שימוש במתורגמניות. מחשבות והגיגים.

לא היה מזיק שתתנסחי יותר בעדינות

מירית משתפת אותנו בלבטים שלה, והיא לא צריכה לקבל תגובה כמו שלך.

eyal998

New member
סובלנות זה שם המשחק.

אני מצטרף וחושב שמירית משתפת במחשבות והלבטים שלה. אני לא חושב שהיתה כוונה לפגוע כשהיא כתבה שיש כאלה שמתנהגים בצורה מתחסדת. סובלנות זה שם המשחק. באם אנשים ירתעו מלהביע את דעתם בצורה חופשית כדי לא לקבל תגובות מעליבות. אזי הפורום יהרס.

0ne Man

New member
יפה כתב אייל

גם אני חושב, שמירית לא התכוונה לפגוע. היא פשוט ניסתה לעורר את הפורום לדון באומץ ובגילוי לב בנושא, שמטריד רבים מאיתנו, ולא היתה לה כל כוונה לפגוע במי מגולשי הפורום. אני בהחלט סבור, שלא היה מקום לתגובה החריפה של "אני היחידה". מירית היא האחרונה שצריכים לקרוא לה "חרשת טיפשה". זה לא יפה, זה לא במקום, וזה בפירוש פוגע, וזה עלול להרתיע גולשים אחרים לשתף את הפורום בהתלבטויות שלהם, שנוגעות לכולנו. יום טוב

Chuck U Farly

New member
יש לי שאלה

האם אתה מתבייש לדבר עברית? האם אתה רואה את השפה העברית כסטיגמתית, מעוררת רגשות אנטישמיים, מביאה סכנה של פיגועים / פוגרומים למיניהם? אם כבר, הייתי חושב שהשפה העברית מסוכנת משפת הסימנים. איך כתבת פעם - "כלבים נובחים" תלוי בהקשר, וכך גם "חרשת טיפשה" תלוי בהקשר

ani Hayehida

New member
תסלחו לי מאוד, אתם באמת מתחסדים!

המילה "מתחסדים" מתאימה לך ולאייל כמו כפפה ליד. אם המילה "טיפשה" פוגעת, לדעתכם,יותר מהמילה "מתחסדים", אז אתם פשוט משוחדים. למה היא לא התכוונה לפגוע ואני כן התכוונתי? גם אני לא התכוונתי לפגוע, ואת הטפות המוסר תשמרו לבית הספר. גם אני הבעתי את דעתי, ואם אני צריכה להימנע מלהביע את דעתי על דברי הגולשת היקרה מירית, או מה שמה, אז אין מקום להבעות דעה בכלל, והפורום צריך להיסגר. מה שכתבתם חל גם עליי, לא? אז רדו מהעצים, מתחסדים שכמוכם! )הו, סליחה, לא התכוונתי לפגוע...

eyal998

New member
מטרת הפורום

נראה לי שיש הבדל גדול בין השימוש במילה "טיפשה" לבין המילה "מתחסדים". לכנות אדם בכינוים כלשהם זו לא הבעת דעה. אוקי, גם אם אני טועה, לדעתי היה אפשר היה להבליג, ולעבור על כך לסדר היום. יש כאן מעבר לדיון במירית והאם מה שהיא כתבה פוגע או לא. יש כאן צורך בהבנה שמטרת הפורום הוא לא לפגוע ולא להפגע אלא להביע ולשתף מחשבות. באם לא נשכיל להבין זאת הרי שכולנו נפסיד.

Chuck U Farly

New member
ישנן שתי אסכולות

אסכולה אחת סבורה שהיא מסוגלת לנהוג את מרכבות השמש ואסכולה שניה יודעת שמרכבות השמש בעצם שורפות.

