שינוי התקליט שבראש

בומט

New member
שינוי התקליט שבראש

איך משנים את התקליט שבראש שמספר כל הזמן כמה רע לי (למרות שיש דברים טובים בחיים שלי) וחושב מחשבות אובדניות?

רעיון

בומט שלום,
בהמשך לדיון הקודם, נסי לחשוב מה היה יכול לגרום לך להנות, משהו שבישבילו היה כדאי לקום בבוקר ולחיות - גם אם מדובר במשהו הזוי לחלוטין.
לפעמים רעיונות גדולים מתחילים מפנטזיות שאם לא נדחה אותן על הסף אולי נצליח להפוך אותן למשהו שיכול להתממש - גם אם במתכונת קצת אחרת מזו של החלום.
חלי

בומט

New member
נגמרו לי החלומות

פעם חלמתי המון חלומות. היו לי המון רצונות להגשים. היום אני יודעת שאף חלום לא מעשי ולא ישים עבורי.

בומט

עצוב לקרוא את הדברים שלך. עם זאת אני מאמינה שהחלומות לא מסתיימים אלא מוסטים הצידה כשרע לאדם. ביום שתגיעי למצב נפשי טוב יותר החלומות גם יחזרו.

בומט

New member
אינני חושבת שזה המצב

פשוט היום אני יותר מפוכחת ויודעת שמה שהייתי רוצה לעשות לא מתאים לי. ניסיתי לחשוב על כך השבת, ואני יודעת שחלומות העבר נגוזו עם ההתפכחות, וחלומות עתידיים עדיין אין.
יש ימים בהם אני חולמת על מוות, ומשתעשעת במחשבות עליו. אבל בעיקר אני שורדת את הרגע, מנסה לשמור על סדר יום הגיוני (ללכת לעבודה - אין, לשכב במיטה כל היום - אאוט) למרות הקושי.

את רוצה אולי לשתף אותנו בחלומות שהיו לך פעם?

החלומות שלך הם את. הם נובעים ממך והם יוצרים אותך. אל תוותרי עליהם! אולי בחינה מדוקדקת יותר שלהם תראה שאפשר לנתב אותם (את חלקם) לאפיקים שיהיו מעשיים יותר, אבל עדיין יהיה בהם מן האיכות של החלום המקורי. מוכנה לנסות?

