שינוי בהסדרי הגעה לעבודה

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
חיוב בליסינג כהרעת תנאים

השואל לא פירט באשר לנסיבות מתן הרכב, לרבות לא בתנאי הקבלה, האם יצטרך לשלם עבורו וכו'.
אכן, נראה כי ככל שידובר בהוצאה חדשה שתכפה על העובד ותשנה את שכרו הנטו, יהיה מדובר בהרעת תנאים מוחשית.
מאידך ככל שמדובר במתן רכב בלא שיצטרך לשלם בעבורו, ושכר הנטו שלו לא יפגע - תשובתי בעינה.

dushkin

New member
אכן מדובר בעסקת ליסינג שמורידה לי 3.5-4 אלף ש"ח מהברוטו.

dushkin

New member
שינוי בהסדרי הגעה לעבודה

שלום, ביום קבלתי לעבודה הודיעו לי שיש לי אפשרות להגיע בהסעה מאורגנת לעבודה. תנאי זה היה משמעותי בהחלטתי לקבל את הצעת העבודה. אתמול, לאחר כשנה וחצי, הודיעו לי שההסעה מבוטלת ואני יכול לקבל חופשי חודשי בעבור נסיעה הלוך חזור ברכבת ואוטובוס גם יחד או לקחת רכב ליסינג.
שתי האפשרויות רעות יותר מבחינתי מסיבות של זמן וכסף.
האם יש פה הרעה בתנאים ע"פ חוק ומהן האפשרויות שלי ?
תודה!

oren19761

New member
ביטול הסעה לעבודה

פסק דין ארכת זמן נסיעה באופן משמעותי מהווה הרעת תנאים.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
ביטול הסעה לעבודה

ספק אם יש לך עילה כלשהי.
ראשית, המעסיק מעמיד לרשותך אפשרות חלופית ראויה (כולל קבלת רכב). במצב זה, לא ברור מדברייך מדוע מדובר בהארכה של זמן ההגעה לעבודה וממנה.
שנית, לא ציינת כי מדובר בנתון שיקרי שסופק לפני הקבלה לעבודה, אלא בפועל עולה כי רק לאחר שנה וחצי להעסקתך, ומנימוקיו, המעסיק משנה את מסגרת ההגעה לעבודה. מדובר בפרורגטיבה (זכות יתר ניהולית) וזכותו לעשות כן.
לכל היותר, תוכל להתפטר בדין מפוטר, אולם אף סעד זה הינו תיאורטי שכן ממילא צבורים חלק/כל פיצויי פיטוריך בקופת הפנסיה (יש לבדוק את שיעורי ההפרשה).
על כן, ניראה, כי אין לך כל ברירה אלא להעתר לדרישת המעסיק ולקבל רכב בליסינג/חופשי חודשי, ולכל היותר - להתפטר בדין מפוטר.
לא תוכל לכפות על המעסיק את המשך קיומן של ההסעות.
ככל שהיה מדובר במקום עבודה מאורגן (תחת הסכם קיבוצי) - היה מקום לפנות לועד העובדים להעמדת דרישה קולקטיבית בנושא.

למעלה