שינה
(ארוך פחד!)

שינה ../images/Emo7.gif (ארוך פחד!)

כ"כ נמאס לי
אני יודעת שאני אמורה להיות סבלנית ושלכל ילד יש את הקצב שלו, אבל דחילק! הילדים מחרתיים בני 9 חודשים ואין לילה שקט! עומר עובר סדרת חינוך כבר חודש (!) ולא נראה שמשהו הולך להשתנות. הוא אמנם למד שבלילה הוא הולך לישון במיטה שלו בעצמו, מקטר קצת ונרדם, אבל החל מארבע בבוקר - שמחה וצהלה. הילד מתעורר, דורש ידיים, אמא, אבא, אוכל, הכל רק כדי לא לחזור למיטה. אז יריב לקח על עצמו את פרוייקט עומר, ער איתו בשעות הקטנות של הלילה/בוקר ומכריח אותו להישאר בלול (דבר ראשון מעבירים אותו מהמיטה ללול כדי שלא יעיר את יובל. אולי זה שולח לו מסר כפול ומבלבל קצת, אבל אין לנו ברירה). אבל לעומר יש כוח (אחרי הכל, הוא את שלו כבר ישן) והוא מסוגל לעמוד שעות בלול ולבכות. והכי גרוע - אין שיפור מלילה ללילה. הבוקר למשל הוא בכה בין 5 ל-6 (רצוף!) והתעלף. וזה נחשב ללילה טוב! כשעזבתי את הבית השעה היתה 7 והוא ישן בסלון, כשיובל שם, רואה טלוויזיה ומשחק. אז מי אמר שהוא לא יכול לישון ברעש? ויובל - הילד הזה כ"כ מתוק שבא לאכול אותו. הוא ממעט לבכות, ולכן כל בכי שלו שובר לי את הלב. אבל הוא הורג אותי. השעות "שלו" הן עד 2-3 בבוקר. יש לילות שהוא מתעורר גם 5 או 6 פעמים, בוכה נורא ואני רצה לחדר ומוציאה אותו מהמיטה (רק שלא יעיר את עומר). בד"כ הוא נרגע על הידיים עם בקבוק מים בפה וחוזר לישון. לפעמים זה לוקח 5 דקות, לפעמים חצי שעה. ואני גמורה. יובל גם הולך לישון על הידיים. בד"כ נרדם עם ארוחת הערב בפה. אם לא, מתחיל בלאגן, כי לאחרונה הוא לא נרדם כ"כ טוב על הידיים שלי, ומצד שני הוא לא מוכן להירדם במיטה. אתמול הוא היה נורא עייף, ונרדם עם הבקבוק בפה. אחרי 45 דקות הוא התעורר ובכה נורא, גם על הידיים. הוא לא רצה בקבוק ולא רצה על הידיים. עומר ישן בסלון ולא הסכמתי להוציא אותו מהחדר שיסתובב בסלון (בד"כ הוא בסוף נרדם על הספה בסלון). כשראיתי שאני לא מצליחה להרגיע אותו החזרתי אותו למיטה ונתתי לו לבכות, כשרוב הזמן אני עומדת לידו, מדברת אליו ומלטפת אותו. בשלב מסויים הוא נהיה ממש היסטרי. נתתי לו את המים שלו במיטה והוא שתה כמעט בקבוק שלם, ואז הוא התנמנם והבקבוק נפל לו מהיד, והוא התחיל שוב לבכות מחדש. הפעם הבטן שלו היתה מלאה מים, ובשלב מסויים הוא התחיל להיחנק. הוצאתי אותו מהמיטה וחיבקתי אותו והוא הקיא. ניקיתי, חיבקתי הרגעתי והחזרתי למיטה. ושוב התחיל הכל מההתחלה. אחרי ההקאה השנייה נשברתי והרגעתי אותו על הידיים. כשהוא היה כמעט ישן החזרתי אותו למיטה. הוא התפתל קצת והתחיל לבכות שוב. התחזקתי ולא הוצאתי אותו מהמיטה, אבל הפעם לא נתתי לו מים. עזבתי אותו לכמה דקות כל פעם וחזרתי כדי ללטף ולחבק ולנסות להרגיע. בסוף הוא נרדם לבד, תשוש. ואני נשארתי עם הדמעות וסימני השאלה. אז הוא אמנם ישן כל הלילה (לדעתי מתשישות), אבל באיזה מחיר? אני לא מוכנה לעבור את מסכת הייסורים וההקאות הזאת כל ערב. הכוחות של אתמול לתת לו לבכות ולא להיכנע היו תוצאה של שבירה מלילות ארוכים ומייגעים, אבל כ"כ קשה לי לראות אותו בוכה בהיסטריה ומתחנן שאוציא אותו מהמיטה. ואי אפשר לעזוב אותו לבד, כי הוא נחנק וצריך להשגיח כל הזמן שהוא לא מקיא. בקיצור, מייאש נורא. הרופאה שלהם (שאני נורא מעריכה אותה ומכבדת את דעתה) מאמינה בגישה הקשוחה. לתת להם לבכות בלי להתערב בכלל, רק להציץ מדי פעם לראות שהכל בסדר. היא טוענת שתוך 5 ימים הכל אמור להסתדר. אני לא מסוגלת לעשות את זה. נראה לי נורא אכזרי לתת לילד לבכות כ"כ הרבה בלי לגשת אליו. זו מצוקה איומה להיות לבד בחדר בוכה, בלי לדעת שאמא או אבא נמצאים בסביבה. לא יודעת מה לעשות. אנחנו כל הזמן עייפים, ומתפקדים בהתאם. רוב המריבות שלנו סובבות סביב נושא העייפות. שנינו עובדים קשה וחוזרים הביתה לשחק ולהיות עם הילדים, אבל לפעמים כ"כ עייפים שפשוט אין כוח. והלילה אף פעם לא נגמר מבחינתם. כשיובל גומר את השעות "שלו", עומר מתחיל, ואין רגע שקט. אני אפילו לא שואלת מה עושים. לא מכירה הרבה אנשים שהיה להם אפילו ילד אחד כ"כ בעייתי, שלא לדבר על שניים. סתם מיואשת