בומט

New member
מנסה

כמה מהחלומות שלי:
&nbsp
ללמוד תואר שני:
במקצוע שלי - לא קיבלו אותי כי הממוצע שלי גבולי (לכיוון הנכון, אמנם). אולי היו עוד סיבות שלא התקבלתי. אינני יודעת. כעת לא שייך שוב לנסות כי אני ממילא לא יכולה לעבוד במקצוע שלי.
במקצוע משיק - הכיוון שם הוא טיפולי בתחום שאני די מומחית בו, אבל בשנים האחרונות אינני רוצה לחזור לכיוון הטיפולי ההוא. האפשרות השניה היא כיוון ניהולי, ומניסיון אני לא מצליחה להיות מנהלת טובה דיה.
במקצוע משיק אחר - מדובר בתחום טיפולי ואין סיכוי שיקבלו אותי במצבי הנפשי הנוכחי.
&nbsp
עבודה:
במקצוע הראשון שלמדתי - אני לא יכולה לעבוד כי אני חרדתית מול קהל (ולא משנה באיזה גיל. גם גיל הגן)
במקצוע השני שלמדתי - אני לא יכולה לעבוד בגלל הלחץ של המקצוע.
שני המקצועות הללו מאוד תובעניים. אני גם לא יכולה להרצות בגלל החרדה שלי. ניסיתי תקופה להרצות בסביבתי הקרובה בהתנדבות (פרשת שבוע וכיו"ב) ופשוט הייתי מגמגמת ושוכחת כל מה שהכנתי. למזלי היה לי מספיק ידע כדי לאלתר וככה פחות הרגישו את הקושי שלי, אבל אני לא הייתי מסוגלת להמשיך בכך לאורך זמן למרות שדי אהבתי להכין חומר ולהרצות אותו. בגלל אותה חרדה אני לא מסוגלת להפיק סדנאות בתחומים שאני טובה בהם.
היה לי חלום להיות מאמנת אישית. לא למדתי את זה גם בגלל החרדה שאני לא אצליח לקלוט את האנשים שמולי כמו שצריך, וגם כי כיום יש הצפה במקצוע הזה, ואין סיכוי שאני אהיה טובה בו.
ככה יוצא שלמרות היכולות שלי בכוח אני עובדת בפועל בעבודות פשוטות שלא צריך בשבילם הרבה ידע.
אני אוהבת אמנות. תמיד ידעתי שיש לי שתי ידיים שמאליות, אבל בשנים האחרונות למדתי שיש לי גם יד ימנית וגם יד שמאלית. כעת אני בחוג אמנות פעם בשבוע וזה לא מספיק כדי להיות אמנית באופן מקצועי. אינני יודעת אם יש לי את הכוחות והכישרון ללמוד אמנות כמקצוע, וגם מה אני אעשה עם זה בפועל?
חלמתי ללמוד לנגן. כבר קניתי חלילית וספר שמלמד באופן עצמאי, ואפילו התחלתי ללמד את עצמי. בתקופה האחרונה אין לי כוחות לקחת את החלילית ולהתאמן. אפילו לא 10-15 דקות ביום.
חלמתי לכתוב סיפורים ושירים (בעברי כתבתי שירה). לא מסוגלת לשבת מול דף ועט / מחשב ופשוט לכתוב. כאן אני קצת פרפקציוניסטית וקשה לי להתחיל אפילו שזה לא מושלם.
זהו בערך. אני בטח אזכר בעוד יותר מאוחר.
&nbsp

devil duck

New member
בשבילך אני מכריז בזאת על

תחרות כתיבת שירים דביליים.
ואני אתחיל, כי אחרת כולם יתביישו להיות ראשונים.

DEVIL DUCK ברווז מושלם
רוצה הוא לשנות סדרי עולם,
שכוכבית תפסיק לרצות לאכול ברווז צלוי,
כי מאוד לא נעים לראות חבר על וו תלוי.
ועוד יותר גרוע אם זה אח
שכחתם כבר את "לא תרצח"?
ובכלל להרוג חיות זה באסה
אז בבקשה אכלו רק חסה!

זהו עכשיו תורכם.

בומט

New member
הזכרת לי עוד חלום

אני רוצה להיות טבעונית לאורך זמן.
במהלך החיים שלי הייתי כמה פעמים טבעונית לתקופות קצרות (עוד הרבה לפני שזה הפך להיות טרנד) ואף פעם לא החזקתי בה הרבה זמן. לבעלי לא אכפת שאני טבעונית, אבל אין לי תמיכה מצד אמא (למרות שתמיד אמרתי לה שאני אסתדר עם מה שיש ושהיא לא צריכה להכין לי אוכל במיוחד) ומשאר בני המשפחה (שאגב אני לא נפגשת איתם הרבה, כך שאין סיבה שאתחשב בדעתם). בפעם האחרונה שניסיתי הצלחתי להחזיק בערך שבעה חודשים, ואז התאשפזתי בפעם הראשונה והפסקתי את הטבעונות. מאז אני מתקשה לחזור אליה. כרגע אני גם בתזונה דלת פחמימות, כך שאם אחזור לטבעונות זו תהיה טבעונות דלת פחמימות, וזה קצת יותר מסובך מטבעונות רגילה.
אני מרגישה שאני כל פעם מתרצת לעצמי למה אני לא חוזרת לטבעונות, ואם כבר אני משקיעה באוכל דל פחמימות, למה אינני יכולה להשקיע בטבעונות דלת פחמימות, אבל אני יודעת עמוק בלב שהכל תירוצים, ושאם באמת ארצה אני יכולה לחזור להיות טבעונית.
&nbsp

לגבי השאיפות בתחום העבודה והתואר

אלה מטרות, או אמצעים למטרות אחרות? כלומר, האם החלום האולטימטיבי באמת יהיה לעסוק בתחום שלמדת, לדוגמה, או שזה רק אמצעי כדי להשיג את המטרה האמיתית, שהיא, לדוגמה, הכרה חברתית, השתייכות, הרגשה של תרומה לחברה וכן הלאה?

