שינוי לאורח חיים צמחוני

charly85

New member
שינוי לאורח חיים צמחוני

שלום, אני מעוניין לשנות את אורח החיים שלי מבחינת תזונה וכושר גופני. אליכם חברי הפורום אני פונה כמובן בכדי להתייעץ בנושא תזונה ואשמח מאוד אם תוכלו לסייע לי ולתרום מידיעותיכם. אני אספר קצת רקע על עצמי, בהיבט התזונה כמובן: אני שוקל כיום 108 ק"ג, גובה 179 ס"מ ומבנה רחב יחסית (גם בלי קשר לק"ג המיותרים). התחלתי לאחרונה (לפני כשבועיים) בדיאטה "רגילה" (כך לפחות אני קורא לה...) שכוללת תזונה של כ- 1200 קלוריות, אני משתדל לאכול מכל אבות המזון (בשר, פירות, ירקות, מוצרי חלב וכו'...) ואני אוכל שלוש ארוחות עיקריות במהלך היום וארוחות ביניים קטנות- פרי, יוגורט וכדומה, למעשה דיאטה בסיסית עד כמה שידוע לי. אחרי מספר מאמרים שקראתי באינטרנט על תזונה וכמה מכרים רחוקים שיצא לי להכיר נחשפתי לאולכלוסיית ה"צמחוניים" ומאז שהתחלתי בדיאטה אורח החיים הצמחוני החל לעניין אותי (יש לציין שכיום אני ממש לא צמחוני!) ואני חושב לנסות להיכנס לאורח חיים זה. לי יש כרגע שתי מטרות- מיידית וארכות טווח, אני אפרט: 1. מיידית- להרזות, השאלה היא האם ניתן להרזות מאורח חיים צמחוני? 2. ארוכת טווח- לחיות אורח חיים צמחוני כדרך בריאה יותר לחיות, האם זה באמת יותר בריא? הייתי רוצה לקבל מכם טיפים איך להתחיל והכי הרבה אני אשמח לקבל מכם פשוט (או לא כ"כ פשוט) תפריט שבועי/חודשי שיאפשר לי לנהל אורח חיים כזה. מקווה מאוד שתכלו לעזור לי. תודה מראש!

