שינוי המדיניות

THE WIZARD 55

New member
שינוי המדיניות

יריר קסאמים על שדרות מוביל לתגובת מצה"ל ושוב ירי על שדרות ושוב התקפה של צה"ל..תקופה ארוכה אנחנו נמצאים באותו מצב ושום דבר לא השתנה, וגם לא ישתנה, אם ימשיכו כך.. עלתה בדעתכם המחשבה, מה היה אילו ישראל לא היתה מחזירה לטרוריסטים, פשוט נותנת להם להפגיז, ופשוט לא מגיבה(גם ככה התגובות לא עוזרות לשום דבר, אלא למניין ההרוגים שלא מזיז לאף אחד שם וחוץ מלעיתונות הזרה וארגוני השלום). פשוט להראות לחמאס, גיהאד, פת"ח, שאת ישראל לא גוררים למלחמת התשה. למגן את שדרות כמו שצריך, ואת הישובים שאליהם נזרקים הקסאמים, מה כבר יכול לקרות, הרי במילא גם עם פעולות צה"ל המשיכו הקסאמים. אולי להראות להם, שזה לא מזיז לאף אחד.. אם היה לי אויב, והוא היה מנסה לפגוע בי, ההתעלמות שלי, היתה פוגעת בו הרבה יותר, מאשר הייתי נגררת איתו למלחמה. זה מראה על חוזק ולא על חולשה. טוב, אשמח לשמוע את דעתכם..שיהיה לכם יום טוב..

THE WIZARD 55

New member
והנה אופציות נוספות

אופציה צבאית, אופצית ההכלה, אופצית המו"מ, האופציה הבינלאומית.

respecta1

New member
חח זה לא ריב בין שני ילדים

שיש ילד אחד מציק שאם יתעלמו הוא יפסיק, וגם לא יעזור הוא יפסיק - הוא מפסיק אנחנו מפסיקים הוא מתחזק בוא נגיד עושה שכיבות שמיכה ובפעם הבאה שהוא יחליט להציק אנחנו נחטוף מכות

respecta1

New member
לא..

הודנא של שני הצדדים זה דבר מטו..... אז שרק אנחנו נפסיק את האש? את נותנת להם זמן להתחמש במהירות ובלי בעיות ועוד מחזירה להם את דעת הקהל ברחוב כי הנה הם ניצחו את השטן

THE WIZARD 55

New member
ממש לא רספקטה

דעת הקהל ברחוב שלהם לא צריכה לעניין אף אחד. הדיעות מכלל המדינות, אירופה וארה"ב, הנה ישראל לא הגיבה והם בכל זאת המשיכו ליירט את שדרות.. תחשוב גם על זה.. והם מתחמשים עם או בלי הפגזות צה"ל.

respecta1

New member
אבל לא מתחמשים בכמות

מהירות ויעילות כמו שיחמשו בהפסקת אש, בטח שכזו ארוכה.. הפסקת אש לא נותנת לישראל לא דבר אחד ורק עושה רע.. ודעת הקהל בעולם? זה הקטע אם נפסיק אחרי כמובן שהם ירו עוד מטח אחרון בשביל שכולם ידעו שהחמאס הוא זה שאמר את המילה האחרונה אז גם הם יפסיקו, הפסקת אש זה הדבר הכי טוב שהחמאס יכול לבקש.. ובכללי העולם צבוע הוא שונא את ישראל והוא ימשיך לשנוא את ישראל.. שלשום הטורקים חיסלו 77 כורדים וזה עבר בלי מילה רעה אחת עליהם.. וזה כשהם פועלים בהפך למה שהאמרקאים אומרים להם וזה עוד כשהם כמונו מקבלים סיועים גדולים מהאמרקאים. וגם אין כזה דבר פשוט אין, אנשים צריכים להבין פה משהו - ברגע שיש מדינה, מדינה מוכרת ע"י העולם מדינה דמוקרטית וחופשית אין כזה דבר שפגיעה בריבונות שלה בטח שכזה על בסיס יומי יעבור לסדר היום, מדינות יצאו למלחמות על דברים הרבה יותר קטנים מאשר פגיעות טילים יום יומיות כי פשוט אין כזה דבר, אנחנו המדינה היחידה בעולם שנשלחים עליה טילים על בסיס יומי והיא עדיין לא יצאה למלחמה בגלל זה (חיסול פה וחיסול שם זה כ-ל-ו-ם מכל הבחינות)

THE WIZARD 55

New member
לדעתי האישית

הם לא יפסיקו, ואם ישראל תשמור על שקט, הם לא יבינו מה קורה ומה ישראל מתכננת. מדיניות החיסולים לא עוזרת, נקודה. מחסלים משגר אחד יש עוד אלפים שיתפסו את מקומו..כמה פעמים כבר דברנו על זה, צריך טקטקיקה אחרת, כזאת שתבלבל..

