שימוש בפטנט רשום

• פותח הנושא Osh26
  • פורסם בתאריך

Osh26

New member
שימוש בפטנט רשום

שלום רב, אני מעוניין לייצר מוצר \ שירות המבוסס על פטנט רשום - אך לשנות את הייעוד שלו ולהשיק אותו כמוצר מסחרי. א. לכמה זמן חלה הגנה משפטית על הפטנט הרשום? (כלומר, אם מדובר בפטנט רשום משנת 85... האם אני כבר זכאי להשתמש בו ללא תמורה? ) ב. האם כדי להשתמש בפטנט אני מחוייב לקבל היתר בכתב מהאדם שעל שמו רשום הפטנט ? ג. במידה והפטנט לא רשום בארץ, האם אני יכול להשתמש בו או שרישום פטנט במדינה X תופס גם במדינה Y ? תודה רבה מראש,

שימוש בפטנט

א. התקופה משתנה ממדינה למדינה ומותנית בתשלום אגרות החידוש אחת לכמה שנים. ברוב המדינות מדובר על 20 שנים מיום ההגשה. ב. במידה ופטנט בתוקף יש לקבל אישור בכתב מבעליו הרשומים של הפטנט. ג. פטנט "תופס" רק במדינה בה הוא רשום. בברכה,

Osh26

New member
חיפוש פטנט רשום בישראל

קודם כל, תוד על התשובה המהירה. האם קיים מאגר אינטרנטי הכולל את כל הפטנטים הרשומים בו אוכל לחפש או שרק עו"ד או בעלי ידע כלשהו בתחום יכולים להתמצא במאגר הפטנטים? תודה מראש,

קיים אך קשה לחפש

יש מאגר נגיש באתר רשות הפטנטים, אולם החיפוש בו בעייתי ומוגבל מאוד (לכולם). בברכה,

חגי500

New member
חיפוש אינו מוגבל לבעלי ידע או עו"ד, אבל ....

הסיכוי שחיפוש המתבצע על ידי בעלי ידע וניסיון ימצא את המבוקש גדול בהרבה מחיפוש המתבצע על ידי חובבים. זאת למרות שמדובר במאגרי ידע הפתוחים לכל, וחלקם אף באינטרנט. ניסיון וידע של המחפש מאפשרים הצלבת נתוני חיפוש המשתנים בין מאגר למאגר, ובין מנוע חיפוש אחד למשנהו. מבלי לוותר על החיפוש העצמי, שקול פניה לבעל מקצוע. אל תגביל את עצמך או את בעל המקצוע לפטנט מסויים משנת 1985. במקרים רבים יש משפחות פטנטים בעלי חפיפה מסויימת, כך שתשובה חד משמעית כי פטנט מסויים משנת 1985 הינו נחלת הכלל אינה אומרת עדיין כי המוצר אותו תייצר אינו מפר פטנט אחר בעל תוקף כיום. בהצלחה

למעלה