שלום ../images/Emo13.gif ותשובות לשאלותיך

1. צמחונות זה לא דרך פלאית לרזות, ואי אפשר לרזות פשוט בזכות מעבר לאורח חיים צמחוני. באותה מידה צמחונות גם לא מונעת הרזיה, ולכן ניתן לרזות באורח חיים צמחוני, בדיוק כפי שניתן לרזות באורח חיים של אוכל בשר או באורח חיים טבעוני. (אגב, לרזות ולא להרזות
אלא אם כן הכוונה שלך היא שאחרים יורידו קילוגרמים
) 2. צמחונות בפני עצמה - כמו שהיא לא דרך פלאית להרזיה, היא לא דרך פלאית לבריאות. אפשר לנהל תפריט בריא מאוד שמכיל בשר (למשל חזה עוף והודו שהם חלקים רזים בשומן, עשירים בחלבונים ודלים ברעלים), ואפשר לנהל אורח חיים לא בריא עם בשר (אכילת חלקים שמנים, איברים פנימיים שמכילים בחלקם חומרים מזיקים וכו'). אותו דבר לגבי צמחונות - אפשר לנהל אורח חיים צמחוני נורא ואיום (מורידים את הבשר, ובמקומו מוסיפים עוד תפוחי אדמה, עוד אוכל מעובד ומטוגן כמו שניצל טבעול, פלאפל ואחרים) ואפשר לנהל אורח חיים צמחוני בריא מאוד - פירות וירקות טריים ומבושלים, דגנים, קטניות, מי שרוצה משלב גם ביצים ומוצרי חלב רזים. בשורה התחתונה - בריאות היא לא סיבה שמחייבת מעבר לצמחונות. אבל אם אכן תחליט שאתה מעוניין להיות צמחוני (או לצמצם את צריכת הבשר שלך), חשוב ללמוד על הדרך הבריאה והנכונה לעשות זאת. 3. תפריטים מקבלים אצל דיאטן או תזונאי - לא באינטרנט. לא בכדי צריך ללמוד כמה שנים באונ' כדי להיות מוסמך לרשום תפריט עבור אדם. מה שכן, אני מאוד ממליצה לך לפנות לדיאטן, כי כרגע נראה שאתה כבר עושה לפחות טעות אחת שתזיק לתהליך ההרזיה ולגוף - אדם במשקלך צריך לקבל הרבה יותר מ-1200 קלוריות ביום, גם בתהליך הרזיה. על אחת כמה וכמה כשאתה עוסק בפעילות גופנית. לשם ההשוואה, אני כרגע בתהליך דיאטה (דרך דיאטן ספורט שתפר לי תפריט אישי) וצורכת 1200 קלוריות ביום - ואני אישה (כלומר מטבוליזם איטי יותר משל גבר) ואני שוקלת חצי ממך (53). 1200 קלוריות לנתונים שלך זו דיאטת רעב, המשמעות היא שהגוף בגירעון קלורי קיצוני מדי, והתוצאה היא העדפת פירוק מסת שריר על פני שימוש במאגרי השומן. שיהיה בהצלחה ואם אתה מחליט ללכת על צמחונות (או שתחליט רק להפחית את צריכת הבשר - פעם בשבוע, שבועיים, חודש, מה שמתאים לך) - אתה מוזמן להתייעץ בפורום
וכמובן המלצה שלי, להתייעץ גם עם דיאטן רציני כדי שתרזה בדרך נכונה.

charly85

New member
תודה

קודם כל, תודה על התשובה המהירה. תודה על הטיפים (גם בלשון...
) הרבים. אני בהחלט אפנה לדיאטן/נית.

לכלכת על טבעול!

:) על מה באמת את ממליצה, במקום כל הטבעוליזם? [אני יודעת שקטניות, ירקות, וכו', אבל מן הסתם אני לא אוכל קערת שעועית לארוחת צהריים, אז מה הכיוון שלך?]

ארוחת צהריים שלי היום, למשל

(מאוד גאה בעצמי שבישלתי משהו. אפילו שהרוב הגיע משקיות וקופסאות
) אורז מלא (כוס לפני בישול) ירקות (לקט "תירס ננסי" של סנפרוסט, בערך כוס) שעועית צ'ילי (של יכין מקופסת שימורים, חצי קופסה) רוטב עגבניות לפסטה הכול בא משקיות ומקופסאות כי אני לא יודעת לבשל, וכבר אמרתי בעבר שאצלי קורנפלקס עם חלב זה מתקרב למסובך
אז היום החלטתי לבשל ממש משהו שיראה כמו תבשיל ואצלי זה אומר הרבה קופסאות ושקיות, אבל כמובן שמישהו שמבין קצת יכול להכין את מה שהראיתי פה מדברים טריים. אני אישית לא אוכלת טבעולים למיניהם בכלל (מכילים גלוטן ואסור לי), וה ממש לא חסר לי. להוסיף קטניות לדגנים זה הכי קל שבעולם (יש את כל הקטניות שצריך בקופסאות שימורים
חוץ מעדשים. מתי ישימו עדשים בשימורים?), והבנתי שגם לא צריך להיות מסובך לבשל אותם ביחד... אפונה עם אורז, להוסיף לפסטה קצת שעועית או אפונה, קוסקוס עם גרגרי חומוס ושעועית צהובה - פשוט לאללה ובריא לאללה.