../images/Emo24.gif הלוואי והיו לי עצות חכמות

אבל אין לי
אני רק יכולה לספר לך שתומר הולך לישון דווקא יחסית בסדר גמור אבל בגיל שנה וגם אחריו היה מתעורר אפילו 10 פעמים בלילה, וגם היום בגיל שנה וחצי הוא מתעורר מספר פעמים. נשמע ממש קשה מה שאתם עוברים ועוד עם שניים (וואי וואי וואי, מה מחכה לי
). אולי יובל קצת חולה ולכן היה הסיפור הזה אתמול עם הבכי, חוסר השקט וההקאות?! מתוקה, אני מבינה את היאוש. לא מסוגלת להזדהות (חכי שאני אלד ואז אני אתייאש לך בחזרה). יכולה להציע רק
גדול.

שירלי, יובל לא חולה

ההקאות היו תוצאה של שתיית המון מים ואח"כ בכי היסטרי שגרם לו להשתעל ולהשתנק ובסוף להקיא.
מה את עושה עם תומר כשהוא מתעורר בלילה?

יקירתי, קודם כל טוב שהוא לא חולה!

לגבי תומר, אז קודם כל אני לא עושה כלום. אבא שלו אחראי בלעדי על הקימות בלילה מאחר ובהריון קשה לי גם כך. היו תקופות שתומר הסתפק בבקבוק מים וחזר לישון. לפעמים הוא היה שותה 3 בקבוקי מים בלילה(!) ומה שהיה צריך זה פשוט לתת לו אותם ולמלא כשהם התרוקנו. יש תקופות (כמו עכשיו) שהוא גם רוצה בקבוק אוכל בלילה וגם אותו הוא מקבל. ככלל אנחנו מעולם לא נאבקנו עם תומר אלא הלכנו איתו. אני חייבת להודות שהיו תקופות יותר טובות ופחות טובות ובכל מקרה הוא לא מתעורר להרבה זמן אלא הבקבוק (מים או אוכל) פותר ב- 99% מהמקרים את הבעיה. היתה פעם אחת שהוא התעורר באמצע הלילה ורצה לראות וידאו. התעקשנו שלא, ליטפנו וחיבקנו ובסוף הוא נרדם בחזרה. אין לי מושג מה עושים כשיש תאומים ואז גם את כל הזמן חוששת שהשני יופרע ואת חייבת להוציא את הראשון. אחד הכללים שממש חשובים ועוזרים הוא לא להוציא אותם מהמיטה בלילה אלא להרגיע אותם במיטתם. אולי ניתן להפריד אותם בחדרים תקופה. נשמע לי קצת החלטה שקשה לקחת אבל אם אפשרי נראה לי בשבלב זה שאין ברירה... מאחלת לכם המון בהצלחה כי זה קורע באמת

../images/Emo10.gif אוי , מיכלי...

