שינויים במבנה הדירה אחרי חתימת חוזה שכירות

kingold

New member
שינויים במבנה הדירה אחרי חתימת חוזה שכירות

שלום . לפני כחודש וחצי השכרנו בית פרטי ובזמן החתימה נאמר לנו שבגלל שהבית לא קיבל עדיין טופס 4 , הולך להיבנות קיר שמפריד בין המטבח לפינת האוכל והקיר הזה יירד תוך כחודש . כעת מתברר שהבית אינו עומד בתקנים לקבלת טופס 4 ויש לבנות עוד מס' קירות בטון (שמטרתם להסתיר מהעירייה את גודלו האמיתי של הבית) . בעלי הבית רצו לעשות זאת בתקופה בה אנו גרים בבית - דבר שיקטין את הבית משמעותית וייפגע בשגרת חיינו ולכן סירבנו בשלב זה לעבודות הבנייה והודענו שנעזוב בתום החוזה ולאחריו יוכלו לטפל בבנייה ובאישורים מול העירייה אך כעת הם מסרבים להוריד את הקיר שנבנה רק לחודש מכיוון שאם יורידו אותו יצטרכו לבנות אותו מחדש לפני ביקורת העיריה . טענתנו היא שכאשר באנו לראות את הדירה הקיר לא היה קיים וראינו בית עם פינת אוכל גדולה וכעת פינת האוכל מוסתרת ובעצם הכניסה אליה היא רק מסביב והיא יכולה לשמש רק כמחסן . האם זו החובה שלהם לתת לנו את הבית כפי שראינו אותו בהתחלה , והאם זה יכול להיות עילה להפרת חוזה ועזיבת הדירה לפני המועד ? אם כן , האם מותר לי לבטל את השיקים שנתתי לבעלי הדירה ? ( בנוסף היו עוד מלא בעיות עם בעלי הבית - הם קובעים עם אנשים בדירה מבלי לתאם איתנו ומופיעים בפתח הדלת , בעל הבית סרב לתקן דוד ורק אחרי שכינה אותי בשמות גנאי נרגע והבין שזו אחריותו , אנשי מקצוע שעבדו בדירה סיפרו לנו שהוא חייב להם כספים ומסרב לשלם - התגלו אצלו בעיות אמינות )

תשובה

תשובה חד משמעית אפשר לתת רק אחרי עיון בחוזה, כיוון שהוא מגדיר חובות וזכויות של כל צד. אך בעקרון אפשר לשלוח לבעל הדירה מכתב רשום, ובו להתריע על הכשלים מצידו ועל כך שבעטים לא מתאפשר לכם לעשות שימוש ראוי ורגיל בנכס, שהוא שונה מהותית ממה שראיתם מלכתחילה. נסו להגיע להסדר בעניין סיום החוזה. לא הייתי מבטל את ההמחאות לפני שיש הסדר כתוב, כיוון שכל עוד לא בוטל החוזה, בכתב, בעל הדירה מחזיק בידיו חוזה תקף שבגינו הוא יכול להפקיד ההמחאות, ואם יחזרו - לפנות עימן להוצאה לפועל.

למעלה