אין שום דימיון בדינמיקה של סיכסוך לאומי

לסיכסוך בין 2 ילדים קטנים. ניסינו את זה וזה רק דפק אותנו, לא שווה לנסות שוב. צריך להתחיל להכנס לרצף ולהתחיל להרוג בהנהגה של אירגוני הטרור, לא להכנס למלחמת התשה, אני לא מדבר על התשות, אני מדבר על טיהור של ממש, צייד נוסח המאפיה של פעילי טרור ותומכיהם. אני לא רוצה להלחם בהם, לא רוצה להגיב להם, לא רוצה להתיש אותם, רק לחסל אותם.

יש לי חדשות בשבילך: ישראל עשתה זאת פעמים רבות

בעבר, קוראים לזה מדיניות איפוק או הפלגה, אפילו יש קלישאה אידיוטית שאני לא יודע מי המציא אותה "איפוק זה כוח", כאשר האמת היא שאיפוק זה בולשיט, לא כוח. ישראל לא צריכה להחזיר לטרוריסטים, היא לא צריכה להעניש אותם או לחנך אותם, תגובות אכן לא יעילות, אך מדיניות כן, מדיניות חיסולים ארוכה ממושכת ורציפה בת מאות ואלפי מטרות. "לא להראות לחמאס...", מה אנחנו ילדים בגנון?, ודרך אגב, זה מזיז, זה מזיז מאד, וזה לא גן ילדים ולכן ישראל לא רק צריכה להתאפק אלא לעבור למוד של חירפון, של תגובת בעל הבית השתגע ואין אף אחד בבית.

THE WIZARD 55

New member
חחח יובל, אתה ממש לוקח קשה הכל..

ולמדיניות ההבלגה, אף פעם לא היה שקט חד צדדי מצד ישראל שקט ממש, בלי חדירות לשם, בלי התקפות. אני חושבת שאם ישראל באמת היתה מצליחה לשמור על שקט לא להכנס לשם, לא לעשות כלום, פשוט לתת לכל הארגונים לאכול את עצמם..בכל זאת שווה לנסות לפני שהולכים למתקפה הגדולה..

shm490

New member
לא במזרח התיכון

ואם נלך להיסטוריה גם אלו שניסו לרצות את היטלר ולשמור על "השלום בכל מחיר " שילמו במלחמת עולם . ישראל כמדינה לא יכולה להרשות לעצמה מדינת חמאס חמושה שמסכנת אוכלוסיה אזרחית גדולה והיא גם לא יכולה להרשות לעצמה לתת לחמאס הרגשה של נצחון ורגיעה שיבסס את שלטונו ויתן לו אפשרות להתחמש בנשק שהולך ונהיה יותר ויותר חדיש . על ישראל לנהל משא ומתן דרך צד שלישי אבל גם להפעיל הרבה כח שיראה לחמאס מה התשלום על ירי טילים . במזרח התיכון נכון הפתגם " אם אני חלש איך אתפשר ,ואם אני חזק למה שאתפשר " (ראי סוריה ) לכן הסדר עם החמאס יהיה קשה עד בלתי אפשרי .מה שרצוי לישראל שמצרים במקרה הטוב או הקהילה הבינלאומית תתערב ותשלח כוחות לינסו לשמור על השקט .

THE WIZARD 55

New member
זאת לא התפשרות

זה מה שאתם לא מבינים, הדוגמא למשל עם סוריה ואני חושבת שהתכוונת להתקפה האחרונה על הכור שלה זה שסוריה לא הגיבה לא מעיד על חולשתה. המנעות ממלחמה, זה לא אומר חולשה, וגם התגובה יכולה להגיע בזמן שאתה לא מצפה, מבחינתי זה דווקא מעיד על חכמה. משא ומתן נועד לכשלון. אמרתי את זה כבר ואחזור שוב. כל עוד המדיניות שלהם היא לא להכיר במדינה ליהודים ואת זה הם מצהירים השכם וערב, אותה טעות היסטורית אומללה מלפני 60 שנה, (מבחינתי זה לדפוק כדור ברגל) גם הניה, גם אבו מאזן, גם חאלד משעל, לא מוכנים ומבחינתי זה אומר ללא ספק, חבל על הזמן.

shm490

New member
את מכירה את סיפור התרנגול הודו של הבדואי ?

