שימוש במסרונים כהוכחה לחפות

more of me

New member
שימוש במסרונים כהוכחה לחפות

שלום,
צפוי לי בקרוב דיון בבית הדין הרבני עקב תביעת גירושים מצד אשתי.
היא הולכת בקו התקפי שכל מטרתו לרסק אותי ולהזיק לי.
הכל בנוי על המצאות ושקרים מפרי מוחה הקודח.
עם זאת, הכל יכול להתהפך וכל אמינותה תהתערער אילו אעשה שימוש במידע
המצוי במסרונים בפלאפון.
השאלה שלי היא כזו:
1- האם מותר לי וחוקי לעשות שימוש ולהציג בדיון מסרונים שהיא שלחה לי למכשיר הפלאפון שלי?
2- אותה שאלת חוקיות רק בהבדל משמעותי- האם אני יכול לעשות שימוש במסרונים ומידע אשר מצוי במכשיר הפלאפון שלה? למשל, להוכיח בגידה על ידי
צילום מסך של התכתבויות שלה עם גברים אחרים?

הפעולה הזו ממש יכולה להציל את החיים שלי ולקבוע את עתידי.
אבל האם זה חוקי?
תודה לך, עו"ד יקר, על הנתינה ועזרה שלך.
מקווה שתוכל לעזור לי.

תשובה

באופן עקרוני צריך ל"הכיר" את המידע שאתה מבקש להציג.

למשל, אם אני שולח לך לפלאפון תמונת עירום שלי זה עדיין לא אומר שמותר לך להפיץ אותה לאחר, למשל.

לכן, תחושתך לעניין מורכבות השאלה השנייה הינה נכונה שכן מעבר לתוכן יש בפניך מכשול נוסף והוא האופן שבו השגת אותו.

ועדיין, אם אני משאיר את הנייד שלי במקום גלוי בבית, למשל, ומדובר במכשירים דומים, למשל, ואני במקרה ובתום לב נתקל במסרונים שמצויים ב"קדמת" המסך וללא צורך לחדור למכשיר, ייתכן ו"פליליות" המעשה הינה נמוכה וכזו שאינה מצדיקה נקיטה בהליך פלילי בשים לב לשאר האיזונים, כגון, כפי שמציין חיוניות המידע לצורך ההליך המשפטי, העובדה כי עסקינן בהליך בדלתיים סגורות ועוד.

ועדיין, חשוב מאוד להבין מה רוצה להציג והאם יש אפשרות להשיג את המידע באמצעים טובים יותר.

שווה לשקול התייעצות פרטנית לרבות לקחת בחשבון את האפשרות שתוגש תלונה למשטרה.

עדיין, לא כל תלונה מובילה בהכרח לכתב-אישום.

בהצלחה.

more of me

New member
תודה רבה

מאוד מודה לך, עו"ד רשו.
תודה על הניסיון הכן לעזור לי, אפילו תוך כדי מציאת נוסחה ודרך ודי לחכימא ברמיזא.
לגבי השאלה הראשונה, אני מרגיש בטוח היות ומדובר במסרונים שהיא שלחה לי, לא מדובר בתמונות עירום או כל חומר תועבה אחר. זה יעזור לי כדי להפריך טיעונים כגון "הוא מפלצת" כשבפועל היא טוענת דברים הפוכים בהודעות ששלחה לי.
לגבי השאלה השנייה, בהכירי את הנפשות הפועלות ולאור המידע שמסרת, לצערי הרב, אצטרך לוותר ולא להסתכן בחיסול עוד יותר ממוקד. מילא היא תחסל אותי כלכלית אבל גם פלילית זה כבר יותר מידיי.
דרכו של עולם מעוות.
תודה לך, איש יקר.

למעלה