אם אתה רוצה אורח חיים בריא יותר

אתה צריך לפנות לטבעונות ולא לצמחונות , אי אפשר לנהל אורח חיים בריא ולאכול מוצרים מן החי או מוצרים מתועשים . אם אתה רוצה יעוץ רציני אני ממליץ שתקרא בקישור המצורף , ויותר טוב תרכוש את הספר שכן אי אפשר בפורום לכסות את כל הנושא בהרחבה . http://www.naturalway.co.il/index6.html?app=dp&cid=30629990&pc=1

"אי אפשר" לנהל אורח חיים בריא

ולאכול מוצרים מהחי או מוצרים מתועשים? מיליוני אנשים בריאים שאוכלים בדיוק כך יוכיחו לך אחרת. מאיפה הבאת את ה"אי אפשר" הזה? טבעוני שיוסיף לתפריט שלו יוגורט, בזה הרגע הפך את אורח חייו ללא בריא? טבעוני שיחליט לאכול ביצה בשבוע, או דג בשבוע - זהו, הוא במסלול הישיר לנזקים לגוף? אני חושבת שברור גם לך שזה לא נכון. ומה עם טבעוני שלא עושה ספורט ולא נוגע בקטניות? האם הוא יותר בריא מצמחוני או אוכל בשר פעיל גופנית שמקפיד על אכילה נכונה? עשה לי טובה. בדיוק כמו שצמחונות ואכילת בשר אינן אוטומטיות בריאות או מזיקות, כך גם טבעונות. ואף יותר קל להיות טבעוני בצורה מאוד לא בריאה ומזיקה ממש - כל הורדה של קבוצות מזון שלמות מן התפריט מחייבת מחשבה ובנייה נכונה של התפריט החדש, ומבין כל שלוש הקבוצות הטבעונית מורידה את מירב המזון מתפריטה. אני לרגע לא אומרת שאי אפשר להיות טבעוני ובריא - אפשר גם אפשר - אבל הורדה של מוצרים מהחי בלי שום מחשבה מעבר לכך עלולה לא להווסיף בריאות ואף להזיק.

האמת היא שלא כל כך...

בשר זה לא ממש אוכל, ולא ממש מתעכל כמו שצריך, כך שלהוריד אותו זה בערך כמו להוריד צ'יפס - רק יותר טוב. אם אתה מוריד צ'יפס ובמקום זה אוכל דברים מטוגנים אחרים, אז מן הסתם זה לא בריא, אבל מכאן ועד להגיע לעובדה שלהפסיק לאכול צ''יפס זה לא בריא או עלול להיות לא בריא אם לא עושים את זה נכון זו כבר דמגוגיה. אי אכילה נכונה זו סכנה בפני עצמה, ואכילת בשר לא תועיל, אין קשר בין הדברים, ולא צריך לקשר בינהם.

בשר זה כמו צ'יפס?

ואפילו גרוע מכך? זה לא ממש אוכל? לא מתעכל? אני אשמח לראות קצת הוכחות לזה. כל מה שאני למדתי על גוף האדם ועל מערכת העיכול מראה שאנחנו אוכלי כל. גופנו בהחלט מתמודד טוב עם עיכול בשר ומפיק ממנו חלבונים, מינרלים , ויטמינים. כל הדברים האלה שלא תמצא בצ'יפס גם אם תחפש ממש טוב... מצטערת, אבל לא מכירה תימוכין לטענות שהעלית. אני אשמח אם תביא לי כאלה ואולי אני אלמד משהו חדש (הכוונה למחקרים רשמיים שמראים שבשר, כל סוג של בשר, באשר הוא, גורם אך ורק נזק ללא כל תועלת. כמו מחקרים שמראים זאת לגבי שומן טראנס ופחמימות ריקות, שזה מה שיש לצ'יפס לתרום לתזונה). האדם הפשוט אמר שאי אפשר לנהל אורח חיים בריא אם יש בו אכילת מוצרים מהחי (ושם לב שהוא התכוון לביצים ולמוצרי חלב, אפילו לא לבשר - שכן הוא השווה בין צמחונות ובין טבעונות). וזה, מה לעשות, עובדתית לא נכון. לא לגבי צמחונות ולא לגבי אכילת בשר. מדבריו השתמע כאילו טבעונות היא איזו דרך פלא לתזונה בריאה. זה רחוק מאוד מהאמת. טבעונות שנעשית בצורה לא נכונה היא תזונה מאוד לא בריאה. הוא אמר שטבעונות יותר בריאה מצמחונות, נקודה. בלי להתייחס למהם סוגי המזון שאוכלים, לכמויות השומן וסוגי השומן שבהם, לערכים התזונתיים, בלי לפרק כל מקרה לגופו. וזו אמירה די שטותית, וכנגדה יצאתי. נ.ב אחלה עצומה, חתמתי עליה.