זו לא בדיוק התחסדות לדעתי

הי מירית! אני חושבת שזה נושא לא פשוט, כל ההנגשה הזאת. הנה, רק עכשיו אני מתחילה לטפל בהנגשת מקום עבודה. עד עכשיו, כבר כמה שנים לאחר שזה קיים, לא הצלחתי להזיז את עצמי לנושא הזה. זה קשור לדימוי העצמי, של איך אנחנו מסתדרים בעולם, ולחוסר מודעות של איך זה יכול להיות אחרת, קשה לדמיין איך זה אחרת. מה שכתב איש אחד, על הקשיים הלוגיסטיים שלו עם המערכת, והחשש שזה עלול להשפיע על איך שתופסים את זה, מאד אנושי ומובן. אני חוזרת ומעריצה את גישת אחיה, שהולך עם האפ אם שלו לכל מקום, כבר הזכרתי את זה בעבר, ועושה טרנספורמציה בנושא הזה. לא כל אחד מרגיש שהוא יכול להיות נושא הדגל. ומי שלא עושה את זה בעצמו, חושב שזה מאד קל לאחרים... זו לא ממש התחסדות, אני חושבת שזו מין הדחקה, הכחשה, "לי אין את הבעיה הזו"... זו הבעיה של אחרים. אז דווקא את עולה כאן על משהו שיש לו לדעתי חשיבות רבה ועומק לא פשוטים. למה למה לא עשיתי תיכף ומיד הנגשה של מקום עבודה ברגע שזה התאפשר? מה חוסם אותי ומה עיכב אותי עד היום? ועוד הייתי בפאנל של מפגש בנושא הנגשת מקום עבודה.... כך שמודעות לזה לא היתה חסרה לי... אני חושבת שזה מורכב, וכולל גם תחושה לא מוחשית של איך זה יקל עלי ואם אני בכלל צריכה את זה... והאם אני לא מסתדרת בלי זה... וגם זה קשור לזה שזה משאיר אותי עם מגבלה מסוימת שאולי לא קל לוותר עליה... כך או כך, התגובות לגיטימיות, ובאו מהלב של האנשים...

ani Hayehida

New member
חמודה, קצת כבוד, אחיה לא היחיד!

אני בין הראשונים שרכשו מערכת FM, ואני הולכת איתה לכל מקום כבר עשר שנים, ושיקפצו לי כולם!!! נושא הדגל? מותק, לא צריך להגזים, פשוט צריך לחשוב מה טוב בשבילך. זה הכל. החברה לא תהיה אף פעם סובלנית כלפי נכים, ביחוד לא במדינת ישראל, למרות שיש כאן כל כך הרבה - ממש עשרות אלפים - של נכים מכל הסוגים, בגלל כל המלחמות והפיגועים. אז לחשוב על "מה יגידו" זה מוחק לך את היתרונות שיכולה הטכנולוגיה או המתורגמנית להעניק לך. בשביל מה זה טוב???

לאני היחידה...

הי... קשה קצת לענות... אני בדיוק תיארתי את הקושי, ההתלבטות, ואת זה שזה לא מובן לי בכלל למה לא פעלתי עד עכשיו בעניין... ואני לא היחידה בענין הזה... אז יש לנו מגוון של אנשים ומגוון של ביטויים, ויש כאן מקום וחשיבות עצומים לכולם, וכדאי להשתדל, בגלל שכולם רגישים כאלה (אני דוגמא טובה...) להתנסח בעדינות כי דברים שכתובים בעוצמה או בחריפות לפעמים עלולים לפגוע ללא כל כוונה של הנוגעים בדבר. אז אני מזמינה את המשתתפים, בהיותנו עדר ללא רועה, עם ללא מנהיג, לתמוך אחד בשני לביטוי מירבי של עצמו. יש משהו חיובי מאד בכך שאין כאן צנזורה, ואפשר לכתוב הכל, וזה יכול להתפתח למשהו מופלא ביותר של תקשורת ישירה ופתוחה. נוצרה כאן הזדמנות למעין במה פתוחה וכדאי לשמור עליה בעדינות כי בנפשה הוא...

הנגשה במקום העבודה - דבר נפלא!

