שימוש בקטאמין למטרת סדציה

והנה השר למוות עריסה

: Neurotoxicol Teratol. 1987 Jul-Aug;9(4):291-3. Cocaine use in pregnancy: perinatal morbidity and mortality. Chasnoff IJ, Burns KA, Burns WJ. Department of Pediatrics, Northwestern University Medical School, Chicago, IL 60611. With the increasing use of cocaine in the United States, there has been growing concern regarding its effects on the fetuses and neonates of pregnant cocaine abusers. Fifty-two cocaine-using women enrolled in a comprehensive perinatal addiction program were evaluated and compared with 73 women who had used narcotics in the past and were maintained on methadone during pregnancy. The groups were similar in maternal age, socioeconomic status, number of pregnancies and cigarette, marijuana and alcohol use. The cocaine-using women had a significantly higher rate of premature labor, precipitous labor, abruptio placentae, fetal monitor abnormality and fetal meconium staining than the women in the methadone group. Neonatal gestational age, birth weight, length and head circumference were not affected by cocaine use compared to methadone use. However, the Brazelton Neonatal Behavioral Assessment Scale revealed that infants exposed to cocaine had significant depression of organizational response to environmental stimuli (state organization) when compared to methadone-exposed infants. In another aspect of the study, an increased rate of SIDS (15%) was found for 66 cocaine-exposed infants as compared to a 4% rate of SIDS in 50 methadone-exposed infants. PMID: 3683346 [PubMed - indexed for MEDLINE] ויש עוד ועוד ועוד מספיק בשביל פרוטוקול AHAAAAAAAAA כזה או אחר גרררררררר.....................

drorled

New member
שאלתי שאלה פשוטה...

הויכוח עוסק ב- EBM כן או לא. רציתי להמחיש את החשיבות של ידע מינימלי בניתוח סטטיסטי טרם נוכל להסיק מסקנות טיפוליות. הרי טענה שגורה בפי פאראמדיקים היא "מנסיוני...". מה עכשיו ההתפלמסות הזאת?.. המאמרים שהזכרת כלל אינם מתייחסים לבכי. הצגתי בעיה סטטיסטית טיפוסית, ונשאלה השאלה האם נוכל להסיק מסקנות מתוך הנתונים... לא יודע לענות? קורה גם לי בערך 5 פעמים ביום. אבל בל נתחמק באמתלות שווא. אני מניח שקל לזרוק ביטויים ומושגים וקשה יותר להתייחס לגופה של בעיה. לבעיה הזו, מכל מקום, יש פתרון חד-משמעי ואפילו מתמטי. להשתמע דרור

משנה, ספרות וקצת שירה.....