יום אחד גילה בדואי שאם ייאכל בשר הודו יתחזק כוח הגברא שלו , הבדואי קנה תרנגול הודו שמר אותו ליד האוהל וחשב הו, אני אוכל אותו ואהיה חזק במיטה כמו שור .יום אחד נגנב תרנגול ההודו ,אסף הבדואי את בניו ואמר להם "בנים אנו בסכנה גדולה עכשיו , סכנה נוראית תרנגול ההודו שלי נגנב " צחקו הבנים ואמרו לו " בשביל מה אתה בכלל צריך תרנגול הודו ? " והבדואי ענה "לא חשוב בשביל מה אני צריך אותו מה שחשוב שהוא נגנב ואנחנו חיבים להחזיר אותו " אבל בניו התעלמו ממנו ושכחו את תרנגול ההודו , כעבור שבועות אחדים נגנב הגמל של הבדואי בניו באו אליו ואמרו " אבא, הגמל שלך נגנב מה אנו צריכים לעשות ?" והזקן אומר " תמצאו את תרנגול ההודו שלי" עברו שבועיים וסוסו של הזקן נגנב הבנים באו ושאלו " אבא , סוסך נגנב מה אנו צריכים לעשות " ענה להם הזקן " לכו ותמצאו את תרנגול ההודו שלי " ,כעבור עוד כמה שבועות אנס מישהו את בתו של הבדואי ,הלך האב לבניו ואמר להם " אתם רואים הכל בגלל תרנגול ההודו , כאשר הם ראו שהם יכולים לקחת ממני את תרנגול ההודו שלי , הפסדנו הכל " שדרות ,צריכה להיות תרנגול ההודו שלנו.

THE WIZARD 55

New member
סיפור יפה, אבל לא מתאים..

כי פה האצבע תהיה על הדופק, אף אחד לא יתן למצב להיות חסר שליטה. נסיון, שהוא לא דרך לחימה..תאמין לי שאין לישראל מה להפסיד..

אכן כן, אני לוקח את המצב בדרום מאד מאד קשה!

לישראל ניסתה מדיניות הבלגה מלאה (מניעת פיגועי טרור לא נחשבים) - זה לא עבד, זה לא יכול לעבוד וזה לעולם לא יעבוד. ברגע שישראל תפסיק אירגוני הטרור יתחזקו ואסור לתת להם להתחזק. האירגונים לא יאכלו אחד את השני אלא יפגעו בנו. אני לא בעיניין של "מתקפה גדולה" אני בעיניין של מדיניות רציפה, בשקט בשקט ובלי דרמטיות, כמו במאפיה, בלי דיבורים, להעלים מעל פני האדמה את כל מי שצריך להעלים.

אושרי 7

New member
פשוט לא נכון, אין טעם להתווכח

ההיסטוריה של הסכסוך הפלסטיני ישראלי מראה באופן חד משמעי כי הטרור הערבי מתגבר ככל שישראל עושה מאמצים לשלום. ישראל ניסתה את השיטה הזו עשרות פעמים. אין בי שום ספק, אפילו קל שבקלים, שאם ישראל לא תגיב מטח הקטיושות רק יגבר מיום ליום עד שיגיע לתל אביב. זה וודאי כמו השמש הזורחת במזרח. בתרבות המוסלמית, כל ניסיון לפשרה נתפס כהפגנת חולשה משפילה. זה לא בסמכותו של החמאס להתפשר! הסמכות לפשרה עם הציונים שייכת אך ורק לאללה! אין סיכוי להזיז אותם אפילו מילימטר, ישראל כושלת בהבנה של התרבות המוסלמית פעם אחר פעם, שוב ושוב אנחנו נופלים לאותו פח. האם שווה לנסות? חד משמעית לא! לא כשהתוצאות ידועות מראש, ולא כשהמחיר הוא דמם של תושבי שדרות! אנחנו לא עוסקים כאן בעסקים או בנדל"ן, אנחנו לא יכולים להתעסק בניסיונות או בהימורים. לא כשילדי שדרות לא יכולים לישון בלילה, לא כל עוד תושבי אשקלון בסכנה. פשוט לא. בדבר אחד את כן צודקת - התגובות הממוקדות של ישראל אינן יעילות. זה באמת יוצר משוואה אינסופית, ולא, הפתרון הוא לא לשפוך דם של חיילים בתוך עזה, אין שום סיבה להכנס לבוץ הזה כשלא יודעים איך יוצאים ממנו. הפתרון הוא חיסולם הסופי של כל מנהיגי ולוחמי החמאס, המחיר אינו משנה. רק אז אולי יהיה סיכוי להדברות כלשהי.

THE WIZARD 55

New member
המחיר הזה: דמם של תושבי שדרות

והתוצאות של החיסולים הממוקדים לא ידועות מראש? כמה שנים כבר ישראל מנסה לטפל במצב כך בשדרות? זה לא על חשבון דמם של התושבים..?

אושרי 7

New member
נו, אבל זה בדיוק מה שאמרתי!

חיסולים ממוקדים אכן לא יעילים, צריך לעבור לחיסולים יותר נרחבים. את זה ישראל מעולם לא ניסתה.

THE WIZARD 55

New member
ניסתה אושרי.

שכחת מה היה שם כשצה"ל נכנס לשם וכמה חיילים הרוגים היו?

למעלה