רק עתה קראתי כל התכתובת המעניינת. כתבתם על התלבטות די רצינית באם להנגיש מקום העבודה, או לא? מה ההשלכות של זה? מה עם התגובות של הסביבה? שאלות מאד מאד לגיטימיות למי שעדיין לא עשה את זה... התהליך של ההנגשה במקום העבודה אצלי היה תהליך שהיה בעצם מקביל לקליטה מחודשת בעבודה בעקבות התביעה המשפטית (שבה ארגון בקול נתן את הטון מתחילת הדרך כשבהמשך המשיכו ללוות ולייעץ המון!). את הייעוץ המקצועי בתחום של ההנגשה נתנו מנכ"ל בקול, אחיה קמארה ויו"ר בקול ג'רי רייכשטיין, שראו את ההנגשה במקום העבודה כמרכיב מאד משמעותי וחשוב בעצם הסיכויים לקליטה מוצלחת - אז לא ידעתי כמה שהם צדקו! לומר לכם את האמת - אז כשהכל התחיל, הייתי מאד ספקנית לגבי חשיבות ההנגשה, יותר מכך הייתי ספקנית לגבי אופי התגובות במקום העבודה - חששתי מאד, לא היה ברור דבר - זה היה חדש לכולנו. היום במבט לאחור לשנתיים האחרונות, עלי לומר שהמחשב הנייד שנרכש באמצעות ביטוח לאומי ועיריית כרמיאל יש לו שימוש מלא בכל ימי העיון, ההשתלמויות, אפילו מפגשים של עובדי העירייה וישיבות מחלקתיות, כולם בתחילה הרימו גבה, שאלו מה זה? וכשהבינו התרגלו והיום הדבר מובן מאליו ומקןבל. חשוב לציין שבתחילה היה סיכום על תמלול רק בשלוש ארבע ישיבות מחלקתיות, אך לאחר שהמנהלת ראתה את הערך המוסף של העזרה הזו - היא אפילו בעצמה ישבה בישיבה בת 4 אנשים אליה לא הזמנתי תמלול, והיא זו שכתבה לי מילה במילה מה שנאמר. המודעות לא הייתה מגיעה באם אני הייתי שותקת וחושבת מה יגידו... המודעות חלחלה לאט לאט, לא ביום אחד, אך היום היא קיימת בזכות ההזדמנות להראות לאחרים שהמחשב עבורי זה בעצם האוזניים המאפשר להשתלב ולהבין הכל כמו כולם, ללא פספוס של השאלות, והדברים הנאמרים מצד כל המשתתפים. פתאום למדו להכיר את הדס האחרת, לא הדס השתקנית כבעבר - אלא הדס דעתנית, שיש לה גם ידע ושיקולים מקצועיים שבעבר משום מה הוסתרו וגם פגעו במידת מה בהערכה המקצועית. כך שבמקרה שלי במקום שיווצר רושם של אחת ש"לא מסתדרת", או "אחת שלא ניתן לתקשר עימה בנקל", נוצר רושם שיש כאן עובדת עם רצון עז להשתלב, ללמוד, להתפתח היות ודרכי התקשורת שהיו בעבר ממשיכים להתקיים, כשבנוסף התמלול בהשתלמויות ובישיבות נותן הערך המוסף של סקרנות, רצון לדעת, הרי אלו דברים ש"בוסים" אוהבים אצל העובדים שלהם, לא? יחד עם כל ההערכה וההבנה - נושא של הבאת קלדנית מבחוץ הוא לא פשוט - התחלנו עם מתנדבת שהפסיקה לאחר זמן קצר מסיבות שונות, ובמקומה 2 עובדות נרתמות להקליד כל אחת לסירוגין. עדיף כמובן שתהיה קלדנית מקצועית מבחוץ שזה יהיה תפקידה, אך בימים אלו של קיצוצים בכל מקום - זוהי דרישה יקרה אפילו. לכן חשוב מאד להסביר חשיבות ההנגשה וההתאמה, השלכותיה, העזרה שהיא נותנת ובמקביל לזכור את היכולות שלנו, ולהשתמש בקריאת שפתיים מדי פעם, להראות לסביבה שלנו שהתקשורת איתנו פנים מול פנים עדיין אפשרית ובפורומים גדולים תמלול או תרגום לש"ס הוא המצאה פנטסטית עבורינו. ההבנה בדבר העזרה הגדולה של התמלול או התרגום אצל הבוסים יביא לחשיבה משותפת שתבדוק אפשרויות חילופיות לקלדנית מבחוץ שהעלויות שלה יקרות. הנגשה במקום עבודה זה לא רק תמלול, או מערכת אפ.אם . יכול להיות טלפון מהבהב, מנורה מהבהבת מהמזכירות המיידעת כשיש טלפון עבורך, מתנדב לטלפונים, אינטרנט, פלאפון או פלפאקס. לגבי מי ששאל אם התמלול ניתן במסגרת שעות התרגום של סל תקשורת - התשובה היא חיובית בהחלט - תשתמשו בזה או באפשרויות האחרות להנגשה המתאימות לכם כדי שבמשרד הרווחה ובביטוח לאומי יבינו שהנושא חשוב ומוערך על ידי האוכלוסיה שלנו כחשוב וכמשפר התפקוד היומיומי בעבודה ובלימודים. אם לא נשתמש בזה - יקצצו הכספים עבור השירותים החשובים האלו וההפסד בגדול יהיה רק שלנו! בהצלחה לכולם בעבודה ובלימודים.

