תודה לכולן על התגובות והסימפטיה
אז כמה הבהרות: בקשר לשינת יום - מאוד לא קבוע וקשה מאוד ליצור להם שינות באורך קבוע. הם קמים מוקדם ולכן ישנים בבוקר כשעה (בערך 9-10). אח"כ הולכים שוב לישון בצהריים, בערך מ-13:00 או 14:00. ברור מההתנהגות שלהם שהם מאוד עייפים וזקוקים לשינה הזאת ולכן אני לא מתכוונת לגמול אותם ממנה עדיין. זה יהיה סיוט להם למטפלת. שנת הצהריים משתנה באורכה ונעה בין חצי שעה לשעתיים. בד"כ בסביבות שעה. אם הם ישנו ממש ממש מעט, הם נרדמים גם אחה"צ, אבל אני לא נותנת להם לישון אחרי 18:00 ובכלל משתדלת שלא ישנו אחה"צ, אלא אם הם ממש ממוטטים. בכל מקרה, מופיעים סימני עייפות "כבדים" כבר ב-19:00, גם אם הם ישנו אחה"צ. ב-20:00 הם נופלים למיטות, ואם לוקחים בחשבון את המאבקים והמריבות הם בד"כ ישנים כבר עד 21:00 (עכשיו עם יובל המצב השתנה קצת כי התחלנו סדרת חינוך). בעניין הפרדת החדרים - בעייה רצינית. שניהם רגילים לישון גם בלול, ולא נראה לי שהשינה בלול מבלבלת אותם. העובדה שהלול בסלון עלולה להוות בעיה, גם בגלל החתולים שמתרוצצים ומייללים בלילה (בעיקר כשיש תינוק בוכה ברקע), וגם בגלל שהסלון הוא איזור המשחקים שלהם (שלא לדבר על שלנו בערב). אבל, ניסינו להשכיב כמה ימים את יובל בלול אצלנו בחדר וזה היה סיוט (בשבילנו). לא יכולנו לזוז בחדר, לא לדבר, לא להדליק אור. ואני לא רוצה להעביר אף אחד לחדר הנוסף כי זה חדר בלאגן ולא נראה לי נעים לישון בו. אתמול, למשל, נתנו ליובל להירדם בלול בסלון, ואחרי שנגמרו הבכי והצעקות והוא ישן חזק, העברנו אותו לחדר שלו. לא אידיאלי, אבל כרגע נראה לי הכי טוב שיש.