שינוי תנאי העסקה

niro007

New member
שלום רב
לאחרונה החברה שלי פנתה אליי עם הצעה מפתה להעלאה בשכר ושינוי חלוקה לפנסיה כך שאם פעם הופרשו לי 70 אחוז מהשכר לפנסיה לאחר השינוי תהיה ההפרשה 85 אחוז.
הם מסרו לי מסמך לחתום עליו (שעדיין לא חתמתי) עם הרבה סעיפים מוזרים - אני לא אעלה את כולם , רק את זה שנשמע לי הכי לא חוקי :
"מוסכם בזאת כי במקרה בו החברה תידרש לשלם לעובד סכומים שאינם מפורטים מפורשות בהסכם ההעסקה, לרבות בגין שעות נוספות והפרשות לפנסיה ופיצויים ("הסכומים הנוספים"), כל התשלומים שהחברה שילמה (או שתהא חייבת בתשלומם) מעבר לנדרש על פי הדין יקוזזו מהתשלומים הנוספים. קרי: כל סכום שמשולם על פי הסכם ההעסקה, ותשלומו אינו מחייב על פי הדין, יקוזז מהסכומים הנוספים."
לאחר שיחה עם המנהל חוזים אצלנו הוא הסביר לי שאם אני אתבע את החברה בגין כספים מעבר למה שמוסכם בחוזה ההעסקה - החברה רשאית לגבות ממני כספים שניתנו לי לאורך השנים ושהם לפי חוק לא היו חייבים לתת כמו קרן השתלמות.
אני עובד בחברה כבר 15 שנה משרה מלאה גלובלית עם תשלום של שעות נסופות גלובליות.
האם הסעיף הזה חוקי?
קיימים כמה חברים בעבודה שכן חתמו על הסעיף הזה, האם עצם היותו לא חוקי (בהנחה שהוא לא חוקי) הופכת את החתימה ללא רלוונטית?
תודה מראש
 

קלייטון.ש

Well-known member
זה מעין כתב ויתור על תביעות, וככזה יכול להיות לו תוקף.
אבל צריך שהחוזה יכלול במדויק את הסכומים והסעיפים אותם העובד יצטרך להחזיר למעסיק במקרה שיתבע אותו, וצריך לוודא שהם אכן לא נופלים בגדר זכויות קוגנטיות של העובד.
חוסר בהירות ופגיעה בזכויות קוגנטיות עלולים להוביל לביטול תוקף התחייבות העובד.
 

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
יש לבחון את כלל הנסיבות.
מחד, עקרונית, עשוי להיות תוקף להסכמים מסוג זה.
מאידך, ספק אם המעסיק יכול לכפות עליך במהלך שנות העסקה קונסטרוקציה לפיה שכר קודם שקיבלת כל השנים (ומזה 15 שנה, שכר אותו קיבלת בדין) - מהווה "תשלום ביתר" שיהא עליך להחזירו. זאת, שכן מדובר בסכומים שכבר שולמו וספק אם ניתן להתנות לגביהם.
כן קיים קושי בהכשרת הסכם זה בכך שהוא מתנה על זכותך לקבל "שעות נוספות" כדין, וזאת משמדובר בזכות קוגנטית שעל המעסיק לשלמה מכח חוק שעות עבודה ומנוחה.
יוצא - כי ההסכם מתנה בדיעבד על שתי זכויות שלך - הן לקבלת שעות נוספות ולמיצוי זכויותייך מכח הדין, והן לגבי שכר עבודה והטבות שכבר קיבלת והינן קניינך.
כאמור, אין לדעת איזה תוקף ביה"ד יתנו להסכם זה, בשים לב לכלל יתר הנסיבות שלא פירטת, ואולם יש סיכוי כי לא ינתן לויתור זה תוקף.
 
למעלה