שינוי לא עושה דבר בנושא תחבורה בשבת

שינוי לא עושה דבר בנושא תחבורה בשבת

חבר שלי תקוע כבר שעה וחצי בחפשו אחר מונית שירות שתיקח אותו מנתניה לחיפה. שעה וחצי על הציר הראשי של המדינה. גם אם ימצא בסוף מונית ונצא לטיול באיחור הוא ישאר מבואס מההמתנה. אי אפשר היה לארגן לפחות תחבורה ציבורית מוסדרת של מוניות שירות בקו (לא כאלה שמתמלאות בתל-אביב ולא מעלות אף אחד בדרך). 15 ח"כים כבר יושבים למעלה משנה בממשלה ולא מסוגלים לגרום להסדרת תחבורה ציבורית בשבת בצירים הכי מרכזיים במדינה. נו למה להתפלא לכולם שם יש בודאי 2 כלי רכב, אוטובוס מבפנים הם רואים רק כשיש פיגועים. בקיצור האזרח הקטן יוסיף להדפק מהכפיה הדתית בין אם יושבים בממשלה 17 ש"סניקים ובין אם יושבים בה 15 חברים אימפוטנטים משינוי.

אי אפשר להשיג הכל במכה

על מנת להשיג השגים בפוליטיקה צריכים גם להתפשר. אני מבין לליבך אך בנושא שהעלת נאלצנו להתפשר. 15 מנדטים זה בכלל לא הרבה וזה אחוז קטן מאוד מכלל חברי הכנסת. אני מקווה שבבחירות הבאות יהיה לנו הרבה יותר כוח כדי שנוכל להפעיל גם תחבורה ציבורית בשבת. בנתיים השגנו לא מעט דברים בממשלה ואתה מוזמן לעיין בהם כאן: ילד ראשון מקבל היום את אותה הקצבה כמו הילד העשירי. · קצבאות תלמידי הישיבות קוצצו ב- 40%. · המועצות הדתיות נמצאות בפירוק. · משרד הדתות נסגר. · בתי הדין הרבניים הועברו למשרד המשפטים. · הועדות לנישואים אזרחיים לפסולי חיתון ולביטול חוק טל יסיימו בקרוב את דיוניהן ואז יתוקנו עיוותים שהעבודה נתנה להם יד מאז קום המדינה. ------------------------------------------------------------------- ח"כ רוני בריזון, חבר סניף תל אביב ומרכז תחום דת ומדינה במפלגה מדווח לחברי מועצת המפלגה - "בתשובה לדבריו של רון לוינטל: * ראשית, לא עבר יום אחד, מאז נבחרתי לכנסת, שבו לא עסקנו, אני וחברי לסיעה, בענייני דת ומדינה. * שנית, הנה ההישגים של שנת פעילות אחת: קיצצנו כחצי מיליארד ש"ח בקצבאות הילדים של החרדים. פרקנו את משרד הדתות, העברנו את מחלקותיו למשרדים אחרים ופגענו קשות ביכולת הטפילות החרדית. קיצצנו עוד חצי מיליארד ש"ח מתקציבי הישיבות. ביטלנו, בחוק, את הצורך במינוי מועצות דתיות (חבל שבמועצת עיריית ת"א לא יודעים על כך, ראו סעיף 4 להלן) ואנו מפרקים אותן אחת אחת. חתכנו לחרדים תקציבים נוספים בכל מקום אפשרי: החל מתקציב "קריות החינוך" החרדיות שאברהם פורז ביטל ועד להעברת כל תקציבי החינוך היסודי שהיו קיימים במשרד הדתות למשרד החינוך - וקיצוצם כחלק מן ההעברה. כמו כן הגשתי הצעות חוק בנושאי השבת, תחנות השידור הפירטיות, מונופול הכשרות והשוואת המעמד של "בן-זוג" הומו-לסבי. חלק מהצעות חוק אלה כבר עבר בהצבעות, בקריאה טרומית וראשונה. * ושלישית, ברגעים אלה ממש אני מטפל, במסגרת תפקידי כמרכז נושאי "דת ומדינה" של המפלגה, בנושאים הבאים: 1. לאחר לחץ רב שהפעלתי מתכנסת בימים אלה הוועדה לביטול חוק טל בראשות השרה ציפי לבני. 2. יחד עם אנשי משרד המשפטים ניסחתי את "חוק החיתון" המאפשר נישואים אלטרנ- טיביים שאינם דתיים ואני נאבק על קבלתו בוועדה בראשות ח"כ רוני בר-און. 3. אני מקיים, יחד עם אנשי האוצר, מערכת מעקב ובקרה על העברת תקציבי הישיבות ועל צורת התארגנות של משרד החינוך לטיפול בהן. הישיבות הועברו, כזכור, למשרד החינוך במסגרת פרוקו המוצלח של משרד הדתות. ש לחץ מאסיבי, בלתי פוסק, של החרדים על נתניהו ועל לבנת לבטל חלק מהקיצוצים שהישגנו. אני נאבק בהם ומפעיל, באמצעות שרינו, לחץ פוליטי נגדי. הלחץ הזה אכן מצליח . 