שני הגרוש שלי ../images/Emo13.gif (עם תינוקת ביד)
דבר ראשון, את מוזמנת להתייעץ גם בפורום "נשים לאחר לידה" עוסקים אצלינו לא מעט בנושא של שילוב ההורות עם העבודה ולתפיסתי דוקטורט הוא עבודה/קריירה לכל דבר (במיוחד אם את מקבלת מלגה שמשלמת לך על מנת שתוכלי לחקור). הנה דוגמא לדיון בנושא, תמצאי שהכותבת מוכרת לך
: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=973&msgid=46838947&archive=1 אצלינו, לי היה ברור שאני לא נשארת בבית עם הילדות. אני לא בנויה לזה ואני לא מתכוונת להתאים את חיי לאידאלים והעקרונות של אנשים אחרים. עם הגדולה חזרתי למאסטר כשהיתה בת 3 חודשים. היא נכנסה לגנון שהיו בו בזמנו בספטמבר 4 ילדים אבל תוך כמה חודשים עלה מספרם ל- 16 ולשתינו היה טוב. עם התאומות אני זכאית ל- 4 חודשי חופשת לידה ולוקחת עוד שניים פשוט כי זה מסובך מאוד למצוא סידור ליולי-אוגוסט. אישית, אני בהחלט הייתי מסתפקת ב- 4 חודשים, למרות שאני מאוד אוהבת אותן. אתמול בדיוק אמרתי לאישי שיש לי שביזות יום א' כי הוא יוצא לעבודה ואני נשארת בבית. אני כן רוצה לנסות לחפש עזרה לכמה שעות בשבוע שיפנו אותי לעבוד קצת... ההחלטה שלך לצאת ולהתקדם ועוד בתנאים שלמנחה טובה איננה אנוכית ולא הופכת אותך לאם טובה פחות ממי שנשארת עם ילדיה בבית. לא כולנו יכולות לעשות את זה או רוצות. כולי הערכה למי שזה מתאים לה ומרגישה שבהורות היא מגשימה את עצמה, אצלי זה לא כך. מבחינתי, תמרון משפחה ודוקטורט זהה לתמרון משפחה ועבודה במשרה מלאה. למען האמת זה אפילו נח יותר כי יש יותר גמישות. כן, אני משלמת מחיר של עיכוב. את העבודה אני עושה במעבדה ואינני יכולה לכתוב בשעות הפנאי כמו חברים, זה חייב לבוא על חשבון שעות עבודה במעבדה. אני מוגבלת ולא יכולה להישאר ימים ארוכים עד אין קץ. אני מגיעה להשלים שעות בשישי ולפעמים אפילו בשבת. עם התאומות זה יהיה מסובך אפילו יותר כי יש גבול למה שאני יכולה להפיל על בעלי (את הגדולה לא היתה שום בעיה להשאיר איתו אבל גם אני לא נמצאת כמעט לבד עם שלושתן ולא מצפה ממנו לעשות את זה). אבל זה מה שאני רוצה וכולנו מגוייסים לזה. זה אומר ויתורים כלכליים כי ההכנסה שלי נמוכה, זה אומר שאני תמיד אחראית פיזור בבקרים (הוא יוצא מוקדם), זה אומר שלמרות שהוא עצמאי ובעל עסק עסוק ביותר הוא משתלב באיסוף מהגן לפחות פעם-פעמיים בשבוע ולפעמים אפילו יותר. אגב, סביבי אני רואה בהחלט זוגות שגם בהייטק מצליחים לקמבן סידור יומים קבועים לאיסוף מהגן על מנת לאפשר לבן הזוג ימים ארוכים בעבודה, אז אני יודעת שזה אפשרי. שיהיה לך בהצלחה
דבר ראשון, את מוזמנת להתייעץ גם בפורום "נשים לאחר לידה" עוסקים אצלינו לא מעט בנושא של שילוב ההורות עם העבודה ולתפיסתי דוקטורט הוא עבודה/קריירה לכל דבר (במיוחד אם את מקבלת מלגה שמשלמת לך על מנת שתוכלי לחקור). הנה דוגמא לדיון בנושא, תמצאי שהכותבת מוכרת לך