d a p h n a

New member
לא מבינה מה מוזר לך

מהקמת הפורום הזה, דיברנו על כך שאנחנו מתבססים כאן על דברים מוכחים מדעית. כולנו כאן צמחונים או טבעונים, אבל זה לא אומר שכולנו מקבלים ללא עוררין כל מיני טענות לא אמינות במיוחד על היעילות הבריאותית הבלעדית של צמחונות או טבעונות. אני צמחונית מסיבות אידואלוגיות. בשביל להצדיק את צמחונויותי אני לא צריכה שום טענות גורפות על כך שרק באמצעות צמחונות אפשר להיות בריאים/שמחים/יפים/כל דבר חיובי אחר. מבחינתי היא מצדיקה את עצמה. מאחר ולמיטב ידיעתי רוב האנשים העוסקים במדע התזונה (ואני מדגישה את מילה "מדע", להבדיל מכל מיני מרפאים העוסקים בשיטות שלא הוכחו מדעית) עדיין ממליצים על צריכה של בשר בכמויות מסויימות ומסוגים מסויימים כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת, זה כנראה אומר שלכל הפחות יש לבשר תרומה תזונתית ואפשר בהחלט להיות אוכל בשר ולאכול בצורה בריאה. כמובן שאפשר גם להיות צמחוני או טבעוני שאוכל בצורה בריאה, אבל לפי דעתי זו בחירה שאנשים צריכים לקבל עבור עצמם מהסיבות שלהם, וכל ניסיון לטעון שזו הדרך היחידה לבריאות ללא הוכחות מספקות נראה לי כמו דמגוגיה זולה. ולגבי עניין הסינים, טחנו את הנושא עד תום, וכבר אמרתי לפחות 3-4 פעמים את דעתי הנחרצת על חוסר הרלוונטיות של המידע הזה לגבי תזונה מערבית, כך שאני לא מתכוונת להכנס לכך שוב.

אין פה שום טענות גורפות...

ולא דמגוגיה בניגוד להוגעה הדמגוגית שלך, לא הבנתי בדיוק מי ממליץ על תזונה בשרית, לא חסרים ארגונים מכובדים שממליצים על תזונה ללא בשר בינהם קופ"ח כללית, משרד הבריאות האמריקאי, ואני יכול להגדיל את הרשימה אם תרצי. למרות שסביר להניח שאת עכשיו תבואי בטענה שתשכנע את עצמך כי הארגונים האלו סתם מבלבלים בשכל, אז אני בספק אם יש בכלל טעם לבזבז את הזמן שלי, כשבסוף את תחרצי את גורלה בטענה שהיא דמגוגית. כמובן שנוח גם להטפל לכל מיני סיסמאות כמו "מוכחים מדעית", למרות שהיום אין דבר כזה, ואפשר להתעלם מכל מיני סוגים של תחומים שונים כמו פסיכולוגיה שאינה מהפן הביולוגי וכיו"ב, כי התחומים האלו לא מוכחים מדעית. הגישה שלך היא אטומה. אני לא טוען שכל התחומים האלו נכונים או לא, כי אני לא יודע, ולא בדקתי את כולם, אבל אני לא פוסל אותם מלכתחילה, ואפשר להוכיח את כי התחומים האלו הם נכונים או לא. מה שכן, אי אפשר לשכנע אדם עם דיעות קדומות. אם הוא ההחליט שאלוהים קיים או לא, או שיהדות היא הדרך הנכונה ולא הנצרות, האיסלאם או כל דת אחרת (או להיפך) - כנל לגבי כל נושא בעולם. אבל כמו שכתבת, אנחנו מדברים פה על מדע, ולכן מה שקובע כאן זה "מיטב ידיעתך" ולא העובדות בשטח. ככה זה מדע. את מוזמנת להסביר מי זה "רוב" האנשים, על איזה מדע מדובר, ומאיפה המידע שאת מדברת עליו. ולא להתחיל לזרוק מילים כמו "דמגוגיה".