4. אני עובד עם צוות במשרד רוה"מ על פרוק המועצות הדתיות. אלו חייבות כחצי מיליארד ש"ח לספקים ולעובדים ולכן פרוקן נתקל בקשיים גדולים. עלינו לטפל בכמה עשרות מועצות הנמצאות במצב של פשיטת רגל (אגב: רון, אם אמנם אתם בוחרים "הנהלת מועצה דתית" בתל-אביב אינכם עוקבים אחרי החקיקה שהעברנו בנידון. אין חובה למנות מועצה כזו, אפשר להסתפק בממונה יחיד. דבר עם איתי גרין - סיכמתי איתו להנחות את נציגינו ברשויות המקומיות בעניין זה). 5. אני מכין, ביחד עם הממונים על נושאי התמיכות במשרדי האוצר והמשפטים, את שינוי הקריטריונים לתשלום התמיכות לישיבות ול"כוללים" וכן לתשלומי אבטחת הכנסה לאברכי "כוללים". מדובר במאות מיליונים שמעבירה המדינה, כל שנה, לישיבות ולתלמידיהן - עפ"י קריטריונים פגומים. 6. אני מנהל מאבק (כולל בג"צ, יחד עם עו"ד ברנע) נגד ההקצבות הניתנות, שלא כדין, לרשתות גני הילדים של חב"ד ושל "החינוך העצמאי" ולרשתות החינוך היסודי "מעיין החינוך התורני" (ש"ס) ורשת החינוך העצמאי ("יהדות התורה"). 7. אני מסייע (יחד עם הרב עו"ד קריב מהתנועה ליהדות מתקדמת) לתנועות הרפורמית והקונסרבטיבית בכמה נושאים: החל מתקציבי "תרבות יהודית" וכלה בבעיות התפילה ליד הכותל. 8. אני פועל, יחד עם חברנו אילן שלגי - יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, להתארגנות מערכת החינוך לאכיפת לימודי ה"ליבה" בחינוך החרדי, צמצום מספרם של הסמינרים החרדיים לבנות ומניעת החדירה הזוחלת של תכני לימוד אורתודוקסיים למערכת החינוך הכללית. 9. אני עושה את כל הדברים האלה נוסף על עבודתי בוועדות הכספים, הפנים והכנסת. אני פועל בסיוע, תמיכה וגיבוי מלאים של חברי לסיעה, השרים ובמיוחד יו"ר המפלגה. על כן אני חושב שמותר לי לקבוע, חד משמעית, כי הטענה "נדמה כי אין שינוי עוסקת כלל ועיקר בכפייה דתית" איננה נכונה בעליל. לעומת זאת, נכון שקשה לנו לגרום לתקשורת לפרסם את כל מעשינו והשגינו. בשנה האחרונה נושאי "דת ומדינה" פשוט לא נמצאים בעדיפות עליונה בתקשורת. בעיתונות החרדית אנחנו מקבלים כיסוי מלא...

א ו ר בת

New member
מה שמעניין זה...

שדווקא עניין התחבורה הציבורית נראה על פניו כמשהו קל יותר לביצוע. הוא לא גורר פגיעה בשכבות חלשות (נהפוך הוא...). הוא לא כרוך בשינויים מיבניים ופירוק משרדים... הוא משהו שהוא לא בגדר תקדים – ככלות הכל בחיפה ועל ציר חיפה-נהריה ישנה תחבורה ציבורית בשבת, אם כי חלקית...ותחבורה בכלל פועלת כמעט בכל הארץ. הוא לא גורר משהו שנראה בלתי אפשרי כמו גרירת עשרות אלפי חרדים לבקום... הוא לא מהווה "סכנה לפיצול העם" כמו (כאילו) נישואים אזרחיים... זה לא משהו (שוב – שנראה בלתי אפשרי) שעומד להכריח את כל מוסדות החינוך החרדים לשנות את תוכניות הלימודים שלהם... ובכל זאת אין התפתחות בכיוון.

