שינוי נתונים דמוגרפיים

שינוי נתונים דמוגרפיים

1)מפלגת שינוי זוכה לשיעורי התמיכה הגדולים ביותר בקרב המעמד הגבוה, ולעומת זאת היא מציגה את עצמה כפונה למעמד הבינוני(ואולי כתחליף למפלגת העבודה?). דוגמאות: שיעור ההצבעה לשינוי באוכלוסיה היהודית היה:5.4% להלן מספר דוגמאות שמראות שבישובים המבוססים שיעורי ההצבעה היו גבוהים יותר. עכשיו, בשעת כתיבת ההודעה אני לוקח באקראי נתונים ממספר ישובים מבוססים, באופן אקראי. למשל: קיסריה, רמת אפעל, להבים, סביון, רעננה, כפר סבא, אלפי מנשה, זכרון יעקב, נווה מונסון, אבן יהודה. הערות: ברור שבישובים קטנים הרכב האוכלוסיה הומוגני, מצב סוציו-אקונומי גבוה. בערים ברור שהממוצע הצבעה יהיה קטן יותר כי עיר היא לא הומוגנית ויש בה גם אזורים חלשים. אבל בכל זאת שימו לב לנתוני ההצבעה: קיסריה-9.8%, רמת אפעל- 8.9%, להבים- 9.8%, סביון- 10.3%, רעננה-7.2%, כפר סבא- 6.3%, אלפי מנשה- 11.5%, זכרון יעקב- 6.0%, נווה מונסון- 7.5%, אבן יהודה- 6.7%. רק להשוואה הנה כמה ערים וישובים ממעמד בינוני: חדרה-5.5%, כפר יונה- 5.1%, גבעת עדה4.5%, גן נר-2.4%, מעלה אדומים- 6.3% לסיכום: מבחינה שיווקית הייתי אומר שהמוצר(שינוי) פונה למיצוב בינוי אך בפועל מי שקונה אותו הוא המעמד הגבוה. עוד הערה לסיום: כל הנתונים דלהלן בדוקים אמפירית ממחקר שערכתי, בו השוותי ישובים שסווגו על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כחזקים לעומת ישובים מסווגים כבינונייים וחלשים.

אנדרי ז

New member
ברוך הבא לפורום

אכן נתונים מעניינים. מדבריך עולה נימה של איש פרסום מקצועי. האם כך הוא הדבר? ומה היית מציע לשינוי בעקבות הנתונים שהבאת? בכל מקרה, יהיה מעניין לקבל גם התייחסות לכך מח"כ פריצקי שמתארח פה מחר בערב.

ובכן

אני אעלה את הבעיה בפורום, בפני י"ח פריצקי. ואגב הצעתי היא לעשות מתיחת קו כלפי מטה(הורדת מיצוב).

למעלה