שימוע במשטרה

pumking

New member
שימוע במשטרה

שלום,

אתמול אני וידיד שלי חזרנו מבילוי , במהלכו שנינו שתינו. אני הגעתי עם רכב, וביקשתי ממנו לחזור עם הרכב למרות שידעתי שהוא שיכור, כיוון שהיה מדובר בנסיעה קצרה. אני מודה שלא עשיתי מעשה אחראי ומרגישה נורא מאתמול. בקיצור מה שקרה הוא , שעצרה אותנו משטרה , ולאחר בדיקת ינשוף לידיד שנהג ברכב, הוחלט לקחת אותו לתחנת משטרה , ושם שללו לו את הרישיון. כיוון שהרכב רשום על אימי , והיא כרגע נמצאת בחו"ל, קיבלתי שימוע לתחנת המשטרה ביום ראשון . כלומר , השימוע על שם אימי , אך הידיד הסביר לשוטר שהוריי בחו"ל , והבנתי ממנו שאני אמורה להגיע לשימוע. לפי הצו שקיבלתי , יש סיכוי שיאסרו שימוש ברכב למשך 30 יום.
השאלה היא כזאת - מה להגיד בשימוע? שידעתי שהידיד שיכור ובכל זאת ביקשתי ממנו לנהוג? שהייתי שיכורה בעצמי , ולא חשבתי בהיגיון? מה לא להגיד? כל עצה תתקבל בברכה.

ובבקשה , בלי הטפות מוסר, אני מרגישה נורא גם בלי זה.

wil

New member
השימוע הוא על שמך?

באיזו סמכות בכלל מזמנים אותך? את לא בעלת הרכב בכלל.

למיטב הבנתי כל מה שעלייך להגיד הוא "הרכב אינו בבעלותי. יש לזמן את הבעלים הרשום לכשתחזור מחו"ל."

אני לא עו"ד.

pumking

New member
השימוע לא על שמי

אבל הייתי ברכב, והידיד הסביר לשוטר שאימי בחו"ל , והוא אמר לו שאני אגיע לשימוע.

wil

New member
למי נמסר השימוע?

אם השימוע לא על שמך אלא על שם בעל הרכב (שבחו"ל) אני במקומך לא הייתי מגיע.

מה שהשוטר אמר למישהו (או לא אמר - את לא באמת יודעת מה היתה השיחה, זה טלפון שבור) לא מחייב אותך לכלום.

כשבעל הרכב יגיע מחו"ל כדאי לתת לו את הזימון ולהסביר לו מה היה.

pumking

New member
הבעיה שהשימוע ליום ראשון הקרוב

וכתוב בו שאם בעל הרכב לא יגיע, אוטומטית יאסרו את השימוש ברכב.
השימוע נמסר על ידי הידיד שלי כאשר חזר מהמשטרה.

השימוע

נועד לבעל הרכב. ואם לא יופיע יושבת הרכב. במקרה שלך הייתי מציע כי תגיעי ותסבירי את העובדה כי היא בחול. כל דבר שכתבת לעיל יכול רק להזיק לך

wil

New member
למשל, שראית שהידיד שתה אלכוהול ובכ"ז נתת לו

את המפתחות.
זה יהיה דבר רע מאוד להגיד.

אם רשום בשימוע שבהיעדר בעל הרכב הרכב יושבת,
אז אולי שווה לשלוח קרוב משפחה אחר רק להודיע שהבעלים בחו"ל.

אני בכוונה רושם קרוב משפחה אחר - את היית ברכב וכל דבר שתגידי או תישאלי יכול רק להזיק.

קרוב משפחה תמים שרק מודיע על עובדת היות בעל הרכב בחו"ל לא יכול להזיק...

creth11

New member
המייעצים כאן מפספסים את הבנת תפקיד השימוע

השימוע מיועד לבעל הרכב שיוכל להסביר מדוע לדעתו אין להשבית את הרכב ונועד למצבים שהנהג שניתפס אינו בעל הרכב.
הנימוקים צריכים להיות מסוג של חשיבות הרכב לפרנסת בעל הרכב או אחריותו למנוע חזרת מצב כמו נהיגה בשיכרות ונועד לתת לבעל הרכב היזדמנות להסביר לקצין מדיע לדעתו אין להשבית את הרכב.
אם בעל הרכב או מי מטעמו אינו מופיע לשימוע, הרכב יושבת. ב
כך שאי היתייצבות אינה אופציה טובה.
אם בעל הרכב בחול ואין מי שהוא אחראי שיכול להחליפו ראה תחילת הסבר. הרכב יושבת, אם ישבת ברכב כאשר החבר שניתפס נהג, אני משאר שהקצין לא יקנה את הסבריך למה לא להשבית.
אם מגיע נציג של בעל הרכב הוא צריך להיות מסיגל כאמור להסביר את חשיבות הרכב ואת אחריותו למניעת סיכון שימוש כמו נהיגה בשיכרות.
יש מצב שאם בעל הרכב נמצא בחול וחוזר לאחר ההשבתה ורוצה לשחררו ניתן לפנות לבית מישפט להסביר את הסיבות ולקבל שיחרור לרכב.
בכל מיקרה צריך להבין שנהיגה בשיכרות היא עבירה הגורמת תאונות דרכים ומסכנת חיים וכך מיתייחסאליה גם המחוקק גם בית המישפט וגם המישטרה,

