שייח' - מהו ההבדל בין צילום מאקרו ל- זום דיגיטלי?

אבח"י

Well-known member
הסיסמא שלי [לעומתך] היא: ברגע שהומצא מייבש הכביסה הראשון, מת חבל תליית הכביסה האחרון. אין בביתנו נגלה של כביסה שלא עוברת דרך המייבש, הן בחורף והן בקיץ.

ואנחנו ויתרנו לגמרי על המייבש. למי יש כול לגהץ ערימות כביסה מיובשת. יש לנו מקום מוצל מאחורי הבית. אין יונים ואין יונות, יש חתולים בשפע שדואגים לנפנף אותן משם [ או לאכול אותן, מה 'ני יודע ]. יש מתקן לתליית כביסה לייבוש. יום וזה יבש. בחורף, מייבשים בבית באותו מתקן בחדר העבודה שלנו.

eliUSA

New member
מקווה ששירשרתי למקום הנכון. הפורמט הזה מבלבלבל.
זאת תשובה לשיח'. ברור שאם מגדילים את כמות הפיקסלים ולא את שטח החיישן האיכות יורדת. הקירבה הנוספת בין הפיקסלים גורמת להשפעות הדדיות לא רצויות בין פיקסל לשכניו ול"רעש" אלקטרוני.
לשם הדיון בא נגיד שמדובר בחיישן בעל שטח גדול עם כמות פיקסלים גדולה. במקרה הזה זום דיגיטלי או בחירה של קטע מן התמונה לאחר הצילום הם למעשה היינו הך, שכן ההגדלה של הזום הדיגיטלי מקטינה את כמות הפיקסלים באותו חלק מהנוף שמצלמים ואותו דבר נעשה כשחותכים (CROP) חלק מהתמונה לאחר שצולמה. ההבדל היחיד הוא שאם החלטת מראש מה אתה רוצה לצלם והוא רחוק, יהיה לך יותר קל לפקס אם תראה את האובייקט גדול יותר על מסך המצלמה.
כמובן שזום אופטי טוב עדיף מכל אבל קצת קשה להרכיב עדשות זום ארוכות ומתוחכמות על טלפון סלולרי ולכן הטלפונים החדשים מגיעים עם חיישני מצלמה מרובי פיקסלים כמו למשל השיומי החדש שיש לו 108MP.

.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
במקרה הזה זום דיגיטלי או בחירה של קטע מן התמונה לאחר הצילום הם למעשה היינו הך
אז זהו שזה פשוט לא נכון.

במקרה של קרופ מצילום שנעשה ברזולוציה גבוהה אתה מקבל עדיין תמונה ברורה ביחס של 1:1 או אפילו לרוב טוב יותר לעומת הזום הדיגיטלי ששם אתה מקבל תמונה שעברה אינטרפולציה.

אם לא אכפת לך לקבל תמונה כזו עשה זאת בדיעבד על גבי צג המחשב הביתי עם תוכנה טובה כגון PhotoZoom או דומות לה ותמיד תקבל תוצאה יותר טובה מהזום הדיגיטלי של כל טלפון שלא יהיה.

פונדיצ'רי

Active member
מי שאחראי אצלנו על הכביסה זו המנכ"לית (אני אחראי רק על אספקה שוטפת של בגדים מלוכלכים) והיא טוענת שיותר מהר ויותר קל לתלות את הכביסה מאשר להכניס אותה למייבש.

מאחר ואין לי שום כוונה להכנס לתחום הכביסות אז אני לא מתווכח איתה.
גם אצלך האשה היא המנכלית והיא עושה את הכביסה? שובניזם בקריצה. לא מעוניינת לעבוד בעסק הזה. 😏

למעלה