אי אפשר להשיג הכל במכה
על מנת להשיג השגים בפוליטיקה צריכים גם להתפשר. אני מבין לליבך אך בנושא שהעלת נאלצנו להתפשר. 15 מנדטים זה בכלל לא הרבה וזה אחוז קטן מאוד מכלל חברי הכנסת. אני מקווה שבבחירות הבאות יהיה לנו הרבה יותר כוח כדי שנוכל להפעיל גם תחבורה ציבורית בשבת. בנתיים השגנו לא מעט דברים בממשלה ואתה מוזמן לעיין בהם כאן: ילד ראשון מקבל היום את אותה הקצבה כמו הילד העשירי. · קצבאות תלמידי הישיבות קוצצו ב- 40%. · המועצות הדתיות נמצאות בפירוק. · משרד הדתות נסגר. · בתי הדין הרבניים הועברו למשרד המשפטים. · הועדות לנישואים אזרחיים לפסולי חיתון ולביטול חוק טל יסיימו בקרוב את דיוניהן ואז יתוקנו עיוותים שהעבודה נתנה להם יד מאז קום המדינה. ------------------------------------------------------------------- ח"כ רוני בריזון, חבר סניף תל אביב ומרכז תחום דת ומדינה במפלגה מדווח לחברי מועצת המפלגה - "בתשובה לדבריו של רון לוינטל: * ראשית, לא עבר יום אחד, מאז נבחרתי לכנסת, שבו לא עסקנו, אני וחברי לסיעה, בענייני דת ומדינה. * שנית, הנה ההישגים של שנת פעילות אחת: קיצצנו כחצי מיליארד ש"ח בקצבאות הילדים של החרדים. פרקנו את משרד הדתות, העברנו את מחלקותיו למשרדים אחרים ופגענו קשות ביכולת הטפילות החרדית. קיצצנו עוד חצי מיליארד ש"ח מתקציבי הישיבות. ביטלנו, בחוק, את הצורך במינוי מועצות דתיות (חבל שבמועצת עיריית ת"א לא יודעים על כך, ראו סעיף 4 להלן) ואנו מפרקים אותן אחת אחת. חתכנו לחרדים תקציבים נוספים בכל מקום אפשרי: החל מתקציב "קריות החינוך" החרדיות שאברהם פורז ביטל ועד להעברת כל תקציבי החינוך היסודי שהיו קיימים במשרד הדתות למשרד החינוך - וקיצוצם כחלק מן ההעברה. כמו כן הגשתי הצעות חוק בנושאי השבת, תחנות השידור הפירטיות, מונופול הכשרות והשוואת המעמד של "בן-זוג" הומו-לסבי. חלק מהצעות חוק אלה כבר עבר בהצבעות, בקריאה טרומית וראשונה. * ושלישית, ברגעים אלה ממש אני מטפל, במסגרת תפקידי כמרכז נושאי "דת ומדינה" של המפלגה, בנושאים הבאים: 1. לאחר לחץ רב שהפעלתי מתכנסת בימים אלה הוועדה לביטול חוק טל בראשות השרה ציפי לבני. 2. יחד עם אנשי משרד המשפטים ניסחתי את "חוק החיתון" המאפשר נישואים אלטרנ- טיביים שאינם דתיים ואני נאבק על קבלתו בוועדה בראשות ח"כ רוני בר-און. 3. אני מקיים, יחד עם אנשי האוצר, מערכת מעקב ובקרה על העברת תקציבי הישיבות ועל צורת התארגנות של משרד החינוך לטיפול בהן. הישיבות הועברו, כזכור, למשרד החינוך במסגרת פרוקו המוצלח של משרד הדתות. ש לחץ מאסיבי, בלתי פוסק, של החרדים על נתניהו ועל לבנת לבטל חלק מהקיצוצים שהישגנו. אני נאבק בהם ומפעיל, באמצעות שרינו, לחץ פוליטי נגדי. הלחץ הזה אכן מצליח . 4. אני עובד עם צוות במשרד רוה"מ על פרוק המועצות הדתיות. אלו חייבות כחצי מיליארד ש"ח לספקים ולעובדים ולכן פרוקן נתקל בקשיים גדולים. עלינו לטפל בכמה עשרות מועצות הנמצאות במצב של פשיטת רגל (אגב: רון, אם אמנם אתם בוחרים "הנהלת מועצה דתית" בתל-אביב אינכם עוקבים אחרי החקיקה שהעברנו בנידון. אין חובה למנות מועצה כזו, אפשר להסתפק בממונה יחיד. דבר עם איתי גרין - סיכמתי איתו להנחות את נציגינו ברשויות המקומיות בעניין זה). 5. אני מכין, ביחד עם הממונים על נושאי התמיכות במשרדי האוצר והמשפטים, את שינוי הקריטריונים לתשלום התמיכות לישיבות ול"כוללים" וכן לתשלומי אבטחת הכנסה לאברכי "כוללים". מדובר במאות מיליונים שמעבירה המדינה, כל שנה, לישיבות ולתלמידיהן - עפ"י קריטריונים פגומים. 6. אני מנהל מאבק (כולל בג"צ, יחד עם עו"ד ברנע) נגד ההקצבות הניתנות, שלא כדין, לרשתות גני הילדים של חב"ד ושל "החינוך העצמאי" ולרשתות החינוך היסודי "מעיין החינוך התורני" (ש"ס) ורשת החינוך העצמאי ("יהדות התורה"). 7. אני מסייע (יחד עם הרב עו"ד קריב מהתנועה ליהדות מתקדמת) לתנועות הרפורמית והקונסרבטיבית בכמה נושאים: החל מתקציבי "תרבות יהודית" וכלה בבעיות התפילה ליד הכותל. 8. אני פועל, יחד עם חברנו אילן שלגי - יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, להתארגנות מערכת החינוך לאכיפת לימודי ה"ליבה" בחינוך החרדי, צמצום מספרם של הסמינרים החרדיים לבנות ומניעת החדירה הזוחלת של תכני לימוד אורתודוקסיים למערכת החינוך הכללית. 9. אני עושה את כל הדברים האלה נוסף על עבודתי בוועדות הכספים, הפנים והכנסת. אני פועל בסיוע, תמיכה וגיבוי מלאים של חברי לסיעה, השרים ובמיוחד יו"ר המפלגה. על כן אני חושב שמותר לי לקבוע, חד משמעית, כי הטענה "נדמה כי אין שינוי עוסקת כלל ועיקר בכפייה דתית" איננה נכונה בעליל. לעומת זאת, נכון שקשה לנו לגרום לתקשורת לפרסם את כל מעשינו והשגינו. בשנה האחרונה נושאי "דת ומדינה" פשוט לא נמצאים בעדיפות עליונה בתקשורת. בעיתונות החרדית אנחנו מקבלים כיסוי מלא...