אענה כמאמר חז"ל : "...על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון...." (מאמר בודד אך מכונן- פרקי אבות). אני לא נכבד ולא הייתי, סה"כ חתול מיילל שבגללך בכיתי. מאיפה אתה מכיר אותי ?? לא רלבנטי, עיין הנחיות למשתתפי הפורום (אפילו לא פורסם במכללה אך מחייב גם אותך) אכן, חלילה לך (ולכולנו) מלהתנשא כי דמך איו סמוק מדמי (גמרא), אך כן כינית אותי חפיפניק ראה תגובתך הקודמת. וחוץ מזה מה הקשר בין חפיפניקיות למידת הכרותך איתי או עם כל אחד אחר? הרי זה קריטריון עוד פחות רציני מכל אחד אחר שהועלה כאן לאחרונה בדיונים. מסקנות וניתוחים מבוססי מאמרים הם מאוד רציניים ובלבד שנעשים כמקובל. ולא ארחיב ראה פרק א' של ה-AHA. גם דעתי כדעתך לגבי ממציאי טיפולים נוגדי פרוטוקולים ובמיוחד ללא ביקורת ספרות מסודרת אך בל תשכח שהרבה פרוטוקולים משתנים חדשות לבקרים כתוצאה ממאמרים (כאלה ואחרים) וחלק אפילו לא DBPCMCT (=כפולי סמיות,ביקורת אינבו, רב מרכזיים) למשל ההחייאה, הטיפול באסטמה רוצה עוד או שמספיק?) דווקא נובוסבן נכנס על סמך עבודות אך כמו הרבה תרופות וטיפולים יש מחקרי פאזה ראשונה שניה ושלישית ולאחריהן רישוי ולאחריהן POST MARKETING SURVEILANCE ודיווחי תופעות לוואי כך שהנידון אינו מהווה ראיה לדבריך אלא לדברי. אל הפרק הראשון של ה-AHA הגעתי באמצעות מנוע חיפוש כזה ולא אחר כי קיבלתי מייל שהוא מתפרסם ולא יכולתץי להגיע פיזית אז... לדבריך לא להאמין לו או לא לנעמר בו? הרי זה ממנוע חיפוש? מנוע חיפוש הוא כלי ולכל כלי יש מגבלות יתרונות וחסרונות, האשמה היא במחפש ולא במנוע החיפוש, חיפוש נכון משנה פרוטוקולים ראה AHA, GINA, ERP I+II ועוד. מאמרים המתפרסמים הם מאמרים וכל זמן שהם מתפרסמים בכתבי עת מדעיים הרי הם תקפים בכפוף ל-PEER REVIEW (מכון שלמושג הזה התכוונת? חחח...) וכללי פרסום וכן CITATION INDEX ודרוגים אחרים. אינטרס הוא מדד להעפת חוקר לצמיתות מפרסום מכתב עת רפואי זה או אחר כל זמן שלא היה גילוי נאות. לכן גם יש איסור על DUAL PUBLICATION ועוד. אתה אולי לא יכול לקבל קביעות, אני אולי כן ואחר אולי סתם אולי אבל...האם זה אומר שיצרן נייר הוא יותר טוב ממי שמבצע עבודת שטח או להיפך??? יש גם דרכים לקבל קביעות אקדמית ללא מאמרים ויש שאינם רוצים מעמד אקדמי. לגבי ירחוני מכללות, אם הם עונים לקריטריונים שפורטו אז וודאי....ואם לא ....אז גם עיתונים רפואיים בפרסום עולמי לא ייכללו. לשיטתך ה-New York Times Medical Article יהיה טוב יותר מה-Brkley University Medical Litrature Review וברור לך הגיחוך שכאן אני מקווה. לגבי מנועי החיפוש, סינון הירחונים וידיעת מקומינו - כל מילה זהב. קורס הפאראמדיקס הוא קורס רחב ועשיר תוכן ואל לך לזלזל בו. נכון אין בו סטטיסטיקה אבל עדיין הו קורס עשיר ידע ותוכן וביקורת פנימית וחיצונית ולעיתי"ק פרוטקציונרית ואינטרסנטית אך כך גם הקביעות באקדמיה שמהווה אידיליה אצלך. אנחנו מכירים כי בריבוע וערך P? אנחנו (אני והפיצול כן, אתה לא?) מה פרוש אנחנו? את מי בדיוק אתה מכליל? (שוב התנשאות?) אני במקרה מכיר גם מטא-אנאליזה, ריגרסיה לינארית, קפלן מאייר, מולטי וריאנט, אנובה, מאנובה, ונון פאראמטריק מה זה אומר עלי? לדעתי כלום, מה עליך? גם כלום, אז מה? זרקת כמה מונחים ללא תלות בגודל האלפא והבטא וזהו? גם אני יודע לזרוק מושגים (ראה דוגמאות שורה למעלה). אתה מעיז להמשיך ולקטול?!?!?! מי שמך?? התחת אלוהים אתה??? לא מוכרת לך אמרת חז"ל (מצטער שזה רק פרקי אבות ולא AHA אבל עדיין תקף לחלוטין) ש....לא הקפדן מלמד?? את מי שאתה קוטל ומביייש לא רק שהוא לא ילמד ממך, לא רק שהוא לא יתקן את התנהגויותיו אלא שבזכותך ובאחריותך ימותו חולים רבים כי תקטול אותו ולא תסביר לו למה כשהוא נותן לידוקאין פרופילקטי באוטם זה מסכן את החולה. ו...מוזר, הנימוק ללא לתת לידוקאין באוטם זה.....ווואיייייי וואיייי ואיייי מאמר ועוד מאמר ועוד מאמר. לכן דרור היקר, שנה גישה, עדן טון דיבור ורד אל העם תוך דיבור בגובה העיניים, זה לא יגרע מכבודך אלא רק יוסיף וכך אני כמעט בטוח תצליח להשפיע ולשנות הרבה יורת מאשר קטילות, ירידות והתלהמויות. אני מוכרח לו מר לך שיש המון החולקים על ה-AHA ומעדיפים את האיגודים האירופאיים לטוב ולרע, מכל מי שציטטת ה-AHA הוא אחד שיש מקום להתחשב, מד"א??? גוף מתווה מדיניות???? האם אתה רציני או שנפלט לך במקרה מהמקלדת?? אני מקוווה שתשובה ב' נכונה. משה"ב זו בעיה בפני עצמה אך נהליו מחייבים ובכל מקרה במקום שיש צורך בהבעת עמדה הוא לרוב בורח מאחריות כך שהוא פחות בעיה. EBM הוא מושג חשוב אך!!! מהווה בסיס כיום לחלק קטן ביותר מהרפואה אם כי הוא הולך וגדל, לצערי, נדמה לי שלא הבנת נכון את המושג שאינו 3 אותיות מחוברות אלא מערכת קבלת החלטות על סמך מחקרים (שמתפרסמים כמאמרים אבוי לשומע). אתעלם מהציטוטים הנ"ל מכיוון שאינם רלבנטיים. לסיכום דרור - הנמך טונים דבר בכבוד אל מתנגדיך ואל תתנשא ואז יש סיכוי שיוכל להתפתח דיון מעמיק, ענייני, מועיל ומלמד כי ידיעותיך רבות (כמו גם יכולתך להשתמש במנועי חיפוש :)) ) ועמדתך המגובשת רק תיתן זרוז לדיונים בונים ומעמיקים. ביללה ארוכה..................

