שימוש מעוות בחוק

טל763

New member
שימוש מעוות בחוק

שלום רב
בשבוע שעבר נתקלתי, לצערי, פעם שנייה בטווח זמן לא ארוך ברמאות ובבהמיות בכביש.
לאחר שיצאתי מחניה ברברס כשאני עומדת עם ה"פנים" קדימה בכביש הראשי, הגיח רכב, תוך שהוא עוקף מימין את הרכבים שעמדו מאחורי במטרה לאפשר לי להתחיל לסע, ונכנס בי בצד הימני הקדמי.
כשעצרתי, יצאה נהגת הרכב והתנצלה:"סליחה, לא שמתי לב, כאלה דברים קורים, הייתי בדיוק בשיחה עם נהג ההסעה של הבן שלי. אל תדאגי, אני עובדת בחברת ביטוח, וחברות הביטוח של שתינו כבר יסתדרו ביניהן".
ביקשתי ממנה לקבל את מספר הפוליסה שלה והיא התחמקה ואמרה שאקח את מספר הטלפון שלה, וכבר נהיה בקשר, והכול יסתדר.
לאחר שהתעקשתי מסרה את מספר הפוליסה שלי, ואת שלי אף לא ביקשה.
לדאבוני, על אף שהאמנתי לאותה אישה שהיא לוקחת אחריות והכול יבוא על מקומו בשלום, התקשרה סוכנת הביטוח של אותה אישה בצהרי אותו יום וביקשה את פרטי תוך שהיא מזדהה כסוכנת של "זו שעשית איתה תאונה".
אמרתי לה:"את מתכוונת של זו שנכנסה בי, לא של זו שעשיתי איתה תאונה".
"איך ייתכן שהיא נכנסה בך אם את יצאת מחניה והיא נסעה בכביש ראשי?"
מיד הבנתי לאן נושבת הרוח ואמרתי לה שהשיחה הסתיימה מבחינתי ושסוכנת הביטוח שלי תיצור איתה קשר.
כמובן שפניתי לסוכנת שלי וגוללתי בפניה את שאירע כולל תמונות של הנזק ברכב שלי.
בערב קיבלתי SMS מאותה אישה שבו ביקשה את פרטי הביטוח שלי.
מסרתי לה שאיני מדברת עם אנשים לא ישרים ושהסוכנת שלי כבר תפנה לסוכנת שלה.
בהמשך חילופי הדברים בינינו אמרתי לה כי ברור לי שהיא תודרכה שהרי בבוקר לקחה אחריות, והיא הכחישה ואמרה שבבוקר פשוט מיהרה לעבודה וכששחזרה בדרך לעבודה את שאירע הבינה שאני האשמה שהרי אני יצאתי מחניה והיא הייתה בכביש ראשי.
בשיחה יום למחרת בין שתי הסוכנות אמרה הסוכנת של אותה אישה שכדאי לי לא להתעסק עם אותה אישה, שהרי בעלה הוא בכיר באותה חברת ביטוח.
אני מסרבת להיכנע לאותו "איום" ולא מוכנה שייעשה לי עוול. נכון, אמנם יצאתי מחניה, אבל כבר עמדתי עם הפנים קדימה וטרם התחלתי לסע, והיא זו שנכנסה בי, כך שאין שום קשר בין החוק והמטרה שלו לבין האירוע.
בהיותי שוחרת צדק אני מוכנה להגיע למשפט תוך שאני לוקחת בחשבון שמדובר בהליך הכרוך במאמץ, זמן וכסף. אלא, שאני חוששת שמא תצליח אותה אישה להשתמש בחוק ולעוות אותו לטובתה, בייחוד כשבעלה בכיר, כאמור, באותה חברת ביטוח, ולבטח מתייעץ באנשי מקצוע איך להפיל עלי את האשמה ולהוציא את אשתו "נקיה".
איני יודעת כיצד מערכת המשפט רואה את אותו חוק ומה הדין במקרה שלי.
זקוקה להצעתכם כיצד לנהוג.
תודה

be_roo

New member
נקי את הסיפור מתיאורים מיותרים והתמקדי בפרטי התאונה

כי בכלל לא ברור מה ארע ומי נושא באשמה.
לא ברור איך יצאת מחניה ועקפו אותך מימין.
כמה נתיבים בכביש, באיזה נתיב היה כל אחד, מי סטה לאיזה נתיב ומהיכן, מה מיקום הפגיעה בשני הרכבים.
כשיהיה ברור יותר מה ארע יהיה קל יותר לייעץ לך כיצד לפעול.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ובנוסף

האם חנית במקביל למדרכה או בניצב לה, האם חנית ברוורס או יצאת ברוורס ?

