שינוי במועד האירוח עם הדס שרם

0ne Man

New member
עו"ס הדס שרם מתארחת בפורום!

שלום לכולם, אני שמח להודיע לכולם כי הדס שרם, עובדת סוציאלית חירשת בעירית כרמיאל, נענתה להזמנתי ותתארח בפורום שלנו ביום שני, ה-22.9.03, ותענה על שאלות של גולשים בנושאים הקשורים לזכויות לקויי שמיעה במינהל הרווחה העירוני. וקצת על הדס שרם: חירשת מלידה, לימודים במסגרות רגילות בכרמיאל (ביה"ס יסודי, תיכון) שירות צבאי מלא בחיל הים כפקידה באג"מ, שחרור בדרגת סמל . בזמן השירות הצבאי הייתה חונכת של ילד לק"ש - יוזמה פרטית. 1989 -5/1994 מגורים בשכירות בת"א, עבדה כמזכירה במכון הגנטי במשך 6 שנים, ושנה כמדריכה בשמע ת"א. בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית. נשואה לבעל כבד שמיעה ואם לשלושה ילדים. בשנים 5/1994 - 1992 - עבדה בבית שמש כעו"ס - רכזת קהילתית של בוגרים לקויי שמיעה . מ- 9/1994 ועד היום - עובדת כעו"ס במנהל רווחה בכרמיאל. בין תפקידיה בעבר: עו"ס כוללנית, רכזת מועדוניות, רכזת שיקום ורכזת קבוצת נכים במנהל רווחה בכרמיאל. כיום רכזת מידע - אחראית על מאגרי המידע של מנהל הרווחה ועו"ס הורים במועדונית בעיר. מנהלת פורום אוזן קשבת והורות וזוגיות אצל אנשים לקויי שמיעה בנט שמע השתלמויות: קורס טיפול משפחתי (סיימה שנה אחת ובפניה עוד 2 שנות לימודים), קורס גישור בסיסי, ובימים אלו עושה פרקטיקום בגישור בבית משפט לתביעות קטנות בקריות - כל זה במסגרת פרוייקט נפלא של הג'וינט, ארגון בזכות ועוד מס' שותפים שמטרתם להכשיר מגשרים עם מוגבלויות שיהיו מגשרים לאנשים עם מוגבלויות. הפרוייקט נגיש כולו! ולא רק לחרשים,אלא לכלל האנשים הסובלים ממוגבלויות שונות (20 איש מרחבי הארץ שנבחרו לאחר מיון קפדני ביותר), כך שבקורס הבסיסי וגם כעת בפרקטיקום יש קלדנית שמקלידה כל מילה מהנאמר על ידי המשתתפים - זהו קורס ראשון בחייה של הדס בו היא לא צריכה להסביר לאיש הצרכים שלה! ולדבריה, הכל כל כך קל ונעים! חברה בפורום של ארגון בזכות נשים עם מוגבלויות למען נשים עם מוגבלויות - הראייה של הפורום שנשים נפגעות פעמיים הן בגלל שהן נשים והן בגלל היותן בעלות מוגבלות. רצוי להכין את שאלותיכם מראש, ולשרשר אותם כבר מעכשיו מתחת להודעה זו, והדס תענה על השאלות כאשר תתארח בפורום. הגולשים מתבקשים לשמור על רמת דיון נאותה והולמת! שיהיה לנו דיון נעים,מעניין ומרתק! :))

אני לא יודע עם זה קשור למשרד הרווחה

כידוע לי שמשרד הרווחה מטפלת גם באנשים שזקוקים לעזרה האם איפשר ליזום איזה תוכנית להשמה עבודה לחרשים וכבדי שמיעה בנפרד אז אם משרד הרווחה תעזור בעניין הזה

hadashrem

New member
שירותי השמה

שלום לכם, אני שמחה להתארח בפורום כאורחת הראשונה בפורום החדש-ישן הזה.. מקווה שאעמוד בקצב השאלות... לגבי שאלתך בנוגע לתוכנית השמה לעבודה לאנשים חירשים וכבדי שמיעה - זה תוכנית שדורשת צירוף מספר גופים, ובעיקר התייחסות לכל אדם כבד שמיעה או חירש בנפרד. לא מספיק שהוא לקוי בשמיעה כדי לאחד את כולם תחת קורת גג אחת של שירותי השמה, לכל אחד מאיתנו כישורים ואישיות שדורשת מאפיינים מסויימים לסוגי עבודות שונות. מה שמומלץ לכל אחד מאיתנו לחשוב טוב טוב על כיוון מקצועי, לבדוק עם עצמו בצורה כנה אם השאיפות הן מציאותיות ואם בהחלט אפשר לממש התחום הרצוי. בעניין סיוע במציאת עבודה זה פרוייקט גדול שלא אני יכולה ללמד את האחרים לעשותו.... ובוודאי שלא את משרד העבודה והרווחה. .... אך שילוב בקורס למציאת עבודה כפי שהיה בבקול בוודאי יכול לתרום לכל אחד מאיתנו, סדנאות דומות יש גם בביטוח לאומי.

