבש יש כבר כמה עשרות שנים.
במייבש משתמשים בחורף כשיש צורך בייבוש מהיר אבל במשך שאר הזמן משתמשים במתקן ייבוש מקורה באורך כ8 מטר שנמצא מאחורי הבית עם גישה נוחה מחדר הכביסה.

במשך שנים היונות (היונות הן אלו שמחרבנות על הכביסה בעוד שהיונים כידוע מביאות את השלום) הפכו את מתקן הייבוש שלנו לשירותים שלהן וכאשר הגיעו מים עד נפש והיה צריך לכבס מחדש קרוב למחצית הכביסה החלטתי שצריך לעשות מעשה.
קיבלתי חוות דעת ממספר אנשי מקצוע ומה שהסתמן זה שהפתרון היעיל היחידי הוא רשתות.
דא עקא ההצעה הזולה ביותר שקיבלתי החלה ב15000 ש"ח לא כולל מע"מ והיו גם הצעות בסביבות ה25000 ש"ח.

מאחר ולא הייתה לי שום כוונה להוציא סכום כזה על ח'רא של יונות התקשרתי לחבר בעל מועדון צלילה ושאלתי אותו אם יש לו במקרה כמה מטרים של רשת דייגים (אני מציין שבמקרים רבים אנחנו נתקלים בזמן צלילות בים התיכון ב"רשתות רפאים" שהן רשתות דיג שאבדו בים אבל ממשיכות לקטול דגים בלי שום תועלת. כשצוללים נתקלים ברשת כזו הם בד"כ שולים אותה). קיבלתי ממנו 12 מטרים של רשת בעלת 3 שכבות ובעזרת פועל שלקחתי לכמה שעות התקנתי אותה וסגרתי את מחסה הכביסה מכל הכיוונים ומאז טפו טפו טפו הכביסה נקייה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
היום כשהמצלמות בטלפונים מגיעות עם חיישן של 48 מ''פ ומעלה דיי עושה שכל להשתמש בזום דיגיטלי. האיכות תישמר
ממש אבל ממש לא נכון !

כמות המגה פיקסלים של החיישן מרשימה רק את מי שלא מבין מה המשמעות של זה. הפיקסלים עצמם קטנים יותר אבל שטח החיישן נשאר בערך אותו דבר ככה שכמות האור שנקלטת עליו לא משתנה, זום דיגטלי יעשה במקרה כזה רק נזק לאיכות.

מצד שני כשיש לך חיישן ענק אתה לא צריך להשתמש בשום זום ולהיפך, לעשות בתוכנת העיבוד גזירה (Crop) של הקטע הרצוי ועדיין לקבל אותו בגודל מעולה.

פונדיצ'רי

Active member
במייבש משתמשים בחורף כשיש צורך בייבוש מהיר אבל במשך שאר הזמן משתמשים במתקן ייבוש מקורה באורך כ8 מטר שנמצא מאחורי הבית עם גישה נוחה מחדר הכביסה.

במשך שנים היונות (היונות הן אלו שמחרבנות על הכביסה בעוד שהיונים כידוע מביאות את השלום) הפכו את מתקן הייבוש שלנו לשירותים שלהן וכאשר הגיעו מים עד נפש והיה צריך לכבס מחדש קרוב למחצית הכביסה החלטתי שצריך לעשות מעשה.
דא עקא ההצעה הזולה ביותר שקיבלתי החלה ב15000 ש"ח לא כולל מע"מ והיו גם הצעות בסביבות ה25000 ש"ח.

מאחר ולא הייתה לי שום כוונה להוציא סכום כזה על ח'רא של יונות התקשרתי לחבר בעל מועדון צלילה ושאלתי אותו אם יש לו במקרה כמה מטרים של רשת דייגים (אני מציין שבמקרים רבים אנחנו נתקלים בזמן צלילות בים התיכון ב"רשתות רפאים" שהן רשתות דיג שאבדו בים אבל ממשיכות לקטול דגים בלי שום תועלת. כשצוללים נתקלים ברשת כזו הם בד"כ שולים אותה). קיבלתי ממנו 12 מטרים של רשת בעלת 3 שכבות ובעזרת פועל שלקחתי לכמה שעות התקנתי אותה וסגרתי את מחסה הכביסה מכל הכיוונים ומאז טפו טפו טפו הכביסה נקייה.
ייתכן ואם היית מטפח יחסי רעות עם ה"חתולות" במקום להתלונן שהן מפגע, לא היית נזקק לרשת.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הסיסמא שלי [לעומתך] היא: ברגע שהומצא מייבש הכביסה הראשון, מת חבל תליית הכביסה האחרון. אין בביתנו נגלה של כביסה שלא עוברת דרך המייבש, הן בחורף והן בקיץ.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הסיסמא שלי [לעומתך] היא: ברגע שהומצא מייבש הכביסה הראשון, מת חבל תליית הכביסה האחרון. אין בביתנו נגלה של כביסה שלא עוברת דרך המייבש, הן בחורף והן בקיץ.
מי שאחראי אצלנו על הכביסה זו המנכ"לית (אני אחראי רק על אספקה שוטפת של בגדים מלוכלכים) והיא טוענת שיותר מהר ויותר קל לתלות את הכביסה מאשר להכניס אותה למייבש.

מאחר ואין לי שום כוונה להכנס לתחום הכביסות אז אני לא מתווכח איתה.

למעלה