טל763

New member
הסבר

אני יצאתי מדרך צדדית/חניה ברברס וכבר הספקתי להתיישר ועמדתי עם הפנים קדימה בכביש המהווה דרך ראשית.
הכביש המהווה דרך ראשית היה חד סטרי והכיל נתיב וחצי.
מאחורי עמדו רכבים שחיכו שאתחיל לסע.
הגברת הגיחה מאחוריהם עקפה אותם מימין וכשניסתה לגלוש טיפה שמאלה (לא אשתמש במונח נתיב כי לא באמת מדובר ב2 נתיבים אלא בנתיב וחצי) נכנסה בחלק הימני הקדמי שלי (ליד הפנס) כך ששרטה אותו ואף נמעך מעט פנימה.
את הפגיעה שלה בכלל לא ראיתי אותה, שכן היא התנצלה על הטעות שלה ובכלל לא היה רלוונטי לראות אם היה ומה הנזק שעשתה לעצמה.
אצלה הפגיעה מן הסתם בחלק הקדמי השמאלי.
כאמור, יש פה מצב שבו אני עומדת עם הפנים קדימה בדרך ראשית כשאין שום קשר לכך שלפני כן יצאתי מחניה/דרך משנית. רוצה לומר שזה לא שהתאונה אירעה תוך כדי היציאה מהחניה כי אם לאחריה.
עם זאת, הגברת "חוגגת"על אותו חוק המטיל את האחריות על היוצא מדרך משנית.
שאלתי עד כמה יכולה אותה גברת לשחק עם אותו חוק ולעוות אותו לטובתה ואיך אני יכולה להוכיח את חפותי?
תודה

32103210

New member
משהו בהסבר שלך לא ברור

לדברייך "לא אשתמש במונח נתיב כי לא באמת מדובר ב2 נתיבים אלא בנתיב וחצי "
אם את עמדת בנתיב אחד ,איך הגברת הגיחה מאחוריהם עקפה אותם מימין "
אם היית הרכב היחידי שאותו היא ניסתה לעקוף ,ניחה ,לא היה לה נתיב ועל כן היא פגעה בך ,אבל אם היא עקפה את כולם מימין ,משמע היה שם שני נתיבים ,ולא נתיב וחצי .
עכשיו עליך "רק" לשכנע שופט שזה בדיוק הסיפור ,שסיימת את היציאה מהחניה ,היית עם הפנים קדימה,שכמעט כולם נתנו לך לצאת (כמעט כולם ,כי היא לא בדיוק נתנה לך ,,, )שהיא עקפה מימין ,שהתחלת לנסוע שהדרך פנויה ,ונקטת בכל בזהירות המתבקשת ( כנראה שלא ,כי התוצאה מעידה על כך.
ועדים ,עדים,עדים ,,,,
מכל השיירה שהיא עקפה יש לך עד אחד ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עכשיו ברור יותר

פגיעה בחלק הימני קדמי שלך (כלל אצבע, לתשבה מדויקת צריך לבדוק) מעידה על שהיא סטתה שמאלה מנתיבה אם מצרפים לכך גם את טענתך על עקיפה מימין של כלי רכב שהמתינו - הדברים מעידים על אשמה שלה.
איך היא בכלל יודעת שיצאת מחניה.
אם הדברים אכן קרו כפי שאת מתארת עלייך לדרוש הוצאותייך ממנה ומחברת הביטוח שלה, כדאי שתעשי זאת במכתב רשום שהסיפא שלו תהיה שבמידה ואינך מקבלת את הכסף תוך חודש את תנקטי באמצעים שיראו לך כולל תביעה משפטית
את התביעה עלייך להגיש גם נגדה וגם נגד חברת הביטוח, שאם תגישי רק נגד אחד מהם הוא יכול לטעון לחוסר יריבות.

דונלד5

New member
האם צריך לסמן מעטפה בכניסה לחניה והאם כל בעל חצר

יכול לעשות שער ללא רשיון ולמנוע מנהגים לחנות מול השער בלי סימון מעטפה
ואז לאף אחד ברחוב לחנותיש כמה מסומנים וכמה לא ולא נישאר מקום לחנות
אפילו לרכב נכים שלא יכול לחנות רחוק ולהגיע לבייתו

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

אסור לחנות ולחסום כניסה לחצרים, לא משנה אם יש או אין שער.
ובקשר למעטפת - זה תמרור לחל דבר ועניין, לאדם פרטי אין זכות לסמנה, אם ברצונו במעטפת עליו לפנות לרשות המקומית ולבקש
היתרון במעטפת לבעל החצרים - לפי התקנות המעטפת צריכה להיות רחבה בשני מטר מהכניסה וזה מאפשר לו להיכנס ולצאת ביתר קלות.
-
ואשר לבניית שער - לא קשור לתקנות התעבורה אלא לחוקי עזר עניים אחרים, למיטב ידיעתי לא צריך רשיון לשם כך (אני עשיתי בחצרי ולאיש, כולל לפיקוח העירוני, לא היו טענות)
.
בעל רכב נכים שאין לו חניה בחצרו זכאי לקבל מהרשות המקומית מקום חניה שמור עבורו והרשות מציבה תמרור לבקשתו בהתאם

