שילוב לימודים אקדמיים גבוהים ומשפחה-מתלבטת לת

שילוב לימודים אקדמיים גבוהים ומשפחה-מתלבטת לת

שובה אודה (מכוון לדוקטורנטיות עם משפחה (ילדים) שלום ראשית, ברכותי על הפורום החשוב הזה, סוף כול סוף . אני כרגע בתהליך הרשמה לתואר שלישי (עברתי כבר ראיון אצל היועץ לתואר שלישי במחלקה והוא יידע אותי שמבחינתו התקבלתי כך שהשאר (הוועדה והכול ) זה רק עניין פורמאלי . סיימתי את לימודי התואר השני שלי בהצטיינות + תיזה בהצטיינות ויש המלצות טובות מאנשי סגל. מנחה כבר יש-הייתי בריאיון ויש הסכמה עקרונית להנחות אותי , עלי רק להחזיר לה תשובה אם אני מעוניינת או לא (ואני מעוניינת !!!!!!!!!!!!!!! .אני נשואה כ-8 שנים, יש לי ילדה בת כמעט 4 וביולי הקרוב אלד את בתי השנייה . במשך 9 השנים האחרונות (כלומר במשך לימודי האקדמיים תואר ראשון+שני) תיכננתי להגיע לרגע הזה וכול הזמן כיוונתי ללימודי דוקטורט ולאקדמיה (הלימודים תמיד היו במרכז העשייה שלי) . אבל כעת, כאשר הכול מתחיל להתממש, אני פתאום חוששת איך מסתדרים עם כול זה, עם כתיבת דוקטורט שאינה דבר של מה בכך, עם מנחה מעולה אבל תובענית וכול זאת מבלי שייפגעו חיי המשפחה ומבלי להזניח את הבנות שלי ואת בעלי (אני אמורה להתחיל באוקטובר הקרוב והקטנה שלי תהיה ממש פיצית עדיין). עם הגדולה הייתי בבית כשנה וקצת וכאשר נכנסה למעון כתבתי במשך שנה וקצת את התיזה שלי ולא היה ממש קשה , הסתדרתי(אבל נראה לי ששתיים זה כבר סיפור אחר לא?? כמו גם דוקטורט) . משפחתי וחברותיי הטובות טוענים שעלי לחכות עוד כמה שנים ושתמיד אוכל להמשיך לתואר שלישי ושבינתיים עלי להקדיש למשפחתי את מרבית זמני כי למדתי מספיק (לשבת בבית עם הקטנה בבית ולגדל אותה כמו שעשיתי עם הראשונה) ושאני ממש אנוכית . אבל גם ככה אני די מבוגרת (35) מתי אתחיל לעבוד ולפתח קריירה ? בשביל מה למדתי כול כך הרבה זמן אם לא בשביל להמשיך? מלבד זאת, יש מנחה מעולה שמתאימה לי בדיוק ומעוניינת בי ובנושא שלי והיא אינה כופה עלי גישה ונושא שרחוקים ממני מליוני שנות אור כפי שהיה המצב עם המון מנחים אחרים שנפגשתי עימם כאשר כיתתי רגליי בין אוניברסיטאות שונות ברחבי הארץ. אני ממש מתלבטת . יש לי שאיפות אקדמיות, אבל גם לא הסכמתי לוותר על הקמת משפחה . אשמח לשמוע, האם ואיך אתן מצליחות לחלק את עצמכן בצורה טובה ויעילה, כך שכלום לא נפגע ? אני חוששת שאולי אתעורר עוד כמה שנים ואצטער כיוון שבנותי יסבלו בשל שאיפותיי (כלומר שאהיה פחות זמינה בעבורן בשל התואר התובעני, ועוד אזכיר שבעלי הוא איש היי-טק שמגיע די מאוחר הביתה כול יום) . האם אני עושה טעות בכך שאני חושבת להתחיל ללמוד עכשיו? האם אני אנוכית בכך שאני בוחרת להמשיך כרגע ולהמשיך במסלול שבשבילו עבדתי כול כך קשה ? סליחה על האורך ותודה למי שהגיעה עד לכאן שרון

p i t e r פן

New member
סליחה שאני מתערב...