לדעתי זה פשוט נתק

מי שלא נזקק לתחבורה ציבורית לא יודע איזה מכה זה שאין אוטובוסים בשבת. מן הסתם ראשי שינוי לא מכירים אוטובוסים מבפנים.

סלוניק

New member
?

עכשיו גם אתה עם קונספירציית "שינוי העשירים לא מחוברים אל העם"?

א ו ר בת

New member
אני, למשל – לא

אבל באמת מעניין לשמוע למה דווקא בנושא הזה לא שומעים על איזה צעד או שניים. ואם רק אני לא שמעתי, מה שייתכן – אני כאן עם אוזניים כרויות.

eitangn

New member
בפעם ה-???, על השגים ויכולת

תוצאות הבחירות הביאו אותנו לקואליציה עם המפד"ל, זה מה יש. נושא השבת מאד רגיש אצלם ולא ניתן היה להכניס להסכם הקואליציוני שינוי בנושא תחבורה בשבת. אז הבחירה הייתה בין להשאר באופוזיציה וש"ס בממשלה, או להשיג מה שניתן, וזה לא מעט. כשלשינוי יהיו 40 מנדטים, ולליכוד 15, פני המדינה יראו לגמרי אחרת. ואני יודע שלמשפט זה תקום סדרת תגובות בפורום מטעם מצדדי ימין/שמאל/מתאכזבים-מיקצועיים/...

להזכירך למפד"ל 6 מנדטים ולשינוי 15.

לו ה-15 היו מצליחים לעשות מה ש-6 הח"כים של המפד"ל עושים דיינו. ולעניין ההתבטאות, נראה איך אתה תתנסח אחרי המתנה של שעתיים!! בשמש על הכביש. בטח לא התנסית בזה בחיים.

eitangn

New member
להזכירך שזה מה שהליכוד רצה

והוא קיבל 40 מנדטים... וכדאי שנוריד את הפסים האישיים בוויכוחים.

אם זה היה כל כך רגיש באמת

אז נחום לנגטל מהמפד"ל לא היה מציע מיוזמתו תחבורה ציבורית בשבת, כפי שעשה עוד כשהיה פוליטיקאי פעיל. נכון, הוא היה במיעוט ורוב המפד"ל ודאי רואים בשבת נושא רגיש, אך גם בנישואין לפסולי חיתון הם רואים נושא רגיש וגם נושא משרד הדתות רגיש וכל דבר רגיש. למאות אלפי משתמשים בתחבורה ציבורית, היעדר אוטובוסים הוא גם נושא רגיש. כפי שהסברתי, דווקא בנושא תחבורה ציבורית יש אפשרות למפד"ל להתגמש, במצב הנוכחי. (שבו מפריטים קווים ומכניסים תחרות לענף). שים לב שלהבדיל מנושאים אחרים, הדתיים אינם נפגעים כלל מתחבורה ציבורית בשבת.

אתה לא מסכים, בנושא זה?

אני לא נוטה לסיסמאות. במקרה זה אני חושב שאנשי שינוי לא העריכו נכון את הבעייה בגלל שיש להם רכב פרטי. גם בין חבריי, שאינם עשירים מופלגים, אני רואה הבדל עצום בהתייחסות לחשיבות הנושא בין בעלי הרכב לבין אלה שסבלו אישית בגלל העניין. אין מה לעשות, התנסות אישית משנה את היחס. זה טבעי ביותר.

סלוניק

New member
את האמת?

אני יכול להעיד אישית שבשנים האחרונות יצא לי לסוע עם כמה מהח"כים בתחבורה ציבורית.

נו אז למה מוזנח הנושא?

על אף כל הסיבות שהובאו כאן למה הוא צריך להיות גבוה ברשימה? רק אעיר, שלא הח"כים הזוטרים קובעים את סדר העדיפויות, ובנוסף יש שאלה, האם אלה שנסעו איתך השאירו את הרכב בבית מטעמי נוחות, או שהם משתמשים קבועים בתחבורה ציבורית שנתקעים בשבת וחג.