דונלד5

New member
ברזילי אני מחדש לך לפי חוקי הבניה לשער לחניה צריך רשיון

ולשער צריך להיות מעטפה ואז אסור לחנות ולחסום
אנו לא באנרכיה שכל אחד יחליט לפתוח שער וזה מה שעושים ולא חונים בפנים
מרצפים בקרמיקה וחונים על המעטפה ולאחרים אסור (גם כך יש בעית חניה ושאני מגיע
אין לי חניה ואני לא מסוגל ללכת ולסחוב דברים למרחק
ולי היה פסק דין שלנשיאת המחוזי על חנית נכה וראש העיר הוריד אותה
כי השכנים שלי קרובי משפחתו ומצביים לו אני נכה אחד מקסימום קול אחד בקלפי

shlang

New member
אמת, צריך היתר עבור שער לחניה

בעל בית פפרטי שרוצה לפתוח חניה לחצרו חייב לקבל היתר ואז גם יהיה זכאי לסימון מעטפה או אדום לבן בכניסה לחצרו שאגב, גם לא אסור לחנות בכניסה לחצרו

דונלד5

New member
אבל זה הטריק הוא מחנה רכב בפנים ורכב בחוץ על המעטפה

ויש חכמים שמרצפים בקרמיקה ולא מחנים בפנים אלה זה מרפסת
ואז מחנים בחוץ על המעטפה
ואם משהוא זר חונה על המעטפה אז מזמינים משטרה

shlang

New member
אז כשהוא יחנה על המעטפה, הזמן לו משטרה או פיקוח חנייה

הוא לא יכול לנכס לעצמו שטח ציבורי

be_roo

New member
"זה נהנה וזה לא חסר" - צריך להיות צר עין במיוחד כדי לפעול

נגד מי שחוסם לעצמו את החניה שלו, בין שהוא מחנה בפנים או לא.
&nbsp

דונלד5

New member
זה שהוא מנכס לעצמו את שטח החניה לכלל וזו קומבינה כמו כל

המדינה זה כשר אבל אם הפעל זה צרות עין
בגלל כמוך אנו חיים בגונגל וזה מתאים לחיות לא לבני אדם

be_roo

New member
אכן נשמע שהאשמה שלה, אבל כמה הערות לסיטואציה שקדמה למקרה:

יציאה ברוורס לתוך כביש שמתואר ע"י הגולשת כ"ראשי" היא דבר מסוכן, ונעשתה תוך הפרעה לתנועה שכן אילצה נהגים אחרים לעצור.
בנוסף, גם אם היציאה ברוורס היא מחוייבת מציאות לא ברור למה יציאה כזו מתבצעת כך שבסופו של דבר הרכב עומד כך שניתן לעקוף אותו מימין, יציאה כזו צריכה להתבצע עם מינימום הפרעה לתנועה, תוך הצמדות לימין.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
קראי את דבריה שוב

הפוגע לא עקף אותה מימין
הוא עקף מימין את אלו שעצרו על מנת לאפשר לה להשתלב בתנועה
אני מנסה לחשוב היה קורה לו הם היו עוצרים לאפשר להולך רגל לחצות ....

be_roo

New member
הפגיעה בחלק הימני הקדמי של הגולשת, מכן שגם היא נעקפה מימין

kompy

New member
אפשרות אחרת,

הרכב "העוקף" הגיע בנתיב הימני, האט/עצר בכדי לאפר לרכב היוצא להשלים יציאתו ותוך כדי כך היוצא פגע ברכב שבא מימין.

טל763

New member
ברזילי תודה על המענה

לגבי שאלתך- איך היא ידעה שיצאתי מחניה? אמנם כבר הייתי על הדרך/הכביש הראשי אבל על הקטע המחבר בין הראשי למשני.
מה גם, שלפני חנו רכבים (בכביש הראשי) בצד המדרכה ואני עמדתי על החלק שבו אין מדרכה, כך שברור שלא הייתי אחד מהרכבים החונים אלא יצאתי מחניה.
מקווה שהצלחתי להסביר. אם לא-אנא שאל שוב ואנסה להסביר.

חשוב לי לדעת שאני מצליחה להסביר את הסיטואציה כהכנה למשפט בו אצטרך להסביר זאת. תודה.
תודה על התשובה.

למעלה