אני בכלל לא דוקטורנט, ואפילו לא בחורה (עם או בלי ילדים), אבל חשבתי קצת על מה שכתבת פה והחלטתי לכתוב לך כמה מילים בעניין. בכל הפוסט שלך לא הזכרת במילה אחת את עמדתו של בעלך בעניין, וזה קצת תמוה. בסופו של דבר, אני מאמין שאת צריכה לקבל את ההחלטה הזו יחד איתו ואיתו בלבד. האם הוא תומך ומעודד? האם הוא יעזור לך בגידול הילדים? האם הוא מוכן לויתור כלשהו מצידו? אני חושב שזה משמעותי הרבה יותר מכל מיני "חברות טובות" (סליחה על המרכאות) המאשימות אותך באנוכיות... זאת ועוד, האם את מתכוונת רק לכתוב את הדוקטורט או גם לעבוד במקביל? אני חושב שזה מידע שיעזור לאחרים לתת לך עצות טובות יותר. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, ואני מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה עבורך.

p i t e r פן

New member
את מתפרצת לדלת פתוחה.

אני איתך במאה אחוז, אך המציאות היא שונה במקצת.

ממש לא

המציאות היא בדיוק מה ששני בני הזוג קובעים, ואני חושבת שהדוגמא שהיא מציגה כאן היא המייצגת במקרים בהם האמא משמעותית יותר אחראית לילדים מהאבא. היא כאן הגורם הדומיננטי ביצירת המציאות הזאת, לא הוא.

שאלה קשה...

תראי אמנם עדיין לא אמא אך יש לי כמה מחשבות שאולי יסייעו לך. ראשית עושה רושם שכל מה שקשור ללימודים די מסודר מבחינתך (מנחה וכו) וזה חשוב מאוד. שנית, אני באופן אישי לא הייתי מייחסת חשיבות לכל מיני נשמות טובות כאלו ואחרות והיחיד שהייתה לי חשובה דעתו זה בן זוגי ולפי זה הייתי פועלת. שלישית,זה נכון שאפשר תיאורטית תמיד לעשות דוקטורט אבל ככל שעוברות השנים נראה לי שהסיכוי לכך יורד. אני מאוד מאמינה בלעשות דברים כשניתן לעשותם ועושה רושם שזה זמן טוב מבחינה אקדמית בשבילך אז הייתי מכה על הברזל בעודו חם. רביעית,ממה שאני רואה סביבי זה אפשרי, זה לא קל אבל אפשרי. חמישית, אחת המרצות אצלנו אמרה בהקשר זה משהו כמו שאפשר להסתדר פשוט צריך לדעת מראש שלא יהיה 100% בכל התחומים וצריך להתכונן לזה, כלומר לא ממש מיועד לפרפקציוניסטים. ודבר אחרון אני לא חושבת שאת אנוכית
ועוד דבר כתבת שאת חוששת שתצטערי שבנותייך יסבלו עוד כמה שנים וכו-למה שיסבלו? להיפך את אולי תחושי החמצה עוד כמה שנים שלא הלכת על זה. נבואה ניתנה לשוטים אבל השאלה המרכזית שאת לדעתי צריכה לשאול את עצמך זה מה את רוצה וכשתדעי מה את רוצה את תוכלי לסדר את הדברים האחרים. בהצלחה!

אני מצטרפת לפיטר-פן.

