שימוע

שימוע

העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לנהג הבא לשימוע היא הבדיחה הנושנה על הכלה השואלת את האם מה ללבוש בליל החתונה
ותשובת האם היא. כי כל מה שתלבשי או לא תלבשי התוצאה הסופית תהיה זהה

creth11

New member
מה כוונת המשורר ?

יש מיקרים בשימוע שהרכב לא יושבת,
למשל שבעל הרכב משכנע בחשיבות הרכב + יכולתו למנוע חזרת העבירה שבגינה השימוע.
ועוד סיבות טובות.
ההשבתה אינה תוצאה של 100% מהשימועים בכלל לא.

wil

New member
האם החשיבות לגבי מניעת העבירה היא לגבי עבר או

עתיד?

כלומר - מה משני אלו בודקים:
1. האם בעל הרכב עשה ככל יכולתו על מנת למנוע את ביצוע העבירה (שבכל זאת בוצעה לכאורה)

או

2. האם לבעל הרכב יש יכולת אפקטיבית למנוע עבירות חוזרות מסוג זה בעתיד

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש לקצין שיקול דעת

והוא שוקל הכל, כולל עברו התעבורתי של בעל הרכב, כולל פגיעה כלכלית אפשרית, כולל מצבו הבריאותי והצורך ברכב לעניינים רפואיים - ועוד מכלול דברים
זכורני למשל שלפני אחד השימועים לנהג שתפסתי בשכרות,שהיה כבד לשון ניגשתי לקצין ואמרתי לו - שלול רשיונו אבל אל תשבית רכבו" כששאל מדוע הסברתי לו שהבחור (לדעתי) לא ינהג בפסילה, מצבו הכלכלי רע, אשתו מאושפזת ויש לו שני ילדים קטנים לפרנס, אם הרכב לא יושבת אחיו יסייע לו בהסעות לאשה ולילדים, ומעבר לכך - אין לו מהיכן לקחת את 3000 השקלים שתעלה לו ההשבתה - גם דברים כאלה בודקים, מבררים ומוודאים לפני שמשביתים רכבו של אזרח
והרכב לא הושבת - ושתי האפשרויות שהעליית בכלל לא עלו לדיון

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ולעומת זאת במקרה אחר

שתפסתי נהג תחת השפעת סמים ביקשתי מהקצין שלא ישלול רשיונו (מאחר שממילא היה בפסילה וזה לא הפריע לו לנהוג כך שפסילה כפולה לא תעזור), אך לדעתי יש להביא את הרכב מיד למגרש (מסיבות שלא כאן המקום לפרטן) - ורבע שעה לאחר השימוע הרכב כבר היה על גרר בדרכו למגרש - וגם כאן בלי קשר לשתי האפשרויות שהעליית
-
אבל כמובן שככלל מתייחסים גם לשני הדברים שהעליית

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני לא בודק

אני משוחח עם האדם (עד שמגיע הינשוף, עד שמובא לפני קצין ) אני נמצא בחברתו הרבה זמן, משוחח איתו, משגיח שלא יברח, שלא יאכל ישתה או יעשןו מתרשם ממנו ומדבריו, מתעניין מה , כמה ומתי שתה, במה הוא משתמש, מתעניין בו, בעבודתו, במשפחתו - זה לא משפט שצריך הוכחות, זו התרשמות אישית שמועברת אליו לפני השימוע.

למעלה