שילמתי ל"מכבי" ולא לביטוח לאומי.

מצב
הנושא נעול.

רק עכשיו נודע לי על חוב שלי לביטוח לאומי בגלל שלא עבדתי ולא שילמתי כבר 10 שנים. באותו הזמן, הקפדתי לשלם את הביטוח בריאות "משלים" למכבי, שיורד לי ישר מהחשבון. כעת התברר לי שאני לא מכוסה בכלל והביטוח הלאומי עיקל לי את חשבון הבנק. האם יש דרך לחייב את מכבי להעביר את התשלום שהעברתי לו שחשבתי שזה עבור קופת חולים, לביטוח הלאומי? ביטוח לאומי דורש סכום של כ שלושים אלף שקל, בזמן שלא ידעתי בכלל שאני חייבת משהו. מדוע הביטוח הלאומי לא מפרסם את החובה החודשית להעביר לו את דמי ביטוח הבריאות בהתאם לחוק משנת 1995 חוק ביטוח בריאות ממלכתי? הרי מי שהרוויח מכל זה זה ה"ביטוח המשלים". האם יתכן שהביטוח הלאומי ו"מכבי" עשו יד אחת והם מתחלקים בכסף?

עשית סלט שלם מכל העניין

רק עכשיו נודע לי על חוב שלי לביטוח לאומי בגלל שלא עבדתי ולא שילמתי כבר 10 שנים. באותו הזמן, הקפדתי לשלם את הביטוח בריאות "משלים" למכבי, שיורד לי ישר מהחשבון. כעת התברר לי שאני לא מכוסה בכלל והביטוח הלאומי עיקל לי את חשבון הבנק. האם יש דרך לחייב את מכבי להעביר את התשלום שהעברתי לו שחשבתי שזה עבור קופת חולים, לביטוח הלאומי? ביטוח לאומי דורש סכום של כ שלושים אלף שקל, בזמן שלא ידעתי בכלל שאני חייבת משהו. מדוע הביטוח הלאומי לא מפרסם את החובה החודשית להעביר לו את דמי ביטוח הבריאות בהתאם לחוק משנת 1995 חוק ביטוח בריאות ממלכתי? הרי מי שהרוויח מכל זה זה ה"ביטוח המשלים". האם יתכן שהביטוח הלאומי ו"מכבי" עשו יד אחת והם מתחלקים בכסף?
עשית סלט שלם מכל העניין
ביטוח לאומי זה עניין אחר לחלוטין ולא קשור לביטוח בריאות ממלכתי. עכשיו, גם "משלים" לא קשור לביטוח בריאות ממלכתי, והוא הסכם נפרד שלך מול הקופה בה בחרת. את מבוטחת בכל מקרה, גם אם לא שילמת, וזו המהות של חוק ביטוח בריאות ממלכתי.

שיר ורד

New member
לפי הודעותיך החוזרות בפורום

לפי הודעותיך החוזרות בפורום
את מתיימרת להכיר ולהבין חוקים רבים. איך זה שלא שמעת על חוק ביטוח בריאות ממלכתי? חוץ מזה, אם היית משלמת דמי ביטוח לאומי על פי חובתך החוקית, הביטוח הלאומי היו כבר מזמן דורשים ממך לשלם גם בגין בטוח בריאות. אם את רוצה להיות פטורה בעתיד מתשלום מס בריאות וביטוח לאומי (כשאינך עובדת) אז תתחתני.

מצב
הנושא נעול.
למעלה