ואת לא יכולה לעסוק במקצוע שבחרת בגלל מצבך העכשווי

אבל שימי לב - זה המצב *עכשיו*- זה לא חייב להיות המצב לנצח!! את תחלימי בעז"ה, תמצאי את מה שיעזור לך להחלים (גם אם הדרך תהיה אולי ארוכה... ולא פשוטה...) ותשתמשי בכל מה שעברת כדי לעזור לאחרים שעוברים דרך דומה! (אולי במסגרת מקצוע הטיפולי שרצית ב...) החיים הרי לא נגמרים עכשיו, ולא נפסק שמה שאינך יכולה להגשים השנה - לא תגשימי לעולם כבר... נכון?

בומט

New member
אני אצטרך כנראה לוותר לעד

ככה נראה לי שהמטפלת שלי סבורה.
וגם ניסיתי לחפש עבודה אחרת, וזה די מהר הכניס אותי לסחרור של בלגן רגשי שכמעט הביא אותי בשבוע האחרון לאשפוז.
היו זמנים שהאמנתי בעצמי. אולי זו הייתה טעות. אני כבר לא מאמינה בעצמי שאני יכולה לעבוד לאורך זמן בעבודה מורכבת שדורשת ידע מקצועי.
אולי הגיע הזמן שאני אכיר בכך שאני חולה ושיש דברים שלעולם לא אוכל יותר לעשות.

devil duck

New member
לא, לא,לא

מסתובבת בשכונה שמועה
שגם מטפלת לפעמים טועה.
אז על חלומות זה לא הזמן לוותר
בעצמך חזרי להאמין ותגיעי ליותר

devil duck

New member
יכול להיות שעכשיו את לא יכולה ליותר

ושהיא דואגת לך, אבל אין לה שום דרך לדעת מה יהיה בעתיד.
יש לך מגוון יכולות, הצלחת להתמיד בלימודים של שני מקצועות, בטוח שיש דרך שבה תוכלי להביא לידי ביטוי את היכולות האלה.
גם אם עכשיו זה נראה כמו דרךללא מוצא, יש סיכוי שתצליחי בהתחלה לפתוח סדק צר שעם הזמן ילך ויתרחב.

אבל אני נוטה להסכים עם הברווז ש...

"ניתנה רשות לרופא לרפא", לא לייאש ולא לנבא!
מי היא בכלל המטפלת הזאת, שמשחררת לחלל האויר נבואות?
והרי יש והיו מעולם כבר מקרים, שמתמודדים בעצמם ריפאו אחרים!
על המרפא הפצוע של יונג כבר שמעת? אמצא המאמר ואצרף עוד מעט!

נ.ב. מקווה שלא מפריע לך שאני והברווז השתלטנו קצת על השרשור. פשוט כל כך כיף לכתוב בחרוזים שלא יכולתי להתאפק!!!

devil duck

New member
וגם

לכול ידוע וזה לא חדש
שמאז חורבן בית המקדש
רק לשוטים ניתנה הנבואה
זו האמת ולא סתם שמועה

עריכה

לכל ידוע - לא חדש,
מאז חורבן בית המקדש
למי ניתנה הנבואה..
זו האמת, לא סתם שמועה!

המרפא הפצוע - מאמר מצורף

בומט - אל תהפכי בדמיונך את העכשווי לנצחי.
ולהיפך: אם תראי את עצמך בעיני רוחך עושה את הדברים שחלמת עליהם ללא מורא וללא תגובות רגשיות חריפות, ובאופן חלק ומוצלח - זה בסוף עוד יקרה!! גם אם כרגע זה (נראה) רחוק...

למעלה