השאלות שפיטר פן שאל - חשובות מאוד. המעורבות של "חברות טובות" ו"אמא" היא לא תמיד מוצדקת. ברור שכולם חושבים שמציעים לך הצעות מועילות , ושרוצים בטובתך, אבל - להם אין תמונה מלאה, ואין להם מושג מה היכולות שלך. אני מנסה לומר שאני מאמינה שאת היא האדם שיודע הכי טוב מה טוב ומה נכון לו. ואם את חושבת שזה הדבר הנכון- זהכנראה כך. לימודי הדוקטורט הם לא כמו תואר ראשון. זה שהקטנה שלך תהיה פיצית , לטעמי, לא ממש משמעותי - כי הרי - אתתהיי רוב הזמן בבית. לא אמרת באיזו אוניברסיטה תעשי את הדוקטורט. זה יוצר את ההבדל מבחינת החובות שלך - כי באוניברסיטאות מסוימות -א ין כלל חובות שמיעה, ובאחרות - אפשר לעשות אותם במשך שנתיים. לכן - מה שזה בעצם אומר הוא שאת לא ממש צריכה לעזוב את הילדה. רוב הזמן של הדוקטורט הוא של עבודה עצמית. אז נכון שיש ללכת לאוניברסיטה לספריות ולפגישות עם המנחה, אבל - זה הכל מאוד גמיש מבחינת הזמנים ., ואני מניחה שאם היא בעצמה אמא ובעלת משפחה - גם היא מבינה שיש לך מעכשיו קצת פחות גמישות , ותבוא לקראתך. אני גם חושבת שאת צריכה להיות מסופקת. אשה שאינה מרוצה מעצמה, ושחשה כישלון או תסכול או חוסר שביעות רצון ממה שהיא עושה בחייה - היא גם אמא לא שבעת רצון. וכאן נכנסות כל השאלות ששאל פיטר פן - אם בעלך בעד העניין, והוא תומך בך, והוא מוכן לחת אחריות וקצת יותר חלקים בתפעול הבית - הרי הדרך שלך פתוחה, אבל - אם האמא שלך והחברות הן ההד של הדעות והאמירות של בעלך - אז מצבך פחות פשוט, כי אז את אכן צריכ הלקחת אותו בחשבון. הי חלק מהדוקטורט יכוללהיות נסיעות לכנסים, לחו"ל, או כל מיני תקופות שהן את צריכה להיות ותר בלחץ של עבודה וזה ואמר - שהוא צריך להיות שם כדי "לחפות" על חסרונך.. וזה מה שבאמת חשוב. בקיצור, כמו שאמר פיטר פן - אם תתני כאן עוד פרטים - נוכל להיות יותר קונקרטיים, אבל בגדול - ההחלטה הזו צריכה להתקבל בינך לבין בעלך בלבד!!! וכשהיא מתקבלת - צריך לקחת בחשבון את כל ההשלכות האפשריות: מי מפרנס, כמה שעות את עובדת או לא עובדת בחוץ, מה קורה אם את צריכה להיות באנששהו במסגרת הלימודים והקטנה צריכה סידור של שמרטפות, מי משמרטף? (אם זה כולל את ההקפצה של ההורים, זה הרגע שדעתם הופכת לרלוונטית), איך תתמודדי עם להיות פחות זמן עם הילחדלות, איך תארגני את מערכת הזמנים שלך, האם המנחה שלך מודעת למגבלות ועוד ועוד - צריך לחשוב על כל זה לפני , כדי לא להופתע כשקורים דברים ...וכדי להיות בטוחים שת אכן יכולה לעמוד בזה אם תכסי את כל ההיבטים מראש - את גם ל אתרגישי רע אל מול דברי כל הגורמים החיצוניים שעוטפים אותך, כי את תהיי בטוחה בעצמך ובהחלטתך והיא תהיה מגובה בעובדות שחשבו עליהן מראש. סליחה על התגובה הארוכה. מקווה שהועלתי מעט

משוש30

New member
ניצת חייבת לחלוק על חלק מדברייך

אי אפשר (אולי יש מי שיכול אבל ברוב המוחלט של המקרים) ללמוד כשהילדה בבית. אי אפשר. הילדה צריכה 100% תשומת לב או קרוב לזה בשנה הראשונה לחייה ופשוט לא ניתן גם להיות עם הילדה וגם להתרכז. מכירה נשים שניסו לעשות את זה והתוצאה היתה כאב לב גדול לאמהות וכישלון בלימודים. אם רוצים ללמוד ולהתקדם צריך לשים את הילדה במסגרת. האם ה"מסגרת" תהיה אבא או סבתא או מטפלת או משפחתון זו כבר בחירה אישית. האם יום מלא או חצאי ימים-גם כן. אבל אם לא יהיו לה שעות ספרייה בשקט-לא יהיה דוקטורט.

