שימוש לא שיגרתי בשמרים - שאלה..
לפני שנה נתקלתי בעוגת גזר דמויית עוגת דבש,נמוכה, צפופה ,טעימה מאוד , עסיסית, ודחוסה. העוגה היתה שונה במרקמה ובטעמה מכל עוגת גזר שהכרתי עד אז. בירור קצר עם ענת מנדל,שאפתה אותה, העלה כי מקור המתכון הוא מגזין צרפתי למלאכת יד ובישול. במתכון מופיעים: חמאה, סוכר חום, גזר מגורר, ביצים, קמח, קינמון, מוסקט, צימוקים, אגוזים, חלב ו.. 3.. כפיות שמרים. ענת אמרה שבמתכון לא מפורט באילו שמרים מדובר. בהוראות ההכנה כתוב: להתיך חמאה, להוסיף סוכר . לטרוף ביצים ולהוסיף.להוסיף את הגזרים. לערבב קמח שמרים וןתבלינים, להוסיף לביצים עם הגזר. להוסיף חלב. לאפות שעה בחום בינוני גבוה.. ואז מופיע ציפוי עם גבינת שמנת.. ענת הדגישה שלא מצויין להתפיח את התערובת או להשהות אותה לפני האפייה. אני הכנתי אותה פעם אחת כמו שכתוב ,(והשתמשתי בשימרית כי לגבי שמרים יבשים הכמות אינה הגיונית, והגוש לא מתאים לשימוש בכפיות..) ובפעם השנייה השהיתי את התערובת לשעה , לפני האפייה, כך שיצאה גבוהה יותר.. האם מוכר לכם מתכון כזה בו מוסיפים שמרים בלי להתפיח ובלי לתת להם להתפתח? מה יכול להיות התפקיד שלהם? (מלבד המתרומה תזונתית של ברזל..
) האם.. יש למישהו מהצרפתים מתכון דומה לזה , עם השילוב הזה שלא מצאתי בשום מקום אחר? ..אין ליאפשרות להגיע אל המקור כי ענת לומדת כעת בפריז .. והעוגה הזו מתאימה לראש השנה למי, שכמוני, לא אוהב דבש בעוגות.. תודה.
לפני שנה נתקלתי בעוגת גזר דמויית עוגת דבש,נמוכה, צפופה ,טעימה מאוד , עסיסית, ודחוסה. העוגה היתה שונה במרקמה ובטעמה מכל עוגת גזר שהכרתי עד אז. בירור קצר עם ענת מנדל,שאפתה אותה, העלה כי מקור המתכון הוא מגזין צרפתי למלאכת יד ובישול. במתכון מופיעים: חמאה, סוכר חום, גזר מגורר, ביצים, קמח, קינמון, מוסקט, צימוקים, אגוזים, חלב ו.. 3.. כפיות שמרים. ענת אמרה שבמתכון לא מפורט באילו שמרים מדובר. בהוראות ההכנה כתוב: להתיך חמאה, להוסיף סוכר . לטרוף ביצים ולהוסיף.להוסיף את הגזרים. לערבב קמח שמרים וןתבלינים, להוסיף לביצים עם הגזר. להוסיף חלב. לאפות שעה בחום בינוני גבוה.. ואז מופיע ציפוי עם גבינת שמנת.. ענת הדגישה שלא מצויין להתפיח את התערובת או להשהות אותה לפני האפייה. אני הכנתי אותה פעם אחת כמו שכתוב ,(והשתמשתי בשימרית כי לגבי שמרים יבשים הכמות אינה הגיונית, והגוש לא מתאים לשימוש בכפיות..) ובפעם השנייה השהיתי את התערובת לשעה , לפני האפייה, כך שיצאה גבוהה יותר.. האם מוכר לכם מתכון כזה בו מוסיפים שמרים בלי להתפיח ובלי לתת להם להתפתח? מה יכול להיות התפקיד שלהם? (מלבד המתרומה תזונתית של ברזל..