קשה , קשה לקרוא מה עובר עלייך. נשמע שהידים מתרפות קצת וזו תחושה חזקה של חוסר אונים. גם יפתח לא ישן אף פעם לילה רצוף. הוא תמיד מתעורר בשביל לינוק , שלא לדבר על כך שהוא ישן איתנו במיטה - כדי שלא אצטרך לקום ולהביא אותו , מה שגרם לכך שבמיטה שלו הוא לא מוכן להיות ב-כ-ל-ל. היא פשוט זרה לו. לא יודעת מה לייעץ. אני במקומך הייתי מתייעצת עם רופא/אחות טיפת חלב או מישהו בדומה. אין כמו התשישות לצבוע בצבעים כהים וקודרים את המצברוח. אני איתך , בכל מקרה. ענת.

הייתי שמח לו יכולתי לסייע במשהו

אבל אין לנו , לשמחתי, נסיון במצבים שכאלו שיר בהחלט רגועה ונדיר שמגיעה להסטריות בכי גם ילדה יחידה זה שונה מתאומים אנחנו בגישה לישון עם שיר אני בטוח שיש לכך חולקים לא מעטים אני גם בטוח שזה לא מתאים לכל זוג ולכל ילד ההגיון שמאחורי הגישה הזו שלנו היא שבראש לראש שיר תנצח אותנו בגדול אולי אם נכריח אותה אז היא תתרגל, אבל אני אישית לא אוהב את המושג הזה תתרגל לא רוצה להשמע פלצן אבל אני מניח ששום ילד לא רוצה לישון עם הוריו עד הצבא וישנה הנקודה שבן הוא זה שרוצה פינה משלו ומקום משלו, בדיוק כמו ששירלי תיארה את תגובתיו של תומר לחדר ולמיטה החדשה שלו (שירלי, אני מיד מגיב שם..) אני זוכר שחברים אמרו לנו - מה פתאום שיר בחדר שלכם ? אז פתרנו את הבעיה נורא בקלות החדר שבו אנו לנים היום נקרא החדר של שיר ואנחנו המתארחים בו עד שיהיה לה חדר חדש !! מקווה שהשינה תסתדר בקרוב בין אם מאליה ובין אם בצורה יזומה ליאור ליאור

ליאור

אני ממש לא מהמאמינים בעקרון הרצף (וזה נושא לדיון אחר, הרבה יותר ארוך ומורכב), אבל גם בלי קשר לזה, שינה במיטה משותפת לא היתה מתאימה לנו. שנינו אנשים שאוהבים את המרחב שלנו בלילה. אנחנו גם לא נרדמים מחובקים, אלא בסופו של דבר, כל אחד מתגלגל לצד שלו. לא היינו מסוגלים לישון שנת לילה טובה עם שני תינוקות מתפתלים ומטיילים במיטה שלנו. אני בטוחה שמהבחינה הזאת קל לכם יותר כרגע, כי שיר נמצאת ממש לידכם וכשהיא מתעוררת כל מה שהיא צריכה לעשות זה למצוא את הציץ, אבל מה יהיה כשתנסו לגמול אותה? (או שאולי אין לכם כוונות לגמול בעצמכם וזה כבר ממש לא ענייני) ובלי קשר לשינה המשותפת, איך שיר נרדמת בלילה? הרי אתם לא הולכים לישון יחד איתה. היא נרדמת ביניקה, או שהולכת למיטה ונרדמת לבד? כי גם הילדים שלי נרדמו עם הבקבוק בפה עד לא מזמן. בחודשיים האחרונים הם מגלים פתאום אי רצון להירדם בידיים של אמא. זה דבר חדש ונראה לי שמעיד על בגרות מסויימת. מהבחינה הזאת אני במלכוד - הם לא רוצים להירדם עלי, אבל גם לא במיטה שלהם. כאמור, את עומר הצלחנו "לחנך". יובל יצטרך להיות כנראה הפרויקט הבא.