משוש30

New member
כלום לא נפגע? הכל נפגע ועדיין לא הייתי מוותרת

על זה. אני אמא לילד בן ארבע וחצי וילדה בת שנה וחצי. את הילד ילדתי במהלך המאסטר. הייתי איתו 3 חודשים בבית (אחר כך חודש אבא וחודש סבתא ואז מטפלת). עם הקטנה הייתי 5 חודשים בבית (אחר כך 3 חודשים אבא ואז מעון). קודם כל לעשות מה שאת רוצה ומה שמתאים לך. לדעתי ממש אין למשפחה שלך say האם את צריכה להישאר בבית או לא. זו החלטה מאד אישית. לא כל אחת מסוגלת או רוצה להיות אמא טוטאלית ולמצוא בזה את קריירת חייה. אני יודעת שמספר חודשים בבית הספיקו לי בהחלט. מצד שני האם זה קל? לא. ממש ממש לא קל. הילדים חולים, הלילות לא לילות, כולם מסביב מספיקים הרבה יותר (טוב אני בארהב וסביבי כולם ילדים בעצמם בלי משפחה) ויש לא מעט רגעים בהם זה מייאש והתחושה היא שפשוט אי אפשר לעשות דוקטורט וילדים. מצד שלישי העבודה מאד גמישה. הילד חולה ואת בבית? אף אחד לא ייעשה פרצוף. לא ישנת בלילה ואת רוצה לישון עוד שעתיים בבוקר להשלים שעות שינה? אף אחד לא יגיד לך לא. מה שכן צריך המון משמעת עצמית. יש לך? כי כשאין דד ליין ואף אחד לא מדרבן אותך את צריכה לעשות את זה לעצמך. אני מתייחסת לדוקטורט כמו לעבודה. יש לי מלגה: כלומר משלמים לי על העבודה ולכן אני מחוייבת להקדיש את מירב השעות בהם הילדים בגן לדוקטורט. זה אומר לא לגלוש שעות באינטרנט ולא לשכב במיטה ולקרא הארי פוטר (לא שזה לא קורה מדי פעם כן?
). אני מרגישה שאם כל כך הרבה אנשים שלמו לי כל כך הרבה כסף אני חיבת להצדיק את זה וההצדקה היא דוקטורט טוב (רצוי יותר מזה) ובזמן. בקיצור-את בן אדם בוגר, את צריכה להחליט את ההחלטות שלך ומה טוב לך וללכת על זה. ברור שהורות וקריירה זה ג'אנגלינג מטורף. אף פעם לא מרגישים שעושים את המקסמום באף אחד מהתחומים. מבינים מראש שמוותרים על שלמות ועושים את הטוב ביותר בכל המישורים. יש ילדים, יש לימודים, יש עבודה, יש בית, יש בן זוג (לאו דווקא בסדר הזה) וכל זה ב-24 שעות בהם גם לא ישנים. פשוט? לא! אפשרי? כן! מתגמל? בעיני-כן. הייתי עושה את זה שוב. בהצלחה במה שתחליטי