סלוניק

New member
דבר ראשון

אתה טועה ונסחף אל תוך הדימוי התקשורתי של חברי הכנסת של שינוי כמצליחנים עשירים. הדבר אולי נכון לגבי חלקם, אך יש מבינם אשר לא הצליחו כל כך בעיסוקם האזרחי. דבר שני, דעתי היא שבאם הייתה בחירה בין ארבעה נושאים עיקריים - נישואין אזרחיים, חוק טל, חוק אלפרט ותחבורה ציבורית בשבת, שינוי העדיפה לבחור בנושאים שיעוררו הד תקשורתי גדול יותר, כמו חוק טל. למשנתי יש חשיבות גדולה יותר לנושא התחבורה הציבורית מאשר חוק טל, אבל פוליטיקה זו פוליטיקה.

זה עוד יותר חמור...

אם מישהו מייחס חשיבות מעטה לנושא, משום שלא נפגע ממנו אישית (כמו שאמרתי, לא חייבים להיות מצליחן בשביל להגיע לרכב) זה רק אנושי. לעומת זה לקבוע את סדר העדיפויות לפי התקשורת – זו טעות חמורה. תאמין לי שמאות אלפי אנשים היו מודים לשינוי עם או בלי התקשורת. השיקול צריך להיות – עד כמה שינוי הוא ריאלי (כלומר, עד כמה זה חשוב לדתיים) ולכמה אנשים זה נוגע.

ראליסט

New member
לגבי "השגי" שינוי:

1)משרד הדתות אכן נסגר כיחידה אחת,אבל הוא למעשה פוצל למספר יחידות,שכל אחת מהן נמצאת תחת שליטתו של משרד ממשלתי אחר.למעשה פעילות משרד הדתות לא הופסקה,אלא שהיא נמשכת תחת שמות ומשרדים אחרים. 2)חוק טל אמור היה להתבטל לפי התחיבות קואליציונית ,כבר לפני 3 חודשים.אז עצם המזמוז שלו בועדה כבר מוכיח שיש סחבת,וזה במקרה הטוב.כי אני לא מברך על שום מוגמר-עד שאני לא אראה בעיני את הכנסת מסירה את החוק המביש הזה. 3)ההסכם הקואליציוני כלפי שינוי הופר בעניין חוק טל.אבל שינוי נשארת נאמנה להסכם הקואליציוני,בעניין נישואים אזרחיים.אבל גם לזה אני מחכה.עד שלא אראה את החוק עובר בכנסת,כאילו לא נעשה דבר בנושא.(היו כבר ועדות "שמזמזו" חוקים יותר מ-4 שנים. 4)אינני דורש ששינוי תיישם דברים שלא חתמה עליהם בהסכם הקואליציוני,אבל כל מה שנחתם בהסכם הקואליציוני,חייב להתבצע,אחרת שינוי מועלת בבוחריה.ביטול חוק טל היה אמור להתרחש כבר.אין הצדקה לויתור בעניין מהותי כזה מצד שינוי.

מטרניך

New member
במיקרה הזה אתה צודק. גם לדעתי שינוי

'סוחבת זמן'. חוק טל הוא דוגמא מובהקת לאי מילוי ההסכם הקואליציוני (השנה מזמן עברה), גם עניין פסולי החיתוון ממוזמז באיזושהי וועדה. עד שהוועדות יגמרו לשבת תיגמר הממשלה........... והתחלנו את שירנו - מהתחלה.......... תשרי, חשוון, כסלו, טבת - רק של איזו שנה?

eitangn

New member
עוד קצת על החיים האמיתיים

הליכוד כל הזמן ממשיכים לקרוץ לחרדים. תראו לבד בנושאי הקצבות, תמיכות וכו'. הם כנראה חיים במערכת בחירות מתמדת... וקצת מידע פנימי: לא נמצא בליכוד שר שהיה מוכן לעמוד בראש הוועדה שנקבעה בהסכם הקואליציוני. מורא החרדים עליהם. רק לאחרונה נתמנתה הוועדה בראשות השרה ציפי ליבני. אכן יש סחבת, אך לא שינוי מקורה. המפד"ל לא ממהרים לכבד הסכם עליו הם חתומים, והליכוד לא ממהר להעמידם במקומם. אז נשאר לתמרן בין לחץ לקיום הסכם לבין פרישה. יש רק לזכור כי אחרי פרישה אין יותר השגים כלל, וש"ס נכנסת לקואליציה...

למעלה