אני לא חסיד של אף שיטה

פיוז´ן נראה לי הדבר הכי נכון כלומר לקחת קצת מכל אסכולה גם לפי ההתאמה לכם, גם לפי ההתאמה לילדים וגם מתוך ראייה עם הזמן מה מצליח ומה לא בכל שיטה/אסכולה/אמונה יש דברים טובים ויש דברים שהם לא רלוונטיים שינה משותפת יכולה להתבטא בשהות באותו חדר אבל במיטות נפרדות יתרה מכך יעידו הרבה הורים שמה שעבד עם הילד הראשון לא בהכרח עבד עם השני כמו בהרבה דברים בחיים כשלומדים מה טוב זה לרוב קצת מאוחר כי זה על בסיס המון טעויות בדרך אין לי ספק שגם אנחנו משלמים מחיר על חלק מהדברים שבחרנו בהם מצד שני, לו היינו בוחרים אחרת אז היינו משלמים תשלומים אחרים מאספקטים אחרים אין חבילות חינם !!! ליאור

שיר הולכת לישון במיטה לאחר יניקה

וגם כשמתעוררת מתוך שינה זה לבקש ציצי גם כי רעבה וגם כמוצץ מרגיע

אגב, גם תומר עבר בדיוק את השלבים

שאת מתארת. בהתחלה היה בסוף הארוחה (עם הבקבוק בפה). אח"כ הוא כבר לא נרדם עם הארוחה והיה צריך למצוא שיטה אחרת להירדמות. אח"כ גם לנו היתה תקופה שהוא נרדם על הידיים של אבא שלו (דווקא אהבנו את התקופה הזזאת...) ואח"כ הוא למד (תוך מאבק עם עצמו) להירדם במיטה. אנחנו תמיד לידו בהליכה לישון ולפעמים מרגיעים, חוזרים ואומרים לו שהוא צריך לשים ראש ולישון ולפעמים גם מלטפים אותו בגב (הוא מבקש "גב") עד שהוא נרדם. היכולת להירדם לבד היא יכולת שהם צריכים ללמוד והיא בכלל לא קלה...

גם אני לא מאמינה בעקרון הרצף

אני לא מאמינה שיש שיטה כלשהי שאפשר ללכת לפיה בעיניים עצומות. אנחנו גם לא חיים לפי עקרון הרצף. שיר לא נמצאת עלינו כמעט ובעקרון הרצף הילד אמור להיות על ההורים, בידיים או במנשא, כל היום. אבל זה לא נושא הדיון... אנחנו בחרנו לישון עם שיר ובחנו את ההשלכות של זה עוד לפני שהיא נולדה. כיום אני רואה שיש קשיים אבל אם הייתי מחזירה את הגלגל אחורה הייתי נוקטת באותה שיטה. (כלומר, את הילדה הבאה שלנו גם נשכיב במיטה שלנו. לא יודעת מה נעשה במקרה של תאומים.) זה התאים לנו וברור שזה לא מתאים לכל ילד ולא לכל זוג. בקשר לשאלות שלך - אין לי תכנית לגמול אותה בזמן הקרוב. כשארצה לגמול אותה אצטרך להתמודד עם זה. גם כיום אני לא מזדרזת לשלוף ציצי באמצע הלילה והרבה פעמים שיר נרדמת לבד באמצע הלילה. שיר הולכת לישון כשהיא עייפה. אני לא מוצאת טעם להלחם בזה. השעה הוקדמה בימים האחרונים מאז שהיא הולכת לבית התינוקות. היא נרדמת על הציצי במיטה שלנו. אנחנו צריכים לשמור על שקט בחדר אחרי שהיא ישנה וזה אכן חלק מהמחיר שאנחנו מקבלים על עצמינו. הרבה פעמים אנחנו יוצאים מהחדר אחרי שהיא נרדמת וחוזרים רק בשביל לישון. חנה

וואו, מיכל, שולחת לך כוחות!!!!!

הבעייה העיקרית נראית לי בכך שיש לך שניים ואז את חייבת להוציא אחד מהחדר על מנת שלא יעיר את השני וזה כבר משבש את השינה. לא יודעת מה לומר לך, אצלנו זה קצת יותר קל - אמנם הדר מתקשה להירדם ומתיישב במיטה וצריך לבוא, להשכיב אותו ולתת לו מוצץ כמה פעמים עד שהוא נרדם (גם בשנות היום). ובלילה, הוא אמנם בוכה מתוך שינה וצריך לתת לו פעם פעמיים מוצץ או מים, אבל זה לא קורה כל לילה וכשזה קורה הוא מייד נרדם -ובכ"ז אני עייפה, אז אני מבינה את גודל העייפות שלך ואת הייאוש והלוואי, הלוואי והייתה לי עיצה בשבילך, אני מבינה כמה קשה לך ליישם את שיטת 5 הדקות, אולי אפשר ליישם אותה בדרך חלקית, אולי יש מומחי שינה שיכולים לעזור לך, לפחות עם ילד אחד? בינתיים שולחת לך חיבוק, הלוואי ויכולתי לשלוח לך גם שעות שינה.....

