אממ.
נכבדי, מאיפה אני מכיר אותך? חלילה לי מלהתנשא. העניין אינו אישי. אף לא ציינתי שאתה חפיפניק, כי מן הסתם אין אני מכירך (כנראה ??), אולם המסקנות והניתוח בהחלט כן לא רציניים, בכל הכבוד, וזאת כמובן לטעמי האישי. דעתי היא נחרצת ואכן חד-משמעית, קשוחה ככל שתהיה, נגד פאראמדיקים למיניהם שמסיקים מסקנות וממציאים טיפולים רפואיים, יש מאין, לעיתים בניגוד לפרוטוקולים ולהנחיות הפורמליות של הגופים המוסמכים ביותר, ולעיתים בנוסף עליהם, על סמך מאמר או מאמרים בודדים. הבעתי מס' רב של פעמים, כנראה ללא הועיל, דעתי האישית כי טיפול על סמך מאמר הוא חסר אחריות. ראה ערך נובוסבן, מגהק לפולקס. מה צריך יותר מדוגמאות אלו כדי להבין שאסור לנו בתכלית, גם ברמה המשפטית דרך אגב, להסיק מסקנות חפוזות רק על סמך מנוע חיפוש כזה או אחר. אם קראת את הפרק הראשון בהנחיות ה- AHA תיוכח שהשיטה לקבלת מסקנות פרוטוקוליות הרבה יותר מורכבת ושיטתית, מקריאת מאמר פלוני. לצערי, וגם לי חלק בזה, מאמרים המפורסמים חדשות לבקרים הם תוצאה קודם כל של אינטרסים צרים של חוקרים ברחבי העולם. אתה לא יכול לקבל קביעות באקדמיה ללא פרסום מאמרים. יש אכן ירחונים רציניים שבהם מאמרים עוברים REVIEW(וסינון) רציני טרם פרסומם. ויש ירחונים שהבקרה בהם הרבה פחות רצינית. קח לדוגמא ירחון המפורסם פנימית באחת המכללות הגדולות ביותר בארץ. אתה באמת חושב שמאמרים המפורסמים שם רציניים וניתן להסיק מהם משהו??? זה לא משנה מה מנוע החיפוש בו אתה משתמש. כל מנועי החיפוש הם רק דרך אחת מיני רבות לבצע סקר ספרות רציני. סינון רציני של הירחונים היא בכל מקרה תנאי. כך או כך, אני חושב שכולנו חייבים לדעת את מקומנו- כולה פאראמדיקים בוגרים קורס עני למדי. מי שמנו להחליט על פרוטוקולים רפואיים יש מאין??? על סמך מה? הם אנחנו מבינים דרך מה וחצי מזה בסטטיסטיקה? והאם ניתחת את המשמעות הסטטיסטית של הנתונים אשר פורסמו במאמרים שהזכרת כאן ובהזדמנויות אחרות? האם אנחנו מכירים בכלל את המושגים: p value, chi-square test וכו'?? גם מי שמכיר את המושגים אינו יכול ואינו מוסמך להסיק מסקנות טיפוליות, כל שכן מי שאינו מכירם. דוגמא קלאסית- לידוקאין פרופילקטי. כמה פאראמדיקים טיפלו בעבר ועדיין מטפלים על סמך ניסיון עשיר מוצלח מאוד, לדבריהם?? כך פאראמדיקים לא יודעים שכל חולה שקיבל מהם לידו פרופילקטי בנוכחות אוטם, גדלו משמעותית סיכוייו למות...? אני אמשיך לקטול, ככל שאוכל ועד שאתייאש, כל מי שמבסס טיפולים רפואיים שלא על סמך ה- AHA, מד"א, משרד הבריאות או גופים מוסמכים אחרים. המטרה היא אחת- להצליח להביא לפחות אצל אחד הקוראים להפנמת המושג EBM על השכלותיו. לסיום אצטט כדלקמן מבלי להוסיף פרשנות. אני רוצה לקוות שהמבין יבין... [דבריו של רופא בכיר בועדת העבודה, הרווחה והבריאות] אני רק רוצה לסכם, אני אומר שלי כקלינאי, ככירורג, כמטפל בפצועים האלה, אין שום ספק הקל שבקלים שהתרופה הזאת עובדת. נקודה. היא עוצרת דימומים. לא תמיד היא מצילה חיים, כי גורם המוות במקרים כאלה הוא מולטי-פקטוריאלי. לא תמיד היא מצילה חיים אבל היא עושה את העבודה שלה. יש לה בהחלט מקום והיום בית חולים שאי אפשר לתת נובוסבן לפצועים הוא לא צריך לקבל פצועים בבית חולים. ובנוסף לדברים החד-משמעיים פורסם ב- 2005 ב- NEJM: " • Hemophilia Drug May Also Work for Strokes • The drug could prove to be the first effective treatment for the most lethal and crippling type of stroke, the kind caused by a burst blood vessel in the brain. " אני אשאיר לקוראים המעוניינים לקרוא את העתיד להתברר בהקשר הזה (ראה גם את כישוריי המוסיקליים בהקשר הזה), במנועי החיפוש למיניהם...