שימוש בשפה

בעז האמן בקיץ הזה תוכל ללבוש כל מה

שתרצה
בתקווה שלא אלבש כלום חחחחחחחחחחחחחחחחחח דבילים

אם אתה גבר מבוקש אז...

עם תמונה כזו איך לא אהיה מבוקש חצי מסוכנויות הביון ביקום רוצות אותי

איל מקיאג' מזמינה אותך להפנינג../images/Emo12.gif

מילא היו מציעים הצעות מפתות כמו ציורי גוף בעירום אבל רמחנא ליצלען מה לי ולמסקרות וגבות שחי מפשעות ושפם

carmelidia

New member
כרמלידיה, פוסטר חתום של חברי

השמיניה מחכה לך! יאאמי. מי אלו השמיניה בכלל? יש שם חתיכים?

Talia E

New member
גם לי זה צורם! ../images/Emo6.gif

(הכל פרט ל"להתמיר" - אני דווקא מחבבת מאד את המילה הזו, שמתפרשת מבחינתי כחזקה יותר מ"שינוי". היא בעצם מציינת מבחינתי החלפה שלמה ל"חומר חדש" ולא רק משהו ישן שמשתנה). לגבי aman מול oman - אני מודה ומתוודה, שחשבתי ש"aman" זו ההגייה הנכונה!
ויש לי עוד דוגמה לטעות שצורמת לי: השימוש בגוף שלישי במקום בגוף ראשון, למשל: "אני יראה לכם" במקום "אני אראה לכם" וכיוצא בזה...

lexigali

New member
אוי, הזכרת לי עוד:

7. פניה בגוף שני יחיד/רבים נקבה גם כשהקהל מעורב ("הרגישי את הגוף"/"הרגשנה את הגוף"). גם כשבן עושה את זה זה מפריע לי (אם כי פחות מפעם), אבל כשאחרים עושים את זה, אני מוצאת את החיקוי הזה פשוט מגוחך. 8. "שלוש סיבובים במקום", "תרגלו את הטכניקה ב*שתי* הצדדים", וכן הלאה. לשמחתי, הנ"ל לא קורים הרבה
.

וארה

New member
למה זה צורם כשפונים בלשון נקבה?

אני מאד נהנית מזה, ואני גם מרגישה איך זה מקדם גם גברים וגם נשים כאשר פונים את כולנו בלשון נקבה.

lexigali

New member
זה תרגיל טוב אולי

כהסחה וניסיון להרגיל למשהו אחר, כי זה מאד לא טבעי בשפה. לא מוצאת בזה שום ערך נוסף אחר. ודאי לא מהבחינה ה"פמיניסטית". אבל זה עניין של טעם והשקפה. וכאמור, אם בן עושה את זה, לא ברור לי למה צריך לחקות אותו בכך. נשמע לי פשוט "חיקוי זול" בלי חשיבה עצמאית. אבל אולי אני טועה. .

Talia E

New member
לי נראה שזה לא עניין פמיניסטי,

אלא עניין הדרכתי גרידא. אנו הנשים אמנם מאד רגילות שפונים אלינו בלשון זכר... אך כשבן פונה אליי בהדרכה בלשון נקבה - זה מרגיש כאילו זה מופנה עוד יותר אליי. באופן כזה דבריו מתקבלים אצלי פשוט אחרת! ואילו הבנים יכולים להתנסות במצב שבו פונים אליהם במין אחר משלהם...

lexigali

New member
לי זה מרגיש ההפך.

כאילו הוא עוד יותר לא פונה אלי, כי זה כל-כך לא טבעי לפנות כך כשיש קבוצה של אנשים (כן, כן, השיעור הוא פרטי שלי). ועל אחת כמה וכמה כשהפניה היא בלשון רבות. לגבי ההתנסות השונה - כאמור זה תרגיל נחמד, אבל לא יותר מזה, בעיני. יש מיליון דרכים ליצור התנסויות שונות - על זאת הייתי מוותרת כי זה נראה לי מיותר. וכשזה לא נעשה על-ידי בן זה עוד יותר צורם לי.

Lin Wu

New member
לגבי השימוש בלשון נקבה.

למה אתן מניחות שצורת ביטוי זו היא חיקוי של בן? לפי גישה מסויימת (שכביכול באה מן האקדמיה ללשון, לא וודאי, ונהוגה במקומות מסויימים כבר 10 שנים בערך) ניתן לפנות לקהל מסויים גם בלשון נקבה במידה ויש מספר שווה של נשים וגברים או רוב נשי. יכול להיות שאנשים שמתבטאים כך בסך הכל מנסים לדבר "עברית צחה" לי אישית קצת מפריע כשפונים אליי בלשון נקבה ולפעמים זה נראה לי מין ניסיון התחנפות לנשים הנוכחות, אבל אני משתדל להבין את הפנייה בכל זאת ולהתייחס למהותה. וחוץ מזה, אני משתדל לעשות אותו הדבר (לפנות בלשון נקבה) גם כתרגיל במודעות וגם בניסיון לדבר "עברית צחה".

lexigali

New member
כי אני מדברת בעיקר על פניה

בגוף שני יחיד נקבה לכולם (כלומר באופן אישי - "חושי את הגוף"). כדי לא להעתיק כזה דבר מבן צריך שז יהיה מקרה מקרי ביותר ביותר, על אחת כמה וכמה כשמדובר במקום כה קטן כמו שמבאלה. וגם: אין בעברית "גישות מסויימות" כל עוד דוגלים ב"נכון ולא נכון" (אני לא). עפ"י האקמדיה ללשון העברית שימוש בלשון רבים ייעשה בנקבה רק כשאיןזכר בסביבה. השמועה שעשתה לה כנפיים לפני שנים לפיה "מותר" להשתמש בגוף שני רבים נקבה כשיש בת אחת בקהל היא מיתוס (עובדה מס' 2 בקישור). ומי שרוצה לדבר "עברית צחה" צריך לפנות בגוף שני רבים זכר. ועם יד על הלב: לפני בן אתה פנית לקבוצה עם 8 בנים ושתי בנות בלשון רבות? אם כן, סחתיין על המודעות הפמיניסטית (או מה שזה לא יהיה
). אם לא, מדוע להניח שבן הוא האורים והתומים בעברית? (הוא לא.)

Lin Wu

New member
דף המיתוסים - ענק!!! + התייחסות

אני התכוונתי לפנייה לקבוצה בה מספר הבנות והבנים שווה או שמספר הבנות עולה על מספר הבנים עד לרגע זה לא עלה בדעתי לפנות לקבוצת בנים עם שתי בנות בלשון נקבה.... רק בצחוק. ולגבי "חושי את הגוף שלך" זה מרגיש לי נכון בשיעורים, גם אם קצת מוזר לי. ואם אנחנו כבר מתפלספים: אולי הפנייה היא לחלק הנקבי שנמצא בכולנו? אולי הפנייה מאפשרת לנו הגברים צורת ראייה שאנחנו לא מקבלים בד"כ? אולי זה במכוון?

lexigali

New member
ודאי שזה במכוון

מה, והיית סופר כל פעם בדיוק כמה בנות וכמה בנים יש?
אין לי ספק שבן לא עושה זאת סתם. יכולים להיות הרבה דברים מעניינים מאחרוי זה, ואולי זה תורם לי באופן זה או אחר. עדיין זה מפריע לי. וכאמור, על אחת כמה וכמה מפריע לי שתלמידים אחרים עושים זאת בהדרכות. הלוואי שזה ישתנה (כלומר שזה לא יפריע לי).

למעלה