כ"כ כ"כ כ"כ מבינה אותך ../images/Emo24.gif

אני יודעת מה עובר עליך, למרות שיש לי רק ילד אחד. גם שגיא היה כך. היו לנו לילות שהוא היה מתעורר כל חצי שעה. כל חצי שעה
לא עזר כלום, עד שנהגנו בשיטה ה"קשוחה". הבנו, ששנת הלילה כ"כ חשובה להתפתחות השיכלית, נפשית וגופנית שלו, שאסור לנו להמשיך עם החגיגות בלילה (ואנחנו יודעים לדקלם אילו שידורים יש באיזה שעות ליליות בערוץ 3
). אני לא יכולה לומר לך שהמצב מושלם היום, אבל הוא הרבה יותר טוב מבעבר. כשהוא מתעורר, זה בדר"כ לפנות בוקר וזה למוצץ או בקבוק שתיה/אוכל וחוזר לישון. היה מאוד קשה להגיע למצב הזה-אבל החלטנו שלטובתו אסור לנו לוותר. מכיוון שאלו תאומים שישנים באותו החדר, אין לי עצות שאולי יכולות להיות מיוחדות לתאומים. ניסית לשאול בפורום "תאומים ושלישיות"? אולי כדאי להפריד אותם בלילה? מיכל-אני איתך, יקירה. כ"כ מבינה את העיפות הזו של אחרי לילה טרוף ונטול שינה. וגם כ"כ מבינה את הכעסים שמצטברים...

סיגל

כשהתחלתם להיות קשוחים איתו, כמה זמן לקח עד שהסתדרה השינה? כי אנחנו כבר חודש עם עומר נאבקים על השינה לפנות בוקר (ואף אחד לא ישכנע אותי ש-8 שעות שינה בלילה מספיקות לתינוק בן 9 חודשים, כי לי זה אפילו לא מספיק!), והוא לא זז מעמדתו הנחושה לקום מוקדם. (ביי דה ווי - אחרי שיחה עם הבעל הבוקר, מסתבר שהפושטק ישן עד 7:40. אבל למה לבכות שעה שלמה קודם??)

מיכל - דיי מהר, אבל היו המון עליות

וירידות בדרך. היום הוא סיים את שנת הלילה שלו בשעה 05:30
.

ומה אם מתעקשים?

מתי הוא הולך לישון? כשהם מתעוררים לי בסביבות 5:00 אני מתעקשת שיחזרו לישון. לא נראה לי מספיק שעות שינה, גם אם הם הולכים לישון בסביבות 20:30.

הוא הולך לישון בסביבות 20:00, גג

20:30. אבא שלו אמר לי שהוא התעורר כ"כ מוקדם היום. אין לי מושג אם הוא הוציא את שגיא מהמיטה, או השאיר אותו לשחק במיטה. וכן, אני מתעקשת. גם אני רוצה שקט בערב.

אני לא בטוחה שאת צודקת

אחיינית שלי, בת שנה, ישנה 4 שעות בלילה וקמה שמחה ומאושרת ליום חדש. ההורים שלה, אכן, ממוטטים לגמרי אבל שום דבר לא משכנע אותה לישון עוד. גם במשך היום היא לא ישנה יותר מ 20 דקות כל כמה שעות. יש ילדים שצריכים פחות שעות שינה. זאת עובדה ונראה לי שהמאבק יותר מעייף אתכם מההשלמה. אי אפשר לתת לעומר לשחק בלול ולישון לידו?

ואוו באמת קשה....

תראי, לא יודעת מניסיון אישי, למזלי הטוב, בן הולך לישון בסביבות 9 ומאוד אוהב המיטה שלו.. מתי הם הולכים לישון אצלך? כמה הם ישנים לך במשך היום? אלו דברים נורא משמעותיים. יש להם שעות שינה קבועות במשך היום? כמה שתורידי שינה במשך היום ככה הם אמורים לישון יותר בלילה...תיאורטי כמובן. אני גם עדיין קמה לפחות פעמיים אבל רק להניק אז אני לא מתלוננת.... אגב, גם אני לא דוגלת בגישה הקשוחה. הבכי הוא כלי התקשורת שלהם, השפה. אולי הם רוצים משהו ולא מקבלים אז לתת לבכות עד שתצא נשמתם?? נראה לי נורא.........

למעלה