0ne Man

New member
ברוכה הבאה, הדס!

תודה רבה לך על שהסכמת להתארח בפורום שלנו ולענות על שאלות הגולשים! אני מאחל לך ולכולנו ערב ודיון נעים ומוצלח!

תודה אבל לא הבנת אותי

התכוונתי שחרשים וכבדי משיעה תהיה ליחוד משומעים כי בבלשכת העבודה לא מתיד מוצאיחם משהו מתאים לךנו למשל רעש .תקשורת עם הבוס .וכו' בכל זאת תודה

0ne Man

New member
לחסוי שמתחשב

נראה לי, שמיהרת מאד כאשר כתבת את ההודעה כי קשה מאד להבין את ההודעה. אני ממליץ לך להבא, לפני שאתה שולח את ההודעה, לעשות "תצוגה מקדימה" כדי שתוכל לתקן שגיאות בהקלדה שלך אם צריך, ואז כולם יוכלו להבין בקלות מה שכתבת. זה רק הצעה שלי...ההחלטה מה לעשות כמובן שלך.

0ne Man

New member
שאלות להדס ../images/Emo41.gif

הדס שלום, ותודה על הסכמתך להתארח בפורום שלנו. שאלה 1: הייתי רוצה לדעת מהם הזכויות של לקויי השמיעה בלשכה לשרותים החברתיים של הרשויות המקומיות- מה מגיע לנו לקויי המשיעה, ומהם הנוהלים כדי לממש ולקבל את הזכויות שמגיעות לנו. שאלה 2: מה את יכולה לספר לנו על הקליטה שלך בעבודתך כעובדת סוציאלית חירשת, מהם הקשיים שאת מתמודדת איתם בעבודתך, וכיצד את מתגברת על הקשיים האלה? שאלה 3: את לומדת בקורס גישור לבעלי נכויות. מה את יכולה לספר לנו על הקורס הזה, והאם את ממליצה ללקויי שמיעה אחרים לגשת ולעבור את הקורס הזה,ולמה? זה השאלות שלי לבינתיים, ואשמח לקרוא את תשובותייך. שיהיה לנו דיון נעים!

תשובות

כתבתי תשובה שלמה ומשום מה נמחקה... הזכויות בלשכת רווחה הן ככל האדם אפשר לפנות ולבקש שירות יש לתאם פגישה עם עו"ס אינטייק עו"ס שמקבלת פניות חדשות ומפעילה שיקול דעת אם לפתוח תיק ואם הטיפול ניתן במנהל הרווחה. כל בעייה שתעלו תקבל מענה חוץ מדמי תקשורת הדורש מילוי טפסים וניירת וכ"א - דבר שכעת בטיפול. הקליטה בעבודה הייתה מעל ומעבר המון רצון טוב מצד כולם לעזור הן בטלפונים והן בתיאומי פגישות אך העומס היה רב, עבודה עם משפחות רגילות ועולים שלא תמיד היו מוכנות להיות מטופלות אצל עו"ס חירשת... בסופו של דבר הוחלט על העברה לתפקיד של מזכירת וטרינר העיריה, לאחר מאבק של שנתיים בעקבות הסכם חזרתי למנהל בתפקיד אחר רגוע יותר ומתאים יותר לכישורים המקצועיים יחד עם התחשבות במגבלות הפיזיות כעת אחראית על מאגרי מידע של המנהל - התקשורת דרך המחשב, העבודה עם צוות המנהל ולא אנשים מתחלפים , העבודה מעניינת ומאתגרת , ובנוסף אמורה גם לקבל תחום טיפולי עבדתי כעו"ס הורים במועדונית ובשל שיקולים מנהליים כעת התחום הזה הופסק. האוירה היום הרבה יותר נעימה פחות לוחצת והרבה יותר מתחשבת לשביעות רצון של כל הצדדים. קורס גישור הוא מומלץ לכולנו על מנת להבין שסכסוכים הם דרך לצמיחה ואפשר לסיים סכסוך ללא ניצחון של צד אחד אלא דרך הסכם שעונה על הצרכים של כל צד. משהו אידיאי כהשקפת עולם אחרת.

0ne Man

New member
שאלה נוספת

האם לחרש/כבד שמיעה יש זכויות מיוחדות, שאין לאדם שומע רגיל, חוץ מנושא סל התיקשורת?

תשובה לאיש אחד

אינני רוצה להטעות הציבור כאן - הזכויות באם קיימות בוודאי מפורטות אצל עו"ס באגודת החירשים או בבקול. אינני יודעת על זכויות מיוחדות לאנשים חוכ"ש בלשכות לשירותים מיוחדים אם יש זכאות זוהי זכאות בהתאמה אישית לאופי בעייתו של האדם.