ani Hayehida

New member
בראבו!!!

סוף סוף אחת שמבינה את חשיבות התקשורת עם העולם שמסביבה. כמו תמיד, זה עניין של גישה - גם מצידנו, לקויי השמיעה, והרשו לי לספר לכם סיפור קטן על שתי גישות שונות לאותה סיטואציה. ידידה שלי, כבדת שמיעה, הביאה מערכת FM למקום עבודה חדש, הציבה את המשדר על השולחן וקיוותה לטוב. אנשים מסביב ראו משהו חדש ומוזר, ושאלו: "מה היא מביאה מכשיר ציתות לעבודה?" ידידתי נעלבה עד עמקי נשמתה, ומהיום הראשון התחילה להרגיש, שלא אוהבים אותה ולא רוצים בחברתה ובתוך זמן קצר מצאה עצמה מבודדת ובחרם טוטאלי. איש לא דיבר איתה כמעט, וזה המצב עד היום, שנתיים כמעט אחרי שהתחילה לעבוד. אתם יכולים לתאר לעצמכם באיזה הרגשה היא קמה כל בוקר לעבודה. גם אני כבדת שמיעה שמשתמשת באותה מערכת. יום אחד הגעתי לבית קפה עם שירות עצמי בדיזנגוף סנטר. המלצרית שעל הדלפק פנתה אליי, ואז נופפתי מולה במשדר כדי שאשמע את דבריה. אחרי שנייה הבחנתי, שהיא פונה ימינה ושמאלה, מביטה אל הקיר ואל חבריה, ואח"כ שואלת אותי: "תגידי, למה את מקליטה אותנו?" לא הייתי בטוחה מה שמעתי, אז שאלתי: "למה אני עושה מה?" "מקליטה אותנו". אז חייכתי ואמרתי לה: "אה, כן, זה בשביל יגאל שילון..." ההיא פתחה עיניים מה-זה-גדולות, ועוד שנייה היתה מתעלפת על המקום מרוב התרגשות, ואז אמרתי לה בצחוק: "לא, לא, תירגעי, זה רק מכשיר שמיעה!" ואז היא נאנחה בהקלה, יצא לה כל הרוח מהמפרשים, וכאילו לא קרה כלום, קיבלה את זה בטבעיות ושלום על ישראל. מה אני רוצה לומר לכם בזה? פשוט מאוד: כפי שאנחנו מתייחסים לעצמנו כך יתייחסו אלינו. חברתי התייחסה להערות של השומעים במקום עבודתה ברצינות רבה מדי. אילו היתה מתייחסת להערה על "מכשיר הציתות" קצת בהומור, וצוחקת יחד עימם, העניין היה מתגמד והם היו מקבלים אותה יחד עם המשדר. מה שמפחיד אנשים זה הלא ידוע והלא מוכר. ברגע שהם מבינים - אחרי שמסבירים להם את מה שהם צריכים לדעת - הכל מקבל מימדים אחרים והפחדים והחששות חולפים. תחשבו על זה. מירית?

למעלה