חותמת על כל מילה של משוש

אני אמא ל-3, ובתחילת הדוקטורט שלי. בעלי עובד בעבודה תובענית מאד (אם כי לא הייטק), ואנחנו נטולי משפחה שתעזור לנו מאחר ואנחנו בארה"ב. זה לא קל. זה קשה, אפילו מאד. הויתורים הם שלי, ולא פחות מזה - שלו. הוא פרטנר מלא שלי להחלטה ולביצוע שלה, ושנינו הכנסנו את הדוקטורט ב"תכנית החומש" המשפחתית שלנו, לשנינו ברור שעכשיו זה הזמן שבו הוא מפנה לי (קצת) את הדרך, בדיוק כמו שאני סייעתי לו קודם, עד שהגיע לעמדה שאליה הגיע בעבודה שלו. אני מאד משתדלת שהילדים לא ישלמו מחיר כבד על ההחלטה שלי, אבל מחיר כלשהו הוא בלתי נמנע. סופ"ש הנוכחי הוא הראשון שבו הייתי נטולת עבודות ומטלות מאז שהחל הסמסטר, וכולנו מרגישים את ההבדל בבית. אין לחץ של "אמא עובדת, אז נא לא להפריע", אין שעות שאני חייבת לעבוד בהן או מטלות שחייבים, ממש חייבים, להשלים כאן ועכשיו. והילדים חוגגים. זו הפעם הראשונה מזה חודשים שלקחתי אותם לשיעורי השחיה, ולא אבא שלהם. והיה להם קשה להסתיר את חיוך הסיפוק מכך. אבל האם זו סיבה לויתור או לדחיה? בעיני לא. אני מעדיפה להיות עסוקה, עמוסה, לג'נגל את כל החיים בלי שמשהו יפול מהידיים, מאשר להיות לא מסופקת. את הבת השלישית שלי ילדתי תוך כדי המאסטר (היא היתה נחמדה דיה כדי להוולד יום אחרי הבחינה האחרונה), ללימודים חזרתי חודשיים אחרי הלידה. היה לא פשוט, אבל התמורה שלי, מבחינת התחושה האישית, היתה מוצלחת דיה כדי לאזן את הקשיים. ומנטרה אחת חשובה, שלימדה אותי חברה, שכבר קיבלה קביעות באחת האוניברסיטאות בארץ, מלווה אותי כל הדרך - מי שיש לו ילדים חייב לתת לעצמו הנחות מבחינת הקצב. כמעט בלתי אפשרי לפרסם, להופיע בכנסים ולהתקדם כמו מי שאין לו ילדים. רגשות אשם בהקשר הזה לא מועילים בכלום, הם רק מזיקים. לכן צריך ללמוד לחיות עם השוני, לקבל אותו, ולעשות את המקסימום במגבלות האפשר. אבל תמיד להכיר במגבלות האובייקטיביות האלה. אני רואה סביבי המוני דוקטורנטים צעירים, נטולי בן/בת זוג וילדים, שמקדישים את כל ימיהם לדוקטורט. הם מפרסמים יותר, ומתקדמים יותר מהר. אני יכולה לקנא בהם עד אין קץ, או להחליט שאני עושה את הטוב ביותר שאני מסוגלת לו במסגרת מגבלות הזמן שלי. בחרתי בדרך השניה. להגיד לך שאני לא מתוסכלת לפרקים? לא נכון. להגיד לך שאני מנסה להתגבר על זה? כן, לגמרי. אז צריך אורך רוח, והרבה גיבוי מהבית. אבל זה לא בלתי אפשרי.

tulkin

New member
אני מסכים עם כל מילה.

אני אמנם מהצד של האבא - אבל גם לי מותר להסכים עם מה שנאמר. ואפילו שאני אבא, גם אני מקריב לא מעט גם בצד של הלימודים ולצערי גם בצד של להיות עם הבת שלי ולעזור לאמא שלה כפי שהייתי רוצה. אנחנו בשנה הראשונה (טפו טפו... עוד שבועיים שלושה היא תהיה מאחוריי), ועדיין מחפשים את האיזון הנכון... זה לא פשוט. אבל מסתדרים.

אומי 3

New member
אפשרי אך קשה

כשהיא היתה בת חודשיים כתבתי את המאמר הראשון, במקביל למדתי ועברתי את בחינת הפטור בצרפתית. כהיא היתה בת חצי שנה התחלתי רשמית את הדוטורט. כהיא היתה בת עשרה חודשים השלמתי את המאמר השני. כהיא היתה בת שנה וחצי מסרתי את סקר הספרות ואת התיאור התמציתי. כשהם עומדים להיות בסיס למאמר הראשון של הדוטורט. במקביל בבית מגיל חודשיים יש מטפלת 6 שעות ביום, כשאני עובדת בבית במקביל. אלו היו חודשים קשים כשבחלק מהזמן עבדתי בלילות יותר נכון ממוקדם מוקדם בבוקר כדי שיהיו יותר שעות עבודה. מאוד חששתי לפגיעה במערכת היחסים איתה או לפגיעה בה. נראה שהיא פעוטה שמחה ואהובה עד מאוד. זה אפשרי אבל כאמור לא פשוט מחייב רצון עז ודבקות במטרה וכן גיוס של עזרת הסביבה.

תודה לכול העונים . מספר הוספות והבהרות...