pumking

New member
תודה לכולם על העצות,

הבעיה שאין קרוב משפחה אחר , רק אני בבית וכולם נסעו. נראה שאין ברירה ואני חייבת להתייצב לשימוע , במידה ואתקשר אליהם טלפונית ואסביר להם את המצב , שבעל הרכב נמצא בחו"ל, האם זו אופציה סבירה?

קרוב משפחה יכול להיות כל אחד? אפשר גם חברים? פשוט באמת אין לי עוד משפחה בעיר שאנחנו גרים.

creth11

New member
אין כזה דבר היתייצבות בטלפון, פשוט אין

איך צריך הקצין לדעת מי נימצא בצד השני של הטלפון ? איך מזוהה המטלפן ?
בקיצור ההיתייצבות אישית פנים לפנים ותעודות מזהות .
אם אין לך מישהוא אחר אזי נותרת עם האפשרות הרעה ביותר כלומר להגיע אישית ולנסות להסביר ככל יכולתך, קחי בחשבון שהסיכוי שהרכב יושבת הוא גבוה מאוד.
כמוסבר אופציית אי ההיתיצבות פירושה השבתה בטוחה לרכב.

pumking

New member
האם מכרה של המשפחה יכולה להתייצב?

ולהסביר שהוריי בחו"ל ואין מישהו אחר שיתייצב? האם הם לא יבקשו לדעת מדוע מי שהיה ברכב לא יכול להתייצב (האמת שיש לי תירוץ דיי טוב ואמיתי- יש לי מבחן כמעט באותה השעה של התייצבות).
האם מהרגע שמשביתים את הרכב זה כולל את ה-30 יום? חושבת כבר שעדיף שישביתו ולא אנהג ברכב , ולפחות עד שאימי תחזור מחו"ל ישאר פחות זמן להשבתה שלו ...

עוד דבר שהיה כתוב בצו- ההשבתה היא ל-30 יום, אלא אם הרכב היה מעורב באירוע דומה בעבר, ואז ההשבתה היא ל-60 יום. לפני מספר חודשים, נהגתי ברכב , עצרה אותי משטרה, לאחר שחזרתי מבילוי- ועשו לי את בדיקת הינשוף. נמצא נכשל ונלקחתי לתחנת המשטרה. שם עשו לי עוד 2 בדיקות ובמהלכן נשיפה נוספת- ויצא תקין, ושוחררתי. האם זה נחשב בגדר עבירה ורשום במערכת? כלומר שהיה חשד לנהיגה בשיכרות , אך לבסוף נמצאתי תקינה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הבהרות

1. אני מניח שהבדיקה שנכשלת בה ונלקחת לבדיקהבתחנה היתה בדיקת נשיפון ולא ינשוף - בדיקה כזאת לא משאירה "סימנים" במחשב
2. השבתת רכב אינה רק אי נסיעה בו - היא העברתו למגרש משטרתי, אפשר ע"י גרר שהמשטרה שולחת (בתשלום) או שבעל הרכב מביאו בעצמו למגרש, ההשבתה נספרת מרגע שנכנס למגרש, גם האיכסון במגרש עולה כסף, המחיר שונה ממגרש למגרש , בכל מקרה כמה עשרות שקלים ליום

pumking

New member
הבנתי. המון תודה.

אז אשלח מחר קרובת משפחה ואחכה שאימי תחזור מחו"ל.

pumking

New member
עדכון

אז לא מזמן חזרנו קרובת המשפחה שלי ואני מהמשטרה (חיכיתי בחוץ).
אז מסתבר שהשוטר כן רוצה לדבר איתי. הוא רוצה לשאול אותי שאלות. הוא אמר שאין צורך להודיע להורים , וכאילו רמז שהכל בסדר ולא אמורים להחרים את הרכב. הם היו נורא נחמדים וכל הזמן אמרו שאין מה לדאוג, לפי מה שהיא מספרת הם דיברו על הידיד שהוא הסתבך , וכאילו שאני "בסדר". ככה הבנתי ממנה.
קרובת המשפחה התקשרה אלי ואמרה שהשוטר רוצה לדבר איתי , אמרתי לה שתגיד לו שאני במבחן ואבוא מחר. קבענו למחר.

לא ברורה לי כל ההתנהלות ומדוע הוא רוצה לדבר איתי אם אני לא בעלת הרכב.

wil

New member
ניחוש (קצת פרוע)

ייתכן שהקייס שיש להם נגד הנהג פגום מאיזושהי סיבה, והם רוצים עדות שלך כדי שיהיה להם יותר קל במשפט נגדו?

למעלה