שימנו דאור- מעבר ל 8 אינץ'

bigwave2000

New member
שימנו דאור- מעבר ל 8 אינץ'

השאלה שלי היא כזאת, במידה ואני עובר מדיסקים 6 אינץ' ל 8 מקדימה + מתאם כמובן, כמה משקל זה בערך יוסיף לי לאופניים?

nintense

New member
אם מעניין אותך מה הבדל המשקל...

בין רוטורים 6" ל 8" כנראה שאתה צריך להשאר עם 6". ואני לא כותב זאת מתוך זלזול, אלא מתוך ידיעה שמי שצריך רוטורים 8" זה מי שבאופניו אין משמעות לתוספת המשקל הזניחה הזו, ואם אופניך אינם כאלה, כנראה שאתה צריך לרכב עם 6".

bigwave2000

New member
כנס

הוספתי באופניים כמה דברים שכבר העלו לי את המשקל של האופניים והם שוקלים עכשיו בסביבות 15 קילו, לפי ההודעה שלך אני מבין שאתה חושב שאני רוכב XC , אז לא, אני רוכב שבילים, ואני כן זקוק לכח עצירה גדול יותר, סתם לידע כללי שאלתי מה ההבדל בתוספת המשקל.

nintense

New member
גם אני רוכב שבילים....

סתם לידע כללי, אין צורך ברוטורים 8" באופניים ששוקלים 15 ק"ג, אלא אם אתה רוכב כבד במיוחד ואז שוב... תוספת המשקל היא זניחה, והסיכוי לעיקום הרוטור גדל.

nintense

New member
דבר קטן אחרון...

שים רפידות איכותיות (לא של שימנו) ותרגיש הבדל משמעותי באיכות העצירה מבלי להוסיף משקל.

bigwave2000

New member
אה אוקיי לא ראיתי

לאיזה רפידות כח עצירה חזק יותר? גלפאר או קול סטופ?

nintense

New member
אני משתמש בגאלפר...

ואני מאוד מרוצה, לא השתמשתי בקול סטופ אך ממה ששמעתי גם הן טובות.

menzib

New member
אה סליחה?

ידידי היקר הרשה לי הערה קטנה בקשר למשקל הרוכב. 8 אינץ זה טוב לא רק שהרוכב כבד אלא שהסגנון אגרסיבי ומהיר. בAM זה כבר מעין תקן ויש לנו רוכבים של 50-70 ק"ג. אתה צריך את כוח העצירה הזה שאתה רוכב מ-ה-ר. מהכרותי הקצרה עם ביג-וויב הוא יצטרף 8 אינץ. והם לא ממש מתעקמים כל כך בקלות. הכל סבבה PEACE MON

nintense

New member
אתה נכנס פה להעדפה אישית...

הסטנדרט באופני שבילים בכל העולם הוא 6" (אני לא מגדיר VP-FREE כאופני שבילים), למיטב זכרוני ההרים בישראל הרבה יותר קטנים מהרי הרוקי ורובם אף קטנים מהרי סנטה מוניקה. כמי שמתחרה כבר שנתיים DH בארה"ב, אני מאמין (ומקווה) שאני רוכב הרבה יותר מהר בירידות מהשבילון הממוצע. כח עצירה ? אני משתמש רק באצבע אחת בכל יד, ואם עד היום לא נזקקתי לאצבע נוספת (חוץ מרכיבה אחת שהורכבו ברגע של חולשה הרפידות שהגיעו עם הקליפרים, הגיעו למצב של "אין ברקסים" כבר בירידה הראשונה ונטמנו עמוק בפח מיד עם חזרתי הביתה) אז כנראה שלא צריך. ושוב זו דעתי, אני לא כופה אותה על אף אחד, אתה וביג וויב תרכבו עם מה שבה לכם, רק ניסיתי לעזור... PEACE

bigwave2000

New member
אתם יכולים לקרוא לי שמוליק :-D

ותודה רבה לכולכם על העזרה, נראה לי שאני אשדרג בעתיד ל8 אינץ`

nintense

New member
שמוליק ???

תעדכן בכרטיס האישי, שנזכור גם בפעם הבאה.

למעלה