צלף

New member
איך לשחזר תשובה שנמחקה ../images/Emo70.gif

זאת בעיה כללית בתפוז שגם לי יש... אחרי שגומרים לכתוב תשובה/הודעה יש ללחוץ על המקשים Ctrl+A להדגשת ובחירת כל הקטע ואחר כך ללחוץ Ctrl+C להעתקת כל הקטע ל- ClipBoard. ואם התשובה נמחקת אז ללחוץ על על "הגב" שוב פעם (או לעשות Back) ואחר כך להעתיק את כל הקטע שנמחק ע"י לחיצה על המקשים Ctrl+V. ונשאר רק לכתוב את הנושא מחדש... וללחוץ של "שלח" עוד פעם...

0ne Man

New member
שאלה אישית להדס

אם מותר לי לשאול,וכמובן אם את יכולה לענות, מה את יכולה לספר לנו על המאבק האישי שלך לחזור לעבודתך במינהל? כיצד ניהלת את המאבק, מי הגורמים שסייעו לך במאבקך, ומה את יכולה להציע ללק"ש אחרים, שנתקלים באותו מצב בו נתקלת?

חזרה לעבודה...

המאבק לחזור לעבודה היה מאבק שהחל בפקס אקראי לאחיה קמארה מנכ"ל בקול, לאחר ניסיונות עצמאים שלי לחזור לרווחה בעקבות החלטת הממונים להעביר אותי מתפקידי כעו"ס. בעלי, מאיר, הציע לכתוב לבקול ואני ביטלתי אותו לאחר יד, אמרתי מה יעזרו לי בבקול?... אולם כאן הייתה ההפתעה הגדולה לגלות שארגון שלם עמד מיד מאחורי, התמיכה של בקול על כל הצוות ובייחוד של אחיה וג'רי רייכשטיין, ועו"ס הדס ששכחתי שם משפחתה גם ד"ר אמציה ויזל ועוד הרבה אנשים שתמכו ועזרו המון! אחיה הפנה אותי ואף ליווה פיזית לפגישה בארגון בזכות, 2 הגופים האלו בזכות ובקול דחפו ונתנו המון כוח ואמונה בצדקת הדרך וכי לי יש הזכות לעמוד ולתבוע לחזור למקום העבודה. מבזכות מצאו עו"ד שמתמחה בדיני עבודה שייצגה את בקול, בזכות ועוד גוף של זכויות אדם מאוניברסיטת ת"א ואותי - היא העו"ד עם משרדה נרתמו יחד להצלחת המאבק! למדו היטב הנושא של עבודה סוציאלית, חירשות וטיפול באנשים שומעים כדי להוכיח שעבודה כזו היא אפשרית... כתב התביעה שהגישו בזמן כה קצר היה פשוט מאלף ואליו צורפו חוות דעת מאד מאד מקצועיות של פרופ' אריק רימרמן - מומחה בינלאומי בתחום השיקום, של פרופ' ג'רי רייכשטיין וד"ר אמציה ויזל ושל ד"ר טובה מוסט - קלינאית תקשורת שנתנה חוות דעת על אופן התקשורת שלי עם הסביבה. למזל כולנו השופט המליץ מס' אופציות והאלטרנטיבה שנבחרה על ידי כל הצדדים לנסות להגיע להסכם פשרה מחוץ לכתל ביהמ"ש - שיהיה יותר מהיר מכובד ומתחשב בצרכי הצדדים. לאחר שמונה חודשים של מו"מ ארוך, קשה נמצאו לי התפקידים וסוכם על חזרה לעבודה - מאז אני עובדת יותר משנה ומאד מאד מרוצה על האומץ ועל העקשנות לחזור. לאנשים לק"ש אחרים העומדים באותו מצב הייתי מציע לנסות הליך הגישור ולא ביהמ"ש! הליך הגישור יותר קצר, יותר זול ועם סיכויים יותר אופטימליים , ההליך המשפטי הוא מאד לא קל מכאיב, מורט עצבים ואפילו פוגע, יש לנסות לעשות הכל כדי להמנע מתביעה משפטית ולפתור הבעייה בדרכים הרבה יותר סימפטיות.

0ne Man

New member
מ-ד-ה-י-ם ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif כל הכבוד ../images/Emo45.gif

iriso

New member
להדס- את מקסימה!!

אני רוצה לחזק אותך ולומר לך ישר כוח!! המשיכי בכל פועלך!! ישר כוח!!

0ne Man

New member
שינוי במועד האירוח עם הדס שרם ../images/Emo70.gif

שלום לכולם, בגלל סיבות לא צפויות מראש, לא תוכל הדס שרם להתארח בפורום שלנו ביום שני, ולכן הוחלט להקדים את האירוח ליום ראשון ה- 21.9.03 , בין השעות 21.00-22.30! הנכם מוזמנים להשתתף בדיון, לשאול את הדס שאלות ולקבל תשובות מייד! סוף שבוע נעים לכולם!

למעלה