TheFinalCut

New member
על מה הויכוח?

אולי כדאי להרגע קצת ולשחזר מה בדיוק מתרחש בשרשור הזה: 1. אלפקה כתבה בצורה בלתי-מוטה וללא נסיונות שכנוע על היתרונות והחסרונות של תזונה מן החי ומן הצומח. 2. השבת לה בנימה כעוסה (כנראה ציפית לגישה יותר נלהבת ודוחפת לכיוון הצמחוני) וטענת שמוצרים מן החי אינם יכולים להיות בריאים בשום מינון ובשום מקרה, ושלתזונה שאינה מכילה את אלו תמיד יהיה יתרון. 3. קיבלת ביקורת ראויה, שכן שתי הטענות הללו לא-מבוססות ולפי מיטב הראיות המדעיות פשוט שגויות (אם אתה מכיר את הכתובת של PubMed, שכן הבאת משם את הצהרת עמותת התזונאים בקנדה, אתה יכול לחזור לשם ולא תתקשה לאתר את הראיות הללו). בנוסף, הובהר לך גם מצד דפנה, שאפשר לתמוך בתזונה צמחית מסיבות אידיאולוגיות, גם בלי שהיא תהיה הגביע הקדוש של התזונה - הצהרה מצוינת וחשובה, לדעתי. 4. זה לא סיפק אותך, ועכשיו אתה בא לטענות לדפנה ואלפקה על חוסר התמיכה הגורפת, וגם לאלמנט חדש - "המדע", שקודם לכן (כל עוד נראה שהוא תומך בטענותך) דווקא דבקת בו. קופ"ח כללית, ה-FDA, עמותת התזונאים הקנדית, ארגון חולי הלב האמריקאי וגופים חשובים נוספים תומכים בתזונה צמחית ומצהירים כי היא יכולה להיות מלאה, בריאה וטובה. אבל הם לא פוסלים תזונה מן החי ולא טוענים שתזונה צמחית היא התזונה היחידה שאפשר לקיים ולשמור על בריאותך. שני המשפטים הקודמים מציגים שתי גישות שונות. הראשונה נתמכת בראיות מדעית, השניה לא. אפשר לטעון (ולנמק מדעית, למשל באמצעות כמה מהקישורים שצירפת) שתזונה צמחית מאוזנת היא מזינה ובריאה, ובעלת יתרונות רבים על פני סוגים ספציפיים אחרים של תזונה. אני לא מאמין שמישהו כאן יתווכח איתך על זה (ואני אשמח לתמוך בטיעון הזה). אבל מי שחורג מהניסוח הזהיר הזה, גם חורג מעבר למה שאפשר להוכיח מדעית, והביקורת שתופנה כלפי דבריו תהיה בהחלט במקומה.

d a p h n a

New member
תגיד, קראת את הקישורים שנתת?