שוב תודה על תשובותיכם המהירות , עזרתם לי מאוד. אבהיר כמה דברים . אני עתידה ללמוד בבר-אילן במחלקה למדע המדינה (בחרתי במקום הקרוב והנוח ביותר מבחינתי). התנאי היחיד שלי לתחילת הלימודים הוא קבלת מלגת נשיא (כרגע אני אוספת את כול המסמכים, אגיש תוך כמה ימים), אבל כמו שזה נראה, ובשל העובדה שהמחלקה רוצה אותי מאוד, לא נראה לי שתהיה בעיה . כלומר רוב זמני יוקדש למחקר ועלי לסיים תוך 4 שנים (אלו הם התנאים) . כאשר דנתי בעניין בכובד ראש עם בעלי הוא תומך מאוד בהחלטתי ורוצה לסייע עד כמה שרק אפשר (למשל כאשר אצטרך לנסוע לחו"ל או בזמנים לחוצים שאצטרך להקדיש יותר זמן ללימודים), אבל כאיש סיסטם מנהל פרויקטים בחברה לא בטוח שהכוונה שלו לעזור תספיק, מכיוון שלא תמיד זה תלוי בו, וכאשר מתבצע פרוייקט גדול או שחברה בה הוא מטפל זקוקה לו עליו להגיע ולעשות את עבודתו .עוד אומר שאימי גרה קרוב אליי . אכן נוח אבל גם כאן יש גבול לסיוע אותו היא מוכנה לתת מבחינת הבנות (כך שגם אם אני מנסה לכסות הכול מראש, יש עדיין סימני שאלה) . אחת הסיבות ששאלתי את כול זאת היא מכיוון שכאישה (שאינה מפרנסת עיקרית) רוב התמרון בכול הנוגע למשפחה ולילדים ייפול עליי באופן טבעי ותהיתי איך באמת ניתן להסתדר, כאשר נמצאים בתקופה כה קשה ותובענית שדורשת את המקסימום . לגבי הקטנה, אני מתכננת לשים אותה במעון גג בינואר . המנחה מגלה הבנה ומבחינתה אין בעיה שאגיע רק פעם בשבוע ל-2 קורסים והשאר מאוד גמיש, שאעשה הכול בקצב שלי ובזמני החופשי (אקווה שגם מבחינת המחלקה והיועץ לתואר שלישי זו לא תהיה בעיה, כיוון שממה שראיתי יש עוד 2 קורסים שעלי לעשות בשנה הראשונה). פשוט אני מרגישה שאיני יכולה להיות רק אימא וחשוב לי להמשיך ולעשות את מה שכיוונתי אליו כול כך הרבה שנים ושהשקעתי בו זמן ומאמץ. הלוואי והייתי שאפתנית פחות כמו רבות מחברותי, אבל עובדה היא שאין זה כך . פשוט אני חוששת כול כך מכיוון שאיני רוצה להתחיל ואז לראות שזה גדול עלי מבחינת לוגיסטיקה ומבחינות אחרות הקשורות למשפחתי ולהפסיק בבושת פנים אחרי שאנשים עסוקים הקדישו לי מזמנם ומתשומת ליבם. לכן ביקשתי תובנות מנשים שכבר לומדות ומתנהלות במצב כזה .(אבל גם האחרים עזרתם לי מאוד ותודה על תשובותיכם) במהלך התואר השני והתיזה הצלחתי להסתדר אבל עכשיו זה נראה מסובך הרבה יותר מכול הבחינות . כמובן שאיני רוצה לוותר על הדוקטורט ואני נחושה בדעתי, אבל יחד עם זאת קיים בי חשש שייתכן וזה יהיה גדול עלי כרגע . ישנם קרובים אלי שאומרים התחתנת והבאת ילדים לכן עלייך לבחור, אם ידעת שזה מה שברצונך לעשות (להקדיש חייך ללימודים ואקדמיה) למה בכלל התחתנת ? למדת מספיק- תואר שני זה מכובד ומספיק . לך תסביר להם שזה לא מספיק לשאיפותיי ולמה שברצוני לעשות בחיים . ואני שואלת למה בכלל כולם מציגים את זה כאילו עליי לבחור? ולמה זה כול כך נורא שאני לא כמו רבות מהנשים שמסדרות הכול סביב הנוחות הקשורה למשפחתן ולילדים שלהן? אני משוכנעת שלמרות הכול אמשיך בתוכניותיי, כי אם אפסיק זה אומר ש-9 השנים האחרונות היו לשווא,ויש לי מטרה ואני נחושה להשיג אותה אבל יהיה שקר לאמר שאיני חוששת מאיך אסתדר . תודה לכולכם, שוב סליחה על האורך שרון .

p i t e r פן

New member
את "דופקת יותר מדי חשבון" לכל העולם.