אז ככה..

נכון שבמקומות מסויימים משתמשים בקטאמין כמשכך כאבים אבל... במדא מעדיפים להשתמש בקטאמין כמה שפחות כי יש לו תופעות לוואי שהוא גורם לסיוטים והזיות. לכן,כן,הוא משמש כמשכך כאבים אבל במדא לא משתמשים בו הרבה אבל יש את האופציה. משתמשים יותר באסיוול..

Rockamora

New member
כי אין סיבה.

הוא גם לא יעיל, כי הוא מרדים. ומצד שני, למה קטמין כשמורפיום עולה הרבה פחות? אמפולה של מורפיום עולה פחות משקל אם אני לא טועה. [להבדיל ממנה, אמפולה של נרקאן [מבטל השפעת מורפיום] עולה כמה עשרות אם לא מאות שקלים]

Rockamora

New member
רענן מטבריה?

לא מזמן ראיתי איפה מחביאים את המורפיום
[מחביאים עלק
]

ירקון19

New member
מה זאת אומרת אין סיבה???

מורפיום עובד אחרת מקטאמין! קטאמין אינו אופייט ולא עובד באותו המנגנון כפי שקטאמין עובד לכן שיכוך הכאבים עובד בצורה אחרת... ועוד דבר שעולה לי בראש כרגע - מורפיום מוריד ל"ד מה שקטאמין לא עושה... תודה, דניאל

Rockamora

New member
בגלל זה לא נותנים מורפיום

למשהו שיש לו לחץ דם נמוך, אבל עד כמה שידוע לי, גם לא קטמין, לפחות לא כדי לשכך כאבים כי אתה צריך בן אדם כזה בהכרה אחרי הכל. עדיף שיסבול.

בא נעשה סדר ואני מתנצל מראש בפני ד"ר דרור

מורפין - אופיאט טבעי פועל על כל 3 הרצפטורים ומהווה חומר אנלגטי מצויין אך לא סדטיבי\ קטמין - לא אופיאט פועל דרך מתווכים עצביים אחרים, יוצר סדציה (שינה) במנגנון דיסוציאטיבי (בפשטות ניתוק בין המודעות לתחושה) וכמו כן אנלגטי. אחד מיתרונותיו שהוא לא מוריד ל.ד. אני מצטט מספר הפרמקולוגיה (דרור מהספר לאחר חיפוש יסודי ולא חפיפי בגוגל - אני מקווה שזה מקובל עליך) של גודמן וגילמן The patient should NEVER!!! ask himself to die bexause his doctor is afraid to give him opiates.." ולכן ל ע ו ל ם !!!! יש להתחשב בכאב המטופל ולהעניק לו מניעת כאב זו חובה בדיוק כמו החובה לתת חמצן !!! עד כדי כך שאומדן כאב נעשה היום בכל חולה בחלק מהמיונים בארץ ובכל מחלקות האשפוז בארץ ללא יוצא מן הכלל ע"י הצוות הסיעודי (אפרת = כתבי לנו בבקשה על הנעשה במיון בו את עובדת? מה דעתך?) ולכן יש בחולה עם ל.ד. נמוך וכאבים למצוא תרופה ומינון מתאים על מנת להקל על מכאוביו מיאווווווווווו................גררררררררררררר..............

nikonit

New member
../images/Emo32.gif "בחלק מהמיונים בארץ"...