הקישור של קופת חולים כללית אינו ממליץ על תזונה צמחונית אלא מסביר איך להתמודד עם מצב שבו ילד רוצה להיות צמחוני ובכל זאת לאפשר לו לאכול נכון. הקישור של ה-FDA (לא משרד הבריאות כי אם מנהל המזון והתרופות) קובע עובדה בשטח - יותר אנשים בוחרים להיות צמחוניים מכל מיני סיבות, בהן בריאותיות, מנתח את התופעה, וממליץ לצמחונים דרכים להקפיד על תזונה נכונה. מצויין שם במפורש שההמלצה הרשמית של משרד הבריאות ומשרד החקלאות האמריקאים היא לאכול 2-3 מנות של בשר, דגים, עוף או קטניות ביום. שזו בודאי לא המלצה על תזונה צמחונית. בעוונתי עברתי לא מעט דיאטניות, מומחי תזונה, ושיטות דיאטה המבוססות על תזונה מאוזנת בחיי - ובכל המקרים ההמלצה הבסיסית היתה לאכול בשר, ורק לאחר שציינתי שאני צמחונית הוצא הבשר מהתפריט. עכשיו, אל תבין אותי לא נכון. אני לא טוענת לרגע שתזונה צמחונית פחות בריאה מתזונה בשרית, או שאי אפשר לאכול תזונה צמחונית או בשרית בריאה. מה שאני טוענת הוא שבכל סוגי התזונה - בשרית, צמחונית וטבעונית - ניתן לאכול תזונה בריאה ותזונה מאוד לא בריאה. . ההתנגדות שלי היא לקביעה החד משמעית ש"אי אפשר לאכול תזונה בריאה אם אוכלים מוצרים מהחי", שהיא קביעה חסרת כל ביסוס ומנוגדת למה שכל גופי הבריאות שאני מכירה ממליצים עליו.

כל תזונה יכולה...

להיות בריאה, עדיין בשר לא תורם והורדת בשר גם מתפריט מאוזן - רק תורמת לבריאות, את מוזמנת לקרוא בשנית את הקישורים ולהסיק את המסקנות - לא נאמר שם שבשר תורם ולהיפך. לא רק את - עוד רבים אחרים היו אצל מומחים לתזונה ודיאטניות, שחלקם טענו גם שצמחונות אינה בריאה, חלקם טענו גם שבשר יפתור בעיות שונות כמו הקרחה ומחסור בוויטמינים, ותזונה צמחונית לא תוכל לפתור בעיות אלו, אני לא יודע אם את גולשת בפורום צמחונות וטבעונות, אבל קורה לא מעט שבאים אנשים שהמליצו להם לאכול בשר, ולכן הם פוחדים להמשיך להיות צמחוניים, או שהתזונאים מלחיצים את ההורים ומתנגדים לאי אכילת בשר כי זה לא בריא. אז הנה, יש גם לא מעט גופים ואנשים שטוענים שתזונה צמחונית אינה בריאה כלל, אבל בכל זאת, אולי הם צודקים ושנינו טועים, ותזונה צמחונית לא בריאה בכלל
לא הבנתי עדיין מי אלו הרוב, ועל איזה גופים את מדברת.

