שימור השפה הספרדית

כמה זמן אתה שם?

עשית מין מכינה (בספרדית)לפני שהתחלת ללמוד (רפואה?)? כל הכבוד לך! דבר אחד זה להבין ולדבר ודבר אחר ללמוד! אני, שלמדתי ביסודי, בתיכון ותחילת הU.T.N (אוניברסיטה טכנולוגית בארגנטינה),ולמדתי חינוך בארץ, לוקחת ספר על פסיכולוגיה בספרדית, וממש קשה לי להתרכז... (אולי יקרה לי אותו דבר אם אקח ספר על כימיה או פיסיקה בעברית...כאילו המונחים מושרשים בנו בשפה שלמדנו אותם תחילה)

maozeitan

New member
אני לומד הוראת ספרדית לזרים

ולא רפואה ! אני לומד זאת השנה השלישית (כמעט מסיים) ככה שנשארה לי עוד שנה אחת ודי !

זאת הייתה תגובה ל YOELMATI הלומד

בארגנטינה. בדיון קודם שאלתי אותך לגבי מה שאתה לומד והתעלמת מהשאלה.

yoelmati

New member
תודה על המחמאות ../images/Emo9.gif

אבל באמת שאין צורך. ספרדית הרי שפה יחסית קלה. אני פה 3 שנים, וכן - עשיתי לפני הלימודים מכינה פרטית (משהו בסגנון קידום או יואל גבע או שאר משחתות הכסף שיש בארץ).

כרוני

New member
מסחטות מושחתות

בסגנון? 95% מהשרותים בארץ זה מסחטת כסף... מה שנקרא ה"מח היהודי".....

maozeitan

New member
יואל יש לי שאלה שאני חייב לשאול...

כי גם אני לומד בספרדית שאחרי הכל היא לא שפת האם שלנו ורציתי לדעת אם היו לך נגיד בעיות להבין מושגים מסויימים בפיסיקה או מתמטיקה או אם היה לך קטעים שהיית קורא טקסט ולא מבין או שהחבר'ה נגיד מדברים בינם לבין עצמם בדיחות (כמו שאנחנו ההישראלים מספרים בדיחות) והיה מגיע הקאצ' ולא היית בדיוק מבין והכי חשוב: האם הארגנטינאים צוחקים עליך בגלל המבטא או בגלל שאתה נגיד אומר דברים בצורה "קצת" מוזרה או שונה ממה שאומרים בדרך כלל והאם יש לך שגיאות כתיב ובכלל בעיות שפה אשמח לשמוע כי אני בשנה הראשונה מאד סבלתי מזה...

כרוני

New member
שכחת לשאול אם היו לו בעיות

בתפקוד המיני.... כי גם אתה בשנה הראשונה סבלת מזה......... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

maozeitan

New member
ווואווו אדון כרוני איזה בדרן אתה !

את עבד מואסי הסטנדפיסט הערבי לא הייתי נותן לך להחליף !

כרוני

New member
יאללה. התחלנו להעלב?

כשאתה מריץ עליי בדיחות טכניון, סמי, פיתייה או עקומות אני הולך לבכות מול מראה???

maozeitan

New member
ממש לא נעלבתי !

אבל די קרה מקרה (בעיות של תפקוד מיני) לא צריך גם לעשות על זה בדיחה !!!

yoelmati

New member
הלו חבר'ה להירגע בבקשה

מעוז, לגבי מה ששאלת: הבנה של טקסטים לא טכניים (כמו לדוגמא ביולוגיה פיזיולוגיה) תמיד דרשה ממני יותר מאמץ מאשר ארגנטינאי ממוצע. שעות ארוכות עם מילון לידי עד שצברתי אוצר מילים מסויים. וגם אחרי זה העדפתי ללמוד עם חבר'ה ולא לבד כדי לתרגל עוד אוצר מילים ולחסוך שימוש במילון. היו לי מלא שגיאות כתיב כמובן בהתחלה אבל זה גם משהו שנעלם עם הזמן ועם התרגול. לגבי טקסטים טכניים כמו שציינת את פיזיקה ומתמטיקה, אף פעם לא היתה לי יותר מידי בעיה ולהיפך אפילו הייתי מציץ בהסברים בעברית שיש ברחבי האינטרנט אם הייתי מתקשה. לגבי הבנה של שיחות או בדיחות - הבנה של "שפת רחוב" אני חושב שיותר קלה בהשוואה להבנה של הרצאות באוניברסיטה. ביטויים חדשים לומדים להכיר עם הזמן כמובן. ולגבי המבטא...אוי המבטא. בטח שצחקו עליי בהתחלה, אבל כמו שכל מוצ'ילר ידע להגיד לך- הבנות חולות על זה! חחחחחח לא ככה רועי? לאט לאט המבטא הולך ונעלם אבל ה-RR תמיד מסגירה אותי-ותאמין לי שבני ובנות קורדובה קולטים מבטא זר יותר מהר מכל פרובינציה אחרת בארגנטינה. בסופו של דבר כמו שאתה רואה זה לא הכי קשה. חג שמח.

למעלה