ואני חושש שאם לא תפסיקי עם זה (ויפה שעה אחת קודם), לא תצליחי להיות שלמה עם החלטתך, תהיה אשר תהיה. אני מצטער, אבל אנשים שאומרים לך "למה התחתנת" ו"תואר שני זה מספיק מכובד" לא רק שאינם מבינים כ"כ על מה הם מדברים, אלא שהם גם אינם מתאמצים כלל להבין אותך ולראות את הדברים מנקודת מבטך. משפחה לא מחליפים, אבל מבחינת החברים...אני חושב שאולי כדאי לך למצוא דרך לתקשר ולהתחבר לנשים אחרות במצבך (אמהות שמנסות גם לעשות קריירה), אולי דרך אחד הפורומים ואולי דווקא באוניברסיטה עצמה. אני חושב שלא תמיד חייבים לשמוע את כל הדעות של החברים הטובים שלנו. לפעמים כדאי לשמוע, מלכתחילה וביודעין, דווקא דעות תומכות ומעודדות. לא סתם קיימות בעולם קבוצות תמיכה לכל דבר ועניין - יש שלבים בחיים שחשוב להקיף את עצמנו באנשים מפרגנים שידחפו אותנו קדימה ולא באנשים שפשוט אינם מבינים, גם אם הם בני אדם טובים ואוהבים. שמעי, אני מאמין שאם תתחילי דוקטורט יהיו לך גם כמה רגעים קשים, מבחינת העבודה עצמה, מבחינת הילדה ומבחינת בן הזוג. אז האם גם אז תתני לסביבה הקרובה לצקצק בלשונה ולומר "אמרנו לך, אמרנו לך"? אני בטוח שאת תוכלי להיות אמא נפלאה, גם אם לא תהיי צמודה לילדים שלך ללא הפסקה. אני רואה סביבי נשים צעירות שמגדלות ילדים וגם מצליחות לעבוד או ללמוד (או שניהם). את ממש לא צריכה לוותר על אחד מהם - משפחה או קריירה, את רק צריכה להבין, כמו שכבר כתבו לך, שלא תהיי מאה אחוז באף אחד מהם... אבל גם להיות 95% זה הרבה יותר ממה שמצליחים האחרים.

p i t e r פן

New member
ד"א, נזכרתי באנקדוטה של ש"י עגנון, כמדומני -

שאלו אותו, איך הוא מקבל החלטות חשובות. נגיד - האם לחיות בת"א או בירושלים? אז הוא ענה שהוא מטיל מטבע. אם יוצא לו שהוא צריך לעבור לירושלים והוא שמח - סימן שזו ההחלטה הנכונה. ואם יוצא לו שהוא לא צריך לעבור לירושלים והוא מתאכזב - שוב, סימן שההחלטה הנכונה היא לעבור לירושלים. ולעניינך - אם את שואלת את החברים שלך מה לעשות, הם אומרים לך לא לעשות דוקטורט ואת מתאכזבת - נו, את כבר מנחשת את ההמשך...

../images/Emo18.gif תגובה בוטה

אם אינך רוצה לקרוא תגובה בוטה - צאי כמות שנכנסת. בעלך לא מערים קשיים ודורש שתוותרי על הקיירה בשביל המשפחה, בעלך תומך ומוכן לעמוד במה שידרש. המנחה שלך לא מערימה קשיים ודורשת שתוותרי על המשפחה בשביל הקריירה, המנחה תומכת ומוכנה להתגמש כמה שרק ניתן. אז תגידי את, מי כאן באמת זה שמערים קשיים? מי זו, אם לא את עצמך?

למעלה