על מה שקשור ומה שלא.
גב' שמחה כהן היתה אחות מוסמכת, מקצועית, וחביבה. לפני זמן מה קראה למלא את מקומה של האחות טובה שנקעה את רגלה ולא יכלה לבוא ולקבל חולים. טובה עבדה כאחות בקופת חולים, קיבלה את החולים, הזריקה זריקת, מרחה משחות וחבשה פצעים. וכששמחה החלה לקבל חולים, שאלו כולם "איפה טובה" ענתה להם שמחה שהיא כנראה תחזור בעוד שבוע שבוע וחצי. ד"ר קוגן, היה רופא המשפחה במקום, כשנכנסו החולים אליו שאלו שוב ושוב על טובה "מה קרה? שמחה לא בסדר? " עקב אחריה וראה כי שמחה אדיבה מחיכת, מפנה את החולים למקום הנכון, מורחת משחה וחובשת פצעים, אפילו זריקות מזריקה , אבל החולים היו ממורמרים, וקצת קצרי רוח. אז התענין ד"ר קוגן, ושאל את אדון הופמן "אני רואה ששמחה בסדר, עושה בדיוק מה שטובה עושה, אז למה כולם רוצים את טובה?" "אתה לא תבין ד"ר. האחות טובה, מורחת גם פצעים אחרים, היא מבינה ללב שלנו, ומדברת איתנו דברים שעוזרים לנו" כך הופמן, וד"ר קוגן, נשאר מתפלא. בסוף השבוע נעלם העט של ד"ר קוגן, וככל שחיפש, לא מצא עט, עוד מעט יגיעו החולים, והוא חסר עט, הלך לחדר האחות והתחיל לחטט במגרותיה, בתקוה למצוא עט, לפתע נתקל בתיק מוזר, לא נראה כתיק קו"ח. בסקרנות פתח את הקלסר, וקרא "החולים שלי" "גב' הופמן דואגת לבן שלה באמריקה, לברר מה קורה עם הבן" ולהזכיר לשבח אותה על הקפדנות שהיא נוהגת בתרופות" גב' לייבוביץ בודדה, לגרום לה לספר, ולבקשיב לה בסבלנות. "להביא לנחמה כפתור בדוגמא שחסרה לה" "לא לשכוח לשאול את שושנה חיים, איך מתקדם התינוק של אחותה. היא מאוד אוהבת את התינוק" "מר יוסף שמעוני, מזלזל בסוכרת שלו, לא לשכוח לנזוף בו על כך, הוא אוהב ש"רודים" בו קצת, ואומרים לו מה לעשות. זה מזכיר לו את אישתו המנוחה". וככה המשיך הד"ר לקרוא את ההוראות שנותנת טובה לעצמה בסוף יום עבודה. ואז הבין. בעודו מעיין בדפים הכתובים נכנסה שמחה, וכשראתה מה קורא הרופא, הצטרפה אליו. "פלא שהם כל כך מתגעגעים אליה" אמרה בקול, "הרי היא כמו הכותל המערבי בשבילם" חזרו הרופא ושמחה למקומם, כשדקה אחר כך החלו החולים להיכנס, שמחה מחיכת כהרגלה, שמעה את האלה "מתי טובה תחזור? " מגב' הופמן "או, גב' הופמן, טובה תחזור בעוד יומיים, והיא אמרה לי להזכיר לך ......" גב' הופמן חייכה "הנה את רואה מה זה טובה'לה. אפילו בבית לא שוכחת אותנו" ..ומחייכת נכנסה לרופא. ושמחה? שמחה בודאי למדה עוד פן אחד במקצועיות מה היא...