בחלק זו מלת מפתח, ומאוד חבל שלא בכולם. מקווה שזה ישתנה בקרוב.

drorled

New member
ואללה לא הבנתי..

חולה עם ל"ד נמוך, במסגרת הטרום-אישפוזית, נטפל בקטלר להרגעת הכאב? זה חלק מהפרוטוקול? שמא תפקידו לדאוג ללח"ד הנמוך ולא לכאב של החולה? או שמא יטענו כי ל"ד הנמוך הוא תוצאה של הכאב??

אז.......

מומלץ שתתחיל להתאמן ברכישה מחודשת של שתי מיומנויות קריטיות: א. הבנת הנקרא. ב ניהול מספר מרכיבים במקביל (כמו ניהול מקרה על כל מאפייניו שנדרש לבצע פאראמדיק החל ממשמרת השתלמות XYZ). ומכיוון שלא הבנת אשמח להסביר. לא הבעתי דעתתי ולא במילה על הטיפול התרופתי כי הוא משתנה, לעיתים כאב גורם לירידת ל.ד. (יש ספרות רבה בנושא) ולעיתי לעליית ל.ד.) ובחולה עם ל.ד. נמוך במתאר הטרום אשפוזי יטפל תרופתית או לא תרופתית (גם בכאב יש טיפול לא תרופתי) הפאראמדיק שבמידה והוא נמצא על האט"ן יש באפשרותו לקבל ייעוץ רפואי טלפוני. טיפול בל.ד. נמוך לא סותר טיפול בכאב וטיפול בכאב לא מחייב הורדה נוספת של ל.ד. ולא הזנחת טיפול בל.ד. כמו שכשיש לך חולה עם ל.ת.ג. מוגבר וחור בחזה אה לא תטפל באחד ותתעלם מהשני כך כשלחולה יש ירידת ל.ד. ויש כאב אתה מחוייב !!! לטפל בשתי הבעיות ולא להתעלם מאף לא אחת מהן. אני מקווה שכעת הבנת. ואם לא אשמח להסביר שוב ושוב ושוב ושוב ככל שאצטרך מיאוווווווו.....

Rockamora

New member
אז סתם שאלה-

איזה חומר תוכל לתת מצד אחד להרגעת הכאב, ומצד שני לשמירה על לחץ דם תקין? לפי מה שאני זוכר [לא עברתי קורס תאר"ן וגם לאמ סייעי אט"ן\נט"ן [למרות שהייתי שמח לעבור אחד מאלו, פשוט לא יצא] ממה שקראתי על תרופות בספר "לגעת בחיים" של מד"א, לא זכורה לי תרופה להרגעת כאבים שאחת מתופעות הלוואי שלה אינה ירידה בל.ד, אבל יש מצב שהזיכרון שלי לא עובד כל כך טוב בשעות האלה, אז תקן אותי אם אני טועה.

כמו כל דבר בחיים

לא אענה במכוון על השאלה כי לא מסמכותי ותפקידי לתת המלצה טיפולית בפורום, אולי אבירם יוכל יותר להשכילך בנושא. אבל!!!! וכאן יש אבל גדול, כמו כל דבר בחיים זה תלוי, כמה עז הכאב, עד כמה נמוך לחץ הדם? האם אט"ן או נט"ן? מה המרחק מבית חולים ומה מהות הפגיעה? והשקלול של כל הנ"ל נכנס לפרוטוקולים, להתוויות והתוויות הנגד ואז ניתן לקבל החלטה מושכלת מיאוווווווווווווו......................

drorled

New member
שוב התחמקות. נשאלת שאלה פשוטה ישירה בעקבות

בעקבות הויכוח. המלצה טיפולית?? כל הויכוחים פה הם המלצות טיפוליות. חולה עם ל"ד נמוך כ- 70 סיסטולי, סובל מכאב, נט"ן או אט"ן לבחירתך. כיצד תטפל?? מרחק 15 דקות מסורוקה. התוויות נגד?? קבלת חולה. טפל... אתה רוצה עוד מידע? היה ספציפי. מה תשאל את החולה.. אין רגישויות. אין אירועים קודמים. החולה עם כאב עצום ללא סימנים או סימפטומים נוספים....

למעלה