ובגלל שזה פורום תזונה צמחונית

אמורים להמציא פה עובדות לא נכונות כך שיתאימו לראית עולם צמחונית?... |הרמת גבה| אמורים להסכים עם כל דבר שנאמר נגד בשר, גם אם אין לו שום בסיס? |גבה נתלשת מהמקום| לא יודעת מה איתך, אני צמחונית מסיבות אידיאולוגיות. אני לא מרגישה צורך לשכנע את עצמי שאכילת בשר מקבילה לאכילת צואה מבלי שראיתי אף הוכחה לכך... האידיאולוגיה מספיק חזקה עבורי בלי שאזדקק לחיזוקים פרי הדמיון. ממה שקראתי בנושא (והאמן לי שקראתי לא מעט), יש יתרונות בצמחונות, וגם חסרונות, ויש יתרונות באכילת בשר וגם חסרונות, וצריך לדעת את היתרונות והחסרונות של כל דרך כדי לבנות תפריט נכון ובריא. להתכחש לחסרונות שיש לצמחונות לא מוסיף בריאות לאף אחד. אכן זה פורום תזונה צמחונית. אני לא מנסה לעודד פה אף אחד לאכילת בשר (אגב, כשם שאיני מנסה לעודד לצמחונות. אני נוהגת להפריד את הבחירות שלי מבחירותיהם של אחרים). אני מבחינתי מביאה את המידע כפי שהוא, וכל אדם רשאי לעשות את הבחירה שלו ומהמניעים שלו. אם מישהו יעלה פה דברים ש(עד כמה שידוע לי) אינם נכונים, אני אגיד זאת. גם אם, לא עלינו, אלא דברים לא נכונים שנאמרים בגנות אכילת הבשר. הקישור שהבאת נחמד, אבל הוא לא מראה שום דבר ממה שטענת. למעשה, הוא בעיקר מחזק את מה שאני אמרתי - שדיאטה צמחונית או טבעונית צריך לתכנן היטב, ואז היא יכולה להיות אחלה דבר. ואף מצוין שם שייתכן וידרשו תוספים ומזונות מועשרים כדי להשלים אותה. לא כתוב שם שום דבר על בשר ועל נזקים של בשר. (בטח לא השוואות לדברים שאתה ציינת או לדברים מזיקים אחרים). לא כתוב שם שום דבר על עיכול בשר ועל התאמה של בני אדם לאכילת בשר. היתרונות באכילה צמחונית ("מתוכננת היטב"!) שמובאים שם, ניתנים להשגה גם באכילה בשרית, אם היא מתוכננת היטב. למעשה, אם יש לך מטרות מסוימות בתפריט, כל שעליך לעשות הוא לתכנן אותו היטב ואתה יכול להשיג זאת בכל אחת מהדרכים - אכילת-כל, צמחונות או טבעונות. כל היתרונות הבריאותיים שמובאים הם סיבתיים בלבד, לא יותר מכך. מכיוון שצמחונות נתפסת באוכלוסיה כדבר בריא, סביר מאוד שהבריאים הם אלה שנהיים צמחונים, ולא הצמחונים הם אלה שנהיים בריאים. כל שיעורי המחלות המופחתים שמובאים שם הם קשר סיבתי מעניין, לא יותר מכך. ולגבי הסינים... הסקה רק על סמך מחקרים בין תרבותיים שווה מעט מאוד. חייהם של אותם סינים שונים מחייך בכל כך הרבה פרמטרים, שזה מגוחך לקחת אחד מהם ולהצביע עליו כמקור לכל העניין. אבל, אם אתה כל כך אוהב מחקרים בין תרבותיים, יש די והותר מחקרים מאוד מעודדים לגבי צריכת חלב שנעשו במדינות כמו שוויץ, שבדיה, נורווגיה ועוד כמה מדינות איסלנדיות. (בעיניי יש בהם בעייתיות בדיוק כמו באלה של הסינים, אבל אתה כנראה חובב מחקרים שיש בהם בעיה קשה של תוקף חיצוני). האם בקישור שהבאת יש מידע נוסף מעבר לזה שמוצג בו? (כזה שדורש גישה מלאה למאגרי מחקרים?) אם כן, אני אבדוק זאת בפעם הבאה שאהיה באונ' (ואודה לך אם תפנה אותי למקומות ספציפיים שמתייחסים לטענות שהועלו אם המאמר השלם ארוך).

../images/Emo26.gif

לצערי אני קצר בזמן השבוע, ולחפש מחקרים זו עבודה לא קלה, אני אביא קישורים רלוונטיים בשבוע שבועיים הבאים - שיהיה לי יותר זמן, בינתיים הנה קישור למידע על דגים, ועל התועלת שלהם: http://www.thecancerprevention.org/articles/article.cfm?Article_id=38 בנוסף באתר הקודם שהבאתי יש לא מעט מידע אפשר לנבור בו קצת ולמצוא מידע על תזונה.

ailag

New member
כשאוכלים בשר

מתמלאים באנרגיה אדומה. זו מתערבבת עם הירוקה של הויטמינים והורסת אותם, מה שמוביל למחסור של ויטמינים בגוף.

למעלה