שינוי תקן החניה

darkshadow1

New member
לפעמים זה רלוונטי- הפעם לא.

העובדה שאין תחבורה ציבורית בשבת מחייבת את רוב תושבי המדינה להחזיק רכב אחד. במשפחה עם שני רכבים, הרכב השני כנראה עומד בחניה בשבת.

3718

Member
האויב של הטוב הוא הטוב יותר ...

גם ביפן משפחות מחזיקות רכב אחד לסופ"ש. למרות שבטוקיו יש תח"צ מדהימה, עדיין משפחות יפניות שאני מכיר שגרות בטוקיו מחזיקות רכב אחד לסופ"ש, לטייל מחוץ לעיר למקומות שאין אליהם תח"צ.
עם זאת, נסיעה לעבודה באמצע השבוע היא רק ע"י תחבורה ציבורית (רכבות). זה מוריד עיקר העומס מהכבישים.
אם נגיע למצב דומה בארץ, שבו רכב אחד מספיק למשפחה, דיינו. אם יהיה ביקוש לתח"צ בסופ"ש אז למה לא תיתכן פשרה של מוניות שרות שיחליפו האוטובוסים (כמו שיש היום בציר זבוטינסקי פ"ת)?

ש מים

New member
אם כבר הזכרת את יפן...

ביקרתי שם (חודש) לפני 4.5 שנים ושוב לפני 1/2 שנה. שמתי לב לשינוי מדהים בנושא התחבורתי:
בפעם הראשונה בלטה מאוד הנוכחות של כלי-רכב ייחודיים - קומפקטיים וקטנים.
בפעם האחרונה, נדהמתי מתחושת ההיעלמות של הכלי הרכב הקטנים, והתחושה היתה שמבחינת נוכחות כלי הרכב כבישים, יפן הופכת למדינה מערב-אירופאית/ישראלית - רכבים גדולים וריבוי של רכבי-עלק-שטח מרובי ניקלים.
עצוב.

shavitoren

New member
יש דבר שאתם בכלל לא לוקחים בחשבון

אני אתן דוגמא:
אני גר בטבריה ונוסע עם המשפחה פעם בשבועיים לחדרה להורים. יש לי קו אוטובוס מתחת לבית שמגיע עד לחדרה שלכאורה נוח מאד. אבל 2 עובדות מאד קריטיות גורמות לי לוותר על התענוג.

1. קודם כל לנסוע באוטובוס שנחשב ל"ישיר" אבל עובר דרך כל הארץ (עפולה, ואדי ערה וכל הפקקים באזור) שבמקרה הטוב לוקח לו שעתיים נסיעה, לעומת רכב פרטי שתוך שעה גג אני בחדרה.
2. המחיר!!!! נסיעה הלוך ושוב באוטובוס לי אשתי והילדים יכולה להגיע לסכום של מעל 300 ש"ח!!!! לעומת 100 ש"ח בערך על דלק לא נותן לי יותר מדי מקום להתחבט.

עד שהמדינה לא תבין שצריך להפחית דרסטית את המחיר בתחבורה ציבורית אני לא חושב שאנשים יעדיפו אותה

ש מים

New member
או להיפך...

ראשית כל, שלא יהיה ספק: אנ מסכים איתך שמחירי התחבורה הציבורית צריכים להיות עממיים.

עכשיו, אחרי הצהרה זו, אני יכול לכתוב את האופציה השניה - והיא זו שמתבצעת ממש לנגד עינינו: ייקור עלות הנסיעה ברכב הפרטי...

למעלה